Spelen in de binnenstad

met categorie:  
Het heeft de pers al wel meerdere keren gehaald -
en toch wil ik het nog graag eens herhalen op Mechelenblogt.
(...aangezien er blijkbaar geen Mechels persoverzicht meer verschijnt op deze blog...)

Nu zondag, 14 mei wordt een groot deel van de binnenstad omgetoverd tot een heus speelparadijs!
En dit van 10 tot 18 uur.
Een hele dag kunnen kinderen zich onderdompelen in een wereld vol gezelschapsspelen, constructiespelen, luchtkastelen, hersenbrekers, volksspelen, kindertheater, steltlopers, doolhoven en nog veel meer.
(en als afsluiter is er een optreden van X!ink!).
Het evenement is gratis, en er is eveneens een gratis fietsenparking voorzien op de speelplaats van de TSM.

Voor de organisatie tekenen het Speelgoedmuseum en Mechelen Kinderstad.

Meer info: Speelgoedmuseum 015/ 55 7O 75
info@speelgoedmuseum.be

http://www.speeldag2006.be


In het weekeinde zullen we niet meer de hoge temperaturen bereiken van de laatste dagen - maar het ziet er wél naar uit dat het zondag droger zal zijn dan morgen...
Laat ons de vingers kruisen!Enneh vandaag zat de BinnenDijle vol scouten op vlotten... Schitterend weertje, schitterend sfeertje, en allicht ook schitterende beeldjes.
Ja, het weer viel tot nu toe enorm mee. Hopelijk blijft het morgen even mooi...
Ik heb die scouts ook zien 'spelevaren' - tof om zien...
Inderdaad: er hing zowat een vakantiesfeertje in de binnenstad!
De beeldjes...die zijn er al.
Ik zag vandaag 'de zon vlotjes in het water schijnen'... (kijk maar op Flickr, naar m'n foto's) ;-)
Het ziet er momenteel maar grijzig uit, maar ik liep net op de Veemarkt naar de bakker, en daar zijn ze al druk in de weer met de voorbereidingen.
Over minder dan een uurtje moet ik ook in de binnenstad zijn, zal er ongetwijfeld kunnen 'meegenieten' van de jeugdige drukte... op mijn weg naar het Cultuurcentrum: ik ga EINDELIJK eens de Fiep tentoonstelling bezoeken.... samen met een andere blogger...
.... ondertussen terug van "Getekend: Fiep Westendorp" en daar absoluut geen spijt van ;-)

Er was (en is) zeer veel volk, en met name JONG volk in Mechelen... het bruist volop, dus ik denk dat we nu al kunnen stellen dat de Speeldag geslaagd is !!
Bedankt Jan voor de tip.
Een schot in de roos als je het mij vraagt.
Ik zal zodadelijk ook een keertje gaan kijken ... Nog bloggers daar ?
@Peter: Ikke terug, maar Sven "Gazet Van Antwerpen" Van Haezendonck loopt er misschien nog rond.... kwam hem daarnet bij het verlaten van de "groete mét" nog tegen...
@Koinsky: leuk foto's die je zonet op Flickr plaatse !!! Het geeft de mensen een goed beeld van hoe tof het wel was!!!!
@Markec: een activiteit met een hoog 'doe het zelf' en 'aanraken moet' gehalte. Zeer leuk om je kinderen nieuwe dingen te zien doen.
Ik geef het toe, ik was helemaal verkocht door de Marklin trein stand.
@Koinsky... Jaja, spelen met de treintjes.. ik kén dat, op slag wil je toch weer zo graag weer kind zijn.. - al is het een bekend gegeven, en hoegenaamd geen schande dat ook "grote mensen" nog "met treintjes spelen" ;-)
Jahoor ... Een aanrader ... En geen regen JanS. Allemaal spelende kinderen, grote en kleine ...
Dit is al de tweede keer dat Mechelen wordt geblokkeerd voor evenementen die niet thuishoren in de binnenstad.
Al die kinderen... Tis al erg genoeg dat er zo een evenement wordt georganiseerd.

Kunnen ze misschien beter de Nekker voor afhuren ipv een stad te terroriseren. Dan brengt het nog iets op want we hebben er keiveel belastingen voor betaald.

De meesten die er rondhangen zijn niet van Belgische origine
Wat bazel je toch Lillike ? Kan je hardmaken over hoeveel dit evenement kost en opbrengt (HORECA) ?

Waarom zou spelen niet thuis horen in de stad Patrick ? Ik heb vooral gelukkige kinderen gezien, grote en kleine, dikke en dunne ...

:-D
Dit evenement kost inderdaad veel, maar wij draaien er weer voor op.
Wat ik wil zeggen is dat als er plaats is buiten Mechelen, waaronder de Nekker, waarom het dan niet daar doen? Nu blokkeert men de hele binnenstad.

Dit is gewoon een verkiezingsstunt.Als bewoner van de binnenstad krijg je er alleen grijze haren van.
Die spelende en gelukkige kinderen interesseren mij helemaal niet. Spelen hoort thuis op afgebakende plaatsen en een heel stadscentrum daarvoor blokkeren kan helemaal niet. Ook al is dat op een zondag.
De term overlast krijgt hier een nieuwe betekenis. En voor de rest geef ik Lillike volmondig gelijk.
t Ja ik kan het begrijpen Lillike dat jij dit liever in de Nekker ziet, aan de andere kant, komen er nu heel wat mensen nog eens in de binnenstad van Mechelen. Mensen die de stad niet kennen, en die er nu op een aangename manier mee kennis maken ... Ik kan me niet voorstellen dat je daar tegen kan zijn.

Je kan natuurlijk wel tegen de drukte zijn die dit met zich meebrengt.

Verder heb ik er geen idee van wat dit nu eigenlijk aan de stad kost ... Er zijn toch ook wel dikke sponsors voor een dergelijk evenement ? De HORECA draait goed rond enz ... Ik heb er geen zicht op ... jij wel ?

Sponsors: DURACELL, Gazet Van Antwerpen, Fruitella, De Post, MATTEL, RADIO 2, TEVEBLAD, DE LIJN, De Nekkerhal ...
Ik snap jouw standpunt Patrick. Ik neem aan dat jij dan volmondig tegen elk evenement bent in het centrum ? Daar heb ik begrip voor, maar ik denk er anders over ...
:-D
Ik ben afkomstig van Battel, dus dan merk je wel een verschil in rust.

Het positieve is dat er inderdaad wat meer mensen naar Mechelen komen, zeker met het zogenaamde negatieve imago dat we hadden.
Tot vanmorgen heb ik echter niets negatiefs meegemaakt in Mechelen. Er had namelijk iemand besloten om een brandblusapparaat leeg te spuiten in de parking onder de veemarkt, waar dus ook mijn auto staat.
Spijtig om dat te horen Lillike...

Hopelijk kunnen camera's wat hulp bieden, want dit is natuurlijk vandalisme van het zuiverste water.
Beste Mensen,

Het zal wellicht wel aan MIJ liggen hoor, maar... komaan zeg?. In de stad wordt een hele dag vanalles en nog wat georganiseerd VOOR KINDEREN, alle MECHELSE KINDEREN, of ze nu wit, bruin, rood, geel, .. of whatever kleur hebben, voor mjn part zijn het smurfblauwe kindjes... daarbij gesponsored door menig bedrijf, het kost de Mechelaar vermoedelijk niets met andere woorden... ik was daar (geldt dat ook voor de negativistische kritikasters hier?) en zag daar heel veel blije gezichten, kinderen en ouders, en bij die kinderen was zeker géén overheersend aantal allochtone kinderen zoals hier TEN ONRECHTE GESUGGEREERD werd. En als dat zo zou geweest zijn: wat dan nog???

Mag de zon niet voor iedereen schijnen misschien? (en ze scheen dan nog niet eens!)

Kleine spelende kinderen in de binnenstad. Op een zondag. Ocharme voor één keer dat het gebeurt: OVERLAST?????? Komaan zeg, moet er nog zand zijn? Ze terroriseren de stad??? Patrick? Lilike???

Goed. Jij je zin. Het waren alléén maar allochtone kinderen van criminele aard die de stad geterroriseerd hebben, oude vrouwtjes in mekaar hebben geslagen, en alles wordt door de belastingbetaler betaald. Nu tevreden? o ja: De aarde is ook plat, varkens kunnen vliegen, ...

Patrick: nooit kind geweest? Van bij geboorte was je wellicht al volwassen en wijs, en je hebt nooit gespeeld. Of laat me raden: vroeger was alles beter zeker? Zullen we maar misschien het hebben van kinderen ook verbieden dan?
Het is natuurlijk ook verschrikkelijk erg, een schande zelfs dat men EENMALIG de binnenstad blokkeert speicaal voor kinderen, en zo KONING AUTO eens het wat moeilijker maakt. Ramp O Ramp! Als je dan toch in de binnenstad zijn moet: misschien eens de fiets nemen.? Ach, ja, dan zit je natuurlijk nog met al die vervelende kinderen he.

En.. Lillieke: ik betreur wat je voor hebt gehad ten zeerste en hopelijk grijpen ze snel de onverlaten die zulks op hun geweten hebben!
Ik vond het een zeer mooi initiatief
Spijtig dat het samen met Mano Mundo viel waar ik aanwezig moest zijn.
Anders had ik zeker de KSJ-vergadering naar zondag verplaatst en met de manne afgekomen.
En mensen die iets tegen spelende kinderen hebben ga u een eigen kinderloze kolonie oprichten.
Ik vind trouwens dat er in Mechelen het afgelopen jaar veel mooie evenementen naar jeugd toe georganiseerd worden.
Aan de reactie van sommige hierboven schaam ik mij om Mechelaar te zijn.

Als een bruisende stad met spelende kinderen voor bepaalde mensen nu ook al een bron van overlast en ergernis zijn, denk ik dat het vooral deze 'grote mensen' zelf die zichzelf eens grondig in vraag moeten stellen.

De Speeldag is het werk van Jef Heylen, de man die zelfs al een deel van zijn persoonlijk kapitaal in het Speelgoedmuseum pompte en met deze dag een levensdroom in vervulling ziet gaan.

Proficiat, proficiat en nog eens proficiat! Trouwens, voor zij die wakker liggen van hun belastinggeld: deze dag wordt grotendeels betaald door privé-bedrijven en ja ook de stad heeft logistiek bijgedragen. Daar heb ik nu eens geen probleem mee sie

Mensen die zo'n schitterend initiatief in vraag durven stellen, zouden zich diep moeten schamen. Ik word hier kwaad van. Op welk planeet leven wij?

Wat is het probleem: dat de stad enkele uurtjes minder makkelijk bereikbaar is met de wagen? Wel, ga dan even wandelen. Het kan misschien helpen om uw zuurheidsgraad weer op een normaal (lees gezond) peil te brengen.
Awel, da's waar sven. Ik ben 73 jaar en ik vond dat plezant, al die klein mannen.

WEG MET DE KANKERAARS!
@Sven & Franske, het zal jullie niet verbazen dat ik jullie mening volmondig deel. Het is ongeloofelijk wat door bepaalde mensen hier geponeert wordt. Onbegrijpelijk.

Een dikke proficiat aan Jef Heylen en allen wie betrokken waren bij dit PRACHTIGE INITIATIEF !
:-D
Och, negeer zeveraars à la Patrick, Lilli(ke) en tutti quanti...
Als ge dan toch zoveel problemen hebt met het feit dat kinderen 1 (één) dag op de 365 nog es op straat kunnen spelen, blijf dan die ene dag van 't jaar gewoon in Battel. End of discussion wat mij betreft. Trouwens, als het aan mij lag maakte ik heel het stuk binnenstad rond Grote Markt, IJzerleen en Bruul autovrij; en permanent.
Spelende kinderen horen niet thuis in de stad? Natuurlijk niet - Ik versta je volkomen m'n beste Patrick. Daar zouden ze aparte reservaten moeten voor oprichten,zodat wij, volwassenen volkomen rustig het centrum kunnen gebruiken. Zo'n stomme evenementen blokkeren onnodig de stad. Weg met de kinderen!
Gelukkig zat ik toevallig vandaag op een communiefeest in het rustige Battel van Lillike. Best gezellig - zo hoefde ik de drukte van de binnenstad niet te ondergaan...
Alléén:
die spelende kinderen in de tuin: dat was er teveel aan...
...en dan nu serieus,voor iemand me catalogeert onder de zwammende kankeraars:
mooie foto's van het evenement!
Schitterend initiatief dat om herhaling vraagt!
Mechelen mag zich terecht dé kinderstad bij uitstek noemen!
Vanochtend rond 9u had ik mijn bedenkingen over het succes (zoals eerder gepost hier) omdat het veel weg had van een grijze saaie zondag-ochtend, maar toen ik er liep rond het middag uur samen met een andere blogger, voelde ik me echt trots op het succes... het was nog steeds bewolkt, maar de Grote Markt, de Befferstraat, en de Veemarkt was overbevolkt met blijde gezichten, en

@Lillike, jij hebt blijkbaar meer gezien dan ik, want ik zag géén overgrote meerderheid allochtonen, en dan nog.... wat als het zo was, zoals jij beweerde... so what? Betekent dat Mechelen daarom minderwaardig is? Ik dacht dat na de recente gebeurtenissen in Antwerpen dit vooroordeel zou minderen, maar blijkbaar niet....Wat zegt een huidskleur nu over een persoonlijkheid?
Terroriseren is een groot woord, en je weet volgens mij niet echt wat dit echt inhoudt..... ik heb een vriendin verloren in de World Trade Centers aanslagen in New York, 2001 én een zus van mijn beste vriendin in de aanslagen in Londen vorige zomer die per ongeluk omdat ze een nog gauw een tijdschrift wou kopen haar 'gewone' metro miste en dus 10 minuten later in één van de getroffen metro's zat, dus kom niet zeggen dat Mechelen "geterroriseerd" werd door kinderen, want dat was echt niet zo.

Ik had vanmiddag bezoek en heb met hen door de verscheidene straten en pleinen geslenterd, onder het genot van een lekker ijsje, en het was een succes.... bekenden tegengekomen, lachende kinderen, blijde en ontspannen ouders.... zo moet het ook.... op een mei-se zondag in Mechelen.
De nagel op de kop Hanna!
Een stad die kinderen de ruimte geeft, letterlijk en figuurlijk, om te spelen, om kind te zijn... heeft toekomst.
Met verbazing las ik de reactie van Lillike. Dat dit soort stompzinnige stemmingmakerij als 'gezever' wordt afgedaan vind ik onbegrijpelijk. Over in hoeverre spelende kinderen in de stad thuishoren wil ik het niet eens hebben; als je de afsluitende zin uit de mail van Lillike leest weet je toch gelijk dat je verder niets wat deze persoon zegt op wat voor manier dan ook nog serieus moet nemen? Maar dat een groot deel van de mensen ingaat op de discussie over spelende kinderen en de opmerking over Belgische afkomst gewoon negeert baart me ronduit zorgen.

Het enige moment van de dag waarop mijn kinderen onderscheid tussen zwart en wit zagen was tijdens het reuzenschaakspel. Daar kunnen we met zijn allen nog wat van leren (behalve mensen als Lillike die te dom zijn om te begrijpen waar het echt over gaat).

Ik vond het evenement overigens geweldig leuk! Volgend jaar weer aub, en weer zonder verkoop; goede zet! Gefeliciteerd Mechelen

Bas van Dijk
(niet van Belgische afkomst, wel Mechelaar)
De aankondiging hierboven vond ik aanlokkelijk.
Op de regionale televisie gisterenavond zag ik alleen de gewone gedoe zoals sumo worstelen.
tsss, mensen toch, is het dan zo erg dat men een eindje te voet moet gaan ?
en wat is er mooier dan spelende kinderen ?
vergeet niet dat we allemaal kind geweest zijn ...
en als je er niet tegen kan, sluit je dan maar op ...
Leven in de stad, leven in de brouwerij, des te beter. Mijn kinderen vonden het alvast plezant, ook al omdat hun klasgenootjes Fatima en Adil er ook waren!
En wat betreft creaturen als Lillike en Patrick menen dat dit soort evenementen overlast veroorzaken... ach, ze zijn het niet waard om er verder woorden aan te verspillen.
@Lilleke en Patrick

Verhuis !!!!

Eindelijk begint Mechelen terug te leven !!

Knap initiatief !
Dat er nog veel mogen volgen !
Speelgoedmuseum en Mechelen Kinderstad:PROFICIAT !!
Het was een prachtig initiatief om zo'n speeldag te organiseren en het werd zeker een heel geslaagd evenement! Proficiat aan Jef Heylen en de mede organisators! Ik ben zelf niet komen 'spelen' maar ik zag wel schitterende beelden op het VRT nieuws en ik hoorde en las heel veel positieve reacties, dus waarom niet op naar de volgende kinderspeeldag!
Ik was zondag in centrum van stad met mijn kinderen en we hebben ons echt geamuseerd...dikke pluim voor de organisatoren...Mechelen wordt een fijne stad ...
ik begrijp totaal niet de negatieve reacties van de zuurpruimen Lilleke en Patrick...
Aan die twee...!Zuurpruimen verkopen ze in een van de Ijzerleenstraatjes .
Best lekker thuis met konijn, zo blijf je weg van wat een echt feest was voor de kinderen. Voor WO II deden, wij scouts, dat regelmatig op de Grote Markt en het Vrijbroekpark....Spelen met ALLE kinderen.
Proficiat Jef, ene van 't Mechels Folklorefestival zaliger gedachtenis...
Jos , die bij de nonnekes ging slapen................
Zeer mooi initiatief,

Maar ik ben persoonlijk ook van mening dat men zulke dingen beter in de Nekker doet.
Ma bon, ik heb liever dat ze de de binnenstad afsluiten voor spelende kinderen dan voor politieke manifestaties
In ieder gavel het straattheater-festival doen ze dan weer beter in t stad dan zoals vorig jaar in de Nekker ...
Kinderen moeten verkracht worden!

Allochtonen de gaskamer in!
@Lillike:Was er dan echt geen plaats meer op het congres ? U zo op straat zetten, schandalig...
@Lilike,opgepast voor racisme da past héni.
@ Lillike
wat denk je? Laat ik maar eens uittesten hoe ver ik hier kan gaan?

Kinderachtig.... en niet met opzet een woordspeling in jouw geval!
Met schrijfsel van onbenul zoals Lilike en consoorten is het niet denkbeeldig dat het inquisitieclubje van de heilige Leman binnenkort in Mechelen neerstrijkt....
Vrije meningsuiting?

Ik denk niet da ik als racistisch moet beschouwd worden...heb er zelfs menige vrienden bij

Dus idd uittesten

Weinig respect ook voor andersmans mening op deze blog...
wel ja, na het kinderclubje van deze zondag, is er zeker nog plaats voor onze Lemanvrienden. Vrije meningsuiting is een mes dat langs twee kanten snijdt, nietwaar.
Lieve mensen; hoe dom Lilike in haar eerste opmerkingen ook tekeer ging - ik betwijfel of de laatste, méér dan ongepaste opmerking, die te grof is voor woorden, eigenlijk wel van haar komt, of dat een andere 'Grote Verlichte Geest' van haar naam gebruik maakt om hier nog wat méér olie op het vuur te gieten...
Deze opmerking sorteren we dus bij het groot huisvuil.
En dit na de vreselijke gebeurtenis van vorige week in Antwerpen, en de andere rascistische schermutselingen van de laatste tijd elders in dit land...
Beschamend en bedroevend!

En beste Bas: ik lees toch ook wel dat een heel aantal reacties niet alleen de opmerking over de'overlast die kinderen zouden meebrengen', maar ook de snerende uitlating over allochtone kinderen, niet door de beugel vonden kunnen... Ja toch?

En buiten deze georganiseerde 'speldag', vind ik het héél tof dat men regelmatig jeugdverenigingen ziet spelen op de Grote Markt.
Héérlijk!
@Lillike bespaar ons van uw gezever over vrije meningsuiting moest ook maar enig niveau hebben laat staan verstand!! zou je zulke dingen hier niet neerschrijven .
@ Lillike
De zin van de logica is hier ver te zoeken. Ik snap niet wat je eraan hebt om al die onzin uit te kramen.
Laat iedereen toch gewoon met rust.

Doe gewoon normaal. Het is een evenement dat maar één keer per jaar voorkomt. En die racistische onzin hoeft er echt niet bij.
Vooruit... Het was wéér eventjes geleden...
Ik post hier een volkomen onschuldige post over een toffe activiteit... Een aantal 'lieve mensen' reageert ongenuanceerd negatief; hierop wordt terecht en gelukkig gereageerd door anderen, en plots beginnen deze 'lieverds' te schermen met 'vrije meningsuiting die in het gedrang komt, en deze mensen dan te catalogeren onder 'Lemanvrienden' en andere prietpraat.
M'n beste Lilike: volgende keer zal ik uw vrije meningsuiting respecteren: dus ga gerust verder met uw schrijfsels over 'verkrachte kinderen' en 'gaskamers'... Ik had het niet zo dadelijk begrepen als grappig of als 'test' - maar nu zie ik er wel de 'humor' van in. Sorry.
Ik hoop uw mening en wijze stellingen nog regelmatig te kunnen lezen op deze blog. 't Is een heuse verrijking!
Het ging dus over dat evenement zondag, niewaar?

Petje af, en voor mijn part voor herhaling vatbaar. Ik zou zelfs voorstellen parkpop af te voeren en in de zomer een wekelijks spellekes-festival te houden in den Botanique.

Trouwens: ik heb zo'n donkergrijs vermoeden dat de reacties van xenofobie-Lilleke (erover) en de gaskamer-Lilleke (zwaar erover) door 2 verschillende personen geplaatst werden, kunnen jullie dat evt. eens checken en zonodig een login-mechanisme voorzien?
Zelfs een rechtvaardige rechter zou er grijze haren van krijgen.
Dit vermoeden had ik dus ook DjiM -
Hier worden soms 'rare' spelletjes gespeeld...
Geef mij dan maar de spelletjes van zondag.
...en deze 'rechtvaardige rechter' blijft ook al even mysterieus als het verdwenen paneel met die naam...
@Louis(USA) wat denkt ne Mechelse Amerikan hiervan?Louis van harte terug welkom op den blogt(5 dagen zonder blogt,wegens kappotte pc)
Ik vind dat idee van die spellekes in de Botanique wel goed. Kwestie van de computerspellekes terug wat naar de achtergrond te verdringen.
De opkomst tijdens dit weekend heeft bewezen dat er zeker nog interesse is voor andere spelen. Hoopgevend vind ik dat!
Ok mensen, dit was gewoon opgezet spel!

Eens zien hoe snel mensen op hun paard te krijgen zijn door een paar racistische uitspraken én het bewijs is er.

Nog even de opmerking dat er inderdaad weinig respect is voor andermans mening.

Have a nice life!
Lillike,
ik zag in u al een waardig opvolgster. Ik hoopte al op een afspraakje.

Waarom gelooft iedereen toch in de heilige kindsheid ? Kinderen zijn kleine duiveltjes.
Ik ben blij dat de meerderheid van onze bloggers 'op zijn paard' springt door 'een paar racistische uitspraken'. Het getuigt dat deze bloggemeenschap - en laten we hopen dat we representatief zijn voor weldenkend Mechelen - niet meemarcheert met bepaalde tendenzen.
Lillike,

Wie gaat jouw pensioen betalen ?
Heb je zelf kinderen ?
Ooit zelf kind geweest ?

Sommige meningen verdienen geen respect, zoals daar zijn : racistische meningen !

Zelf zijn we van een slaapverwekkende verkaveling (Blaasveld) verhuisd naar het stadscentrum, met de kinderen.

Mag er aub wat beweging zijn in de stad ! Of voel jij je beter in Bokrijk ?
Als een stad niet leeft, is ze ten dode opgeschreven. Evenementen zoals vorige zondag horen zeker in de stad thuis, hoe meer hoe liever !
En als rechtvaardige rechter mag ik graag toekijken hoe deze polemiek zich verder uitdijt. Lol.
En als Lillike morgen een wapen koopt een een paar allochtonen afknalt, zullen we weer allemaal verbijsterd uitroepen dat niemand dit heeft zien aankomen.
Wij zijn lang genoeg verdraagzaam geweest voor dit soort onzin.
Ik was aangenaam verrast door de bruisende activiteiten die zondag.
4t was nog eens prettig om al die spelende kinderen te zien en ja ook ik had er zelf ook nog aan willen deelnemen. Tof te zien dat er op sommige dagen ook nog plaats is voor de inderen in de stad. Een stad is immers een plaats waar mensen wonen en leven en bijgevolg moet er ook plaats zijn voor kinderen.
Overigens voor degenen die in de parking onder de Veemarkt stonden:

Dronkenman blust parking
Afgelopen weekend heeft de politie van Mechelen een dronkenman opgepakt die een aantal auto's beschadigde in de ondergrondse parking aan de Veemarkt door er een brandblusapparaat op leeg te spuiten. Door deze 'blusactie' werd ook het brandalarm geactiveerd. Brandweer en politie kwamen te plaatse en pakten de dronken vandaal op. (Radio Reflex dinsdag 16 mei 2006)
Ah .. das dan weer opgelost ... voor Lillike.
filip, kan jij ook weer niets anders dan negatieve commentaar spuien??
Intriest vind ik dat.
Sorry Lillike dat we zo weinig respect betoonden voor uw rascistische opmerkingen, en we zo snel op ons paard zaten voor zo'n leuk opgezet spelletje.
Doe gerust voort hoor! Je bent een aanwinst voor de democratie.
En beste filip: je moet nu toch wel héél erg blij zijn dat jouw waardevol gedachtengoed zo blijmoedig wordt gedeeld door deze lieve dame.
Kinderen zijn immers vreselijke ettertjes. (dat al deze domme, linkse, naïeve wereldverbeteraars dat nu niet willen snappen - 't is onbegrijpelijk!).
Ik ben blij dat er in Mechelen nog zo'n verlichte geesten als jullie rondlopen. Hopelijk kunnen jullie nog veel mensen overtuigen.
Ik ben alleszins gewonnen voor jullie samenlevingsmodel. Het getuigt van wijsheid, inzicht en visie.
't Is weer een tijdje geleden dat ik iets van me liet horen. "Spelen in de binnenstad" een goed initiatief. Zo mogen er nog volgen; het zal mij worst wezen of dit nu al dan niet politiek getint is. Jammer genoeg had ik andere verplichtingen. Mijn kinderen waren uiteraard van de partij. Ik wil me wel even excuseren bij een aantal mensen voor de overlast. Misschien verbodsborden zetten? Mechelen leeft. Jans wil dit positieve in de kijker stellen en ik ben echt verrast wat ik hier allemaal lees. Spelletjes of niet op de blog, ik vind het niveau ervan niet al te hoog. Ik hoop in Mechelen nog veel aangename en positief ingestelde mensen te ontmoeten.
Ik ben zeer blij met de reactie van Lillike. Het is door de mentaliteit van zo'n mensen dat onze stad haar slechte naam gekregen heeft. Dit is dus een prachtvoorbeeld van nestbevuiling. Je zou de stijl van Lillike eens moeten vergelijken met de stijl van ons aller Pier van enkele weken geleden. Dan weet je uit welke hoek Lillike komt.
ik citeer haar
"Weinig respect ook voor andersmans mening op deze blog..."
M.a.w. als je tegen een bepaalde mening bent en je durft dat zeggen dan beperk je andermans mening. Die gedachtengang komt me bekend voor.
En hebben we ons al eens afgevraagd of onze Battelès wel echt in het centrum geweest is zondag?
"spelen hoort op daarvoor afgebakende plaatsen" kankeren mag daar liefst ook plaatsvinden van mij.
@filip, zit jij per ongeluk al 20 jaar opgesloten in een vochtige kelder of zo? aan je uitspraken te horen wel. kindjes groot en klein zijn wel de toekomst van dit land en stad, en als ze dan eens niet naar de academie , ballet, scouts, tante fien, school, voetbaltraining, of welke wekelijkse"verplichting" dan ook, moeten, vind ik en de hele "gemeenschap waartoe wij ALLEN behoren" het reuzefijn om al die mannen te zien spelen. van mij mag het halve budget van deze stad naar zulke initiatieven gaan, gebeurt er ook eens iets leuks mee.
En als we zo verder gaan zonder te lezen wat er staat, zitten we straks aan honderd reacties.
Lillike moet trouwens een vulgaire trut zijn om zulke dingen te schrijven, of ze het nu meent of niet.
En aan het aantal reacties is een gebrek aan Internet-ervaring te merken.
Geef ons dan graag een handleiding filip, zodat wij, domme en onervaren Internetgebruikers, tenminste weten hoe we uw teksten moeten lezen of interpreteren - want we zijn nu eenmaal niet zo intelligent dan U.
Maar laten we vooral maar een streep trekken onder dit onderwerp - Het is méér dan genoeg geweest. Ik had andere en onschuldiger bedoelingen bij het posten van deze topic.
(Op de achtergrond staat het radionieuws op - en ik hoor een verslagje van de begrafenis van de vermoorde Luna... Een aantal uitspraken van enkele mensen hierboven in gedachten, doet me soms de hoop verliezen in een verdraagzame samenleving.
Gelukkig ben ik optimistisch van aard, en zie ik ook genoeg mensen 'bezig' die constructief denken en doen.
GELUKKIG!)
En wat mij betreft: dit was m'n laatste opmerking over deze 'kwestie'.
Blijven reageren is toch maar wat jullie wensen - Jullie hebben hierin teveel plezier...)