Het Huis van de Mechelaar... countdown!

met categorie:  
 binnenplein
Een dik uurtje geleden - zo ergens rond halftien - hebben de enthousiaste ICT-collega's, het diensthoofd stadsgebouwen en ikzelf de deuren van het Huis van de Mechelaar achter ons dichtgetrokken. De laatste loodjes wegen het zwaarst, zegt men dan...
Gelukkig ziet alles qua computer- en ander materiaal er alvast prima uit.
Al loopt er bij een groot project als dit al wel eens iets fout: Meubels die te laat geleverd worden, planningen die overhoop worden gehaald of de lift die pas na de verhuis van het materiaal operationeel is... Het hoort er allemaal bij en achteraf zijn het steeds leuke anekdotes.
Met een gerust gemoed en veel nieuwsgierigheid kijken we nu dan ook uit naar de officiële opening morgen.

De laatste weetjes en foto's zijn te bezichtigen op de website van het Huis van de Mechelaar op: http://www.mechelen.be/hvdm. Collega Bram van de afdeling communicatiebeleid zorgt er steeds plichtsgetrouw voor een lading verse foto's.

Op zaterdag 3 juni is iedereen trouwens welkom op de opendeurdag van het gloednieuwe gebouw.
De collega's van Stad Mechelen en de betrokken firma's hebben alvast hun uiterste best gedaan.
Zeker de moeite om eens een kijkje te komen nemen!

Ik veroorloof het mij in naam van velen onze ICT-collega's van harte te danken voor het puike werk dat ze wederom hebben verricht. Misschien kunnen we als tegenprestatie deze dienst meehelpen bij hun verhuis. Liefhebbers ...
Bij het voorbijrijden vanmorgen zag ik dat de eerste klanten al geholpen werden. Dus de overstap is al gemaakt.
...op de website staan toffe foto's Tom!
Ik ben benieuwd om het in het 'echt' te zien...
Morgen ga ik er al een reispas afhalen. En 3 juni kruis ik aan in m'n agenda.
Aan aTom, Jane & Co: veel succes en werkgenot in jullie 'nieuwe thuis' !

De foto's op de webstek zijn inderdaad erg knap... of ik op 3 juni me vrij kan maken weet ik nog niet, maar heb het alvast in potlood in mijn agenda geschreven...
Bedankt Markec! Maar ik blijf op het stadhuis zitten met de collega's hoor.

De loketdiensten, departementshoofden en het jeugdcentrum hebben wel hun nieuwe stek in het Huis van de Mechelaar gekregen.

De afdeling ICT vindt tijdens de zomermaanden een nieuw onderkomen op het 'oude' stadhuis (we schuiven op naar de zolderverdieping), de afdeling personeel krijgt onze huidige locatie.
De verhuiswoede op het stadhuis blijft dus nog even doorgaan...

De foto's zijn inderdaad heel knap, alle eer daarvoor gaat volledig naar collega Bram.
@aTom: ah.. bon.... maar verhuizen doe je sowieso he ;-) ... allez, voor elkeen een goeie verhuis en een fijne nieuwe locatie ;-)
De wachtrijen zouden korter worden...

Vandaag: voor eensluidend verklaarde kopie van paspoort: 90 minuten wachttijd! De andere mensen zaten er al uur te wachten... 2 van de 8 loketten waren geopend.

Hopelijk hoort dit bij de opstartfase. Anders huiver ik al bij de gedachte dat ik binnenkort een nieuwe ID-kaart zal moeten afhalen...
Hey Fezzy, dat is inderdaad de moeite. Ik kan niet meespreken over de werking van de loketten - buiten dan het ICT-facet dat gelukkig zonder noemenswaardige problemen verlopen is.

Ik vermoed echter dat het even wennen is voor de klanten aan het loket en de personen achter de balies. Dus binnenkort loopt alles zeker een stuk vlotter. We hebben zelfs een heuse winkelmanager die al deze zaken opvolgt.

Constructieve opmerkingen of vragen zijn trouwens steeds welkom via http://www.mechelen.be/elok...
Nog even iets over de architectuur van het Huis. Ik ben best gecharmeerd over hoe de gevel van het stadhuis zich spiegelt in de Reuzenstraat. Het Huis van de Mechelaar heeft zo een gespiegelde oude facade. Mooi gezien van de architect ! (En ik ben zeker dat janS hier mooie spiegelende fotokes van kan maken :-) )
Peter, ik heb gisteren toevallig ook zo'n foto gemaakt. Ik zal hem straks online plaatsen...
Voor de mensen achter de balie was het zeker geen lachterje. Bij de opening konden ze eerst nog opruimen, was hun balie alles behalve proper en bij de eerste klant (die in de bloemetjes werd gezet) was de verbinding met het rijksregister uitgevallen. Enkele dagen later is het er nog steeds smerig.
De loketbedienden zitten soms met hun vingers te draaien omdat ze geen backoffice werk mogen uitvoeren aan het loket. Dit maakt de burger die aan een ander loket moet aanschuiven (ik ken iemand die 2uur moest wachten) zeker
blijgezind en ze denken luidop wat zitten die luirikken daar te doen???
Hoewel ik aanvankelijk zeer sceptisch stond tegenover het ontwerp van het Huis van de Mechelaar, moet ik nu toegeven (ik was daarstraks op de opendeur), dat het geheel mooi, strak, transparant en open oogt.
Het is naar mijn smaak nu toch een knap architectonisch geheel geworden.
De nieuwe promotiefilm van Mechelen kon ik ook héél erg smaken: vloeiende en prachtige beelden! Héél professioneel gemaakt!
Jans, inderdaad de moeite waard qua architectuur. Maar ja, de architecten Huyghe en Nollet behoren dan ook nationaal en zelfs internationaal tot de top. Onze diensten van de stadsgebouwen hebben er trouwens ook prachtig mee samengewerkt. Terecht een dikke pluim voor architecten en aannemer.
Hello Blogblussers,ik heb hier nog niks gehoord over dien DVD "Huis van de Mechelaar" t'is nogthans de moeite,voor slechts 4¤ is hij de uwe.Eén dink vind ik spijtig:er had wel wat commentaar mogen bijzijn. Zeker voor niet Mecheleirs.
Te verkrijgen in het Huis v/d Mechelaar aan de balie.
Vanbinnen heb ik het nog niet mogen meemaken (maar hoogst waarschijnlijk kortelings vanwege nieuwe ID card), maar van buiten vind ik het dik OK. Mooi transparant (ik veronderstel dat dat ook dubbelzinning was), en die weerspiegeling is inderdaad bijzonder mooi. Om trots op te zijn.