Het harde leven van een stadsvlag ...

met categorie:  
Vlag Toren

Onze torenvlag heeft het hard te verduren, na amper een paar weken 'in de wind', is onze vlag er erg aan toe.

Met dank aan De Polle voor de foto
Deze vlag is mischien door de roeibootschepenen gebruikt en bij het omslaan in het roer terecht gekomen.

Alle gekheid op een stokje. Dat soort dingen kan gebeuren, je moet daarvoor niet op de blog zijn, maar op het e-loket, meldpunt openbare werken om de schade aan te geven en dan wordt de vlag vervangen. Ondertussen kan men de driekleur uithangen ipv het leeuwtje.
De vorige vlag dateert van enkele maanden geleden. Nu is er opnieuw een vlag, maar met erg veel schade.

De levensduur van vlaggen is, zo blijkt gemiddeld enkele weken.

In ieder geval maakt een wapperende vlag veel blije Mechelaars zo blijkt uit eerder blog-items.
http://www.mechelen.blogt.b...
:-)
...laat in Vlaanderen 'onze' leeuw maar wapperen... (of onze toch wel erg mooie Mechelse vlag).
(maar: misschien wél een nieuwe...).
Trouwens: de Belgische driekleur hangt er normaal wel naast hoor...
Deze vlag zal wel vlug vervangen worden. De driekleur hangt er niet steeds maar alleen in de week van officiële feestdagen. De Leeuw en de Mechelse vlag zijn voor mijn part voldoende. De verantwoordelijk schepen van bestuurlijk beheer heeft deze regeling uitgewerkt.
@Stefaan: Goed om te weten.
Voor mij hoeft er écht geen driekleur te hangen hoor! Nog drie vlaggen dan: de Mechelse, de Vlaamse en de Europese!

Of zoals JanS het zegt: "laat in Vlaanderen de onze leeuw maar wapperen".
Maar een drieklieur: aub NIET !!!
t Is vreemd hoe een simpele post over een kapotte vlag heel snel afwijkt richting politiek. :-)
...was zelfs niet eens politiek bedoeld hoor Peter...
Ik ben gewoon een fiere Mechelaar én een fiere Vlaming - en aangezien onze stad nu eenmaal in dit landsgedeelte ligt: tja, dan wéét je wat daarboven zéker moet wapperen.
Enne, dit belet me hélemaal niet om verder te kijken dan 'enge grenzen'...
Maar goed, zo 'serieus' moeten we niet afwijken...
Laat de vlaggen maar waaien! 't geeft Mechelen een blij, trots en feestelijk imago!
Vind ik ook. De toren is van alle Mechelaars en niet alleen van de separatisten.
Hi Peter, toen jij zei vorige week dat de Leeuw al 2 gaten had, heb ik er opgelet, en gisteren zag ik er drie, en dacht ik 'dat moet ik op de log zetten', maar je was me voor....
Het is idd erg dat een vlag zo snel aan flarden gaat, maar Leo zei het destijds ook al, met die krachtige wind zo hoog, dat een vlag maar een levensduur van 10 dagen heeft, dus het is wel begrijpelijk. Toen ik terloops en paar dagen geleden dit in een gesprek met andere Mechelaars meldde, wist niemand dat de vlag gescheurd was, of zelfs dat de vlaggen een tijd weg waren.....

Gescheurd of niet, het blijft een fijn gevoel ze te horen wapperen.....
@Bart/Allen: vooraleer verkeerde gevolgtrekkingen/ interpretaties gemaakt/ getrokken worden: uiteraard vind ook ik dat 'onze' toren van ALLE Mechelaars is he: ongeacht welk geslacht, huidskleur, politieke overtuiging, sexuele geaardheid, separatist of unitarist, ... etc. En het Mechels zonneke mag voor alle Mechelaars schijnen natuurlijk. [ aan dat zonneke is er NU wel hoge nood zo te zien ]
Maar.. ik kon het niet laten na jouw "driekleur-post" ook mijn voorkeur mee te delen.. maar zoals JanS zei vaak hangen gewoon de Mechelse/ Vlaamse/ Belgische vlag er ook he.. (bijna) Iedereen content ;-)

@Hanna: 't is inderdaad een fijn gevoel om onze vlag te 'horen' wapperen... en zo'n toren zonder vlag is maar kaal he....
Een vlag op de toren is op één enkele week totaal "opgewaaid". We gaan ze vervangen asap.
@ Leo, misschien kun je maar ff wachten tot het weer beter wordt? Ook deze week wordt hetzelfde weer voorspeld, en aangezien niemand (behalve de opmerkzame Mechelen-bloggers) ook maar merkt dat er gaten in de vlag zit, is het misschien raadzaam om te wachten op wat rustiger weer?
Misschien gaat de voorraad dan weer te snel opzijn?
Ik weet niet hoe de anderen er over denken, maar voor mij: beter een gescheurde/gaten- vlag dan géén vlag!
Hellemaal akkoord Hanna.

Even melden dat het posten van deze topic niet de bedoeling had om wie dan ook de schuld te geven van een kapotte vlag. Het was gewoon curieus dat dat ding zo snel kapot waait.

Laat ze maar wapperen ...
idd laat de vlaggetjes maar waaien,maar vinden jullie ook niet dat die antennes een beetje misstaan op de toren?
@ Jeanke, ze horen misschien niet thuis op de toren, maar waar anders zou je ze moeten plaatsen he? Het moet nu eenmaal op het hoogste punt, dat heb je ook in alle andere steden, in binnen- én in buitenland. .....
Moesten die antennes er niet zijn, het zou nogal veel klachten regenen op allerlei vlakken.....door burgers in de eerste plaats!
waarvoor dienen deze antennes dan?
een alternatief if misschien de watertoren van Mechelen-Zuid... maar aangezien ik geen verstand heb van antennes etc etc Het ging gewoon over het uitzicht dat mss iets minder fraai is als je ze al opmerkt;-)
Ach, mij storen die antennes niet zo erg, zeker niet als de vlaggen hangen te wapperen...met of zonder gaten ;-) Een bevlagde Toren is toch wat wij Mechelaars belangrijk vinden, hé?
Die antennes zijn bijna allemaal gsm-antennes van Proximus, Base en Mobistar. Op de watertoren staan er ook zo'n antennes zoals ook op veel andere plaatsen in Mechelen. Als we dus willen bellen en sms'en in de binnenstad zullen we daar mee moeten leven, want ik vermoed dat de antennes op de Euroshopping binnenkort ook al verdwijnen... Bovendien brengen deze antennes de stadskas nog wat geld op.
En Jeanke, als je ze ziet, zoals je zelf schrijft , "als je ze al opmerkt". Dus!
De Vlaamse Leeuw is inmiddels gaan lopen.....
... en in plaats daarvan zie ik nu een Mechelse vlag !!
die hing er al.
ze hangen er normaal samen.
De lleuw zal gaan schuilen zijn voor het weer, geen tanden meer weet je.
Als de leeuw geen tanden meer heeft, is hij eindelijk getemd.
Vanochtend was ze alleszins nog niet vervangen. Op zoiets let ik nogal, ik stelde trouwens destijds voor om dagelijks én Mechelse én Vlaamse vlag (permanent dus) te laten wapperen. Dat die Belgische er nu nog af en toe hangt vind ik spijtig, maar ik ben toch tevreden dat ze er niet meer elke dag hangt en besef dat ze er ooit nooit meer zal hangen...
En wat die antennes betreft: die staan bvb. ook op de appartementsblokken in de Kruisbaan. Zowel stad als OCMW als MGW verdienen er een centje aan, dus de gemeenschap geniet mee !
hmm ... de antennes van proximus staan niet op de toren hoor, die plakken ertegen ... goed kijken en je vindt ze wel ...
Er staan/hangen ook twee antennes van lokale radio's. Reflex en Randstad. Volgens mij zijn het zelfs die antennes die je daar aan de vast ziet vasthangen ... als ik mij goed herinner.
aan de vlag dus of mast ... wist precies niet wat kiezen ;)
Spijtig dat amper 7 km verder in Schiplaken Radio Reflex (vooral voor de zondagse uitzending "Oep ze Meichels" amper kan worden ontvangen.
@ Roger:rij met uw wagen naar de Ring in Lier,daar kan je Reflex zeer goed ontvangen !! Maar wacht tot 3 september want we zijn nu 3maanden in verlof(onbetaald)
Aan wie het aanbelangt.

Er bestaat een doeksoort " ICAREX " genaamd, die ijzersterk is. Wordt o.a.
gebruikt bij het vervaardigen voor vliegers. Is wel heel duur.

Zo maar ter info.
sorry dat de foto weer zoveel stof heeft doen opwaaien. Ik was gewoon mijn nieuw fototoestelleke effe aan het proberen en merkte toen de kapotte vlag (door de strakke wind op dat moment). Het was zeker mijn bedoeling niet om een paar mensen op het paard te zetten.
Hoe rap zo'n vlag versleten is.
Inderdaad Polle, hoe rap zo'n vlag versleten is. Maar anderzijds: dank voor de "ICAREX"-tip Jos... Bedoeling zou toch moeten zijn dat die 2 "beesten" (adelaar en leeuw) daar dagelijks wapperen, niet?
Ik moet zeggen, ik vond dat de Mechelse vlag er dit weekend zeer fraai en nieuw uitzag... ofwel viel me dat nooit op omdat hij achter de Leeuw hing (en ving hij niet alle wind op), ofwel hebben ze die Mechelse vlag al vernieuwd en de Leeuw nog niet...;
Vanmiddag liep ik rond 14u genietend van mijn 'vrije middag' over de grote markt, bellend met mijn gsm naar een vriendin in Engeland. Om 14u begon de Für Elise tjingel en mijn vriendin (in London) vroeg: "Is that the Für Elise i'm hearing?'. Dat totaal ter zijde, maar ik liep dus langs 'den toren'. Kwam 5 minuten later thuis, keek toevallig uit het raam, en wat zag ik?

DE LEEUW IS TERUG!

Hopelijk blijft hij nu even levend tot 11 juli!
Wel, dat is héél goed nieuws, Hanna !!!

En, ja, dat zal toch weer heel scherp worden als deze leeuw het moet uithouden tot en met de Vlaamse feestdag, hé.
Misschien is deze Vlaamse Leeuwenvlag wel uit een betere en sterkere stof vervaardigd, wie weet ;-))
Ik hoop het in ieder geval.
Als Radio Reflex-presentatrice kan ik bevestigen dat die dingen inderdaad de antennes van Reflex en van Randstad zijn ('t was trouwens ne pokke-klim naar boven met al ons gerief). Ik heb inderdaad al gemerkt dat Reflex op bepaalde plaatsen in Mechelen heel moeilijk te ontvangen is. Jammer, want Oep z'n Mechels is toch klassiek :)

Wat de vlag betreft: als ik nu vanop de autostrade komt aangereden meen ik toch ook een Mechelse én een nieuwere Vlaamse vlag te kunnen ontwaren.

En nog eens iets over vlaggen: iemand een idee waar ik een Mechelse vlag kan kopen? Ik verlaat volgend jaar met heel veel pijn in het hart onze mooie Dijlestad, maar ik zou graag een vlag meenemen. Ze van een officiële vlaggenmast gaan "sjoepen" in het holst van de nacht vind ik tever gaan, dus waar kan ik er een kopen???
Phaedra

Bij Poortman misschien op de Liersesteenweg
@Erwin
Da's dan begot nog achter mijnen hoek ook, ik ga zeker eens mijn licht opsteken daar. Bedankt voor de tip!
Wat ontvangst van Reflex betreft:
Je moet niet tot in Schiplaken hoor.
Zelfs Muizen is al moeilijk.

Ik vraag me af waarom de ontvangst van Randstad dan beter is als die vanop dezelfde plaats uitzenden (mast).
Zenden zij sterker uit ?

BTW Franstalige radio's ontvangen we dan weer meer als genoeg
Randstad zendt inderdaad sterker uit, omdat ze dat ook mochten na de reorganisatie van de zendschema's.

Ik krijg soms ook al gekraak als ik door de straat rij. En ik woon echt wel in Mechelen zelf.

Dat van die franstalige radios merk ik ook, vervelend.