Afscheid én nieuwe start voor D'Afspraak

met categorie:  

Het einde is het begin? Straks om 16.00 ontvangen kersverse uitbaters Svintha en Tim u in D'Afspraak. Ze nemen het roer over van Herman en Anita die na drie fijne Afspraakjaren besloten iets anders te gaan doen.


De voorbije drie jaar menig mooi Mechels moment mogen beleven in D'Afspraak, in de Keizerstraat. Herman en Anita verwenden de Mechelaar met heerlijke spijzen (dat heerlijke stoofvlees! ) en goedsmakend gerstenat. De gulle glimlach, luisterbereidheid en gezelligheid kreeg je er gratis bij. En dat geldt ook voor de andere personeelsleden van D'Afspraak.

Herman en Anita zijn echter niet langer op de Afspraak. Om persoonlijke redenen beslisten zij iets anders te gaan doen, en de laatste (officiële) afspraakdag van Herman en Anita was gisteren, zondag 30 april.

Geen mooie Mechelse momenten meer in D'Afspraak? Toch wel! Er werden immers twee jonge enthousiaste overnemers gevonden! Tim en Svintha zijn gedreven twintigers die het goede werk van Herman & Anita zullen voortzetten in de beste Afspraak-traditie: de uitgebreide bierkaart blijft, de heerlijke spijzen (à la Anita) ook. Méér mooie Mechelse momenten dus...

Bedankt Herman & Anita voor de mooie jaren, veel succes met het verkennen van andere horizonten, en graag tot gauw. Svintha & Tim: héél veel succes in de Afspraak, en tot snel..... in D'Afspraak

Vandaag, straks, maandag 1 mei, om 16.00 uur vindt de plechtige officïele openingsdrink plaats van de nieuwe uitbaters.

U komt toch ook?

Ik ga er zeker naar toe, wie van de Bloggers komt ook?
ikke ;-)
Ik was er helaas niet, familiale verplichtingen (als in... vader jarig).

Hopelijk was het leuk!
Er was best véél volk, gisteren in De Afspraak! Ik weet natuurlijk niet hoeveel "blog lezers" er waren, er waren alleszins slechts 3 'actieve bloggers', met name Garda, Peter en ondergetekende.

Het was reuze gezellig, het stoofvlees à la Anita smaakte nog altijd overheerlijk, en zal dat blijven doen, want de nieuwe kok is in de leer bij Anita zodat we geen verschil zouden mogen proeven ;-)

Ook nog wat gekletst met Herman over zijn nieuwe dromen... Veel succes ermee Herman & Anita, en hopelijk zien we elkaar gauw nog eens terug "aan de andere kant van de toog".

En zoals ik al poste eerder hier, en hen het zelf al persoonlijk toewenste: Svintha en Tim: héél veel succes, en tot binnenkort in D'Afspraak!
Zolang er in de horeca gerookt wordt blijft het de ontmoetingsplaats voor tweede- en derderangs burgers.
Wat betekent dat ik er geen regelmatige klant ben.
...zegt de vierderangs burger... ;-)
Arme filip! Zelfs een verse hondendrol rookt en gij niet?
Ik kan filip maar een goede raad geven verhuis naar een eiland waar je aleen woont dan ben jij een eersterang burger !
Goed zo! Roger.F.
En dat hij a.u.b. zijn soortgenoten mee neemt!
Jij hebt er van mij ééntje te goed.
Deze post ging dus over De Afspraak, de oude en de nieuwe uitbaters. Het zou me veel plezier doen dat ik DAAR reacties opkrijg...

@filip: ik ben zelf een overtuigd niet-roker, en ik ben voorstander voor rookvrije zones voor niet-rokers, en ja ik erger me soms aan SOMMIGE rokers die géén rekening houden met niet-rokers, MAAR ik ben ook een VERDRAAGZAAM persoon, en de zon mag voor mij schijnen voor IEDEREEN, rokers of niet-rokers.
Roken in HORECA IS soms een probleem, en er zijn diverse oplossingen (een rookvrije zone, een afzuiginstallatie: dergelijke zaken vind ik al goede stappen in de juiste richtng, ...) . Maar met de fundamentalist uit te hangen en élke post die over de horeca gaat te KAPEN met je TOTAAL ONGENUANCEERDE visie: dàt ben ik alvast méér dan beu!
Ik dénk dat we het nu stilletjesaan wel wéten hoe kortzichtig je visie is.. Ze steeds maar weer herhalen... het wordt een beetje zielig eerlijk gezegd.

Een goede raad, filip, ga straks een terrasje doen (je heb dan "alleen" last van de uitlaatgassen, en minder van de rokers: drink een goei pint en je zal je misschien beter voelen...

QUID: graag terug naar het topic: DE ASPRAAK !!!
Ik hoop dat er nog véél rokers en niet-rokers zullen naar toe trekken in de nabije toekomst ;-)
@ filip: volgens mij is azijn pissen ongezonder dan al eens een café met rook te bezoeken. :-)
Ik was er niet want ik zat aan zee.
Heerlijk weertje ginder.
Markec kennende zal het wel even geduurd hebben, voor hij huiswaarts gekomen is. :-)
amai filip, en ik dacht da kik kon zeveren! hahaha.
ik ben het volmondig met metteko eens,en als ge rookvrij onder de mensen wilt komen heb ik een goeie tip:kruip onder u zuurstoftentje en kijk naar big brother, terwijl kunt ge dan genieten van de geweldige conversaties die zich daar voordoen, ongeveer het niveau van de uwe, veel pret.
hondenliefhebber,
om dezelfde reden zit ik op een camping die verboden is voor honden.
Markec,
het is toch maar de tweede keer zeker.
Boerenkinkels,
de waarheid lijkt te kwetsen.
Allen,
jullie stemmen in oktober toch voor mij zeker.
Ah filip, en op wie zouden we dan moeten stemmen ?
Mag ik nu voor een laatste keer op beleefde en vriendelijke wijze vragen om aub iets te shrijven over het EIGENLIJKE ONDERWERP van deze post? Voor zij die het vergeten zijn: De Afspraak.

[ Heel erg leuk voor Herman hoor, ik weet dat hij deze blog leest, een post over De Afspraak, bedoeld om indrukken, reacties, herinneringen over de afspraak enzomeer te ventileren, maar neen, die post moet meteen ontaarden dankzij de rare hersenkronkels van filip deel zoveel... op zijn zachtst gezegd: 'jammer' ]
Ik kon jammer genoeg ook niet gaan met de opening,
ik hoop dat binnenkort wel goed te maken. Het gezellige terrasje lonkt natuurlijk met dit prachtige weer.
Ja Marc, jammer genoeg was het maandag géén terrasjesweer, al werd het terras wel gebruikt maar dan onder een tent!
Het was er heel gezellig, veel volk en ambiance. Svintha en Tim waren al goed in form, uiteraard bijgestaan door Herman en Anita. De extra hulp van een vriendelijke ploeg familieleden zorgde ervoor dat alles op wieltjes verliep. Het was echt heel gezellig!
ik ga er dit weekend eens passeren(in de afspraak hé, ni op die camping!)Ik zag gisteren dat ze precies op het dak gewerkt hebben daar, ik kon dat zien vanaf het terrasje van café de dijle, aan de overkant.daar hing zo nog wat hitte van in den dag, zo rond een uur of 10, ook gezellig. zondag praat ik dus ook mee over D'Afspraak.(en mischien heb ik het stoofvlees dan ook geproefd)
Zeker doen Kris, en alvast smakelijk!
En ik zal dus over de gevel moeten spreken.
Kunnen jullie niet wat vriendelijker zijn voor Filip ?
Die man heeft wel de wet aan zijn kant. Sinds 1 januari is de werkplek gegarandeerd rookvrij; alleen die sukkelaars die in de horeca werken zullen zich nog jaren moeten blootstellen aan het gevaar van longkanker.

Ik ben het ook volmondig eens met de laatste compagne van de overheid:
"wees lief voor rokers, ze leven al zo kort !".
Rokers gaan vlugger dood, dus we hebben we hebben er eigenlijk niet zo lang last van...
't is filip, niet Filip, dat is iemand anders....
Ik ben er gisteravond nog binnengegaan en het was er nog steeds even gezellig als ten tijde van de vorige eigenaars.
Ben net terug van een gezellig etentje op het terras daar, en de keuken heeft zeker niet aan kwaliteit ingeboet. Het was zeer aangenaam op het terras, achter mij zat waarempel den Herman, en die kon het nie laten om mee te helpen af te ruimen. :-)
Hij mist het al een beetje ;-)
D'Afspraak is steeds een gezellige plaats om vertoeven geweest...
We maakten er o.a. ons eerste gezellige blog-treffen mee...
Ik wens Herman en Anita het allerbeste voor de toekomst!
Aan de nieuwe eigenaars: véél succes gewenst!
(spijtig dat ik er niet bij kon zijn...)
Haha, Jan is nog maar pas terug uit vakantie en er staan gelukkig alweer nieuwe mooie fotootjes van Mechelen te pronken in de zijkolom !
Blij te zien dat nog meer bloggers de weg naar De Afspraak blijven vinden, of van plan zijn deze te blijven vinden ;-)
Het zal zowel Herman & Anita, als Tim & Svintha véél plezier doen denk ik!

@Marc VC: was je nu binnen of op het terras? ;-p
Ja, den Herman blijft nog een tweetal weekjes meehelpen he.. en daarna.. ja, hij zal het in het begin wellicht moeilijk kunnen laten om toch méé te helpen he...

@JanS: misschien moet je dra nog wel eens voor een of andere prospectie of andere bespreking met een andere blogger in de Afspraak zijn he (hint) ;-)

Ook mij zal je blijven vinden op de afspraak, in D'Afspraak ...
Wel Mark
vrijdagavond was het binnen, en zaterdag in de vooravond was het op het terras
@Marc VC; binnenkort gaan we er samen nog eens stoofvlees eten he ...
...@Markec:
ik heb écht niks tegen één of andere prospectie voor één of andere nieuwe Blogmeeting...
;-)

NB: Mechelenblogt is de laatste weken zo 'stil'?
Zélfs na de 'herstellingen'...?
Na m'n weekje verlof dacht ik een massa te moeten bijlezen...
maar... dat was dus helemaal niet nodig?
Ik ben in voor een nieuwe blogmeeting, en we kunnen d'Afspraak toch als onze 'stamkroeg' beschouwen? Lekker handig voor iedereen ;o)
Als er maar veel biersoorten blijven in het gamma dan is het voor mij al genoeg.
@JanS.... daarom niet voor een blogmeeting, maar er zijn sowieso redenen (excuses?) genoeg! ;-)

@Hanna.. jaja.. de blogstamkroeg ...

@Lieven: maak je geen zorgen, zoals ik eerder al meldde: alles blijft bij het oude: zelfde lekkernijen uit de keuken, en zelfde bieraanbod.. Dus geen zorgen!

Wat betreft een volgende blogmeeting: méér daarover ... binnenkort ;-)
Intussen twee maal in d' Afspraak geweest. Kennis gemaakt met de nieuwe uitbaters en samen met hun ene gedronken op het welslagen van hun zaak. 't Was er best gezellig en de bieren blijven even lekker. Herman zat mee aan de andere kant van de toog.
@mapo: ja, het zal voor Herman toch nog wennen worden hoor.... zelf ga ik heel dra Tim & Svintha ook nog eens 'goeiendag" zeggen, en daar alweer in het dillemma vertoeven: 'La Chouffe' of 'Margriet' (lacht).

....
dillemma's in Mechelen...
...soms zware keuzes te maken in deze Dijlestad...
Kies...voor de vrouw!
Kies...Margriet!

;-)
@janS... Wel.. ik denk dat ik jouw advies ga opvolgen.... en zal dus voor een keer geen geheim maken van mijn stemgedrag: ik zal stemmen voor... Margriet..

;-D
Met deze goeie keuze, stap ik met jou in een kartel!
'Deze Dame' is ons eerste stevige programmapunt.
Maar...er volgen ongetwijfeld nog wijzere standpunten na...
...de 'tweede Dame'...
... om van de derde dame nog maar te zwijgen...

Wel goede afspraken maken aangaande ons kartel, want je weet maar nooit ;-)
da's 'D AFSPRAAK!
En zo zijn we terug bij het begin van deze topic: bij dit toffe café in de Keizerstraat...
Inderdaad: 'toffe café' is een méér dan correcte omschrijving, JanS

Denk wel dat Tim & Svintha (als ze dit lezen) en ook Herman de (méér dan terechte!!!) lofbetuigingen aan het adres van D'Afspraak zeer op prijs zullen stellen...
D'afspraak:absoluut:Tof, gezellig café, waar ik ook af en toe eens langskom (ben geen (heel) regelmatig cafébezoeker), goed te vernemen dat de formule met vele biersoorten (af en toe eens een nieuw biertje) en lekker eten bewaard blijft.
Alvast heel veel succes toegewenst aan Tim & Svintha en bedankt aan Herman & Anita.
@DC: misschien tot één van de keren in de Afspraak ! ;-)
... en morgen (wo 24.05 heb ik een afspraak.. in de afspraak.... ;-)

Svintha & Tim... zet de Chouffe al maar klaar !