SOFA !

met categorie:  
Sofa

Vanavond, 18 april opening van het nieuwe eet- en cultuurcafé Sofa

Grote Markt 8

Mechelen
Ik denk wél dat deze zaak die een 'tikkeltje anders' is dan de klassiekere gelegenheden op de Grote Markt, op dit plein 'verfrissend' zou KUNNEN werken. Laat ons hopen.
Misschien trekt dit méér volk 's avonds... wie weet.
Hier heb ik géén negatief waarde-oordeel uitgesproken over de bestaande horeca-zaken. (daar zitten beslist héél goeie tussen). Feit is wel dat de Grote Markt na een bepaald avonduur uitgestorven lijkt.
Misschien is dit het begin van een kentering. Een mix van horeca-zaken van verschillend 'pluimage' is beslist een stap in de goeie richting.
Ik zal binnenkort eens 'Sofa' opzoeken.
Moet ik mij laten vergiftigen als ik er een pint wil drinken ?
Kost het mij nog een extra bad en wasgang ?
???????????????????
@ filip: ik vind je opmerking onterecht. De uitbater van Sofa is tevens de uitbater van La Boya. Ik kan je verzekeren dat je niet vergiftigd zal worden. Ik hoop wel dat ze dezelfde sfeer hebben kunnen creeren als in la Boya. Ik ga zeker binnenkort eens binnenspringen in Sofa.
Wij hebben er onze weekendkrant een reportage aan gewijd. Initiatieven die onze mooie stad rijker maken, verdienen steun en aandacht van journalisten.

De tijd dat wij alleen maar 'klagen en zagen' in Mechelen moet nu maar eens gedaan zijn.
Ik meende duidelijk te zijn.
Ik heb het niet over voedselhygiëne.
Ik wacht nog op het eerste rookvrije café in Mechelen.
En zo niet, voldoet het café tenminste aan de wettelijke voorschriften ?

Geef mij wat vloerbedekking onder deze vette zwetende sofa.
'vette, zwetende sofa?'
op wat slaat dat?
Het is moeilijk om te gissen en te lezen tussen de regels door...
'Ik meende duidelijk te zijn'.
Sorry - niet voor iedereen...

en ik zit ook niet zo graag in ruimtes waar de rook te snijden valt - het opvolgen van wettelijke voorschriften is daarom ook erg belangrijk.
Maar waarom twijfel je er zo sterk dat in deze nieuwe zaak deze regels met de voeten getreden zou worden?
De zaak is pas van gisteren open - dus: oordelen na 'constatering van de feiten'...
Jans,
dat van die vloerbedekking is poëzie. En trouwens niet van mij.
filip als je niet anders kan dan alleen maar negatieve commentaar neer te pennen hier, verander dan ofwel van naam of ga op een andere blog je idiote opmerkingen neerpennen.
NOK
Is er iemand van de bloggers naar de opening geweest en hoe was het?
Ben wel benieuwd.
Ik ben deze middag iets gaan drinken in de Sofa. De uitbater verontschuldigde zich dat er nog geen mogelijkheid was om iets te eten en dat de drankenkaart wat beperkt was. Hij gaf als excuus dat ze te snel opgestart zijn.
Een gezellig kader en als het zonnetje schijnt, kan je van het terras genieten dat ze hebben met uitzicht op de markt. :-)
Ikke vandaag ook langs geweest om te testen.

Leuke kroeg, met een eigen(wijs) karakter. Jazz en Flamenco muziek op de Grote Markt. Nog geen eten te verkrijgen, maar dat wordt binnenkort opgelost, vertelde de Patron me.

Binnenin, een dieprood, en (speciaal voor Markec) ook optredens !!

Ook 7/7 open en (alweer volgens de uitbater) tot in de late uurtjes ...

Enfin, een aanrader dus ...
Hey iedereen,
Lange tijd dat ik niets meer van me heb laten weten, woon nu reeds een paar maanden in het verre Madrid (Erasmus) en volg de activiteiten op de blog nauw op. ( Dat is trouwens de reden waarom ik plots met het nieuws ben gestopt)
Klein vraagje: kan iemand eens goed beschrijven wat voor een drankgelegenheid Sofa nu juist is. Ik ben heel benieuwd omdat ik La Boya een echte meerwaarde vind in Mechelen
Bedankt en groetjes vanuit de zon
KoenS
Ha, nu begrijpen we het meteen, se.
Velen onder de bloggers hadden zich al afgevraagd...'en wat gebeurde er met KoenS' ?
Fijn dat je in Madrid kunt vertoeven, en verder studeren want dat is altijd interessant!
Op uw vraag over de Sofa, kan ik je echter niet antwoorden want ik ben er jammer genoeg zelf nog niet geweest.

Groetjes, en nog een leuke tijd ginder in Madrid.
Jammer, gisterenavond na een optreden van Raf Coppens in Theatrium wilden we iets gaan drinken bij 'Sofa' op de Grote Markt maar tot onze grote spijt was het al gesloten! Het was amper 23 uur, de andere café's waren ook bijna allemaal dicht en de café's die nog open waren lieten ons dan niet meer binnen, tja, ik hoopte dat het toch wel veranderd was nu de grote Markt zo mooi verlicht is !!!
Gelukkig zijn er nog de gezellige terrassen op de Wollemarkt, waar late bezoekers heel vriendelijk worden geholpen na een avondje uit.
Dank je Garda!
Madrid is een ander pak mouwen dan Mechelen. Een grootse stad waar een ander levensritme heerst door de zon die er steeds van de partij is. Alles is hier overweldigend en ik zal bij mijn vertrek een deel van mijn hart hier achterlaten, maar ik kom toch ook met blijheid terug naar ons klein en gezellig stadje. De verbouwingen aan zovele zaken (Vlietje, cultureel centrum, vismarkt, Perron M, de nieuwe stadsdienst, Metteko...) waar ik het resultaat eindelijk van kan zien, ik zie er naar uit!!

En wie weet na een kleine integratieperiode in het Vlaamsche leven kan ik me misschien weer bezig houden met het nieuws..? En naar de bijeenkomsten komen...

Is er ondertussen iemand al iets gaan eten in Sofa? Of een concertje meegepikt? Laat me gauw iets weten Mechelaars!

Groetjes van señor KoenS
Mechelse groet aan een Madrileen van eigen-bodem!
Blij dat het je ginder goed gaat!
Het zou tof zijn als je bij je terugkomst het 'Mechels nieuws' terug zou willen 'opnemen'.
Wij zijn er zaterdag iets gaan drinken rond een uur of elf 's avonds. Het was er gezellig, niet té druk (je kon er nog praten ipv roepen tegen mekaar). Het is ook iets helemaal anders dan alle 'tavernes' op de Grote Markt en dat maakt het leuk.
Lekkere olijven btw.
Ik heb er ondertussen de keuken ook uitgeprobeerd. Een beperkte kaart - enkel 4 gerechten - maar zeker de moeite. Pasta met asperges en Mechelse Koekoek ... Lekker !
Ik ben er ondertussen al diverse keren beland in het weekend en vaak al tot een uur of drie 's nachts op een vrijdag of zaterdag. Een gezellig, sfeervol caféeke met een toffe en vriendelijke uitbater (al wisten we dat al van La Boya). Hier zien ze mij (en mijn vrienden) nog vaak!
Doorlopend fototentoonstelling + 16 juli projectie van Cuba documentaire "Los Callejeros" in Sofa... zeker doen!!!
Hoi,

Heb er dit weekend al zowat het hele weekend gezeten en het is echt wel super daar. Leuke sfeer, vriendelijke mensen die er werken, ... Kortom: allen daar heen!!!

Groetjes
@Lies... dat klinkt als een Sofa-Fan ;-)
Nee, serieus: ik moet er idd. dringend eens langs gaan...
@markec:wanneer spreken we af??
:-) Ben een Sofa-fan geworden ja. Tis der echt wel gezellig. Tegen dat wat later is geworden is gans de Markt leeg, alleen daar dan nog. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat ik mensen ken die daar werken natuurlijk...
@Jackie.... zet dan wel uw pet oep he ;-)
Ja.. ergens in augustus? Met nog Blog-volk?

@Lies.. tiens tiens.. had al zo een vermoeden....
lol
Maar buiten dat, tis er echt wel leuk hoor. Tenminste eens iets anders dan al de rest op de Grote Markt!
@Lies: 'k geloof je direct... heb totnogtoe niets dan lovende woorden gehoord over Sofa...
Ik kwam vroeger elke zondag om 12u in de Windsor (verplichtiging) en maakte ook het afscheid mee van den Andre.Daar was het vroeger ook plezant,maar nu zal dat wel een heel ander klienteel zijn.Als het maar plezant is he.....
wel, ik weet dat jullie het niet graag horen, maar deze nacht om 1.30u zat het zimmerplein in Lier nog nokvol, inclusief de terrassen. Hoe zou dat nu toch komen?
(nee,ik heb geen zangles gegeven deze keer)
Dat komt Kristiaan omdat het Zimmerplein de uitgangsbuurt van Lier is en de Grote Markt van Mechelen is dat al lang niet meer. Dat is de Vismarkt met een verschuiving naar de Korenmarkt (Avenue) o.a. Vermoedelijk zat het daar gisteren ook wel vol. Om nog maar te zwijgen van het station.
Voor de zoveelste keer : de grote makt is voor oude mensen en die komen 's avonds niet buiten. Zaken als Sofa zouden daar reandering in kunnen brengen. 't Is te hopen.
Ik zou toch maar in Lier gaan wonen als ik jou was ( of woon je er al?)
Gisteren was het Cubaanse avond in de Sofa. Het was heel leuk en er was superveel volk!!!
Ben pas geopereerd en voor men revalidatie ga ik vanmiddag (te voet) er eentje pakken in de Sofa. voila...
@rudi- nee joh, ik woon nog altijd met plezier in mechelen, en ben een trouwe bezoeker van de vismarkt en ook grote markt. ik ben in de Sofa nog niet geweest, het zit er altijd tjokvol op het terras als ik daar passeer, en ik houd wel van wat rust. Met dit weer is het er ook niet zo aangenaam, dan fietsen we eens een eind de vaart op, drinken eens iets in de Wilg, of aan het zennegat, maar eigenlijk blijf je met dit weer beter fietsen of in je kelder op enkele natte doeken zitten.

T'is idd wel waar wat je zegt over de Lierse uitgaansbuurt, maar daar zit toch veel meer volk op de grote markt in de late uurtjes.
gewoon een vaststelling.
SOFA:uit een NUTRAALE KLOK.Maandag 14u02 terras 6per binnen 3.Zet mij binnen aan tafel,5min later een van die 3 per willen betalen,doen aan de deur het bekende teken mat duim en wijsvinger.Een dame die op het terras zat met haar vriend(?) komt binnen en ontvangt.Ze blijft nog wat rommelen achter de bar en uiteindelijk (na 8minuten)komt ze vragen of ik wat wil.Bestel een Palmke en leg 2¤ op tafel.Palm komt op tafel 2¤ weg,dame gaat terug op terras zitten.....Bestel nog een Palmke en vraag nu hoeveel moet ik u a.u.b? 2¤ !! Das me toch wat veel,zien ze daar misschien gepensionerde niet graag komen?Van mij zullen ze in elk geval geen last meer hebben.
@jackie- ge moet er iets voor over hebben om in een sofa te kunnen zitten hé.( in Lier op het zimmerplein moet ge maar een halve euro bijleggen en ge hebt een smakelijke DUVEL.)
het vervelende aan cafebazen die denken dat ze een exclusief cafe hebben, is dat ze nogal exclusieve prijzen vragen. T'is nochtans maar gewoon een trendy cafe in wording, zoals er de laatste tijd al veel opgekomen zijn.
@Kristiaan-dat klopt maar 70cent vindt ik toch een groot verschil das toch nogaltijd 28 oude belgische frankkes das meer dan ne slok oep nen borrel.
beste jackie,
amai da spijt mij nu echt te horen. hier de dame die op het terras zat met een vriend. effe rechtzetten wat er is gebeurd.
mijn shift zat er op voor die dag en vandaar dat ik bij een vriend op het terras zat. de man die mijn shift overnam was blijkbaar vergeten dat ik gedaan had met werken en was in de kelder gedoken om het leeggoed weg te doen. ik was mij van geen kwaad bewust en ging er vanuit dat iedereen bediend werd. tot iemand mij wenkte om af te rekenen, keek ik achter mij om te zien of mijn collega ze kon helpen. ik zag hem niet en dacht, och, ik zal dat snel nog eventjes doen. toen ik binnen ging zag ik dat jij ook nog niets gekregen had en vond dat jij al lang iets moest hebben, dus dat nam ik er ook nog even bij. dat even rommelen achter de toog was evenzeer drankjes uitschenken voor een ander koppeltje dat buiten zat. het is pas later dat mijn frank viel dat mijn collega vergeten was dat ik vrij was, en vanaf dan ben ik weer gewoon achter den toog gedoken zoals gewoonlijk. uiteindelijk ben ik nog gebleven tot 15.30u en dat tijdens mijn vrije. niet dat ik dat erg vind maar het kan misschien wel veel verklaren. ik werk namelijk heel graag in de sofa.
die 2¤ lijkt veel maar de prijs werd verhoogd omdat de flesjes groter zijn dan voordien, het is een 33cl.

goh, het spijt mij echt verschrikkelijk dat dit is moeten gebeuren maar ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen overtuigen om nog eens langs te komen. gepensioneerden niet welkom? echt niet waar!!!!!
je bent meer dan welkom
vriendelijke groeten en nogmaals mijn excuses voor het gebeurde....
@dame op het terras:exuses aanvaard.
Door men groten dorst(warmte weet jewel) zal ik niet ondervonden hebben dat dit ne 33cl was.
Kan iemand mij situeren waar Sofa precies ligt?
Ik was er dit weekend naar op zoek (zonder het huisnummer te kennen) en vond het niet.
(kan ook gelegen hebben aan de beach-volley-chaos op de markt)
Ja hoor Sofie,

je staat op de Grote Markt, met je rug naar de Ijzerenleen en het stadhuis op je rechterkant. Je kijkt naar de Merodestraat en één van de terrasjes rechts van de Merodestraat (2de dacht ik, maar ben er niet zeker van), is het terras van Sofa!
Gisterenavond voor de eerste keer naar Sofa geweest. De muntthee (verse munt in marroccaans theepotje en -glaasje) was er overheerlijk!
De bediening was ook vriendelijk, en het was zowel op het terras als binnen heel gezellig.
Ik zal er alleszins nog vaker terugkeren.
Late reactie, maar in de SOFA drink ik een heel lekkere echte Italiaanse espresso van Illy voor 1.60¤ denk ik. Diezelfde kost aan de overkant van de markt echter wel 2.00 ¤. Dus echt duur vind ik het daar niet. Op de koop toe heeft de leuke zwartharige dame achter de toog direct geleerd hoe dat ik mijn espresso graag heb ( liefst ristretto op zijn Italiaans - klein en sterk) en zij wist zich dat al na één bezoek te herinneren. Knap. Terloops: daarnaast in de Concorde een toffe garçon de Jef die goed zijn klanten kent en hen weet te soigneren. Je moet eens zien met wat een liefde en concentratie hij een flesje speciaalbier uitschenkt! Belangrijk in de horeca, zeg dat ik het gezegd heb!
Volgens mij is de Jef een echt Horeca talent. Hij weet als geen ander hoe zijn klanten te soigneren, en hij kan op zijn eentje een heel terras aan. Een klassebak !
@Rudi: idd. heel lekkere koffie! Wat goedkoper dan aan de overkant, maar na een paar weken toch al 1.70¤. Ik heb al die tierlantijntjes niet nodig en ga niet graag naar den Beer, maar daar krijg je er voor 20cent meer een amaretto met slagroom, een "Mercike" én een koekje bij en alles op een "plateauke". Ik vrees dat hun winst op die manier een stuk lager ligt.
Maar goed, toch veel liever de lekkere Illy koffie van de Sofa, zonder plateauke en geserveerd door die leuke zwartharige dame die naar de mooie naam Marjolein luistert.
Jef is idd. ne klassenbak van ne garçon!
Ik kan me natuurlijk ook gewoo vergist hebben in de prijs. Maar ik vergeleek die prijs met die van de keizeri. Akkoord dat extraatje in sommige cafés kan je best meenemen. Maar ik ben nu éénmaal verslaafd aan ECHTE Italiaanse expresso, klein, sterk en lekker... Je vint in België bijna nergen zo'n koffie hooguit hier en daar in een restaurant en die van SOFA komt dicht in de buurt ( na de nodige informatie weliswaar, maar dat is geen punt) Ik mis die Italiaanse koffiebars enorm en zeker ook hun prijzen.... 0.80 ¤ voor de cafè ( espresso) en 1.20/1.30 voor een echte Italiaanse cappuccino ( met gestoomde melk). Dit jaar nog vastgesteld op verlof.
Ik ben ook een fan van die kleine espressootjes (ristrito).
In Brussel kan ik je wel een paar adresjes geven waar je die kan krijgen! Helaas vind je ze in België niet aan die prijs!
als ik mij als relatief goed Italiaans sprekende nog goed herinner is "sesso" = SEX. Opletten met deze sites dus!!!!
Ben vorige vrijdag langs Sofa gepasserd, met de bedoeling op het terras te lunchen.
Ik moet zeggen dat, na alles wat ik hier gelezen had, ik ontgoocheld was in het menu. Allemaal vrij standaard en klassiek.
We zijn dus uitgeweken naar een ander terras.