Mechelen staat op zijn kop !

met categorie:  
Talent voor wat? Talent om op je kop te staan!

Ze gaan met VerdraaiDe Wereld een heuse wereldrecordpoging VerdraaiDe Mens wagen! Een wereldrecord, dat is zoiets waarmee je in het Guinness' Book of Records kan komen?

Wat ze willen bereiken is het volgende: ze willen de Grote Markt van Mechelen vullen met zoveel mogelijk mensen die tegelijkertijd kopstand doen. Ondersteund worden mag, dus circustalent is niet echt een vereiste. Thuis oefenen kan nochtans zeker geen kwaad. Het spreekt voor zich dat ze daar veel volk voor nodig hebben, héél veel volk. Schrijf dit dus als de bliksem in je agenda

(en zorg er vooral voor dat je erbij bent!).

Zondag 12 maart - 12.30u - Grote Markt Mechelen - Wereldrecordpoging kopstand!
Van wie komt dat initiatief, en is het de bedoeling om in 't Guinness' Book of Records opgenomen te woorden? Slaat uw "inderdaad" daarop?
Dit gaat uit van alle Vlaamse jeugorganisaties die dit jaar als werkingsthema hebben "verdraai de wereld". Het doel is een wereld te creeeren die langer meegaat, een wereld waarin iedereen zijn draai vind. Verschillende thema's passeren de revue: klimaat en milieu, noord en zuid, technologie en energie, water en andere elementen, mobiliteit. Vanaf 10.00 u. verzamelen er op verschillende plaatsen in de stad de verschillende leeftijdsgroepen die dan ook verschillende opdrachten zullen gaan uitvoeren. St Romboutskerkhof, Veemarkt en Grote Markt zijn de afspraakplaatsen.
En wat dat Guinness' Book betreft? Ludieke opmerking of erstige poging? Er staan namelijk al andere (lees mindere) feiten in vermeld.
Mijn dochters gaan de wereld mee 'verdraaien' zondag!
Proficiat voor dit toffe initiatief van de Vlaamse jeugdorganisaties!
Peter is me voor - ik wou net een post maken over deze activiteit...
Dit is 'goed nieuws' dat een grijze dag doet 'stralen'...
Hoop voor toekomst - de 'jeugd van tegenwoordig' engageert zich voor een betere wereld!
Dit verdient onze aandacht mensen!
En de ludieke recordpoging doet zéker focussen op dit initiatief!
Het is uiteraard een activiteit die kadert binnen heel deze actiedag van Verdraaide Wereld.
De recordpoging is aanvaard door Guinnes, dus we gaan er uiteraard voor.
Blijft wel het feit dat heel die dag het amusement centraal staat en deelnemen belangrijker is dan winnen. Sowieso zijn er 's voormiddags al 1100 jeugdbewegingsjongeren in de weer, zij doen sowieso aan de poging mee. Maar iedereen is welkom om enkel aan de recordpoging deel te nemen. Hoe meer volk, hoe beter. We willen Vlaanderen laten zien dat Mechelen echt wel leeft.

Sta jij graag op je kop?

Kom dan zondag 12 maart zeker af, om 12u30 op de Grote Markt.
Schitterende activiteit. Heel jammer dat ik er niet bij zal kunnen zijn... ik hoor het ongetwijfeld wel hoe goed een en ander verlopen is!

Voor zij die mee gaan verdraaien: véél plezier!
Het programma voor zondag

* 10 - 11 uur: openingsactiviteit op de Grote Markt voor de drie oudste leeftijdsgroepen.
* 11 - 12.30 uur: activiteiten op de Grote Markt, Botermarkt en IJzerenleen.
* 12.30 - 13.30 uur: Guinness-wereldrecordpoging kopstand op de Grote Markt.
* 13 - 16.45 uur: activiteiten op Sint-Romboutskerkhof voor de 6-7 jarigen.
* 13 - 15.45 uur: activiteiten op Veemarkt voor de 8-10 jarigen.
* 13.30 tot 15.30 uur: activiteiten op Grote Markt voor de 16 plussers.
* 13.30 - 16 uur: activiteiten op Botermarkt voor 14-16 jarigen.
* 13.30 - 16.15 uur: activiteiten op de IJzerenleen voor de 11-13 jarigen.
* 15.30 - 16.30 uur: Ludieke optocht langs de pleinen: Grote Markt - Veemarkt
- Botermarkt - IJzerenleen - Schoenmarkt - Sint-Romboutskerkhof - Nieuwwerk -
parking Post - Grote Markt.
* 16.30 - 17.30 uur: Slotshow op de Grote Markt.
Mmm, mijn reactie van deze ochtend is blijkbaar verdwenen. Zou dat iets te maken hebben met het effect van het kopstandrecord dat op de Grote Markt doorging? ;-p
En de zon was de Mechelse jeugd goed gezind, na een druilerige herfstige zaterdag...
Vandaag straalde het centrum: jong enthousiasme, verdraagzaamheid, vriendschap, hoop, ...
Sleutelwoorden die toekomst inhouden!
Dit is MOOI MECHELEN - het Mechelen waar ik van hou...
Jonge mensen van Mechelen; het was verdraaid goed vandaag!
Proficiat!
@Jan: Dat kan ik alleen maar beamen. Een jong en bruisend Mechelen. Doet me denken aan de gewestelijke Scoutsdag van een paar jaar geleden. Heel de stad vol jong en zot geweld.
Wereldrecord kopstand op Mechelse Grote Markt

Afgelopen zondag werd het wereldrecord "met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd kopstand" op de Mechelse Grote Markt vastgelegd, dit allemaal in het kader van de "verdraaiDE wereld"-dag dewelke plaatsvond in de Mechelse binnenstad. Voor deze dag hadden jeugd- en andere verenigingen ruim 1100 mensen naar de Dijlestad gestuurd.

Aan het wereldrecord "met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd kopstand" werd deelgenomen door zo'n 240 mensen. We spreken hierover een wereldrecord 'vastleggen', want tot op heden had nog geen enkele groep, ergens ter wereld, het idee opgevat dit in het Guinness Book of Records te laten noteren. Momenteel heeft Mechelen, als eerste, dit wereldrecord achter zijn naam staan. (Bron: RadioReflex Gepubliceerd op zondag 12 maart 2006)
Ik hoop dezelfde enthousiaste, verdraagzame en toffe sfeer ook te beleven op het slotfeest van Vice Versa, aanstaande zaterdag... (ook in Mechelen!)
Deugddoende manifestaties in tijden van verwarring, individualisme en negativisme...
Ik zal erbij zijn...
Dat zal waarschijnlijk wel zo zijn, ik heb daarstraks een glimp mogen opvangen van het gebeuren op de grote markt, en aan al die glunderende blozende smoeltjes te zien, was het heel geslaagd! Heel waarschijnlijk zal ik ook passeren in den botaniek volgend WE, want ik heb niks anders te doen! Dus tot dan.
Is het ook daadwerkelijk een wereldrecord?
Als fiere Mechelaar heb ik gisteren met extra aandacht naar het nieuws gekeken op zowel EEN als VTM en daar lieten ze wel beelden zien, maar met commentaar 'probeert het wereldrecord te halen', dus nergens een daadwerkelijke klinkende uitslag te horen.

Hopelijk zie ik een aantal mensen terug volgend weekend in de kruidtuin....
Uiteraard is het wereldrecord geslaagt
het was een wereldrecord nog niet opgenomen in het boek...
ikzelf zat bij de organisatie. Het is zo dat er inderdaad nog geen recordpoging als de deze was. Het filmmateriaal wordt kortelings geanalyseerd en opgestuurd naar Guinnes. Het zijn zij die het record moeten homologeren, maar we hebben er goede hoop in dat dit zal gebeuren.
ach, een mechels record zal het in elk geval zijn, tenzij dat we volgend jaar op de nieuwjaarsreceptie zo hard zuipen dat we allemaal op onze kop staan, dan word het mischien wel traditie op de grote markt. (;µ
Enne: het record is momenteel dus officeel erkend!
Het Guiness book heeft het opgenomen.
Mooi toch...
(vandaag te lezen in GVA)