Historisch atelier voor Torenuurwerken en Beiaarden monument

met categorie:  
Vandaag las ik op inEnUit.

Dit historisch atelier, gevestigd in een 17de eeuws pand 'den Clippel' genaamd, toont de oorspronkelijke installaties van de torenuurwerkmakerij: het aandrijfmechanisme met assen, wielen en aandrijfbanden. Geleide bezoeken voor groepen zijn mogelijk maar enkel op afspraak.

Plaats
Historisch Atelier voor Torenuurwerken en Beiaarden
Korenmarkt 6
2800 Mechelen

Weet iemand hier iets meer over ?
Ja, dat is het atelier van de familie Michiels. De man bewaart ook overblijfselen van het oude torenuurwerk van Sint-Rombouts. Zo'n twee jaar geleden schreef ik nog een artikel om dat uurwerk in ere te herstellen. Dat was toen een actie van de nu niet meer zo actieve Bruistablet.
Ben al is gaan zien bij gelegenheid van een 'opendeurdag'
Doen mensen, de moeite waard!