De stad onder je voeten ... op z'n laatste benen

met categorie:  
Op zondag 26 maart sluit men De stad onder je voeten. Archeologie in Mechelen af met een spetterend feest voor het hele gezin. Mechelen-Centraal staat van 14.30 tot 17.00 uur gratis open voor jong en oud.
Archeologen en monumentenzorgers beantwoorden jouw vragen over eigen archeologische vondsten, oude munten, glas- en aardewerk en de geschiedenis van hun eigen woning. Iedereen kan hen die namiddag aanspreken met de meest uiteenlopende vragen. Er is ook een kleine boekenmarkt aanwezig.
Er er is nog meer !
Men organiseert die zondagnamiddag ook een actieve kennismaking met de middeleeuwen voor het hele gezin. Je bent erbij als een ridder "aangekleed" wordt. Iets verderop kan je zien hoe een heuse maliënkolder gemaakt wordt. Dames (maar ook heren) kunnen zelf aan de slag in een workshop middeleeuws borduren. Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Je kan je vanaf 14u15 ter plekke inschrijven. Medewerkers van het Speelgoedmuseum brengen speelgoed en gezelschapspelen mee die in de 15de eeuw populair waren. Ze leren de bezoekers de spelregels en dan kan je zelf aan de slag. En ondertussen sluipt een goochelaar tussen het publiek die op onverwachte momenten toeslaat!

Om 16.30 maakt Frank Nobels, schepen van cultuur en toerisme, de winnaars bekend van de stadsrally en van de vondstenwedstrijd.

Voor de laatste keer kan je met een stadsgids mee op de wandeling langs het opgegraven Mechelen. Afspraak: zondag 26 maart om 14.30 uur, uitzonderlijk aan Lamot.

De vondstenwedstrijd kan nog de hele week gespeeld worden. Op Mechelen-Centraal staan informatiepanelen en vitrinekastjes. Je moet raden wat twee voorwerpen uit de kastjes voorstellen én proberen de schiftingsvraag zo correct mogelijk op te lossen. Het wedstrijdformulier kan je nog tot zaterdag 25 maart om 17.00 uur in de bus in het Erfgoedlabo deponeren. De winnaars kunnen kiezen uit leuke (archeologische) prijzen.
Archeologie 'afgestoft'...
Mooi initiatief!
Al deze activiteiten, de voorbije en de geplande, zijn het waard op positief te evalueren. Het brede publiek kan kennismaken met archeologie op een boeiende en toffe manier.