Buurtpark in Minderbroedersklooster

met categorie:  
In het voormalige Minderbroedersklooster in Mechelen zal men de tuin herinrichten als buurtpark'. De desbetreffende plannen van het stadsbestuur werden de afgelopen dagen aan de buurtbewoners voorgelegd. Het klooster in de Karmelietenstraat werd reeds omgebouwd tot een woonproject. Aansluitend hierop zal men nu de ommuurde tuin openstellen voor het publiek. De Dijlestad voorziet voor dit project ruim 200.000 euro, dat men zal gebruiken voor onder andere zitbanken en een speelweide voor kinderen. (Gepubliceerd op zaterdag 04 maart 2006: Radio reflex)
Het ontwerp van deze tuin werd pas voorgesteld aan een delegatie van het college: het oogt heel mooi. Het ontwerp is van de hand van Ars Horti, die ook hebben getekend voor de aanleg van de binnentuin van Busleyden. het wordt een "warme" binnentuin, in schril contrast met het ietwat "koude" maar mooie ontwerp in Busleyden.
@Leo: Bedankt voor de info. Vraagje: Komt er een parkwachter ? Of gaat de tuin 's avonds toe ?
Peter, er zijn twee grote toegangspoorten voorzien die in principe 's avonds worden gesloten door een "buurtverantwoordelijke" waarnaar we nog op zoek zijn. Ook is er in de lange muur in de Kroonstraat een soort van doorkijk voorzien als je de tuin voorbijwandelt.
Klinkt goed !

Nu nog een openbaar park op de OVAM terreinen aan de Kanunnik De Deckerstraat se, en we zijn gesteld. (tenzij we natuurlijk de bisschoppelijk tuin openstellen)
:-)
Dure tuin, maar zal ook maar bij de volgende stap van de verkiezingsstunts horen zeker? De dingen die echt nodig zijn komen er niet door maar hebben dan ook maar een positieve invloed op een kleine groep van de bevolking en is dus verwaarloosbaar...
Ik van waarschijnlijk voor de 100.000ste keer in herhaling: als buitenwijker ben je er vet mee! Om het centrum op te blinken is je belastingsgeld uitermate geschikt, maar een boompje of een bankje of gewoon een recht en proper trottoir in je eigen (buiten)wijk? Ho maar!
Er is meer groen in de buitenwijk, denk ik. Of vergis ik me ... ?
Als je in de buurt van het Vrijbroekpark of Tivoli of Montreal woont is de kans dat je al eens een boom ziet staan redelijk groot, zelf woon ik in de driehoek Liersestwg - Oude Liersebn - Gen.de Ceuninckstr. en daar vind je amper een recht voetpad, laat staan een bloembak ( tenzij bewoners er zelf een op hun vensterbank zetten, met risico dat hij gepikt of bepist wordt uiteraard ), van de stadsverfraaiïng die wij ook meebetalen zien we niet erg veel, tenzij we met een verrekijker op ons dak gaan staan.. misschien moeten we daar binnenkort nog kijkbelasting op betalen ook (lacht), maar soit, nu zit ik al wat ver naast het topic, mijn excuses hiervoor.
Als ik me niet vergis is er toch het pleintje aan het Bergske. Maar inderdaad, dat kan beter, ook qua (godbetert) 'verkeersdoorstroming' aldaar.
Als buurtbewoner kan ik je verzekeren dat de Heihoek dit schaamlapje groen hard nodig heeft. Er is bij ons in geen velden of wegen een plant of zelfs maar een plein te bekennen, we hebben zelfs geen voetpaden omdat de volgebouwde straten te smal zijn. De behoefte aan wat publieke ademruimte is dus enorm, en zelfs noodzakelijk als je hier kinderen wilt laten opgroeien.
@kazamel: Dat snap ik. Speelpleinen zijn erg beperkt in de stad. RodeKruisplein misschien ?
Voor wat betreft de Colomabuurt :
Het enige pleintje, in de Leliestraat is omheind en op slot. Zelfs een markt hebben we niet.
Ik weet niet waar jij woont Philippe maar je vergist je toch hoor. Er is een pleintje aan de Rozenstraat en in de Gandhistraat is er een pleintje waar de kinderen kunnen spelen. Aan de kinderwerking in de Abeelstraat is ook een speelpleintje.
Aan het zwembad heb je een grote zandbak met speeltuigen aan het cafetaria.