Zet de maskers maar op en verberg uwe kop, zodat niemand kan zien of je Jan bent of Mien.

met categorie:  
t Is nog geen carnaval, maar het is wel de vooravond van de eerste BLOG bijeenkomst.

Een goede reden dus om de Bloggers even te polsen over het al dan niet anoniem blijven tijdens het bloggen.

Vindt U het nodig dat iedereen weet waar U woont, met welke auto U rijdt, of met welke PC U surft ?

Of vindt U het juist spannend dat je anoniem kan blijven, en ongezouten je mening spuien.

Misschien heeft Bart Somers hier wel aan leuk pseudoniem, of post Mark Uytterhoeven hier wel af en toe onder een andere naam. Het woord is aan U ... Wat wilt u prijs geven en wat hoort niemand te weten ?
Ik heb er absoluut geen probleem mee dat mensen anoniem bloggen.

Maar mijn visie wijzigt wanneer je mensen aanvalt of in twijfel trekt. Ik vind dat je dan de moed moet hebben om open en bloot voor je mening uit te komen.
Ik vind ook dat wanneer je hier "waarheden als een koe" verkoopt of een controversiële visie spuid je op zijn minst jezelf bekend kan maken tenzij je leven of of dat van anderen daardoo in gevaar komt.
Kwestie van de autenticiteit en geloofwaardigheid van de bron te kunnen inschatten.
Bij deze twee reacties sluit ik me aan.
Iedereen weet (of kan weten door een simpele 'klik') dat ik Jan Smets heet.
Dus: alles wat ik schrijf mag best geweten worden. Ik stop écht wel waar ik vind dat het 'privé' mag blijven. Wees gerust.
Ik heb eveneens géén probleem als sommigen anoniem wensen te blijven.
Alléén moet men dan ook weten dat men dan niet zomaar ongezouten en ongenuanceerd kan reageren. Da's een tikkeltje 'laf'.
En ik wéét bijna zéker dat sommigen posten onder een 'allesverhullend' pseudoniem, zich verstoppen achter andermans naam, of hun reacties verspreiden achter verschillende namen...
Spijtig, maar helaas.
Gelukkig zijn de meeste 'anoniemen' wél integer.
Ik blijf wel graag anoniem, en heb daar ook een goeie reden voor, maar als de tijd rijp is zal ik me wel "outen"!
ik begrijp ook wel dat er mensen zijn die om verschillende redenen zich niet "laten kennen", soms zijn dat drog redenen, soms is het maar goed dat we ze niet kennen! maar ik vind dat iedereen daar vrij in is, zolang het maar wat proper blijft.
Ach, anoniem, mijn pseudoniem en mijn niet verhullende posts op de blog hebben voor mensen die me kennen al lang uitgemaakt wie ik ben.
Ik post trouwens op meerdere forums met het pseudoniem JC.

De blogbijeenkomst zal ik moeten missen. Ik zit vanaf morgenavond in Londen voor cursus, spijtig. Misschien via een webcam op tinternet gooien ?
Mij maakt het niet uit of je anoniem blogt of niet, zelfs al trek je bij momenten al een flink van leer tegen anderen. Het vermelden van je naam gaat weinig invloed hebben op de kwaliteit van je geschrijf, en daar draait het toch om: dat het plezant blijft om te lezen. Voor mij mag je dus mensen uitschijten, maar doe het goed, doe het op zo'n manier dat het aangenaam leesvoer wordt. "Diplomacy is the art of telling people to go to hell in such a way that they actually look forward to the trip" zei ooit een Engelsman, en dat van het voor mij zowat samen.

Waarmee ik niet wil zeggen dat we vanaf nu mechelen.blogt enkel nog moeten gebruiken om mekander uit te schijten voor rotte vis he mensen, integendeel! Maar als je het dan toch doet...
Naar ik hier hoor kent de helft van Mechelen mij en ken ik de andere helft.Dus vanavond geen masker (maar wél men bekende pet)
Ik ben bang voor wraak.
.....als ze maar zoet is;he filip
Ik kan er vanavond spijtig genoeg niet bij zijn. Veel plezier gewenst.
Mijn visie op anonimiteit: moet zeker kunnen. Discussies gaan over argumenten, voor mij maakt het niet uit of deze nu van anoniempje komen of van iemand anders. Niet-anoniem zijn helpt natuurlijk altijd om e.e.a. in perspectief te kunnen plaatsen.
Waarheid als een koe...hier heb je hem.
Ik ken vaar noch vrees hoor!
Jos Maes, Wilgenstraat 36, 2800 Mechelen, T° 015-42 16 11 voila mijn privaatgezicht open bloot. Wie durf zo ver gaan ? Volgende jaar 80, heb dus wel wat levens-unif-ervaring. Hen niet de waarheid in pacht, ben me daar terdege van bewust. Heb wel heel wat meegemaakt: crissisjaren 30, Wereldoorlog II met de nodige bombardementen,V-bommen en gelukkig onze bevrijding en zo verder tot op heden! Ik ben op niemand kwaad als iemand dat zo denken. Iedereen mag zijn mening zeggen...dus ik ook, dacht ik toch. En van avond en de volgende zal ik er niet zijn. Reden: zwaar hulpbehoevend eega die ik niet graag alleen laat, om zelf op de lappen te gaan, nee! Amuseer jullie maar goed en wie volgt van de anti-vakbondbrigade om zich bloot te geven?
Jos,
dus, ik kan u van alles de schuld geven.
Jos Zonder Vrees, dat is inderdaad een hele boterham
Zit ik hier een ernstig antwoord in te tikken op de vraag van Peter,voeg mijn reactie toe en...niks.
Gelieve dit dus als een test te zien.
Aan jullie,

Ik zit me hier echt te ver...ja hoe noemt tegenwoordig? Ik durf dus wel me bekend maken en ...
Bah, sans rancune hoor. Het recht op 'privaat'( ik haat dat engels gedoe)is heilig. Niemand hoeft zich voor mij bekend te maken. Die ik wil kennen , ken ik al: Toffe gasten!!!! Laat dat hier toch maar wat ludieker worden. Van mening verschillen hoeft niet percé hatelijk te zijn. Van gedachten wisselen diend verrijkend te zijn voor beiden. Hoe meer je weet over andersdenkenden hoe rijker je geest wordt. En Santé in 'd Afspraak hé!!!!
Aan jullie,

Ik zit me hier echt te ver...ja hoe noemt tegenwoordig? Ik durf dus wel me bekend maken en ...
Bah, sans rancune hoor. Het recht op 'privaat'( ik haat dat engels gedoe)is heilig. Niemand hoeft zich voor mij bekend te maken. Die ik wil kennen , ken ik al: Toffe gasten!!!! Laat dat hier toch maar wat ludieker worden. Van mening verschillen hoeft niet percé hatelijk te zijn. Van gedachten wisselen diend verrijkend te zijn voor beiden. Hoe meer je weet over andersdenkenden hoe rijker je geest wordt. En Santé in 'd Afspraak hé!!!!
Foert, 't is weer van dat. Sorry, dat zal de ouderdom zijn!
ok ik heb het begrepen en geheimen heb ik niet ,maar er zijn er al een paar dacht ik met dezelfde voornaam dus ga ik nu door het blogleven als Roger.F uit de tuinbouwstraat 69 aldaar geboren en getogen in 1946 dus ook al nen auwe rakker en niet meer als jasper
Mischien nog een toemaatje ,neen geen tomat, heb daarstraks nog een gezellige babbel gehad met onze vriend Louis uit Indiana en durf te zeggen hij ligt me nouw aan't hart hij was de eerste met wie ik kontakt heb opgenomen nen hele toffe mecheleir en nog altijd geintereseerd in zijn stad zelfs na 51jaar.
En...mijn uitdager(ster?) Lieven P.?
En de misterieuze, eenmalige, Jean?
en...
en...
Wat me toch wel verheugd, zonder de anderen te benadelen: Den Hanswijkenhoek
is toch goed vertegenwoordigd. En dat voor een 'Beestenhoeken geval!'
Prettig weekend gewenst aan alle
Mechel-blokkers
Oei, wat zie ik daar staan???
Ik bedoelde wel BLOGGERS hoor! Ieder zijn gedacht hé!
Prettig weekend gewenst aan alle
Mechel-blokkers door Jos

Merci Jos, van 't zelfde ...
:-)
He jos, ik ben niet anoniem hoor, mijn email adres is steeds zichtbaar, het staat je vrij om mij te contacteren, trouwens ik heb niemand uitgedaagd en heb heb er ook geen zin in, ieder zijn gedacht en elk mag ervoor uitkomen, alleen zoals reeds eerder gezegd, als men ongeloofelijke dingen wenst te verkondigen of andermans ideeen met de grond gelijk wil maken mag men zich wel bekendmaken. Ik vind het laf als men zich dan achter een masker schuilt, mijn naam hier is mijn naam en geen alter ego.
Bedankt Lieven P.
Zo heb ik ze altijd graag gehad: Uitkomen voor je idee en toch respect hebben voor andermans gedachte. En als ik je verkeerd heb begrepen met dat ..uitdagen.. "verschoon " me dan.
Propere Jos!