mechelen.mapt.be

met categorie:  
Fier kunnen we jullie een allereerste bètaversie van een nieuw project voorstellen: Mechelen Mapt.

Naast de succesvolle stadsblog Mechelen Blogt, waar iedereen kan schrijven over wat er in Mechelen leeft, hebben we met Mechelen Mapt een interactieve stadsgids gelanceerd waar iedereen zijn steentje aan kan bijdragen. Iedereen kan iets schrijven over een restaurant, café, standbeeld, kerk, museum, vereniging, park,... en dit punt toevoegen op het stadsplan van Mechelen.
De hele website is opgebouwd volgens het wiki-principe: iedereen kan items toevoegen, aanpassen en verwijderen. Zo heeft de hele community controle over de kwaliteit van de informatie, met als doel één van de uitgebreidste en relevantste stadsgids te worden van Mechelen.

We gaan er niet teveel woorden aan vuil maken, surf gewoon naar mechelen.mapt.be en laat jullie gaan !

(Het project draait op technologie van GoogleMaps en Mediawiki. Aangezien GoogleMaps nog niet in Mechelen actief is, gebruiken we enkel hun technologie. We hebben onze eigen kaart erin gestopt, en dat zorgt ervoor dat ze er af en toe wat raar uitziet.)
Fantastisch, Jelle! Puik werk.. En nu aan ons allen om ons inderdaad 'te laten gaan' op Mechelen Mapt.
bedankt Markec, maar achter dit project gaan nog twee andere mensen schuil. Dus gelieve ook tot agnetha, en (zeker !) wouter ook fantastische wensen te richten :) hehe.

Alle feedback is uiteraard welkom !
Ok, Jelle, mijn complimentjes en dankbaarheid zijn dan ook aan Agnetha en Wourer gericht! Bij deze! ;-)
Schitterend Jelle :-)
Bedankt Agnetha, Wouter en Jelle - Daarjuist heb ik al eens een kort kijkje genomen; maar als ik wat méér tijd heb zal ik me er binnenkort wat verder in verdiepen... Lijkt me wel tof!
Helaas, ben net een kijkje gaan nemen. Ik wou een adresje toevoegen en heb het gedaan zoals de helppagina zei maar tot 2 keer toe zonder resultaat. Ofwel doe ik iets verkeerd ofwel klopt de helpfunctie niet.
Tiens bij mij lukt het wel ...
de help-file kan ook aangepast worden, voor moest deze onvolledig zijn

dus iedereen die tips heeft voor andere gebruikers kan die steeds toevoegen door op de help-pagina op edit te klikken en eigen tips toe te voegen
Mooi werk!
Gewoon een vraagje: kunnen de deelgemeenten er ook in worden opgenomen? En het gebied buiten de ring?
@Mark Vdc: Voorlopig moeten we ons spijtig genoeg beperken tot de regio binnen de ring. Eenmaal omdat we geen gedetailleerde kaart hebben van binnen én buiten de ring. Wie deze wel heeft mag ze steeds mailen naar mechelenblogt@gmail.com !
Het staat er nu toch op. Ik ben blijkbaar te ongeduldig geweest. :-)
Jelle kan je niets doen met het stadsplan van Mechelen dat onlangs bij iedere Mechelaar in de bus stak?
@Filip: welke pagina heb je toegevoegd ? Dan kan ik misschien uitleggen wat je verkeerd deed.
heb een adresje toegevoegd van een hotel-taverne (Muske Pitter).
Dat klopt, daar was niets mis mee ... Ik heb het nog wat gestroomlijnd ...
Keep on adding pages !
GEWELDIG!
@ Allen. Blij met de positieve reacties ! De keuze viel op deze kaart omdat we eigenlijk zitten te wachten tot Google in navolging van de US en de UK, eindelijk de kaarten van continentaal Europa invult. Tot dan hebben we er onze eigen kaart bovenop geplakt. Het probleem hiermee is echter dat we die kaart niet te groot mogn maken, omdat het geheel dan een wat te grote download wordt om werkbaar te blijven. Het is dus een beetje wachten op Google om het perfect te maken.

Inmiddels blijven we zeker niet stil zitten, strijken we de laatste plooitjes glad en voegen we nog een aantal functionaliteiten toe.

En uiteindelijk ligt de bal in het kamp van de Mechelaar, natuurlijk :) Het wiki platform waarop Mechelen.mapt.be is neergezet (hetzelfde waarop Wikipedia draait trouwens), biedt heel wat mogelijkheden tot het collaboratief invoeren van informatie. Succes !

Groeten,
Wouter
@Jelle en Wouter: Ik vind het ook een fantastisch en goed initiatief, ik heb de kaart ondertussen ook al eens goed bekeken, knap werk !

Maar...ik heb hierbij toch een vraagje,
ik heb de indruk dat de toevoeging van de map de gewone blogsite heel erg heeft verzwaard want nu duurt het wel verschrikkelijk lang wanneer ik enkele reacties wil lezen, eer de betreffende post geopend geraakt...zeker 5 minuten!

Is dat normaal of ligt dat aan mijn computer vermits die niet meer zo recent is, wat denken jullie ?
Ik zie geen snelheidsverschil
Heb ondertussen ook geprobeerd iets toe te voegen, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Zo wel: je zou dra Taverne D'Afspraak op het kaartje moeten terug vinden ;-)
@ Markec: is gelukt hoor ;o)
Ah, ja? Vreemd! Blijkbaar heeft het wat 'tijd nodig'
Goed... Ik vond toch dat ik 'ons' blogtreffencafé op zijn minst op de kaart moest zetten he ;-)
Welkom op de wiki Markec !
Keep on adding pages.
Ha Peter.. Wel, tot nu toe voegde ik al toe:
- D'Afspraak
- Riad
- Den Stille Genieter

"more to come" ;-)
Mocht je soms niet meteen je nieuwste toevoeging zien verschijnen op de kaart, dan zou het moeten volstaan van even de pagina te herladen. Het platform achter de wiki houdt nogal graag wat van zichzelf in de lokale 'browser-cache'.

Anderzijds wordt er inmiddels gewerkt aan :

- De mogelijkheid om over een artikel op de wiki te discussieren op de Mechelen blogt site (op deze manier). ("er zat een haar in mijn tagine, bij Riad" bijvoorbeeld)

- Een filter onder de kaart, waardoor je met één klik enkel de Cafés te zien krijgt bijvoorbeeld. (Kwestie van prioriteiten te stellen in het leven welteverstaan.)
@markec; wil je je wel inloggen ? Meer op de help van de wiki ...
Tja, het zal dan waarschijnlijk wel aan mijn computer liggen zeker. Ik heb nu al driemaal iets proberen te zoeken op de kaart maar telkens loopt mijn pc erop vast...dat is toch wel jammer, hé.
@garda: Kan je beschrijven wat je juist gedaan hebt ? De zoekfunctie werkt (nog) niet. Misschien kan je klikken op de kaart, op een van die 'druppeltjes'
@Garda & Peter : De zoekfunctie zou bij deze moeten werken. Er zat ergens een foutje. Goed opgemerkt !
@peter: ja, dat is misschien moeilijk, alhoewel... ik heb inderdaad de zoekfunctie geprobeerd, die werkte idd nog niet, maar dan heb ik gewoon proberen te schuiven en te klikken op de kaart en vanaf dan is het misgelopen.
Ik ben al blij dat ik toch al een en ander heb kunnen vinden, want ik ga het vandaag niet meer opnieuw proberen, want ik heb mijn pc nog nodig voor andere taken af te werken. In ieder geval bedankt!
Zoekfunctie werkt nu en ik nodig iedereen graag uit om een artikel uit te breiden of toe te voegen !
Prima Peter! Thanx!
Ik heb een korte omschrijving van de Coloma-wijk toegevoegd. Correctie: ik heb het geprobeerd. :-)
Tja ik ben fier Colomanees te zijn hé.
Goed zo filip. Kan je in het vervolg inloggen ? Kijk maar op
http://mechelen.blogt.be/me...
hoe dat moet. Dan heb je zicht op wat je zelf hebt toegevoegd ...
Ah ok peter. Sorry zene. Ik zal is gaan piepen. :-)
Geen probleem hoor, gaat even goed zonder in te loggen he ... t Is maar een voorstel ...
En als ge wil kijken, neem dan een kijkje op bvb.
http://mechelen.blogt.be/me...
Ik heb me ingelogd peter en mijn ingebrachte info wat aangepast.
Is er geen mogelijkheid om de omschrijvingen wat uit te breiden, bv. wijken, soort omschrijving dat mensen kunnen gebruiken voor het merken van wat zij een knap gebouw, tof plekje of omgeving is??
is = moet vinden zijn op het einde.
Ik was iets te snel.
Sorry.
Misschien een soort van aanduiding voor "huizen die de moeite zijn om op te knappen"?
Filip. Er zijn eigenlijk geen regels op de wiki ... Alles kan ... Wat wil je juist maken ? Probeer het eens uit in de Zandbak ?
Die vind je hier ....
http://mechelen.blogt.be/me...
Filip, kijk maar op
http://mechelen.blogt.be/me...