De Frivole Framboos in Mechelen

met categorie:  
Donderdagavond was het zo ver, we konden onze reeds lang van te voren bestelde ticketjes uit de kast halen om De Frivole Framboos te gaan bezoeken in onze eigenste Stadsschouwburg.

Ik ben al jaren te vinden voor een avondje theater en vooral voor een avondje muziektheater, maar ik had die gasten nog nooit in levenden lijve aan het werk gezien. Van De Nieuwe Snaar mis ik geen enkele productie, en ik heb onlangs (ook in Mechelen !) Kommilfoo wat beter leren kennen.
Wij daar dus met plezier naartoe, en ik moet zeggen: een volle zaal. Hier en daar een Mechelaar of een Blogger die we kenden. In ieder geval vollen bak.

De Frivole Framboos, is een muzikale, theatrale en vocale fantasie, enig in zijn genre, een concerto in humor majeur. Een virtuoos pianist Bart Van Caenegem en de zanger, cellist, komiek Peter Hens, weten op meesterlijke wijze de draak te steken met de zogenaamde serieux van de klassieke muziek. Ze mengen tegen een razend tempo verschillende muzikale nummers, van populair-klassieke deuntjes (zoals de Canon van Pachelbel), tot Billy Jean van Michael Jackson, volksliedjes, Queen, noem het op het werd wel ergens gebruikt.

Het wordt moeilijk om een naam te geven aan het genre dat zij brengen, maar het is eigenlijk een collage van de muziek. De twee heren knippen bestaande wijsjes in stukken, en plakken ze op een meesterlijke manier terug aan elkaar, zodat er nieuwe zaken kunnen geboren worden. Het publiek wordt van song naar stuk geleid samen met woordspelletjes die soms te snel voorbijflitsen om ze te herkennen...

Erg mooi dus, en je ziet dat die gasten op het podium zich amuseren als zielsblije kinderen, die blij zijn dat ze muziek mogen maken.

Als je je afvraagt wat Händel met Queen te maken heeft, dan kan ik je het bisnummer te stelligste aanbevelen.

Enfin, een avond dus om te onthouden.
Peter, puik verslagje! Ja, ik kan me er "iets" bij voorstellen, daar ik het duo al enkele malen aan het werk mocht zien. Helaas was ik er dit keer te laat bij en was het dus al uitverkocht. Goed te lezen dat Hens & Van Caenegem nog altijd in goede doen zijn!

Een volgende keer ben ik er zéker (hopelijk) bij!
Ik was er en heb er zeer van genoten: twee virtuozen op zanggebied en bespelen van verschillende instrumenten. Ook veel droge humor. Een aanrader.
Inderdaad een aanrader, ik ben woensdagavond gaan kijken. Ik zag ze al wel eens enkele jaren geleden te Lint. Die mannen leven ervoor... ik weet uit goede bron dat ze meer dan 200 optredens per jaar doen. Ze spelen wel erg veel in Frankrijk. Die overige 165 dagen zijn ze ook met muziek bezig.
@mapo- ik heb ze toen in Lint ook gezien, en toen waren ze al zo goed. Was je speciaal voor hén naar de witte merel afgezakt, of heb je daar andere banden mischien? kris de mechelse lintenaar.
Het was een muzikaal avondje om duimen en vingers bij af te likken! Ik genoot donderdag van de eerste klanken tot de laatste tonen...
Tja, een uitstekend verslag van Peter hoeft van mij verder geen aanvullingen... Hij neemt me de woorden uit de mond.
Neen Kris, ik heb daar geen andere banden. Met andere woorden "het was speciaal voor hen".
Peter Hens blijkt van Kontich Kazerne te zijn.