Verkiezing Grootste Belg in Mechelse Vleeshal

met categorie:  
!++5++!
...m'n reactie was nog maar net 'neergeschreven', of daar is Jelle met z'n poll.
In Mechelen werd Damiaan juist tot grootste Belg verkozen. Met alle respect voor nummer 2 en 3, maar ik ben fier dat ons land zo'n sterk figuur naar voor heeft geschoven.
Damiaan verdiend het wel om Grrotste Belg te zijn,
Eddy is de grootste Sportman en heeft nu toch ook de titm Grootste nog levende Belg
Hier ben ik dus heel blij mee! ;-)
Ja, ik ben ook blij met dit resultaat.
Hij is er heel goed uit gekomen, vind ik. Ik heb het programma gevolgd en uiteraard ook meegestemd!
Ik ben allang tevreden dat Martens zichzelf niet tot grootste Belg heeft uitgeroepen ;-)
Ik had wel voor wetenschapper Vesalius gestemd, maar met Damiaan kan ik wel leven!

PS: wat zijn al die laatste reacties hier, spam en dergelijke? Hopelijk wordt dat snel verwijderd.
Allez, 't moet weeral lukken, Vlaanderen heeft zijn slimste belg gekozen en jawel.. 't is een paterke (lacht).
Het kan toch weeral niet typischer, zelfs als er morgen eentje de formule ontdekt om slijk in goud te veranderen en een machine maakt om in de tijd te reizen, dan nog weegt dat niet op tegen ergens op een ander een scholeke en een kerkske te bouwen ter meerdere eer en glorie van onze lieven heer zenne.. paterke missionaris en tante nonneke krijgen ze hier nooit van hun sokkel (lacht)
@ Jurgen; ja, daar komt de laatste dagen enorm veel 'rommel' of spam of wat dan ook binnen bij de reacties... Telkens ik het zag, verwijderde ik het...
Misschien kan Jelle er iets aan doen?
@jans; ah, heb jij al die vorige spam verwijderd...ik dacht eigenlijk wel dat Jelle dat had gedaan. Maar het is wel heel opdringende spam, hé.
Wel heel vervelend!
@ Garda; inderdaad vervelend -(jij kan als blogger ook die opdringerige spam verwijderen hoor... daarstraks heb ik zelfs 7 (!) berichten verwijderd...).
Maar er zal wel iets moeten aan gedaan worden... (dat 'gedoe' is van gisteren begonnen)
ik heb ook al tientallen spamberichten moeten verwijderen... we zoeken naar een doeltreffende oplossing om dit in de toekomst te vermijden... spijtig, maar ja
Ik heb ook heel wat dingen verwijderd. Er wordt aan gewerkt hoor.
Blijkbaar schuimen ze tegenwoordig de blogsites af om hun 'blijde boodschap' ongewenst onder onze neus te schuiven, 't is mode precies.
Op de e-mail is het serieus geminderd sinds een aantal landen dat gespam dmv een paar wetten aan banden gelegd hebben, hopelijk verdwijnt deze ziekte ooit eens van het internet.. een mens mag al eens fantaseren he?
Ik heb er ook al verwijderd
Dat is de nieuwe plaag die spam ik heb al 2 gastenboeken van evenveel websites moeten halen omdat ik nietmeer kon volgen.
Als iemand een remedie heeft gevonden, kan je mij dan de oplossing mailen?
Mss een antiflood script, dat je kan instellen dat men minstens 30sec moet wachten alvorens een nieuwe post kan geplaatst worden?
@chris: IP ban ? helpt dit ?
neen heb ik geprobeert, ze veranderen steeds van ip
Sint-Netels: dat paterke heeft toevallig wel een en en ander gedaan waarop we allemaal trots kunnen zijn!

Dat JIJ een probleem hebt met al wat naar christelijkheid ruikt is dat JOUW probleem, het hoeft niet dat te zijn van diegenen die wél achter de keuze van Jozef De Veuster aka Pater Damiaan staan? Trouwens wat jij vergeet: of De Veuster nu Pater was of niet: het gaat hem toch ook om de mooie mens met goede daden die hij was... pater of niet? !

Pater Damiaan, inderdaad een Vlaming, en we mogen er best trots op zijn, wordt gekozen, en ja hoor. Sint-Netels, die altijd van zichzelf beweerd niet zo geleerd te zijn etc. moet er weer een karikatuur van maken...

Het zou eens leuk zijn eens iets Positiefs en opwekkend van je te lezen.. een gouden tip.. Doe je er wat mee? Succes alvast!
En hiermee onderschrijf ik de reactie van Markec volledig. Dat 'paterke' heeft méér gedaan dan een 'scholeke' en 'kerkske' gebouwd voor 'onze-lieve-Heer'... Damiaan is niet tot Grootste Belg verkozen omdat hij pater was, maar wel om z'n uniek-mens-zijn. Daar hoef je écht niet gelovig om te zijn om dat naar waarde te schatten.
Dus, beste Sint, je cynisme hierrond kan ik niet erg waarderen. 't Spijt me.
Ik denk dus dat die blind-date aan het oesterkraam inderdaad op een sisser zou kunnen aflopen, zélfs zonder het dragen van geitenwollen sokken...
Met jouw 'aparte' kijk op de wereld, lijk je ook niet zo bereid om van je eigenste sokkel te stappen.
Maar verder; ieder z'n mening - 't verwoorden van die mening kan evenwel nét iets anders. Tenzij het natuurlijk dé bedoeling is om iedereen tegen jouw in het harnas te krijgen...
Allez, voor het slapen gaan wil ik nog eens de laatste reacties lezen op den Blog, maar ik heb nog mijn werk gehad want ik heb wel zeker 10 ambetante spam-indringers moeten verwijderen!
Ben vanmorgen gestart met het verwijderen van 30 spamberichten ...
Jullie weten ondertussen wel dat ik ook niet zo gelovig ben, maar ik heb geen enkel probleem met Damiaan als grootste Belg. Damiaan had een diep menselijke inzet en dat strekt tot zijn eer en dat heeft niks met goedkeuring van een levenshouding te maken.
Ik maak van de gelegenheid gebruik om een eresaluut te brengen aan de Mechelese Zwartzusters, die in tijden van pest de zorg op zich namen van de zieken endaarmee meestal hun eigen doodvonnis tekenden, net zoals Damiaan. Ook dat heeft weinig met geloof te maken.
Ik heb ook nog een gedachte over die "grootste Belg". Voorlopig schijnen wij de enige Europeanen te zijn die niet stemden voor een vorst of heerser! Dit is toch een nieuw bewijs van een niet al te groot chauvinisme en een relativeren van de politiek, dus toch typisch voor ons!
de sterkte van pater Damiaan ligt hem in de eenvoud.
@ Rudi - dit vind ik een objectief en eerlijk antwoord. Inderdaad, de keuze voor Damiaan heeft niks met geloof te maken. Beslist een respectvollere reactie als sommige andere...