Speciaalzaken in de stad

met categorie:  
Ik kwam daarnet langs de korenmarkt en zag dat de zaak Breckpot (wijnen) er mee gestopt is na 40 (!) jaren trouwe dienst. Ik kan intens genieten van een vakman, die u tot in de perfectie kan bijstaan met raad en daad.

Vraagje aan BLOG, welke speciaalzaken hebben jullie hart gestolen ? De ijzerwaren van Trentels, de kaas van Schockaert, de delicatessen van Vanderbeeck, of de sigaren van Windels ?
Ook aan te prijzen: het wereldberoemde "klakkenhuis" aan het Schepenhuis. Je kan nergens beter terecht als je een hoed of een pet wil. Prachtig pand overigens.
Bakkerij(tje) Sonnaert op de Veemarkt! Als je tegen sluitingstijd gaat is het altijd spannend want vaak zijn ze dan volledig uitverkocht. Sympathiek!
Goh, ontzettend veel.
Ik denk dat elke zaak goed is in wat het doet, zonder rekening te houden met het feit of dat nu al dan niet een speciaalzaak is.
idd, Bakkerij Sonnaert... ik heb nog geweten dat ze aan de overkant vd Veemarkt was. Op de Ijzerenleen Oil & Vinegar en idd Schockaert met hun overheerlijke kazen.
En op de zaterdagse markt, op het einde vd Ijzerenleen staat er zo'n turks kraam waar je gratis allerlei soorten olijven kunt proeven, en aan het Schepenhuis staat er zo'n geel kraam met lekkere stukken quiche.
ik loop eens graag door het gaanderijtje van de "tapijtwinkel" op het ijzerleen, momenteel is Tibet blijkbaar in de mode. Mooie sobere lappen (Yak?)scheerwol!dan zie ik in gedachten ouwe getaande vrouwtjes,onder wankele afdakjes, op wankele, maar nooit falende-want al eeuwenoude- weefgetouwen werken!
Breckpot is ermee gestopt na 173 jaar.
Ik geloof dat ze gedurende 5 generaties de winkel hebben gehad.
@leo stevens: volledig mee eens,het "klakkenôôs" is een van de beste winkels in onze stad.

Verder nog aan te bevelen: drogisterij "'t Verguld Schaap". En ook Windels natuurlijk, spijtig genoeg ben ik om logische redenen nog maar een beperkte gelegenheids-sigarenroker. Die oude gezellige gazettenwinkel (M.Saint-Viteux-De Pooter) in de Hoogstraat is helaas verdwenen. Voor wie graag in bizarre tweedehands-artikelen snuistert is de Ecoshop een absolute must. Op de Veemarkt is er ook nog zo'n winkeltje met allemaal oude spullen (vlak bij de hoek met de St.Pietersberg), maar dat is blijkbaar bijna nooit open.
@ Wannes: dat antiekwinkeltje op de Veemarkt is geloof ik enkel maar op zaterdag open.
En waar is die Ecoshop?
... en het piepkleine 'Spaanse' winkeltje Marisol in het Geitestraatje: je kan er amper draaien of keren: maar een écht gezellig 'speciaalzaakje'!
@ Hanna: en het 'meditterane kraam' over Casa op de zaterdagse markt is écht wel een topfavoriet van mij!
En in diezelfde 'sferen' kan ik jullie ook de Marrokkaanse winkel op de Korenmarkt aanbevelen, en de bakkerij in de Hoogstraat...
Op de Brusselsesteenweg , schuin over de Van de Walleschool is er een winkeltje met allerlei tapas,en uitgelezen Spaanse wijnen. De naam van de zaak ontsnapt me - maar men heeft er grote vakkennis!
@hanna: Olivetenvest 6, zie ook http://www.ecoshop.be
@jans, ja het Spaanse winkeltje Marisol ken ik ook, dat is inderdaad iets heel speciaals, hé. Maar het is niet in de Geitestraat maar in het Borzestraatje.
Enne Chocolatier GAUTHIER
Desco, Trentels, AS Adventure, Het Computerwinkeltje. Er zijn ook enkele duikwinkels, maar dat is met gesloten deur en daar heb ik niets aan.
Voor de rest is het maar triestig gesteld in Mechelen. Voor het minste moet ik naar Brussel of Antwerpen. Bijvoorbeeld onderbroeken Dulcia Minislip Jersey.
Bestaat er nog een elektronicawinkel ?
En goed brood vind ik nergens meer.
Voor goed brood ga ik in het weekend lang in de rij staan bij Buellens aan de Liersesteenweg.
De chocolatier in de befferstraat, is dat ook geen Gauthier? Want volgens mij zijn er twee Gauthiers, kan dat?
In ieder geval, daar in de befferstraat hebben ze in de zomer goddelijk ijs (den aardbei smaakt zowaar naar echte aardbeien!).
de ijsjeszaak op de steenweg naast ons aller "celtic club". Proef maar eens de pistache en de irisch coffee.
Er zijn twee winkels van Gauthier, een in de Befferstraat en een in het Overschotje. Deze laatste is nu tijdelijk verhuisd naar de IJzeren Leen (in een schitterend pand - kijk maar eens naar de trap daar)
@filip: tuurlijk is er electronica: Joenit, in hun nieuwe gebouw, aan het kruispunt waar Brusselsestwg en Europalaan kruisen.

Koffie en thee, bij maes koffie, op het einde/begin van de Ijzerenleen.

en heel wat speciaalzaken strips natuurlijk: Comic Strips op de Hoogstraat of bij jan in de Stripkever in het Bruul Shopping Center

en last but not least: de charme van het Boektiekske mag hier ook best vermeld.
@filip: DESCO ken ik niet
Nog een electronicazaak, nl VEREL in de G. de Stassartstraat. Waar Gauthier zich nu bevindt was er vroeger het Huis Beelaerts. Beelaerts was jaren terug een kopergieterij in de St Katelijnestraat. Het woonhuis bevond zich in de Katelijnestraat de ingang van de werkplaats was op het Katelijnekerkhof.
@JC: Bij Buelens hebben ze inderdaad heel goed brood en nog veel andere lekkere dingen! Maar vermits jij aan het station woont, dan toe jij toch wel veel moeite om naar de bakker te gaan en dan ook nog in de rij aan te schuiven.
-Foto Van Daele op de veemarkt wegens altijd 220-film in huis en ze gaan naar een goed labo voor het betere middenformaatwerk
-Het Boektiekske wegens goedkoop en het ruikt er zo naar oude boeken.
-De vishandel op 't Bergske wegens nergens vind ik betere vis, mosselen en vooral: bakvis + saus
-Den Trentels wegens den Trentels
voor kwaliteitslamsvlees kan je terecht bij de Marokkaanse beenhouwer/kruidenierswinkeltje in het begin van de Liersesteenweg (rechtover de gevangenis)...supervriendelijke bediening en niet duur !!!
In winkels uitgebaat door noordafrikanen vind je inderdaad een hele hoop lekkere dingen en niet al te duur naar 't schijnt, wat mij tot nu toe tegengehouden heeft om er daadwerkelijk eetwaren te kopen is hun -hoe zal ik het zeggen- euh iets andere interpretatie van het begrip 'hygiene', begrijp me niet verkeerd; 't is niet mijn bedoeling heelder bevolkingsgroepen over de vuile kam te scheren, maar elke keer als ik er binnenkom is er altijd een gedachte genre 'tiens, moet dat niet gekoeld zijn' die mij te binnen schiet.
Hygiëne is inderdaad héél belangrijk ...en die hygiëne is gegarandeerd bij Marokkaans winkelje in het begin van de Liersesteenweg...
ik denk dat probleem van hygiëne (en kwaliteit) zich vooral stelt bij de Pakistaanse nachtwinkeltjes.....
@Garda: Misschien weet jij een betere bakker in de buurt van de stationsstraat, ik heb die nog niet gevonden.
Ik heb de bakkers uitgeprobeerd op de Leuvensesteenweg, maar dat is dik tegengevallen. De Panos noem ik geen bakker, ze hebben er smakeloos brood. Dus ga ik in het weekend 's morgens brood halen bij Buelens terwijl de vrouw de koffie zet en de tafel dekt. Normaal kost het me toch al gauw een half uur.
Voor in't weekend heb ik er nog ene gevonden die brood bakt in een oude oven van een boerderij, gewoon in de man zijn stamcafe een pint gaan pakken, om het uur komt hij af met een nieuwe lading.. schandalig lekker.

-En als ik dan al eens een lapke vlees eet ga ik dat graag halen bij de Veeakker op de Liersestwg, niet de goedkoopste, maar lekker vlees, en brood ook trouwens.

@natan: wat properheid betreft ben ik een moeilijk geval, wat teveel stof & co en ze zien mij niet meer, maar in dat winkeltje was ik nog niet geweest, ik zal het eens checken!
Een klein honderd meter in de Katelijnestraat is er ook een marokaanse beenhouwer (vader en zoon) waar ze lekker vlees verkopen. Lams en runds. En vooral het is er zeer proper. Zelf al getest ne schandalig lekkere gigot. Nog een lekkere wakkere bakker: Mathijs in de Katelijnestraat. 's Zondags effe aanschuiven maar 't gaat heel goed vooruit. Een specialiteit: Bierbrood (met ne Carolus), lekkerrrrr.
Ik ben ook fan van Mathijs in de Katelijnestraat. Lekkere warme bakker
Boekhandel Salvator past ook in het rijtje, denk ik.
Boekhandel Salvator is ook mijn favoriete boekhandel. Voor het 'betere' fotowerk ga ik het liefst naar 'Foto Nelissen' in de Brusselpoortstraat (familiezaak sinds een aantal generaties...).
M'n tekeningen laat ik graag inlijsten bij VS Kaders in de Hoogstraat (stipt en correct...) - dit liever dan bij een 'keten'.
Teken-en schildermateriaal haal ik bij Copyplan in de Katelijnestraat.
@JC: Neen, inderdaad ik weet in de buurt van het station helemaal geen bakker. De enige bakker die me nu door het hoofd schiet is 'Van Straelen' aan de Brusselpoort. Ik meen toch te weten dat ze daar ook goed brood hebben.
Uiteraard blijft Buelens zeker een goede keuze, en de koffie staat klaar als je thuis komt, dat is ook prettig!
De Veeakker ken ik van in Leuven, en hun waar is inderdaad van ultra-hoge kwaliteit.
Vreemd dat VERLINDEN (bedlinnen) nog niet is vernoemd, en VANDERPOORTEN voor vloeren. Twee schitterende zaken.
@Peter: je hebt gelijk, dat zijn allemaal heel gekende speciaal zaken. Telkens ik hier weer een andere naam lees denk ik... och ja, zoals inderdaad Verlinden, Salvator boekhandel, Foto Nelissen, Copyplan en Gauthier. Vroeger had je op de IJzerenleen nog Stylo shop en Rijckmans, twee concurenten tegenover elkaar, spijtig genoeg zijn deze zaken allebei verdwenen.
Enne... ik vind de zaak Domus in de OLV-straat ook een winkel met mooie en stijlvolle moderne huishoudspullen. En dit ook al vele jaren aanwezig in het Mechels straatbeeld...
En wat denk je van fotografe An Gewillig in de Egmontstraat? Zij maakt knappe portretten... Al gezien in het uitstalraam?
En misschien hoort hij niet zo dadelijk in dit rijtje thuis: maar ik loop ook wel eens graag binnen in de Wereldwinkel in de Hoogstraat. Ideetjes voor de feestdagen zat...
Het is misschien nuttig om een lijst van dergelijke zaken op een klikbaar plan te zetten. Op die manier kunnen we zien hoe ze verdeeld zijn over de stad.
En wie kent nog het legendarische winkeltje ''t papieren zakske' op de Vismarkt (nu Paté du chef) - in dat 'eeuwenoude', anachronistische winkeltje kon je letterlijk alles en nog wat vinden ivm papier, touw enz... Héél rommelig en charmant... maar helaas, ook geschiedenis geworden sinds (enkele?) jaren...
@ janS: die zaak is pas vorig jaar gesloten denk ik hoor.
@ Peter - zou kunnen... ben een beetje slecht in zulke 'schattingen'...
Maar het was toch een 'kleurrijk' winkeltje hé?...
enne... en da's al véél langer geleden - maar op de Melaan stond vroeger dit stokoude snoepwinkeltje (afgebroken in de vroege jaren '8O)...
Ik tekende het naar oude prenten - en heb het hier in de linkermarge ingevoegd. Wie kent het nog? (Op de tekening zie je nog het bruggetje over de Melaan, komende van de Dijle...)
Ik vind den Emiel Vishandel op de Vismarkt ook een echte aanrader. Tip: vraag aan Marie-Claire (eigenares) of ze een suggestie heeft om de vis klaar te maken. Elke keer iets anders en origineel. Na de vis ga ik in het Vitamientje op de IJzerleen de groenten halen die werden voorgesteld. Een beetje duurder maar zondags mag dat - ze zien er trouwens ook beter uit.
We zijn nog iets vergeten... Weyns honing op de brug aan de Korenmarkt. Al heeft de wereldwinkel ook (h)eerlijke honing natuurlijk.
Wat het snoepwinkeltje betreft : daar zijn ze per ongeluk tegengereden met een camion of zo en boem, weg was het , weg historie, weg bijna beschermd oud gebouw en een probleem minder voor de aannemer en een parking bij !
Zo simpel wordt dat opgelost
Voor dames-lingerie : huis De Bie in de "korte" Bruul.
Jaren geleden draaide in alle bioscopen (Cinex, Eldorado, Studio enz) een reclamefilmpje van deze zaak.

Brood en taartjes : bakkerij Mens, Hoogstraat
@rudi, en snoepwinkel weg, en jaaaaren een gat tussen de andere huizen. Lelijk en onvolledig.
Die Marokaanse groenetwinkel en beenhouwer op de Lierse steenweg is sinds deze zomer wel verhuisd (en fors uitgebreid); je vind hem nu net voorbij Telenet. Ook de moeite waard is de Turkse supermarkt op de Nekkerspoelstraat (vroegere ALDI): ruim assortiment exotische groenten en heerlijke Turkse feta (maar dat mogen we zo niet meer noemen van Europa).
Desco sanitair. Je mag er rondlopen in het magazijn. En zo voelt u zich al een beetje loodgieter. Of je ziet het niet meer zitten.
Ik heb Joeniet vroeger gekend. Nu is het dichter bij mij, maar op dat kruispunt let ik op het verkeer.
Op de Leuvenstesteenweg is er nog een winkel voor individuele beveiligingsmiddelen, waar je als particulier niet binnen mag.
Ik dus ook niet, al hebben ze dingen die ik nodig heb en elders niet kan vinden.
En is het nog Mechelen ? Modelbouw Albatros op de Leuvensesteenweg. Ook de moeite om eens tussen de rekken te lopen en een cadeautje te kopen voor de kindjes.
Walter, bedankt voor de tip ivm de turkse supermarkt. Ik ben zelf niet van die kanten, maar ik denk dat het wel een bezoekje waard is, daar waar de Aldi was. Volgens mij een stuk goedkoper dan 'feta' (what's in a name) te kopen bij de Match ofzo.
voor wijn kan je nu terecht in de D. Boucherystraat, naast de voortreffelijke boekhandel Forum.
Lekkere bakker niet te ver van station: Pattisserie Walraevens op de Brusselsesteenweg (maar de allerlekkerste is uiteraard Sonnaert aan de Veemarkt). Op de Brusselsesteenweg is de tapaszaak jammer genoeg al terug dicht, maar iets verderop, op de hoek met de Veldenstraat is er nu wel een goede groentenwinkel (ook op zondag open van 8.30 tot 13.00 u) met een jonge, enthousiaste uitbater die zijn stiel kent. Ook nog op de Brusselsesteenweg is er de computerwinkel Tones. Een hele goede beenhouwer is Verhasselt op de Hombeeksesteenweg. Voor lampen moet je aan de Veemarkt zijn, hoekhuis naast de Dexiabank, die man heeft werkelijk alle soorten in huis. Bij Servis vind ik de beste vis en Marceau aan de Brusselsepoort is voor mij de poelier van Mechelen.
Amai, ik heb den blog gisterenavond en vandaag nog niet kunnen lezen en nu moet ik weeral op zoek naar de vele reacties...;-)

@jans, dat winkeltje op de vismarkt dat heb ik nog gekend,dat was inderdaad iets heel speciaals, piepklein en rommelig maar je vond toch altijd wat je zocht. Over het stokoude snoepwinkeltje hebben we het vroeger al eens gehad, hé, weer een hele mooie tekening trouwens.

@Walter, ook bedankt voor de tip van de Turkse supermarkt.Ik woon wel in de buurt, maar ik wist niet dat er inmiddels een supermarkt was gekomen, dat pand heeft zo lang leeg gestaan....

@Hanna, Zo ver uit uw buurt is die supermarkt nu ook weer niet, hoor. Het is wat verder dan het speelgoedmuseum!
Ik ga er in ieder geval eens een kijkje nemen.
Schockaert, vooral voor de mosterd
de schoenenmaker in de blauwhondstraat
verel, trentels
extra-zone voor de cd's
Ik zal de volgende weken controleren of dit een betrouwbaar forum is. Ik zal die bakkers eens controleren. Ook op hun hygiëne.
Kan hierover niet eens een thread geopend wordeen ?
Zondag zag ik een hond achter mij aanschuiven in de bakkerij. Dat is maar één van de vele overtredingen die ik in mijn bakkerij vastgesteld heb.
En ik zag maar niets, want ik kan het toch niet op een beleefde manier zeggen.
@ filip... mail me eens? (email nu even zichtbaar, weet je gelijk of ik het ben)
Eigenlijk ben ik wel grote fan van Trentels. Zoals die mannen het juiste vijzeke uit het juiste bakske weten op te vissen, en dat allemaal met de glimlach !
Een tip voor wie graag op korte tijd en voor weinig geld een uitgebreide collectie kleine vijsjes, circlipsen, ressorkes en dergelijke wil hebben ter bevordering van de doe-het-zelverij: koop op de rommelmarkt voor een appel & 1 ei een oude elektrische typmachine ( olivetti, brother, hp,...) uit de jaren 70-80, haal het ding uit elkaar en voila! een gigantische hoop wisselstukken van allerlei alooi zal uw deel zijn, te sorteren in oude confituurbokalen en stof laten verzamelen in de garage!
Zouden die van Trentels ook begonnen zijn met het uit elkaar halen van een oude elektrische typmachine ?
De mooiste winkel is voor mij de Harlekijn, omwille van het feeëriek decor. Helaas heb je voor hun sprookjeskleren ook een mooi budget nodig, maar begerige blikken werpen op de regelmatig veranderde vitrine is gelukkig gratis, en een creatieve naaister (m/v) kan er heel wat stelen met zijn/haar ogen! Helaas ben ik niet onderlegd in het patroontekenen, maar de solden bieden gelukkig soelaas...
Een tapijt kopen doe je ook niet elke dag, maar gapen en tasten bij Van Caster kan ook plezierig zijn. Ook deze sfeervolle winkel plaatst geregeld nieuwe blikvangers achter zijn meterslange uitstalramen.
Leuk voor wie graag zelf zijn juwelen in elkaar prutst: 't Pereltje in de Hoogstraat, met ook altijd iets nieuws achter het glas, en een verleidelijk gepresenteerde weelde aan parels aan de blauwe muren, gesorteerd op kleur en vorm.
En bij bakkerij Meuwes op de Tervuursesteenweg hebben ze verdomd lekker roggebrood! Ik koop het ongesneden en snij er dikke plakken af.
Harlekijn is schitterend, alleen de manier waarop de pakjes worden ingepakt is een lut voor het oog. Helaas een sprookjesachtig budget nodig.
Bloemen VANDERBORGHT is toch ook wat men kan noemen een speciaalzaak. Schitterende planten steed op de stoep, en in het uitstalraam.
Komt de Russische winkel van Onder Den Toren ook in aanmerking ?
@filip- maa vent toch, die slipjes hebben ze ongetwijfeld in de Figli, linnenwinkel in den bruul.
bij marisol, spaans winkeltje in de Borzestraat, hebben ze trouwens verrukkelijke serranoham en chorizo, volgens mij een goed bewaard geheim (nu niet meer dus ...)en natuurlijk ook het grootste assortiment kruiden en specerijen van Mechelen
Peter, bedoel je nu "De Borgt" op de Guldenstraat of is er nog een andere?
Bij de De Borgt is een genot om binnen te lopen, alleen al om te ruiken. Nog een aanrader in dit genre is "Liesbeth Riesterer" op de Brusselsesteenweg.
Ja, dus De Borgt bedoelde ik. En inderdaad ook Riesterer is een aanrader ? Eigenlijk hebben we in Mechelen heel wat klassezaken, toch ?
Ik ben het trouwens beu veel geld uit te geven aan kledij.
Dus ga ik naar dat winkeltje Arabische kledij in het Bruul winkelcentrum.
Twee zulke lakens en ik ben gesteld.
Wat ook een mooie is, is de design meubelwinkel op de hoek van de Schoolstraat. Weet wel zijn naam niet.
is dat een meubelwinkel? ik weet wel dat er op de hoek vd Schoolstraat en Merodestraat een interieurwinkel 'Passe Partout' is. Bedoel je die? ben er zelf nog nooit geweest, al woon ik er maar een paar meter vandaan ;o)
Ja, een interieurwinkel, maar ze hebben vooral meubelen hoor. Passe Partout is de naam. Een mooie zaak (waarschijnlijk ook niet erg goedkoop)
En dan de "paté du chef" een tof snuisterwinkeltje waar je allerlei cadeautjes vind voor de komende feestdagen. Van nostalgische koffiedozen over magneetjes en juwelen naar hadtassen. Daarbij te vergeten een enorm lieve bediening.
@ de polle: en waar is dat winkeltje dan te vinden? lijkt tof.
Pate du Chef kwam al aan bod, is te vinden op de vischmarkt, naast het ankertje. Niet goedkoop ook.
En de meest gehate winkel is :

De hondenwinkel in de Geitestraat. Ook al wegens hun op kinderen gerichte radioreklame.
Opletten met de spelling van die meubelzaak aan de schoolstraat / merodestraat :-) Hij heet 'pas partoe' en niet 'passe partout'. Of heb ik het zelf mis en is het 'pass partoe' met twee essen?
Past de boekhandel POESPAS ook in deze lijst ?
Ik heb pas gemerkt dat de SLEGHTE ook in dit rijtje thuis hoort. Ben er een paar boeken gaan binnenbrengen en die werden zeer vakkundig getaxeerd.
er is ook nog de IMB, in de posthoornstraat (aan de kerk op de Brusselsesteenweg) voor alle kantoorbenodigdheden, van paperclip over pen en papier tot bureaustoel.
In de Milsenstraat is er een natuurwinkel, die naast verse en droge voeding ook een uitgebreid assortiment gezonde meubelen en linnen heeft.
Ja, Mieke, voor mij is IMB geen onbekend adres... als leerkracht vind ik daar heel wat belangrijk materiaal dat ik gebruiken kan ;-)
Inderdaad mieke, de natuurwinkel mag er ook zijn. Tip: probeer eens een flesje Amé, een kruidig niet-alcoholisch drankje dat niet hoef onder te doen voor de betere schuimwijn.
Als je morgenvroeg (zondag) op tijd naar Schockaert gaat (als je te laat uit je bed komt, dan is het lang aanschuiven) dan moet je Schockaerts 'Mecheleir' maar eens gaan halen. Kaas (camenbert-achtig) gewassen in Gouden Carolus. Absolute aanrader. Daarvoor moet je in Mechelen zijn!
Ja bij marisol hebben ze inderdaad overheerlijke chorizo en die groen olijven zijn er ook erg lekker.
En trouwens de comic strips in de Hoogstraat is ook een bezoekje waard.
Bedankt voor de tip, Tom, maar het zal voor één van de volgende zondagen zijn.. maar.. ik ga dat zeker eens proberen !

Overheerlijke Chorizo bij Marisol! Aha. Ook DAT moet ik eens proberen...

En zo blijkt ook deze thread een bijzonder nuttige te zijn... ;-)
inderdaad Peter, uw thread is een 'stijger'! ... is reeds een poosje de Top-1O binnengedrongen! Je hebt een gat in de markt ontdekt!
Zo is dat, Jan...
Wat helaas ook blijft stijgen zijn die spamberichten hier ;-(

Maar ja, de Peter ontdekte klaarblijkelijk "het gat in de markt" ... Die Peter toch ;-)
Ja, ergerlijk (!!!) die spam. Ik 'zit' hier nog maar een kwartiertje op - pas van m'n avonddienst teruggekomen- en ik verwijderde al drie berichten... Maar jullie blijbaar ook al allemaal...
grrr!
Ik heb er vanavond ook al een groot deel verwijderd, het stijgt inderdaad exponentieel die comment spam
Hoe, en ik dacht dat het gat in de markt nu een VINCI parking was geworden ...(ik weet het, het is een flauwe, maar het is dan ook laat op de avond.)
Wat deze topic betreft, ik beloof jullie dat die ooit een staartje krijgt als Jelle, van onze stad een GOOGLEMAP maakt. Op die manier kunnen we ze localiseren ... al die heerlijke winkels.
Haha.. Peter, heb toch smakelijk gelachen om die "flauwe mop" ;-)

Ja.. het zou leuk zijn.. de googlemap!
Ik heb weer een hoop indringers verwijderd...

Ja, Peter, dat is inderdaad een goeie!
Zo'n googlemap lijkt me ook wel wat....

Nu ga ik slapen, benieuwd hoeveel ongewenste berichten er morgenvroeg weer zullen binnen gedrongen zijn.
ik ben al weer wakker (snap niet dat ik op een donkere koude zondagochtend al om 6u klaarwakker ben...)

In ieder geval, ik heb hier zeer interessante dingen gelezen waar ik wat mee ga doen...!
Goedemorgen, Hanna.. goh.. En ik die 8 uur al vroeg vond op een zondagmorgen ;-)

Ja, inderdaad: leuke tips in deze thread he...

Tot strraks ;-)
... maar ... Peter 'ontdekte' blijkbaar nog een gat in de markt: zopas de foto's kunnen bewonderen van z'n bed&breakfast 'LunaLuna'. Schitterend! Proficiat met de realisatie van jullie droom Peter!
Goedemorgen.....alhoewel ik heb weer een heleboel spam moeten verwijderen...ik heb het precies altijd vlaggen, hé.
@Jans, waar zijn die foto's van Peter dan te bewonderen, toch niet op Flickr?
Garda, kijk eens op: http://www.lunaluna.be

Blijkbaar is de site nu af, Peter ;-)
Ik was al eens eerder gaan kijken...

In elk geval: interessant ;-)
Ik las ergens iets van veeakker op de Liersesteenweg. Voor de geïnteresseerden; ze verkopen daar het vlees van de galloway-koe. Dat zijn de koeien die in het Mechels broek staan te grazen. Ik probeerde het nog niet uit maar vernam het van een gids in het Broek. Ik vroeg me af of het taai vlees was maar hij zei net het tegenovergestelde. Heeft iemand het als eens geproefd?
snap niet dat iedereen de stripkever is vergeten. In het bruulcenter te vinden. Beste collectie strips en manga in de omgeving...
Gert... groot gelijk. Wat minder zichtbaar in het Bruulcenter maar voor stripfanaten absoluut een aanrader!
Gert! Natuurlijk.. De STRIPKEVER!!!
Zeker de moeite om een bezoekje te brengen, een must voor elke stripliefhebber...
aha... ontdek ik daar een gemeenschappelijke hobby, Gert & Markec? Houden ze trouwens niet geregeld een stripbeurs in het Mechelse?

Ondertussen weer braafjes wat spam verwijderd van de blog, ze zullen het nooit leren...
Tom, door mijn andere hobby: muziek, is de laatste tijd het verzamelen van strips wat op de achtergrond verschoven... als je twee dure hobbies hebt, moet er soms gekozen worden he... maar ja hoor, je vindt me regelmatig op de Mechelse stripbeurs...

Door tijdgebrek en de keuze die ik gemaakt heb, volg ik voorlopig enkel nog de "grote reeksen", jammer want zo mis ik wel een aantal andere belanrijke waardevolle reeksen... als ik nog eens veel tijd en geld heb.....
@peter: Na een tip van JanS en Markec heb ik de site http://www.lunaluna.be geopend het ziet er werkelijk prachtig uit.
Ik wens je veel succes met de bed&breakfast!
De zaak comic strips blijft de stripbeurs steeds weer nieuw leven inblazen. Ik weet uit goede bron dat er handenvol werk in kruipt. Deze zaak heeft alleszins heel wat te betekenen voor Mechelen. Maar niet verkeerd verstaan, uiteraard is er niets mis met de stripkever.
Weet je wat ik nu zo tof begin te vinden? Ik blog pas sinds gisteren, zet er iets op, er komen reacties en mensen weten elkaar via dit forum te vinden. Bij deze in een gemeenschappelijke hobby. Prachtig.
Mapo, je schreef:
"Weet je wat ik nu zo tof begin te vinden? Ik blog pas sinds gisteren, zet er iets op, er komen reacties en mensen weten elkaar via dit forum te vinden. Bij deze in een gemeenschappelijke hobby. Prachtig."

Inderdaad! En dat is nu zo prachtig van Mechelen Blogt! Heb ondertussen al mogen kennis maken met enkele bloggers, en zoals ik op de "Global Fiesta" post al schreef, ook zonder het schermpje en de telecommunicatielijnen, maw in "real life", is dat zeer tof om te communiceren..

Als er een blogtreffen zou komen, mogen we je dus zeker verwachten, neem ik aan ? ;-)
Mogelijks wel. Je hebt groot gelijk dat het tof is om face to face te communiceren. Ik weet dat ik nu een modewoord ga gebruiken maar de vraag is of ik er tijd zal voor hebben. Ik weet perfect dat je tijd kan maken voor wat je echt wil maar toch is het niet altijd zo makkelijk. Alvast bedankt voor de reactie en de uitnodiging.
welkom mapo! Blij om af en toe een nieuwe naam te lezen. Kom maar vaak op 'bezoek' hier...
@allemaal: Bedankt voor de positieve reaktie op de site http://www.lunaluna.be, we hopen er het beste van te maken. Binnenkort krijgt dit een eigen item, als we officeel van start gaan ...
@Peter Meuris: Zit er dan ook een receptie in voor de bloggers als jullie officieel van start gaan? *hint, hint* :-)
of een percentje eraf als we iemand te slapen leggen ;-)
Met de internationale familie van mijn vrouw kan dat wel eens van pas komen, want die slapen nu allemaal in Novotel als die op bezoek komen
@filip, Marc VC: Hela, hola, nog even geduld ... :-) ik sluit jullie voorstellen zeker niet uit, maar om jullie beter te kunnen contacteren, stuur een keer een mailtje vanop de website ?
Om jullie beter van dienst te kunnen zijn ... :-))
Ze wat denken jullie van de speciaalzaak KOSTUUMKARAMEL, het snoepwinkeltje aan het einde van de Katelijnestraat. Pas overgenomen door jonge mensen en ze verhuren er ... Sinterklaaskostuums bvb ... :-))
En wat te denken van de hoedenwinkel aan het einde van de Adegemstraat ?
... Ja, Peter, toen ik er vrijdagmorgen voorbijkwam, maakte ik me de bedenking: "goh, hier kan je dan Sinterklaaskostuum huren, ... wat dan als de kinderen dat zien/ lezen... leg het dan maar uit als ouder". Maar ik bedacht me dan ook: 'de ouders zullen er wel een draai aan geven zeker' ;-)

Dat winkeltje was 'vroeger' (maar dat vroeger is nog vrij recent) Huis Beckers. Is trouwens de huidige uitbater geen blogbezoeker hier? Ik meende toch eens iets gelezen te hebben hier .. of zie ik nu spoken?
@markec, dat is interessant, neen ik weet niet of die uitbater blogt ...
Om nog maar eens een speciaalzaak op te noemen. Het Muzieknootje (Adegemstraat). Voor alles cadeautjes waar muzieknootjes op moeten staan. Tot WCpapier met muzieknoten op toe ...
Betty Wood in de Geitestraat: mooi speelgoed en de nodige uitleg erbij!
Bijna helemaal vergeten, maar zeer waardevol: het Horlogeriemuseum in de Lange Schipstraat, waar je een van de enige "echte" uurwerkmakers vindt.

@Peter Meuris: op een bepaalde manier vind ik dat heel leuk, anderzijds heb ik wat moeite met het gebruiken van Beethovens meesterwerken als sanitaire accomodatie ;-))))
Is er al iemand in die wijnkelder geweest in de Lange Schipstraat? Je kan er wijnen gaan proeven (welke dat zijn hangen uit op een bord). Het heeft wel maar beperkte openingsuren.
De Wijnkelder? neen! Telkenmale loop/fiets ik er voorbij, en zeg ik tegen mezelf "hier moet ik toch ook eens mijn neus binnensteken..." maar het is er dus nog niet van gekomen..
Wat ik ook een geweldige zaak vind, als ik nog kadootjes moet kopen? DREAM, vlak naast de 'nieuwe' locatie van de Match (Lamot). Je vindt er gegarandeerd iets, voor welke smaak of stijl ook.
Een mooie zaak met binnenhuis-decoratie-artikelen is 'La Galleria' (of zoiets), in de Steenwegstraat - Ik loop er wel graag eens binnen.
Op de eerste verdieping heb je een mooi uitzicht op St.-Rombouts...
Sfeervolle winkel, met vriendelijke bediening - voor kleine tot grote (geschenk)-artikelen...
Aleens een bezoek gebracht aan Galery Ro? Koeistraat 84.open van 11 tot 17u30.
@JanS: Inderdaad, La Galleria is een mooie zaak, is trouwens van dezelfde uitbaters als "De Nostradam" waar je superlekkere salades kan eten.
@ Chris, dat wist ik niet, leuk. De Nostradam is wel een lekker mysterieus zaakje, wel gezellig. (maar da's dan weer een andere topic).
De Nostradam!!! Goh.. (te) lang geleden dat ik daar nog geweest zijn.. Ja, het is daar supergezellig.. sfeer troef, en een ruime keuze aan kwaliteitsbieren.. en niet te vergeten: je kan er overheerlijk eten!!!
Inderdaad Mark en Hanna; da's daar best een aardige zaak! Je kan er lekker eten - grote variatie, en méér dan ruime porties... (als ik denk aan salade 'Zodiac' bijvoorbeeld...). Nu zitten we met deze reacties bijna in de 'restaurant-topic' - maar nee - het past ook wel hier: al wat daar staat of hangt van brocante spullen kan je ook kopen...
... inderdaad, Jan, dat maakt Nostradam zo speciaal he.. het hangt nderdaad vol met werkjes, er staan ook werken, en je kan die idd. ook kopen..

En, jaja.. de Salade Zodiac is niet te weerstaan ;-)
ik ben ene keer geweest, en vond het daar allemaal redelijke fake hoor, als het nu nog in een ander pand gelegen moest zijn, ja dan kwam het mischien wat geloofwaardiger over.
Hey Hanna, zou jij mij het exacte adres van Dream eens kunnen geven?
Bedankt!
@ Katrien: Haverwerf, maar weet het nr niet. Weet je Lamot zijn (nieuw) en de nieuwe locatie van de Match? Wel, vlak naast de Match (gewoon even erlangs lopen en dan kom je er vanzelf.
Echt een zeer toffe winkel.
Ik weet niet of deze reactie hier thuishoort. Maar ik ben dringend op zoek naar een winkel in Mechelen waar ze Hummel (Goebel) - beeldjes verkopen.. Iemand een idee?
@Norden: Misschien in cadeauwinkel MEKA in de Hanswijkstraat?
@Norden: Ik was al een hele tijd aan 't denken, maar inderdaad misschien is de Meka wel het goede adres.
Vroeger zou ik u direct hebben kunnen verwijzen naar de Veemarkt bij het oud gekende huis Neveux, daar vond je alle soorten Hummelbeelden van groot tot klein, mooie kaarsen, kaarten enz. maar jammer genoeg werd deze zaak stop gezet, en daarom weet men niet altijd meer waar men terecht kan voor zulke speciale artikels. In ieder geval succes bij Meka.
Hummel (Goebel) in de Merodestraat 84 T/S
Galery Ro.
Maand en Dinsd,gesloten maar met de feestdagen (10 dec -- 10 jan.)alle dagen open.
Bedankt voor de reacties. K ben echt superblij, want 'Ro Geschenkartikelen' had toevallig net dàt Hummeltje naar waar ik op zoek was!
Weet er iemand het website adres van de Dream winkel? Ik zou graag zo'n kadobon gaan halen voor een overnachting in een luxe hotel, maar ben het foldertje kwijt. Maar wil eerst even bekijken voor ik naar de stad trek om het te gaan kopen...
@ Stardustje: ik denk niet dat ze al een site hebben. Maar ik denk dat de winkel leuk genoeg is om het toch maar even te gaan bezoeken. Ik was er zaterdagochtend nog, en ondanks zeer lange rij aan de kassa, namen ze toch rustig en zeer vriendelijk hun tijd om kadootjes in te pakken.
Ik dacht dat Dream een stuk was van Colruyt, of er toch mee verbonden...
Of nee, ik weet het wel zeker. De website http://www.dream.be is eigendom van Colruyt.
Er staat alleen nog geen informatie op.
Colruyt, Dreamland & Dream zijn redelijk goed met elkaar verbonden.
Colruyt: eten & co
Dreamland: speelgoed & co
Dream: interieur & co
@Stardustje: die bons komen gewoon van http://www.weekendesk.com, waar je ze zelfs online kunt bestellen. Ook bij AS Adventure hebben ze die bons.
Late reactie maar pas voor de eerste keer dat ik de blogs lees.Het vlees van Galloway-runderen is onvergelijkbaar.En als je eens ECHT gehakt wil en niet van die ineengedraaide toestanden,moet je het grasstiertjegehakt bij Veeakker halen.Trouwens,het is daar allemaal van een serieuze kwaliteit.En het beste frans brood bij Badr op de Oude Lierse Baan.
Welkom basketfreakske. Hopelijk vind je het hier leuk.
de kip van bij veeakker smaakt ook echt naar kip, en galloway steak is inderdaad superlekker, en dan vooral op de barbeceu!
Nog vergeten;voor de al-dan-niet biofreaks onder ons:Sofiacenter op de Korenmarkt heeft ook erg lekker brood.Tenminste,als je van een stevige boterham houdt.Probeer de "witte knip" eens;precies zoals bij ons moemoe jaren geleden.
ok, nu zullen we wel ongeveer alle klein zelfstandigen van mechelen gehad hebben zeker.
Op de Tervuursesteenweg openden vorige week twee Mechelse koks de speciaalzaak 'Zout en peper'.
Andy Aelbrecht en Niko Van de Weghe maken met hun cateringzaak hun professionele droom waar.
Ze volgden hun koksopleiding aan het Coloma-instituut, en leerden elkaar kennen in 'Den Witten Vos', waar ze kelner en sous-chef waren.
Elke dag verkrijgbaar: kant-en klaargerchten of volledige menu's, met restaurantkwaliteit.
Maar ze willen ook 'kok aan huis' zijn.
info: O15-34 47 11
zp_catering@yahoo.com
Ik kon de opening afgelopen weekend niet bijwonen, maar ik moet er dringend eens binnenspringen en een van hun gerechten uitproberen, want het klinkt zeer interessant..

Heb jij al een en ander uigeprobeerd, JanS ?
nog niet Markec, maar dat komt nog... Maar ik hoor lovende commentaren...
En als het dan in ONZE buurt is: dan moeten we dat binnenkort eens uitproberen, niet?
Zo is dat, JanS! Een dezer spring ik er zeker eens binnen dus...
ik vind de soepsjop geweldig!!!!

zeker eens langs gaan! (bruul 134), een fantastisch interieur en heerlijke gerechten!
Zara opent binnenkort een filiaal in de Bruul ... Voor diegene die het nog niet wisten.
Peter, en wie of wat is Zara, als ik deze misschien domme vraag stellen mag? ;-)
Er bestaan geen domme vragen hoor.
Zara is een beroemde Spaanse kledingketen.

http://www.zara.com/
@Peter: Bedankt! Nu kunnen we weer volgen ;-)
Bedankt zenne, Blogmasters, met dat
"Spam blocked".
Is daar nu echt niets aan te verhelpen?
Een wanhopige Jos die gewoon een goeie bakker aanbeveelt voor de bewoners van het stationskwartier! Dat staat hier vol van reklame over winkels in Mechelen.........Is dat dan GEEN SPAM ?
@josvandenhoek:probeer es langs -mark.maes@skynet.be met mijn groetjes.
Sorry, maar van die kaas niets op mijnen boterham. Met alle respect per persoon..maar het groepje ...das andere koffie!
Geen commentaar, zou Kamaguka zeggen en ik ook!Sluss
@ kris: zeer juist, maar 't frutkot "Put" op de Zandpoortvest is men blijkbaar nog vergeten te vermelden....
en dan de planeet nog he!
den 23 september is er 10jaar bestaan!
gratis vaten,hapjes,kadokes en optreden
ik ga er alvast naar toe hoor!
en als jullie dan toch zoeken naar een bakker,probeer eens bakkerij francois de gateau's zijn fantastich en zeeeeer lekker!!en ze hebben enorme keuze aan meerder granenbrood! vooral het steppe en waldcorn o! ja het lineabrood mag ik niet vergeten!!
Wie in Mechelen eens lekker Chinees wil eten moet La Chine, just naast de Sito, eens proberen.
De kippeblokjes zoetzuur zijn er overheerlijk.
Gisteren ben ik naar de Meeneemchinees geweest bij China keuken in de Conciencestraat en ook daar zijn de kippeblokjes fantastisch en helemaal niet duur.

Wat mij interesseert zijn de verdwenen winkels en café's in Mechelen.
Wie, wat, waar en wanneer en indien mogelijk ook een fotootje erbij :-)
Heerlijk om weer naar vroeger weg te dromen.

Zo herinner ik mij Café Breugelhof op de Tervurensteenweg nog, waar wij als jonge snaken op de flipper gingen spelen bij de Constant en Mariake.
En den Dalhia in de Abeelstraat, bij Julien en Maria.
En de Zodiac aan de statie, bij de Wilfried en Ingrid.
Djangoo:
P.S.: in mijn post 'Van de Dardanellen tot de Gerotste Gevel' (15/3), gaat het over de verdwenen cafeetjes van de Hanswijkenhoek (wijk Coloma)...
hey peter,

weet jij ook toevallig wanneer de zara in den bruul zal openen??
Voor de liefhebbers van den hanswijkenhoek.
Ik ben pas begonnen met een blog over de Geerdegemstraat.
Later volgen ook nog de andere straten van Coloma.
Kom eens een bezoekje brengen : http://2800-geerdegemstraat...
Alle hulp is welkom.

Men zegge het voort !
BRECKPOT WORDT DELICATESSENZAAK
(bron GVA)

Zakenman Werner Gybels, de shirtsponsor van KV Mechelen, heeft aan de Korenmarkt de vroegere wijnhandel Breckpot gekocht. In het monumentale pand wil de traiteur-slager uit Bonheiden niet alleen charcuterie, brood, kaas en wijn verkopen, maar ook een seminariecentrum uitbaten.

(...)

Ergens rond de zomer van 2007 moet zijn vierde winkel openen.
"Het wordt niet zomaar een zaak. Wij maken er een Mechelse Harrods van, een voedingswinkel met cachet." kondigt Werner Gybels aan. Iets dat ze in Mechelen nog niet gezien hebben.

BRON GVA.
Amai het kan niet op : die Korenmarkt wordt wel the place to be.
Zara opent morgen, donderdag 9 nov, heb ik horen zeggen...
Dat is inderdaad zo!
"Zout&Peper" Traiteur-bereide gerechten-charcuterie-dagmenu's
Wou seg een toffe winkel ,geen zin in koken ,geen probleem eventjes naar zout&peper en je hebt overheerlijk eten. De dagmenu's vind ik persoonlijk ook super maar tuurlijk hou ik ook van hun suggesties.
Mensen probeer dit echt eens en je zal verkocht zijn aan de smaak van zout&peper
Waar?? tervuursesteenweg 184, 2800 mechelen Tel: 015/344.711
Ivm de Zara! Dat is goed nieuws! Waar ergens op de Bruul?
@hanna: de Zara is nu ter hoogte van de Korte Schipstraat gevestigd, ongeveer waar de WE is. Ik passeer er elke dag, en het ziet er echt wel mooi uit, en groot! Dit weekend eens een kijkje gaan nemen :-)
@ saskaya: merci voor de info. Al zal het dit w.e. wel moeilijk gaan want zaterdag zijn alle winkels dicht ivm Wapenstilstand.
Hmmm, misschien een goed excuus om vrijdag of maandag een snipperdagje te nemen ;o)
Ha, ik heb er nog eentje die hier echt wel helemaal vergeten is, en die veel echte Mechelaars zich nog wel zullen herinneren... Den Teca! Zowel in hun vorige pand in de Katelijnestraat als in hun huidige op de Melaan... Die geur! Die producten!

Zelf hou ik ook van Marisol. Jammer dat beenhouwerij Maremans weg is, dat was nog zo'n Mechels monument. En de kiekenpoelier en wildwinkel vroeger in de Adegemstraat.

De stoffenwinkel van Bervoets is anders ook visueel schoon. Zo'n antieke stofkes, maar binnen zo mooi geschikt op tint.

Helemaal vooraan in de Katelijnestraat is er een winkeltje dat elfjes en draken enzo verkoopt. Die mevrouw is zo vriendelijk (zij zaten vroeger ook in den ouwen Teca).

Iemand vermeldde de hoedenwinkel in de Adegemstraat: daar kan ik toch mijn keus niet vinden. Dan maar die op de Leuvensesteenweg, met haar één vitrineke. Er was er ook een mooie in de OLV-straat, maar die is ondertussen ook al weer een jaar of 5 weg.

De etalage van Claire op den Bruul vind ik ook heel mooi. Nog op den Bruul: 't Verguld Schaap. Pure nostalgie.

En die tip van die Mechelse kaas bij Schockaert ga ik ook eens volgen, thanks!
@hanna: ik had me al voorzien en heb dus een snipperdagje. Ok, toegegeven, het was niet expliciet om naar zara te kunnen gaan, maar goed, het is altijd mooi meegenomen :-)
@Phaedra: als leerling Bouw-en Beeldende Kunst en later Grafische Technieken was ik vast klant bij de Johan van den Teca op de Melaan, en ook later nog, zij het in minder frequente mate.... maarre.. tenzij ik foutief ben ingelicht is op dit moment Teca niet langer een handeslzaak hoor. Ze zijn er mee gestopt...
@Markec: bedankt voor de info. Na een paar jaar wereldse omzwervingen (zie URL voor een paar kleine fragmentjes) ben ik het contact met mijn thuishaven soms een beetje kwijt.
Jammerlijk genoeg.
@Phaedra: no problemo... ben trouwens een gaan kijken naar je foto's op Flickr.. you sure been around ;-)
@Markec: och, 't is maar een beknopte selectie... Call me lazy, maar ik zal het allemaal wel eens overdoen met mijn Nikon D200 onder arm, in plaats van alles van mijn F801 te gaan inscannen...

Maar ja, ik hou van reizen... Nu nog leren fotograferen als Vina the Great, and we have a winner *lolz*
Donderdagmorgen 9 november rond 9.30u heeft Zara Mechelen z'n deuren geopend voor het grote publiek. De Spaanse kledinggigant telt wereldwijd meer dan 3000 winkels. De groep achter de kledingreus is Inditex. Inditex is met ondermeer de merken Zara, Zara Home, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka en Stradivarius vertegenwoordigd in 64 landen.

De shop in Mechelen vind je aan de Bruul 67 en bied je meer dan 1000m² kleren kopen.
(bron Radio Reflex)
Bestaat dat nog ? Radio Reflex ?
"Zout&Peper" traiteur
Mooie winkel seg, en al die verschillende gerechten dat je daar kan verkrijgen, t was héééél lekker smullen zenne ,dank u voor de mooie verzorgde schotels

TIP: ga zeker eens langs op den tervuursesteenweg 184,2800 mechelen en laat je culinair verrassen door "Zout&Peper"
culinairtje je kan beter objectieve mensen laten oordelen ipv zogezegd iets te posten in naam van een klant.
Je post wel met het mailadres van de zaak. Er zijn andere manieren om reclame te maken voor je zaak dan je voor te doen als iemand anders.
Ach, al komt het dan van henzelf :
ik ga toch eens kijken. Ben wel vaker op zoek naar een goede taiteurzaak, dus wie weet.
En dan kan ik misschien als objectieve klant iets meer laten weten.
Goed gezien Filip... Al kan het natuurlijk ook zijn dat een concurrent het mail-adres van de zaak heeft ingevuld, teneinde wat ophef te maken over "fraude op mechelen blogt" :-) Ik begin af te dwalen vrees ik :-)
Els: we zijn benieuwd naar je verslag!
@els: Tapa Negra eens proberen ? Nieuw in Borzestraat als ik me niet vergis.
en Lenaerts in het bruulcenter:

gespecialiseerd in lederwaren
sjacochen, boekentassen, paraplus, valiezen,enz...
veel keus en ne gespecialiseerde winkel
"Zout& Peper"
Traiteur-Delicatessen
Opende onlangs zijn een nieuwe zaak.
Kakajo "Confiserie-doopsuiker-geschenkmanden"
"Zout& Peper" is nu ook trouwens enigste verdeler van Davidoff Café ,hebben een contract kunnen binnen halen van exclusief verdeler in de regio mechelen. Proficiat zou ik zo zeggen en doe zo verder zo ik zeggen.
Waar: Tervuursesteenweg 184, 2800 Mechelen / 015/344.711
Ps. Bedankt voor de overheerlijke menu tijdens mijn Valentijnsavondje.
Grtz Evelien
ik heb onlangs horen waaien dat er een nieuwe boekenwinkel geopend is die gespecialiserd is in de klassiekers, de wereldliteratuur zeg maar.
Weet iemand meer: naam, adres,...

Merci
In Mechelen zegt mij dat niks; maar waai als u er in de buurt bent eens binnen bij Waterstone's in Brussel. 't Is de moeite.
Tapa Negra, idd. mooie zaak, smaakvol ingericht, maar een beetje teleurstellend qua gerechten, heel klassiek, te 'verbelgist'. Had gehoopt dat er eindelijk in Mechelen een speciaalzaak zou komen, waar ook de hobbykok met een beetje fantasie speciale ingrediënten zou kunnen kopen of verse pasta's of lekkere olijfolie of ...
Bij Oil & Vinegar kan je een aantal van die zaken krijgen, maar het is vooral een giftshop (zeer geslaagd trouwens), dus veel te duur om dagelijks te gebruiken in de keuken.

Kan je bij Zout&Peper ingrediënten kopen?
rikkert, zelf maken? Ik heb zo verschillende smaken (olijf) olie (o.a. met look, pikante olie, ..)
Bij Marisol vind je veel dingen die je voor "zelfmaak" kan gebruiken.
Een nieuwe winkel in de Katelijnestraat ... het was weer even geleden, maar het is een mooie !!
http://www.atelierpassepart...
@Deedee

De boekenwinkel met focus op literatuur, klassiekers,... bevindt zich in de Adegemstraat ter hoogte van (of iets verder dan) het zonnebank center.
Vraagje : Is dat boekenwinkeltje verdwenen met die oude prenten in het begin van de Katelijnestraat ?
Het lijkt er zo leeg !
Gimicko: het antiquariaat dat ge bedoelt
heeft als hoofdadres "Onder den Toren",
naast doorgang Volksbelang.Twee winkels
openhouden was wat moeilijk en daarom werd St.Katelijnestraat 1 onlangs verkocht.
@ Eddy : Spijtig dat het antiquariaatje verkocht is.
Het moet geweldig zijn om daar te wonen, zo vlak onder de Kathedraal.
Alhoewel het winkeltje, volgens mij, maar een vierkante meter groot moet geweest zijn (en zonder garage).
Het wordt uitkijken naar iets anders. Liefst in de binnenstad - Liefst met garage - Liefst betaalbaar...

(zucht)
Olijfolie ? Ga maar eens zien bij Pin'art, ja de wijnwinkel in de Boucherystraat. Daar kan de keten Oil en Vinagar de duimen bij leggen ... niet qua keuze maar qua kwaliteit ! Voor de rest is dit adresje het beste wat er te vinden is qua wijn in Mechelen en omstreken ! Zeker proberen en bovendien goeie info en vriendelijke bediening en last but not least ... zeer goei prijzen, een voorbeeld voor Delhaize ;-) of dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn
Klopt wat Pin Art betreft, maar ook Semprevino in de Hoogstraat, gespecialiseerd in Italiaanse wijnen. Alle prijsklasses en de grote klassiekers zijn er aanwezig.
En ook bij "goesting" in de Geitestraat kan je terecht voor enkele soorten olijfolie.
Als cadeau zijn de olietjes bij Oil & Vinagar en Goesting leuk, heel leuk! Tenslotte wil het oog ook wat.
Voor mezelf, toch liever een olie van Pin Art! Pure kwaliteit!
Het kleine bakkerswinkeltje op de veemarkt, de banier, het souveniertje zijn best tof en in den Teca was het ook aangenaam toeven. Alleen de fietshandel in de buurt van de Brusselpoort viel me zwaar tegen toen ik, wegens gekwetste hand, daar een lekke band liet herstellen en die geldwolf mij een rekening presenteerde van 35 Euro omdat hij de uiteinden van de spaken zou hebben bijgwerkt...
Bij navraag blijkt dat men die gast best geen herstellingen laat uitvoeren
Goeie mosterd van Schockaert? Water met
azijn en wat kleursel! De mosterd van
De Nijs, da was dynamiet! Twee mespuntjes en uwen bek stond in brand!
Die van Schockaert kunt ge met de soeplepel binnengieten!
Ben je wel zeker Husky, de moserdd van Schokaert is namelijk hetzelfde recept als dat van Nijs, Schokaert heeft dat overgekocht.
Wel Rudi, toen De Nijs ermee gestopt is
heeft Schockaert dit spéciale recept
voor een flink bedrag overgenomen, en in het begin bleef die fenomenale kwaliteit dezelfde. Zoals het met de meeste produkten gaat van hoogstaande kwaliteit, gaat de 'overnemer' er na een tijdje mee 'foefelen' om de winst op te drijven! Na een periode ben je terug aangewezen op fabrieks-mosterd zoals Benedict of de Dyjon.
De gigantisch effectieve Mechelse vliegenvanger werd overgenomen door
Vapona, en meteen was ook dié kwaliteit
verleden tijd.
t'Is te hopen dat ze het bij Schockaert
begrepen hebben!
Vorige week heb ik een speciaal zaak bezocht in Mechelen: de SMASH aan de hoek van de Katelijnestraat...

Amaaiii, ben er nog van aan het bekomen.

Echt een aanrader om met de ganse bloggersfamilie eens te bezoeken!
Wreed speciale zaak!

U ontmoet er oa Asbakman, boksboy, cokesnol, daily fucking natascha en en met wat geluk ook de antropoloog called ...
Kapsalon en schoonheidssalon De Hoofdzaak aan den Brusselsesteenweg
http://www.dehoofdzaak.be
In de Frederik de Merodestraat 30 is er sinds begin mei 2007 een winkel dat gespecialiseerd is in boeken en films over kunst. Je kan er zowel boeken vinden over beeldende kunsten, architectur, film en fotografie, evenals films over kunst, kunstfilms, kunstzinig gemaakte films, documentaires, enz. Je kan er boeken en films vinden over alle onderwerpen, over alle kunststromingen door de eeuwen heen, voor alle leeftijden, en in meerdere talen. Ook voor kunstwerken kan je er terecht, zowel originelen als reproducties. De winkel is enkel open van donderdag tot zaterdag van 10 uur tot 18 uur, en op zondag van 14 uur tot 18 uur. Je mag er gerust binnen gaan rondsnuffelen, kopen is niet verplicht,maar het doet wel plezier.
Is "zout en peper" weg ? Gestopt ?
Het boekenwinkeltje in de Adegemstraat,
gespecialiseerd in literatuur, is inderdaad een aanrader.
Heel vriendelijke bediening en duidelijk zelf een kenner en liefhebber van literatuur.
@Els: "Zout en Peper" is inderdaad niet meer... er huist nu een frituur....
Zijn die in dat frutkot ni dezelfde uitbaters als de zout & peper?
Nooit goed begrepen wat Peper & zout eigenlijk voor een winkel was.
Ik zag laatst dat je daar mosselen kon krijgen en dat vond ik al raar, maar dat het een frituur was, wist ik niet.
Het valt alsdusdanig niet op.
Ik heb altijd gedacht dat het een traiteurdienst was.
Te weinig duidelijkheid voor de voorbijrijdende automobilist :-)
Misschien een tip voor de uitbaters.
't Preuverke (delicatessen) in de Leopoldstraat mag er ook best zijn.

Charcuterie, kazen, wijn, soepen en sauzen ...
prachtig winkelke is de Comic Strips, speciaalzaak in DVD's en strips
Ze hebben er letterlijk alles: duizenden strips, comics en tweedehands en honderden dvd's
De vriendelijke bediening (merci marcske) is goed meegenomen
als je een filmpje zoekt, zijn ze niet te beroerd om na te gaan of de film nog te krijgen is en bestellen ze hem voor jou
Toffe mensen daar!
Thx! :)
kwam toevallig hier voorbij.
was op zoek naar info over liesbet riesterer.
leuk, zo maak je kennis met alle soorten winkels in een stad: mechelen voor mij bijna ongekend.

dit zouden meer mensen over hun stad of dorp moeten doen.
hoe begin je aan zoiets?
Ja het zijn dezelfde uitbaters als zout& peper. Heb de frietjes eens uitgeprobeert en ze zijn echt goed! Houden zo zou ik zeggen. En een proper frituur'tje trouwens!
De hengelsportwinkel "de Goudvoorn" op de Brusselsesteenweg. Als ge vragen hebt of advies nodig hebt, dan wordt ge daar altijd vriendelijk geholpen door Willy of zijn vrouw.

Heeft er iemand goede ervaring met het wijnkeldertje in het begin van de Lange Schipstraat kant Ijzerenleen ??

beste

 

weet jij welke dagen bakkerij Sonnaert gesloten is ? ze nemen nu namelijk de telefoon niet op en ik heb ze dringend nodig ???

Het is ondertussen wel al een hele tijd geleden dat er in dit topic gepost is geweest... Het doorlezen ervan was alleszins heel nuttig! Ik heb een aantal speciaalzaken kunnen bezoeken die ik anders zelfs nooit gekend zou hebben...

Naar eigen ervaring mis ik wel een zaak in het lijstje. Iemand ooit binnengeweest bij Audelec in de OLV-straat? Pure nostalgie, en ik zou niet weten waar je verder in Mechelen terecht kan voor geluids- en lichtmateriaal. Van buiten uit misschien niet echt speciaal, maar ga maar eens binnen. Je waant je meteen in het verleden, maar toch kan je hedendaagse dingen bekomen. Ik heb er wat spullen gehaald om een bandje te versterken, en om te dj'en. Aanrader!

Zijn er verder nog tips wat betreft adresjes om een snelle hap te gaan eten? Ik denk aan pizzeria, kebab?

 

Strombout, kijk eens bij Restaurants in Mechelen.  De toppers in het snelle-hap genre zijn Pitta Wan, Merad en Pizza Roma wat mij betreft.

 'tPreuverke MOCHT er zijn heeft al veel van zijn openingspluimpjes verloren koop er maar eens groenten die kan je thuis van je tas de vuilbak inkieperen ik zeg niks van hun specialiteiten ,maar die zijn dan weer zo duur

vriendelijk zijn ze wel

jakke

 

Het is hier weer PUUR op prijs gebaseerd zeker ?

Pita Wan, Pizza Roma, contacteer eens het voedselagentschap, beide zaken hebben daar een abo !!

 "Flintlock"
Een aparte winkel in een winkel op het eerste verdiep van die grote winkel van visgerief op de Brusselsesteenweg, de Goudvoorn lees ik hierboven.

Flintlock is enkel op zaterdag open en als ik mij niet vergis de laatste gewone wapenwinkel in Mechelen, is vooral gespecialiseerd in voorladers.

Mooi om te zien en de Gust is een rustige aangename kerel.

Trentels

Onlangs iets afgehaald bij Trentels en ongeloofelijk slecht ontvangen. Ik ben nog nooit op zo'n uitdagende en tergende manier behandeld geweest als in deze winkel. Iedere vraag gaf aanleiding bij de mensen aan de balie om mij nietszeggend aan te kijken met een air van "  .. en dan..?" Het lijkt zelfs de sport tussen de verschillende bedienden om elkaar in "subtiliteit" te overtreffen naar de klant toe.

Wanneer je dan de repliek geeft dat ze "een speciaal gevoel voor humor" hebben krijgt iedere zin plots het woord "mijnheer".  In de trant van "We worden hier betaald om mijnheer te helpen."  Hoogst irritant.

Heeft iemand (die ook toevallig eens in kostuum in de winkel moet binnenstappen en géén plat Mechels spreek ???) gelijkaardige ervaringen?

 

Nu na amper 2 jaar na de opening mogen we de lints toch ook een gevestigde waarde noemen .. De vele soorten aan brood,pistolets,patisserie zoals citroencreme en een couillis van aardbeien,of een zachte kaascreme met frambozen laten je al wegdromen,Ook het notenbrood,appelbrood of rogge verdommeke de moeite waard!(mattetaarten,en crumbledrooggebakjes zijn er ook heerlijk..Ik raak maar niet uitgepraat!Zeker de moeite om eens binnen te kijken...

@ filip:

Nieuwe waarde in de Hanswijkstraat: Bakkerij Den Engel. Je betaalt er bijna drie euro voor een (groot) brood maar het is het beste brood dat ik in jaren gegeten heb en de service is onberispelijk. Heel lieve man achter de toonbank, en een gezellige winkel.

Daar ben ik het helemaal mee eens Judith ...

merci mensen, je kan al een groot brood kopen voor 2,1€ en de meest verkochte broden zijn de boerenbroden van 800gr @ 2.3€.
dus niet echt zo duur en toch echt lekker

Copyplan is niet verdwenen hoor! Zeven jaar geleden werd de winkel overgenomen door Lucas Creativ. Door plaatsgebrek zijn de eigenaars naar een groter pand gaan zoeken.

Copyplan bvba NU Lucas creativ is verhuisd naar de Oscar Van Kesbeeckstraat 52 tegenover Racing Mechelen.

Achter de winkel is een ruime parking wat echt gemakkelijk is

Mechelen blogt in 2005 ??? Om het met de stem van een BV te zeggen "Waw formidabel""  Voer voor antropologen....

Jammer maar helaas, deze zaak is nu een immokantoor!

Al eens gedacht om bij m'n buren een kofieke te komen drinken, in de "zondvloed" het is er rustig toeven op de bovenverdieping op de andere verdiepingen staan er gewoonweg boeken heel veel boeken!! Soms komen er mensen feestjes vieren en schrijvers boekvoorstellingen geven een gezellige boel moet ik zeggen. De uitbaters zijn allemaal stuk voor stuk vriendelijke mensen, spijtig dat het geen echte Mecheleirs zijn, onze stad heeft nood aan zo'n karakters! En wat dacht je van IMB dat vindt ik persoonlijk de tofste winkel van Mechelen, spijtig dat hij niet meer in de van Egmontstraat is. Vroeger toen in Mechelen school liep (rijksmiddenschool) was er op het Berthoutsplein een snoepwinkeltje "bij den BoMPA" dat was mijn eerste kennismaking met het economisch leven in Mechelen maar da's geschiedenis met een grote G denk in. Jammer dat er de laatste jaren zoveel echte Mechelse winkeltjes teloor gaan.

O maar er komen er nog meer interessante winkeltjes bij hoor, ik zal er eens een paar binnenwippen en een mini-verslagje schrijven

kent er iemand marokaanse bakkerijen in Mechelen?, zoja gelieve de naam en adres te geven aub

BADR (oud huis Van Peteghem) op de Oude Liersebaan

NON STOP op de Hoogstraat

hoogstraat bakker is toch zo een vriendelijke mens. Altijd goed gezind en goede zaken om te eten. Non stop is the best

3 euro voor een groot brood!?,bij lints betaal je voor boerebruin,boerewit,lang wit,lang lichtbruin,2,10 voor 800 gram..voor 6 granen,volkoren,rogge en de meeste meergranen broden daar 2,25 voor 600 gram..En ze zijn daar ook vriendelijk.

 

Kent er iemand toevallig een marokaanse bakerij in de stationstraat ?

enig idee of er in de Turkse supermarkt Ayran wordt verkocht ?

Ik heb gehoord van enkele mensen dat er een Oekraïnsche winkel is in Mechelen.
Maar die winkel vind ik niet via het internet.
 

Kan iemand me helpen aan bv. een adres?
Het is zeer belangrijk voor mij om die winkel te vinden.

Danku.

Marceau heeft mij vandaag een soepkip van 17 euro aangesmeerd, en dat is niet mijn eerste negatieve ervaring in deze winkel. Ik kom daar nooit meer, ge wordt daar in 't zak gezet.

17 euro voor een soepkip???  Hoe groot was dat beest dan wel?  Of was het misschien  opgevuld met gouden eieren??

@Lies, Stak er dan geen prijskaartje op die kip ?

@Roger. Groot was die kip niet maar ze kon misschien babbelen. Gij moet ze zeker maar uit uwen hof halen hé, daar op den boeren buiten.-)

het was een gouden kip denk ik

 

Vergeet de schoenmaker op de Hoogstraat niet. Ook een familienaam sinds 1953 en 

wel den beste ambachtelijke schoenmaker van t stad.