Nieuws 07/11/2005

met categorie:  
* Boom in brand gestoken

* Evenementenhal in aanbouw

* Dief betrapt

* Boom in brand gestoken

Aan de Adegemstraat in Mechelen werd afgelopen weekend een sierboom in brand gestoken.

Dat veroorzaakte lichte schade aan de gevel van een woning. De politie onderzoekt de zaak. (RTV)

* Evenementenhal in aanbouw

3 weken eerder dan gepland zijn aan het Douaneplein in Mechelen de werken voor de aanbouw van een evenementenhal voor jongeren effectief van start gegaan.

Het betreft herinrichtingswerken van een oude loods, die voorheen dienst deed als stockageruimte van de stadsdiensten. Die wordt omgevormd tot een fuifzaal met capaciteit tot maximum circa 750 personen. De zaal opent midden februari 2006. Mits de installatie van een scheidbare wand zal het mogelijk zijn om ook fuiven op kleinere schaal te houden, al is dubbel gebruik van de nieuwe fuifzaal uitgesloten. De uitbating zal volledig door de stad in eigen beheer gebeuren, met centralisatie hiervan bij de stedelijke jeugddienst. (RTV)

* Dief betrapt

Aan de Tichelrij in Mechelen hebben de bewoners van een appartement zelf een inbreker ingerekend.

Die kroop uit het raam naar buiten toen de bewoonster en haar vriend net thuiskwamen. De vriend kon de dief overmeesteren. De inbreker ontwrichtte daarbij zijn schouder. Een 2de inbreker kon ontkomen met beperkte buit. (RTV)
Boom in brand gestoken. Er komen toch geen Franse toestanden in Mechelen zeker? Hoofd koel houden!