Hulp soldaten zorgt voor meer politie in Mechelse wijken

met categorie:  
Door de komst van militairen bij de Mechelse politie krijgen minstens tien (hulp)agenten de handen vrij. Burgemeester Bart Somers (VLD) wil hen inzetten in de wijken.

Het politiekorps van Mechelen heeft op dit moment 268 inspecteurs en 41 burgers in dienst. Recent kwamen daar nog eens vijftien manschappen van de federale politie bij. "Als wij nu nog de steun krijgen van 31 militairen, bestaat onze politie begin 2006 uit meer dan 350 man. Zoveel mensen telde ons korps nog nooit", zegt burgemeester Somers.

Mechelen kreeg, net als Antwerpen en Gent, de toezegging voor een proefproject met defensie. Bevoegd minister André Flahaut (PS) wil meer jonge krachten bij het leger. Samen met zijn collega van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) doet hij 45-plussers het aanbod om hun carrière af te ronden bij de politie.Mechels burgemeester Bart Somers ziet in het extra logistiek en administratief personeel heel wat mogelijkheden. "Het geeft ons enorme mogelijkheden om nog meer blauw in te zetten op straat. Dat willen wij in eerste instantie vooral doen in de wijken buiten het centrum", geeft Somers aan.

Concreet denkt hij ook aan een uitbreiding van de cel die sluikstorters probeert te klissen. "De ervaring van de soldaten zullen wij kunnen gebruiken in de schietstand van de politie, maar ook in de radiokamer en bij de bewaking van het cellencomplex", zegt de burgemeester.

Aldus Gazet Van Antwerpen,
Het zal wel iets uithalen denk ik.