Cursus Art Nouveau

met categorie:  
Uitzonderlijk wil ik hier een extra aankondiging plaatsen van VTB-VAB Mechelen voor een heel interessante cursus 'art nouveau' met docente Els Autrique.
Het huis dat Victor Horta in 1893 bouwt voor Mr.Tassel in Brussel , is niet alleen een mijlpaal in de architectuur, maar behoort ook tot de eerste getuigenissen van de art nouveau. Deze stijl die snel een internationale verspreiding kende moest vorm geven aan een aangepast modern levenskader dat beantwoordde aan de wensen van een nieuwe industriële maatschappij. Dankzij het vooruitstrevende intellectuele klimaat en enkele talentvolle architecten en ontwerpers werd Brussel één van de belangrijkste Europese centra waar de organische geïnspireerde 'zweepslag'-stijl zich ontwikkelde. Maar ook elders in België kwamen architecten en designers in de ban van de nieuwe esthetiek.
Tijdens deze lezing behandelt de docente aan de hand van dia�s in twee avonden het rijke art nouveau patrimonium van België. Hierbij komen architectuur en decoratieve kunsten in diverse steden aan bod.

Vrijdag 18 en 25 november 2005 om 19.30u in het Raadhuis O.L.Vrouw -Waver.
Deelname voor de cursus 2 avonden: leden VTB �18,00 niet leden betalen � 19,00
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, geïnteresseerd bel vlug naar VTB-VAB 015 55 56 02 of stuur een berichtje naar vtbvabmechelen@pandora.be
Heel merkwaardig! Vandaag ontvang ik een bericht van een geinteresseerde Nederlander met de vraag naar meer informatie over deze cursus. Ik heb het eens nagekeken, blijkbaar heeft hij dit item gevonden op Google.be en zo kwam hij dan automatisch op Mechelen Blogt terecht...leuk, hé.
Gisterenavond had de digitale reportage van Chris Terryn, 'Fascinerend Marokko en Marakesch', plaats in het auditorium van het Cultuurcentrum in Mechelen. Het werd een boeiende avond! Schitterende en vakkundige diavoordracht! Ik kwam zowat terug in de sfeer van 1OO1-nacht. Ik bezocht Marakesch vorig jaar, en deze héél zintuigelijke stad wist me toen erg te betoveren. Het werd gisterenavond dus een hernieuwde kennismaking met de 'koningin van het Zuiden' zoals deze 'rode' stad aan de voet van het Atlasgebergte ook al eens wordt genoemd.
Ik noteer de volgende avonden in m'n agenda! Zéker de reportages over Praag en Barcelona dragen m'n voorkeur weg.
NB. En... het was tof om nog een paar andere bloggers te ontmoeten gisteren...
...we beginnen mekaar te 'kennen'... kadertjes tekst krijgen een 'gezicht'.
Spannende ontmoetingen...
Gisteren dus in 't cultuurcentrum, een aantal weken geleden op 't Sinte-Mettefeest, en... zondag op de eetdag voor Global Fiësta...
Zouden we eens geen groot 'blog-treffen' kunnen plannen ooit... Dé ultieme blind-date...
ik heb mijn blind-date al gehad met een blogger hier, en ik moet toegeven.... ik heb het overleefd zoals u ziet ;o)
(wellicht dat de wijn ook wel meegeholpen heeft *lol*)
@jans, dat is mooi gezegd... kadertjes krijgen een 'gezicht'.
Ik ben blij dat je het zo'n mooie en boeiende reportage vond. Bedankt!
Aan 't oesterkraam op de kerstmarkt die binnenkort weer op de grote markt gaat staan lijkt me al een fijne locatie, het voordeel van openlucht is dat je nog in alle windrichtingen kan weglopen natuurlijk!
@ Sint Netels: ja, die ontsnappingsroute moeten we zéker incalculeren... Stél dat je nu écht een lieve innemende jongen bent, zo'n sympathieke tedere anarchist - de ontgoocheling zou groot zijn, en m'n verwachtingen over jou zouden als een Kerstpudding in mekaar zakken...
Misschien blijf je dan toch beter een illusie - een 'kadertje met een reactie', Dé Sint naast Mette en Niklaas, de a-politieke tooghanger...
gewoon Sint Netels dus ;)
of...
zijn 'blinde ontmoetingen' tussen bloggers de snelste manier om dit medium op korte tijd naar de bliksem te helpen?
gegroet mijne-Heiligheid!
Natuurlijk zit de kans erin dat dat spel hier op zijn gat valt als we malkander in 't echt tegenkomen, ha ja, stel u voor dat we zouden beginnen communiceren door middel van de gesproken taal tussen pot en pint of oester en champers aan een of andere toog in plaats van via een toetsenbord en een scherm (lacht)

@jans: ik verwacht van u minstens geitewollen sokken, minder zou voor mij eveneens ontgoochelend zijn en mij met nostalgie laten terugblikken op de tijd dat u zelf nog een tekstje in een kadertje was ( schoon gezegd trouwens ).
Maar een lieve innemende sympathieke tedere anarchist? Vous plaisantez, monsieur (lacht)!
@sint Netels: Ik heb zelf het voorrecht gehad om JanS in levenden lijve te ontmoeten, en niet als een tekstje in een vakske. Ik moet zeggen dat is reueueueze meegevallen. Spijtig dat ik niet langs kan komen op het etentje. Pakt er iemand foto's ?
hmmm ik wil niet persé met mijn kop op foto's staan hoor....

maar laat ik zeggen... als je hier maanden rondvertoeft, 'voel' je wel of het met iemand klikt of niet.... en dan kun je nog altijd bepalen of je eens wil 'nader kennismaken'. Tot nu toe zeer positief geweest.... (ik noem geen namen omdat ik de andere niet *kuch* in verlegenheid wil brengen).
Zoals ik gisteren nog tegen Garda en JanS zei: "ja, een blog-treffen" zou wel eens leuk zijn!

JanS: het was erg fijn je eindelijk eens in levende lijve te ontmoeten en samen een Magriet te nuttigen ;-)

Sint-Netels: moet dergelijke ontmoeting nu écht aan een oesterkraam? Ik dacht eerder aan een gezellig cafeetje??

Ja, Hanna ook ik heb al in een nog pril stadium van deze blog een ontmoeting gehad met iemand van deze blog... en dat bijzonder aangenaam ;-)

Peter: misschien neemt JanS wel foto's, zondag... Jan?
Zo'n blogtreffen zie ik ook wel zitten, maar dan liever in een gezellig en knus cafeetje, zoals Markec voorstelt.

Enfin, zondag hebben we toch alvast een mini blogontmoeting, het zal wel gezellig worden, hé.
@Markec dat klinkt als De Hanekeef ;-)
@ Sint-Netels: ik moet je beeldvorming over mij enigszins bijstellen: de geitenwollen sokken behoren niet tot m'n dagelijkse outfit - maar misschien gaf ik in m'n schrijfsels je wel de illusie van zo'n typische drager daarvan te zijn...
Het spijt me... Dus als je aan dat bewuste oesterkraam op zoek bent naar zo'n type, ga je wel eens verkeerdelijk een ander persoontje aanspreken... ;)
@ Peter: ja, het plezier was wederzijds om jou onlangs te ontmoeten. En dat beeld klopte wél helemaal bij de gemaakte voorstelling... Voordeel: ik had je foto al wel gezien...
We zullen mekaar nog wel eens tegenkomen, durf ik vermoeden. Mechelen is nu ook weer niet zo groot hé.
@ Hanna: enne... jouw 'kop' ken ik nog niet - maar daar zal dus dra verandering in komen... Benieuwd...
Da's zeker dat dat niet persé ergens buiten aan een oesterkraam hoeft, 't was maar een suggestie omdat de 'drempel' daar een stuk lager ligt (lacht), bij nacht en ontij is een gezellige herberg met knisperend haardvuur uiteraard zonder concurrentie.
Markec en Marc VC... *bloos* ik woon op een paar meter van De Hanekeef en ben er gewoon nog nooit geweest *bloos*
@ Marc VC;;;;; awel ... ja, dat is al een mogelijkheid.... maar belangrijk minpunt aldaar is wel dat je helemaal "gerookt" daar weer buiten komt... maar er zijn natuurlijk nog andere opties, om bvb. D'Afspraak, De Gouden Vis, Den Stillen Genieter, Den Akker, De Cirque, Het Ankertje, Het Ankercafé, ... net te noemen ;-))

@ Sint-Netels: akkoord zenne ;-)
@ Hanna toch !!

Eén ding is zeker: je komt er al eens een blogger of/en (The)Scabs/ (Guy) Swinnen-fan tegen, nietwaar, Marc ? ;-)
Dat blijkt wel waar te zijn idd
...we zullen vroeg of laat wel eens een locatie vinden... laat ons nog maar eens de suggesties overwegen: hanekeef, oesterkraam of knisperend haardvuur...
of...
Inderdaad, Jan. En zondag kunnen we het er ook al eens over hebben wanneer we toch alvast met enkele bloggers samen zijn!

Het zal best gezellig worden denk ik ;-)

erh... zouden ze Margriet hebben ook.?? (!!)
Tja.. ik ben al behoorlijk verlekkerd op dat biertje van "ons" ...