Nieuws 27/10/2005

met categorie:  
* Vervuiling op Leuvense vaart in Mechelen

* Gevat dankzij camera in Mechelen

* Technopolis verwelkomt anderhalf miljoenste bezoeker

* 25 000ste bezoeker voor "Dames met Klasse"

* Metaalsector gaat plat in de grote Mechelse regio

* Grote hinder bij De Lijn regio Mechelen

* Supermarktketen Carrefour blijft geopend
* Vervuiling op Leuvense vaart in Mechelen

Op de Leuvense Vaart in Mechelen werd woensdagavond vervuiling van het water vastgesteld.

Ter hoogte van de Colomabrug dreef over zo'n 300 meter een vlek, meer dan waarschijnlijk brandstof. De brandweer benevelde de vlek met detergenten. Vandaag start een onderzoek naar de oorzaak. (RTV)

* Gevat dankzij camera in Mechelen

De bewakingscamera's in Mechelen bewijzen hun nut.

De politie kon via een camera een drugsdealer op heterdaad betrappen in de stationsbuurt. Hij bleek cannabis op zak te hebben. De man is ter beschikking gesteld van het Mechelse parket. (RTV)

* Technopolis verwelkomt anderhalf miljoenste bezoeker


Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen, heeft reden tot feesten! Vanmorgen kwam namelijk de anderhalf miljoenste bezoeker over de vloer. Technopolis opende de deuren in februari 2000.

De eer valt te beurt aan een hele klas, die uitgebreid in de bloemetjes werd gezet door senator Luc Van den Brande. De hele klas kreeg een speciale rondleiding, en elke leerling mocht ook nog een geschenk mee naar huis nemen. (Radio Reflex)

* 25 000ste bezoeker voor "Dames met Klasse"

De centrale tentoonstelling van het evenement "Mechelen 2005, Stad in Vrouwenhanden" is een succes. Na anderhalve maand kwam gisteren de 25 000ste bezoeker naar tentoonstelling 'Dames met Klasse'. Nicole Hennessy, een vrouw uit Mechelen, symbolischer kan haast niet, werd samen met haar echtgenoot verrast met een catalogus van de tentoonstelling en een fles 'Margriet', het feestelijk cultuurbier. Deze attenties, waarop ook een glaasje werd gedronken, werden overhandigd door schepen Koen Anciaux. (Radio Reflex)

* Metaalsector gaat plat in de grote Mechelse regio

Het ACV laat in een mededeling weten dat alle staalbedrijven in de grote regio plat gaan door een nationale staking. Het gaat ondermeer om Corus Aluminium in Duffel, Pauwels Trafo, Continental Teves en Inofer in Mechelen, Crosby Europe in Putte, Baltimore in Heist-Op-Den-Berg en Xeikon in Lier. (Radio Reflex)

* Grote hinder bij De Lijn regio Mechelen


Door de oproep van de 3 grote vakbonden tot een nationale betoging in Brussel zal het busverkeer in heel het land ernstig verstoord zijn. Vanaf 6u vrijdagmorgen kan je info bekomen op het centrale telefoonnummer 070 220 200. Verwacht wordt dat er geen enkele bus in de regio Mechelen uit rijdt. De lijnen die uitgebaat worden door privé autobusbedrijven zullen allicht een minimum dienstregeling kunnen aanbieden. (Radio Reflex)

* Supermarktketen Carrefour blijft geopend

De 3 Carrefourwinkels in onze regio (Mechelen, Zemst en Lier) zullen de deuren morgen openen en dit gedurende de normale openingsuren op een vrijdagavond. Dat schrijft de directie in een mededeling naar z'n klanten. Er is mogelijk lichte hinder te verwachten door arbeiders aan de ingang. Werkwilligen zullen de toegang tot de winkels niet ontzegt worden. (Radio Reflex)
In de Dijle dreef kortgeleden, ter hoogte van de wijk Bethanieën, de kadavers van een koe (compleet) en een Deense dog.
Deze werden uit de Dijle gevist. De kadavers konden aan hun eigenaar gelinkt worden. De Koe lag tot gisteren 26/10 nog achter de sporthal aan de Winketkaai met nadars er omheen. Het kadaver was al sterk aan het gisten. Het was wachten op het de opruimingsdienst om de koe op te halen.
woehoe... cannabis op zak, erg hoor
Zullen ze nu de Dijle dempen ?
Cannabis op zak heb ik ook geen problemen mee. Maar dealen (zeker aan jeugdige klanten, al weet ik niet of dat het geval was) is toch echt wel verboden dacht ik.
We kunnen er een toeristische attraktie van maken. Als U weet heeft van een plaats waar ze dealen en de bevoegde instanties doen er niets aan... Zet het op de blog! Dan weet iedereen waar ze het doen en kan iedereen eens gaan kijken hoe dat dealen nu eigenlijk gebeurd zonder dat de instanties er iets aan doen.
Vb: Aan de sporthal van de Winketkaai bijvoorbeeld vanaf 19.00 kan u er terecht voor een bezoekje. Wat de marchandise is weet ik niet. Ik ben clean en rook zelfs niet.
Ter hoogte van de parking achter de station wordt er ook regelmatig gedeald. Ook aan zeer jonge gebruikers.
@JC: ik heb mij daar ook al aan geërgerd. politie heeft wel eens controles gedaan, maar wellicht zijn de dealerkes ook minderjarig en kunnen ze d'er weinig aan doen. Toch zou er wat meer controle mogen komen!
De lokale politie vertelde mij dat ze doet wat ze kan binnen haar functie.
't Is de volgende stap die ontbreekt. En inderdaad het zijn ook aan de sporthal minderjarigen die goed weten dat de bevoegde personen tegen hen niks kunnen ondernemen.
Ik denk dat dealen één van de grootste problemen in Mechelen wordt of in feite al is. Moeilijk traceerbaar en moeilijk te pakken door de politie. Een kwalijke evolutie.
Van de tentoonstelling "Dames met klasse" zijn al 64.000 tickets verkocht. Toch niet slecht voor een "doodgewaande" provinciestad.