Nieuws 20/10/2005

met categorie:  

* De Schijf in Mechelen

* Toerisme bloeit in Mechelen

* vernieuwing Vrijbroekhof

* marktkramer veroordeeld

* veehandelaar in cel

* Borealis komt naar Mechelen


* De Schijf in Mechelen


De stad vraagt aan de Mechelse Goedkope Woning om een hek met een poort te installeren rond het wooncentrum De Schijf.

Dat moet rondhangende jongeren weg houden van het bejaardencentrum. Zij zorgen er voor overlast en jagen de bewoners schrik aan. Bovendien zal de politie extra toezicht gaan houden in de buurt. (RTV)

* Toerisme bloeit in Mechelen


Mechelen doet het uitstekend op toeristisch vlak. Vorig jaar noteerde de stad een kwart meer overnachtingen dan het jaar voordien. De stad gaat daarmee in tegen de algemene trend in heel België waar er een lichte daling was.

Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen hoog. Om de toerist nog meer van dienst te zijn, brengt de stad een infopocket in 5 talen uit met daarin allerlei praktische informatie. (RTV)

* vernieuwing Vrijbroekhof

Bij de opmaak van de begroting heeft de Provincie Antwerpen 586.000 euro voorzien voor een vernieuwing van het ronde chalet Vrijbroekhof in het Vrijbroekpark.

Daarnaast is beslist dat de verkeerstuin 'Biesieklette' in het park met een door-gedreven kwaliteitszorg voluit ten dienst blijft voor mobi-liteitseducatie. Op termijn wordt ook gedacht aan samenwerking met verkeerstuinen. (RTV)

* marktkramer veroordeeld

In Mechelen is een marktkramer veroordeeld voor het verkopen van namaakkledij.

De man verkocht die op verschillende markten. Hij werd eerder al eens eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De marktkramer moet nu een boete van 5.500 euro betalen. (RTV)

* veehandelaar in cel


In Mechelen is een veehandelaar veroordeeld voor het bezit van hormonen.

Bij een huiszoeking waren 3 spuiten met daarin restanten van hormonen gevonden. Hij moet 3 maanden de cel in en een boete betalen van 15.000 euro. (RTV)

* Borealis komt naar Mechelen


De verkoopsafdeling van het chemiebedrijf Borealis komt naar het centrale torengebouw van de kantorencampus in Mechelen Noord, aan de Schaliënhoevedreef.
Borealis zal tien van de vijftien verdiepingen huren. De inrichting van de kantoren ligt in handen van 'European Office Solutions'. (Radio Reflex)