Koningin Astridlaan

met categorie:  
Als bewoner van de Koningin Astridlaan (extra muros) worden wij dagelijks geconfronteerd met problematische verkeerssituaties.
De parallelweg naast de centrale middenbaan wordt door nogal wat automobilisten én vrachtwagenchauffeurs gebruikt als sluipweg. Zo vermijden ze de reeks verkeerslichten op de middenbaan. Op die parallelwegen geldt een snelheidsbeperking tot 50 km/u, maar soms vlammen de wagens hier veel sneller voorbij. Nochtans zou de aanleg van enkele strategisch geplaatste verkeersdrempels dit kunnen verhelpen.
Fietsers mogen in principe maar in één richting rijden op deze parallelwegen; in de praktijk gebruiken de fietsers de wegen in beide richtingen. Waarom wordt er geen bord geplaatst dat dit ook effectief toelaat? Maar dan wel in combinatie met de hoger vermelde verkeersdrempels om het autoverkeer af te remmen.
Een ander probleem is het parkeren. De Astridlaan telt langs beide parallelwegen telkens twee stroken met parkeerplaatsen, dus over een lengte van enkele honderden meters zijn dit al gauw tientallen, zoniet honderden gratis parkeerplaatsen, die dan ook gretig worden gebruikt door bezoekers van de stad die hier hun wagen kwijtraken. Zeker op een drukke zaterdag is het voor de bewoners zélf zo goed als onmogelijk om nog een vrije plaats te vinden. Dit heeft ondermeer te maken met het ontbreken van duidelijk afgebakende parkeerplaatsen. Nu gebeurt het al te vaak dat 2 wagens zodanig geparkeerd worden dat ze eigenlijk de ruimte voor 4 tot 5 wagens innemen. Daarom dus de vraag: kunnen de parkeerplaatsen niet apart worden aangeduid met witte strepen?
En tenslotte nog 'n puntje: een week of twee geleden sneuvelde wééral een boom op de Astridlaan, de tweede op amper enkele weken tijd. Ik kijk sindsdien elke ochtend met een bang hart of mijn wagen deze keer niet onder een afgevallen tak staat. Het is duidelijk dat er iets aan de hand is met de bomen op de laan. Zijn ze ziek? Of te oud? Ik heb alleszins geen zin om te wachten tot er een derde boom omwaait. Zijn er boomspecialisten die hier meer over weten?

Ik hoop dat het stad iets doet aan uw situatie en voor de mensen van de Astridlaan.

Maar hier nog twee puntjes van het hedendaags Mechels verkeersgeklungel

Ten eerste heeft men de situatie ter hoogte van de aansluiting E19 - Mechelen Noord.
Daar worden hedendaags de vangrails vervangen wat positief is voor de veiligheid.
Doch buiten een vermelding in de streekkrant en een beperkte voorafgaande signalisatie ter plekke was er weinig van terug te vinden. Ook vind ik er niet direkt iets van terug op de Mechelese website.
Ter plekke slaagt men erin een reeds verschrikkelijk knooppunt zowel tijdens als buiten de spitsuren in een
ongelooflijk verkeerschaos om te toveren. Signalisatie is terug te vinden maar is zeker niet geplaatst om deze tijdelijke situatie in een goede plooi te leiden.
Neem nu de drukke N16 die nog steeds ter hoogte van de Leestsesteenweg van één enkel rijvak overgaat naar een dubbel rijvak. Om enkele honderden meters verder terug naar één rijvak te laten overgaan.
Is het werkelijk noodzakelijk om in beide richtingen een volledig rijvak hiervoor te bezetten ?
Een beetje voorafgaand studiewerk en goede coordinatie tijdens de werkzaamheden hadden voor velen onder ons deze verkeerschaos doen verdwijnen.

Ten tweede heeft men na jaren van palaveren rond de maximum snelheid op de Mechelese binnenring eindelijk de oplossing op een bordje aangeboden gekregen.
Reeds jaren wou men de sneldheid van 70 km/uur naar beneden brengen.
Op een bepaald moment heeft men zelfs gedacht om de ring volledig enkel richting te maken wat ook al getuigd van een beetje klungelig denkwerk. We hebben een zullen nooit het resultaat van dit onderzoek kennen.
Met de nieuwe regel van de zone 30 rond scholen brengt men de snelheid nu op de Zandpoortvest eerst van 70 km/uur naar 50 km/uur trerug en enkele meters verder naar 30 km/uur.
En zoals overal geldt deze regel ook 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.
Dit lijdt uiteraard tot de nodige verkeersproblematiek.
Opgelet , ik ben niet tegen veiligheid ter hoogte van scholen maar als je weet dat de hier meest gebruikte schooluitgang aan de achterkant ligt ter hoogte van het Berthoudersplein. Dan vraag ik mij af dat dit niet anders opgelost kon worden ?
Ik hoop dat men dan ook klungelt tijdens de snelheidscontroles hier , door de meetapparatuur in de beruchte vuilnisbak te installeren.
De zone 30 aan de zandpoortvest is belachelijk, ze ligt net daar waar de minste schoolgangers oversteken. De variabele borden worden gecombineerd met een vast bord. Je kan er dus zeker van zijn dat er ook buiten de schooluren zal geflitst worden. Ondertussen zie je het gedrag van de chauffeurs daar terug evolueren in de oude situatie. Waarom ? Omdat er geen draagvlak is voor deze permanente zone. Je kan nu heel hard gaan optreden en denken dat dit het probleem oplost, dat zal enkel het beetje draagvlak nog volledig wegnemen.
De 70 op de ring is geen enkel probleem. Als het verkeer er rustig is is het niet gevaarlijk, als het verkeer druk is kan je niet sneller. Waarom dan een bord bijplaatsen ? Om de stadskas te vullen met nachtelijke flitscampagnes ?

Trouwens een ring die in één richting draait bestaat in Hasselt en werkt daar behoorlijk. Je zou er een aantal kruispunten mee kunnen oplossen omdat de verkeerssituatie er eenvoudiger wordt, zoals Nekkerspoel. Er zal ruimte vrijkomen die perfect gebruikt kan worden als voetganger/fietserszone.

Trouwens als de snelheid op de ring drastisch wordt beperkt, dan rijd ik gewoon door het centrum wat sneller is, ook al is het centrum zone 30.
ik woon ook op de astridlaan,en wat mij hier opvalt,zijn vooral de ambulances,flikken en brandweer 's nachts,zoals ge waarschijnlijk ziet ben ik nog laat wakker,maar mijn kinderen dus niet,ik zit hier soms elke nacht 4 of 5 keer met ne kleine in mijn armen die weeral is wakker geworden van die sirenes. En waarom? Ge gaat mij toch nie vertellen dat het is om andere automobilisten te waarschuwen,want zoveel verkeer is er hier door de week niet 's nachts. Ook als er is iemand op bezoek komt,de mensen moeten uren zoeken naar een plekske om de auto te zetten. En mijn bovenbuurvrouw (een menske van 80 jaar) is al twee maal beboet terwijl ze haar boodschappen naar boven deed en haar auto voor de deur stond.
Blijkbaar heel wat bloggers die op de Astridlaan wonen. Ik ook.
Ik kan me alvast vinden in de voorstellen die Koen doet. Verkeersdrempels om sluipverkeer van de zijwegen te houden; fietsen toelaten in twee richtingen; en de parkeerstroken verdelen in parkeerplaatsen voor personenwagens (nu staan er ook regelmatig vrachtwagens geparkeerd). Ik denk dat dat een hele verbetering zou zijn, zonder dat dat veel moet kosten.
Eenrichtingsverkeer op de vesten daarentegen zie ik veel minder zitten. En wel om een simpele reden: de verkeersdrukte. Nu kiest iedereen die de ring op moet logischerwijze voor de korste weg. Bij eenrichtingsverkeer moet de helft van de wagens een omweg maken; op zich is dat niet zo erg, maar het betekent wel veel meer auto-kilometers op de vesten. En tijdens de spitsuren betekent dat file. Ja, in Hasselt werkt dat wel. Daar is dan wel iets verder van het centrum nog een tweede ring, wel in twee richtingen en met een hoge toegelaten snelheid. Daar kunnen we hier voorlopig alleen van dromen.
Gert, verder ben ik tegenstander van fietsers in twee richtingen te laten rijden. Fietsers zijn zwakke weggebruikers en zeer kwetsbaar, maar vegen galant hun voeten aan het verkeersreglement en hebben het zo ver gekregen dat onze ministers (met jaren geleden De Haene op kop) hun ongedisciplineerd gedrag geregulariseerd heeft. Nu kan je je als automobilist of voetganger overal aan een fietser verwachten, bijvoorbeeld uit een richting van waaruit normaal geen verkeer zou mogen komen, maar plots is er een fietser daar dan wel en als je die toevallig raakt, dan is de automobilist weer de "moordenaar".
Gert heeft gelijk: éénrichtingsverkeer op de Mechelse vesten kan alleen werken als die minder belast worden met doorgaand verkeer. Maar door het ontbreken van een buitenring, zoals in Hasselt, is dat in Mechelen onmogelijk, vrees ik.
Ik woon buiten het centrum (wijk Tervuursesteenweg) maar dat de parkeerplaatsen op de Astridlaan gebruikt worden door shoppers, heb ik ook al gezien. Zou het niet helpen om bovenop het markeren van de parkeerplaatsen het merendeel van die plaatsen voor te behouden aan bewoners ? Nadeel is dan wel dat jullie een bewonerskaart moeten hebben. Maar die hebben de shoppers dan weer niet.
Ik rij liefst van al met m'n fiets naar het centrum, nooit parkeerproblemen en nog een aangename route langs de vaart ook. Waar ik op kletsnatte avonden m'n wagen moet gaan parkeren als ik naar het conservatorium moet, is een groot vraagteken. Het heraanleggen van de Melaan moet de mensen wellicht aansporen om in zo'n dure Da Vinci parking te parkeren. Het openbaar vervoer is 's avonds geen goed alternatief, na 20u rijden de bussen veel minder frequent. Bovendien: wie zit nu graag op een bus die alle 50m stopt? Op de tijd dat ik er met de bus over zet, heb ik meer dan de helft van het traject te voet gedaan...
Ik kan me volledig bij Rudi aansluiten en het ergste van al zijn de fietsers. Loop je op de markt ze lopen er tussen met hun fiets gebruiken hem als schild kuisen hun ketting aan je broek rijden je overhoop en ze hebben alle rechten dat je je maar kan indenken, maar plichten!!
Ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij; als automobilist kan ik mij uiteraard mateloos ergeren aan fietsers die her en der vanachter struikgewas en lantaarnpalen voor je wagen springen, langs de andere kant, als fietser, heb ik jaren rondgereden als wat men kan noemen 'een braaf fietserke', dwz altijd netjes langs de kant, niemand hinderen, etc.. resultaat: 4x van mijn sokken gereden, 2 velo's perte totale, 3x in de kliniek (steeds in mechelen). Sindsdien als ik mij met de fiets verplaats gedraag ik mij als een arrogante klootzak en rij ik bij voorkeur netjes in het midden van de straat etc.. resultaat vreemd genoeg: geen schrammetje. Welke conclusie mogen wij hieruit trekken beste mensen?
Mijn conclusie: zowel bij automobilisten als fietsers of voetgangers kan men naast brave zielen paljassen vinden!
Wel ik ben mobiel van pakweg mijn 12de levensjaar. Momenteel ben ik spijtig genoeg 55 in al die jaren heb ik geen enkel ongeval gehad niet met de fiets niet met de bromfiets niet met de auto en ik mij nooit opgesteld als een arrogante klootzak. Waarom zou ik mij in tegengestelde richting moeten begeven waarom in het midden van de baan rijden? Dat wekt alleen agressie op. Hier kan je evenzeer een conclusie uittrekken!!
M'n lieve Sint (Netels),
ik waardeer soms een licht anarchistisch trekje (kan nuttig zijn om cartoons te tekenen), maar uw reacties vandaag op politiek en uw beschrijving van uw gedragingen op de fiets, doen me besluiten om U de suggestie aan de hand te doen vandaag eens vroeg onder de wol te kruipen, en morgen welgezind met een andere blik de wereld in te kijken...
'Braafjes' moet je écht niet worden hoor - behou maar uw kritische zin, maar uw uitlatingen vandaag lijken me vandaag niet allemaal even wijs...
Nu, zoals u zelf kan waarnemen kan de teneur van mijn uitlatingen lichtjes overhellen naar de extreme kant, dit schrijf ikzelf toe aan 2 factoren; 1: het feit dat ik nu en dan het gebruik van softe schuttingtaal niet schuw, zelf heb ik daar geen problemen mee, net zoals de meeste mensen in de spreektaal met de regelmaat van de klok benamingen van geslachtsdelen in hun betoog verweven ( in mijn kennissenkring tenminste, mijn enige referentiekader, men denke ervan wat men wille ). 2: het feit dat ik in normale omstandigheden zeer graag in 20 woorden zeg wat normaal in 3 woorden moet kunnen; ter bevordering van de leesbaarheid moet ik heel was snoeiwerk verrichten en wat overblijft gaat logischerwijs iets overhellen naar het sloganeske.

Dit gezegd zijnde zal ik u een voorbeeld geven uit de praktijk: als ik mij dan al eens per fiets verplaats ( maak u geen zorgen, ik ben meestal met de wagen of per pedes apostolorum ) en de baan versmalt tot bv 2m, wel, dan leert de praktijk mij dat de fietser die net niet in de goot gaat rijden er donder op kan zeggen dat de auto die hem volgt zich door het vrij gebleven gat zal proberen murwen, als de fietser geluk heeft betreft het een nissan micra, heeft de fietser pech dan wordt het een mercedes s, en ik kan u verzekeren dat die laatste vanuit kikkerperspectief een zeer grote indruk maakt (lacht), mercedes s rijders: ga u nu niet persoonlijk aangevallen voelen, voor mij had het evengoed een bmw 7 mogen wezen maar het was nu eenmaal een s.
Mijn raad daarom aan mezelf telken ik door een smalle straat moet -zoals bv de katelijnestraat op sommige punten- laat niet teveel ruimte, zo blijft de vierwieler achter mij en niet naast mij, want zijn zijdelingse drukkrachten zijn immers veel groter dan de mijne.
En het werkt! proefondervindelijk vastgesteld, ook als ik degene ben die in de wagen zit.

Hopelijk komt het deze keer wat beter over, in tegenstelling tot gisteren heb ik vannacht slecht geslapen en ben ik ten gevolge daarvan in een rothumeur (lacht)
M'n beste Sint - uw ochtendlijke betoog met verklarende uitleg van uw wat afwijkend rijgedrag per tweewieler, verteer ik zelfs op m'n nuchtere maag al wat beter. Gisterenavond, en in combinatie met uw 'politieke' uitspraken, bekwamen deze oprispingen me niet zo goed - maar deze wat afgezwakte versie van uw stelling kan ik al héél wat beter begrijpen. Zelf regelmatig fietsgebruiker in het stadsverkeer, kan ik me deze situatie wel voorstellen. De 'Katelijnestraat-scene' is herkenbaar. En uw raadgevingen op dit vlak zijn niet zo slecht gezien... Maar nogmaals: bij alle weggebruikers zijn er piraten en e voorzichtigen - er zijn agressieve fietsers die alle regels aan hun laars lappen, en autochauffeurs die voorkomend zijn, net als omgekeerd. Ik hou persoonlijk niet van zwart-wit-stellingen - en de discussie automobilist en fietser is al tot in den treure elders uitgesmeerd.
Dus: goeie raad voor iedereen (en ik reken mezelf daarbij): probeer zélf maar zo reglementair mogelijk de baan op te gaan - 't zal dan ook iedereen ten goede komen. (maar ook nogmaals: uw 'Katelijne-straat'-advies is zéker een goeie tip - maar die pas ik zelf ook reeds lange tijd toe - maar het predikaat 'agressieve klootzak' wil ik mezelf daarom nog niet toedichten. Deze eretitel laat ik geheel aan jou ;)
En dan nu persoonlijk: jammer dat je slecht geslapen hebt... Ik hoop dat je vandaag toch nog wel toffe momenten mag meemaken zodat je humeur terug in balans komt...
Ik wens het je van harte toe - en da's heus gemeend...
Ik pas dezelfde taktiek toe als Sint Netels in de Katelijnestraat en in de Lange Schipstraat. Ik rij namelijk ergens in het midden van de weg, zodat auto's niet langskunnen.

Ik heb wel geluk, beide straten zijn bergaf naar het centrum toe, en dus kan ik me bijna tegen de maximaal toegelaten snelheid van 30km/u voortbewegen.

Is dit asociaal ?
idd, Peter, in de katelijnestraat slaag ik er zelfs met mijn oud veloke (1938) in de verkeerswet ivm zone 30 met de voeten te treden (lacht)
Merci, jans, en moge ook uw dag vlekkeloos verlopen en eindigen met een flink orgasme, ik wens het bij deze trouwens iedereen toe.
Om het stad te verlaten gebruik ik trouwens de Stassartstraat, zelfs voor agressieve klootzakken is tegen de richting rijden in de katelijnestraat ( alhoewel toegelaten ) een beetje teveel van het goede.
Toch nog even dit: het fietsgedrag van Sint Netels en anderen waaronder ikzelf) in o.a. Katelijnestraat heeft niets te maken met agressief gedrag van xxzakken, maar is gewoon het toepassen van verkeersveiligheidsadviezen die gegeven worden door alle ernstige verkeersdeskundigen en o.a. het BIVV (kijk maar eens in de brochures die zij verdelen aan schoolkinderen: rij niet te dicht tegen de rand van de weg, maar zorg dat je gezien wordt). De tijd dat het verkeersreglement ons oplegde om zo dicht mogelijk langs de rand van de rijbaan te rijden is reeds lang voorbij, nu heeft de fietser "recht" op de rechterhelft zoals elke andere weggebruiker.
Ik geef toe dat fietsers zich niet altijd gedragen zoals het hoort (wie eigenlijk wel, op een andere blog wordt hier zelfs ronduit gepleit zo'n gedrag bij bv. verkiezingen), maar ik erger mij vreselijk aan autogebruikers die nog steeds oordelen dat de fietser een obstakel is en die hem dan ook maar agressief, arrogant, ... noemen. Een stad is in eerste plaats om in te leven, verkeer maakt een inherent deel uit van dat leven, maar is het (gelukkig) niet.
@ Walter: ik kan me hier volkomen in
vinden.
@ Sint-Netels: bedankt om me een vlekkeloze dag toe te wensen - maar hoe ik m'n dag ga eindigen laat ik hier in het ongewisse...
Mijn papa Roelt!
Wat zouden jullie ervan denken als we net zoals in Nederland bijvoorbeeld overal fietssuggestiestroken in een rode coating aanbrengen op de Mechelse straten, hoe smal ze soms ook mogen zijn. Wat in Nederland kan, moet hier ook toch kunnen! Als schepen van openwerken ben ik best bereid om daar volgend jaar een krediet voor uit te trekken. Een goed idee of een vals gevoelen van veiligheid ?
@Leo: Als fietser en auto-gebruiker ben ik erg enthousiast over dit voorstel.

Als automobilist heb ik dan tenminste telkens het idee:'Hier kunnen fietsen rijden', en ben ik meer op mijn hoede.

Als fietser is het misschien een vals gevoel van zekerheid, maar wie weet zet het nog meer mensen aan om de auto even thuis te laten en te fietsen naar (in) de binnenstad.
Ik kan dit idee alleen maar toejuichen!!! Niet alles is beter in Nederland, zoals de Verhofstadt en Somers blijken te denken, maar op gebied van mobiliteit en fietsbeleid kunnen we op Véél punten aan de Nederlanders een voorbeeld nemen!!

Dus ja aub: doèn!
Ik sluit me volledig aan bij Peter en Markec. Goed idee.
onze straten moeten fietsvriendelijker worden...idee van onze schepen vind ik ook zéér goed
met wat geluk vinden ze een vlietje onder die bomen, ben je binnen onafzienbare tijd van je probleem verlost!
@kris: Niet echt grappig, er liepen geen Vlietjes op de oude vestingwallen
Zelf woon ik ook op de Koningin Astridlaan in Mechelen. Binnenkort wordt parkeren op de vest (intra èn extramuros) betalend. Weet iemand of de bewoners zullen beschikken over een parkeerkaar en ... aan welke prijs ?
@ Alain

Blijkbaar wordt de tweede bewonerskaart gratis. In het verleden bedroeg de prijs ¤ 200.
Fietssuggestiestroken zijn onzin ! Waarom ? Heel duidelijk, een fietssuggestiestrook heeft geen wettelijke onderbouw, het is gewoon een gekleurd stuk van de weg.
@alain:

We hebben inderdaad als bewoner recht op 1 of 2 gratis bewonerskaarten. Maar tot op heden is er NERGENS melding gemaakt hoe of waar we aan die bewonerskaarten moeten geraken. Ik heb me intussen zelf geïnformeerd en blijkbaar moeten we die gaan aanvragen op het Vincipark-kantoor aan de Veemarkt mét ID-kaart + inschrijvingsbewijs van je wagen.

Vermits de regeling van betaald parkeren van start gaat op maandag 6 november e.k., heb ik - als voltijds werkende - alleen nu donderdagavond nog tijd om die kaart te gaan halen! Dat is nl. de enige avond in de week dat de kantoren later open zijn. Als ik die dag toevallig wat laat in de file sta, geraak ik er niet tijdig en zal dus maandag géén bewonerskaart bezitten.

Ik ben echter niet van plan om ook maar één eurocent te betalen om in mijn eigen straat te kunnen parkeren, omdat Vincipark 'vergeet' de bewoners in te lichten over de manier hoe je aan een bewonerskaart geraakt.

Bij Vincipark kunnen ze wel snel 'retributiebonnen' uitschrijven, maar een duidelijke informatiebrief naar de bewoners, ho maar! Ik heb hierover een mail gestuurd naar Vincipakr, maar kreeg nog steeds géén antwoord. Over een gebrekkige communicatie gesproken...

Misschien moet ik de Mechelse ombudsman eens aanschrijven?
Ik ben voorstander van fietssuggestiestroken! Ook al betekenen ze wettelijk misschien niet veel, het zorgt er wel voor dat auto's beter afstand houden... en da's gewoonweg veiliger.
Dat is niet veiliger, het suggereert veiligheid, maar het garandeert het geenszins. Een typische nepoplossing zoals je de laatste tijd er te veel vindt in het verkeer.
Vooral het slecht of dubieus wettelijk omkaderen van maatregelen in het verkeer blijkt een handelsmerk te zijn van Renaatje.
Ik ben van mening dat fietssuggestiestroken helemaal niets gaan verhelpen aan het bestaande probleem.

Het is soms nu al onmogelijk om 1 meter afstand te houden tussen fietser en auto. Probeer maar eens in de hoogstraat te rijden, zowel voor fietser of auto is het geen lachertje.
Hebben die appartementen op de Astridlaan dan geen garages ? In de tijd dat ze gebouwd zijn bestonden er toch al auto's.
Dat is dus gewoon eigen schuld en daar hoeft de verstandige Mechelaar niet voor te boeten.
Flip F, die commentaar slaat werkelijk op niets. De appartementen die vanaf omstreeks 1966 werden gebouwd hebben inderdaad een ondergrondse parking. Maar wat met alle burgerhuizen (nog steeds het overgroote deel op de Astridlaan) die daarvoor werden gebouwd? Hoeveel mensen die tussen de jaren 20-50 daar bouwden of verbouwden hadden een auto? Moeten diegenen die thans in die huizen wonen dan misschien hun gevel openkappen om de auto in hun voorplaats te zetten??
Klopt Roger, de historische huizen op de Astridlaan zijn niet voorzien op Koning Auto ...
Zie bvb deze foto van de Astridlaan (omstreeks 1930)
http://www.flickr.com/photo...
rechts achteraan ziet men één geparkeerde auto. En het was dan nog deze van mijn grootvader die hem gebruikte voor zijn marmerzaak. Voor de rest.....??? Waarom zouden die andere bewoners in die tijd dan wel een garage hebben laten bouwen??
Er zijn nochtans wel een aantal garages te huur/koop in de buurt van de Astridlaan. Zoals trouwens in het overgrote gedeelte van Mechelen.

Bij mij voor de deur is er ook weinig parking, maar ik heb dan ook geïnvesteerd in een oplossing voor mijn auto en heb dus een privé parkeerplaats.
Ik woon in zo'n oud burgerhuis op de Astridlaan, gebouwd anno 1885, uiteraard zonder garage en in mijn buurt zijn geen garageboxen te huur. Het lijkt me dan ook evident dat er parkeermogelijkheid is op de straat. En vermits die tot op heden grotendeels door passanten en bezoekers werd ingenomen - zowat het voltallige lerarenkoprs van de Ursulinen parkeert hier - lijkt het me niet meer dan normaal dat ik recht heb op een bewonerskaart.
Pardon,
ik woon hier nog niet zo lang.
Ik vergeleek met Oostende.
En bedankt voor de serieuze antwoorden.
Zeer juist Koendv, de logica zou doen veronderstellen dat je inderdaad recht hebt op een bewonerskaart. Men kan bezwaarlijk elke eigenaar van een burgerhuis verplichten om zijn huis half te slopen om er een garage in te bouwen. De arrogantie van Vincipark om niet op je berichten te antwoorden is bovendien ten zeerste ongepast. Mij werd altijd voorgehouden dat het beantwoorden van iemands vraag of schrijven deel uitmaakt van de elementaire beleefdheidsvormen. Wellicht geldt deze regel niet voor instellingen die zich behaaglijk in een monopoliepositie kunnen wentelen. Ik veronderstel dat met de ingebruikname van de parkeermeters (en de rondlopende haaien van Vincipark) het voltallige lerarenkorps van de Ursulinen vlug andere oorden zal opzoeken. Alhoewel, kan men het hen kwalijk nemen... ze zoeken ook maar een plaatsje... Ik heb ook nog op de Astridlaan gewoond, vlak bij de Brusselpoort. Mijn vader had er een marmerzaak en het huis was gebouwd boven de poort naar het werkhuis. Alhoewel de parkeersituatie er tot in de jaren 80 nog gans anders was, was het toch verboden om voor een poort te parkeren. Wel, sommigen stoorden zich daar absoluut niet en presteerden het om hun auto voor de poort te parkeren zodat we niet meer binnen of buiten konden. Ik heb dan ook verschillende van die pummels laten wegslepen.