Honden in Mechelen

met categorie:  
Gisteren was het wereld dierendag en vandaag zag ik een van onze schepenen wandelen met zijn hond. En ik dacht als co-eigenaar van een hond: hoeveel Bloggers hebben een hond? Zouden ze weten dat hier in Mechelen al 't een en 't ander van infrastructuur voor honden bestaat?
Het wijkcomité van Pennepoel heeft zo in samenwerking met de stad de eerste hondenwei van Mechelen gecreërd. Deze bevindt zich achter het speelplein dat tussen de Pennepoelstraat en de Neerheide ligt.
In het Vrijbroekpark, links van achter aan de voetbalweiden, is er ook een grote hondenwei.
Wie kent er nog plaatsen in Mechelen waar speciale infrastructuur is voor honden?
Als je een hond hebt, waar ga je dan het liefste wandelen in Mechelen?
Heb jij je poepzakjes al laten zien aan de politie?
Wat kan er nog verbeteren en heb je voorbeelden van ergens anders?
Wat vinden de anderen over het algemeen van de honden en hun eigenaars in Mechelen?
Dit is geen blog van Paul Jambers, al lijkt de stijl er wel wat op...Moet ik toegeven...
Ik heb geen hond, maar ik maak me al vast zorgen rond de honden die nu op de Melaan-Jef Denynplein worden rondgewandeld door hun baasjes. Wat als daar een vliet ligt ? Is er een alternatief ? Enneh ... wat met het hot 'dog' kraam aldaar ?
Honden houden in het centrum, inderdaad een mooi gespreksonderwerp! Wij wonen in de buurt van de oude sporthal aan de Winketkaai. Het is daar goed wonen voor honden. De eigenaars zien elkaar daar 's morgens en 's avonds op het grasplein (met poepzakjes). Het wordt dan meestal een gezellige boel met gebabbel met elkaar en gespeel met de honden. Je kan er gemakkelijk een wandeling inzetten richting Zennegat.
Toen we op de Oude Liersebaan woonden, wandelden we meestal langs de Vrouwvliet aan het kerkhof of het militair domein.
Jammer dat ik -- ondanks alle alternatieven die er zijn (hondenweides, poepzakjes) -- nog steeds elke dag goed uit mijn doppen moet kijken om niet in een drol te trappen wanneer ik uit de wagen stap (aan de 'gras'stroken langs de Ridder Dessainlaan). Ik vloek niet zo vaak, maar nu het 's avonds terug vroeger donker is en de drollen minder goed zichtbaar... en nu het ook wel 'ns regent en de drollen lekker vloeibaar blijven...

Alle hondenbezitters op dit blog doen het natuurlijk zoals het hoort, daar twijfel ik niet aan :-)
Zou een schepen niet het voorbeeld moeten geven ? Of volgt hij het voorbeeld van de koninklijke familie ?
Bij mijn weten is er geen hondenweide in het centrum.
Mijn hond heeft een plastieken heup en is daarom beperkt in zijn stappen, gevolg wandelingen in het bos van het militair domein zijn er voor ons niet meer bij.Dus slenteren wij maar door de Mechelse binnenstraten, met steeds 2 poepzakjes (dank u GB) op zak.
't Is wel jammer dat de carrefour zijn zakjes weg doet. Ze kwamen goed van pas.
In Monaco moet je ook poepzakjes hebben. De ruimingsdienst aldaar biedt ze aan aan de mensen die er met een hond lopen. Toch wel een mooie service, want de politie is er niet mals als je ze niet bij hebt (wel gezien, maar zelf niet voorgehad).Dus Tom (Steels), Axel (Merckx, en uwe papa is grote honden liefhebber),Stefan (Everts) en Justine als ge een hond (-je) wilt houden op uw appartement(-je). Genoeg poepzakjes voorzien, want als ge uw hondje kakkerekaa laat doen in 't parkske voor het casino (het enige groene plekske in Monaco dat groter is dan een zakdoek) staat er binnende kortste keren een agent naast u om mee te kijken wat ge erna doet.
@Jeroen van FP: Inderdaad spijtig, ik sloeg er wekelijks mijn voorraad in.Maar nu sparen de buren en vrienden hun zakjes en voorzien mij zo van de nodige "tools".
Ik heb in de dierenspeciaalzaak schuinover de Carrefour van Mechelen Noord speciale zakjes gezien. Die zijn zo klein dat ze in een rolletje in een speciale leiband passen. Zijn die misschien te duur ? Dat lijkt mij heel handig.
'k Heb er ook al aan zitten denken. En er zitten tenminste geen gaatjes in. Want je moet soms flink uitkijken. Anders "stront aan de knikker", allé ja, mijn pikkels.
Zelfs met zakjes-gebruik blijft de Mechelse bodem nog vol met urine en faecalien-microben beladen. Verbiedt honden of verhoog de taks er op x 1000 !!!
Een Duitse architect heeft iets gevonden op het probleem van de Hundscheisse : hondenpoepcement.
Check it out op Hund i snor, de enige echte hondenblog.

http://hundisnor.blogspot.c...
Ik ga met de hond vaak wandelen in het centrum, aan de leiband. En...ik heb steeds mijn zakje bij, kwestie van het goede voorbeeld te geven.
De hondenweide is er op vraag ven de wijk Pennepoel gekomen en wij hebben met openbare werken alle materialen geleverd. Een interessant proefproject en we hebben aan de andere wijken al gevraagd of zij ook dergelijke loopweides zien zitten. We wachten nu op hun voorstellen.
wij hebben 3 honden, kleine terriers, en bij ons in de wijk lopen veel mensen met een hond aan de lijn, geen drol te zien op straat, alleman heeft zen zakje bij,tof.
gelukkig hebben we de dijk om op te wandelen,er zou nochtans plek zijn om een hondewei in te richten met weinig middelen.Spijtig dat de wei in het vrijbroekpark zen doel een beetje mist, tegen dat je ter plaatse bent met de hond, zijn zen darmen al lang leeg, maar wel een leuke speelwei.
Ikzelf heb geen hond, maar zoals hierboven ergens gesuggereerd, vind ik helemaal niet dat men de belasting op honden zou moeten verduizendvoudigen.
Neen, er is de wet die gebiedt dat mensen die met hun hond op openbaar domein wandelen, steeds een "poepzakje" bij moeten hebben, maar zelfs als ik mensen mét hond zie wandelen, die geen zakje bijhebben, stoort me dat absoluut niet.
Méér zelfs, gedurende al die honderden jaren dat mensen honden houden in onze contreien zijn er naar mijn weten nooit wetten betreffende hondenstront geweest, maar het is nu, in deze absurd moderne tijden, dat mensen aan vanalles en nog wat aanstoot beginnen nemen, en het is bijgevolg zo geworden dat de politiek voor eender wat in ons dagdagelijkse leven regeltjes heeft willen opstellen, dit wél tot mijn ergernis.
Daarom zou ik zeggen, schaf al die dwaze regeltjes af, laat ons, wat betreft sommige omgangs-en samenlevingsvormen 60 jaar terug in de tijd keren, en laat ons ons eens minder druk maken over hondenstront, en wat meer over bv de té hoge prijs van het bier, iets dat me als notoir alcolieker meer last bezorgd.

Daarom, minder kakken en meer zuipen!

Mechelse groeten van Frans Kadans!
Ja, 't is altijd plezant als men al waggelend over 't straat in een lekker verse hondenstront trapt, vooral dan als men schoeisel met "ribbelkes" draagt...
@Roger:mé da weer probeer es oep au blote poote. As da beter is,geft en seinte he.
al dat gebral over wel of geen hondendrollen op de openbare weg, verdoeme, ik stoor me meer aan die gevelzijkers, vooral in't weekend!
ps, ik heb mijn zakjes altijd bij, kosten 10 cent pers stuk en is speciaal ervoor gemaakt, geen kleverige vingers meer, santé!

twee jaar na de laatste reactie nu toch nog leven in de brouwerij !

Zo'n hondeweien zijn wel een goed initiatief maar ik vind er zelf niks aan. Bij wet mag je je hond nergens vrij laten, moet hij overal aan de lijn. Misschien is dit voor de kleine schoothondjes en de dikke overvoede  lig-in-de-zetel-honden goed maar een deftige hond heeft beweging nodig . Ik laat hem dan ook vrij waar de mogelijkheid zich voordoet . Natuurlijk moet je hond dan wel opgevoed zijn en geen gevaar vormen voor andere mensen/honden, dat spreekt voor zich. Doordat mijn hond vanaf het begin dit gewoon is kan het perfect ! Ik neem nooit kakzakjes mee,want hij wacht mooi tot in het bos om zen ding te doen.Goed voor de natuur !! Als de politie me zou tegenhouden om zakjes te zien zou ik eens harttelijk lachen. Ik denk (hoop) trouwens ook dat de arm der wet zich hier niet mee bezighoudt, behalve dan misschien in het centrum vd stad.

dat was mijn bijdrage ! Of het veel gelezen zal worden ?? ik betwijfel het

Ik woon in Muizen maar daar kan jij bijna niet wandelen langs de Dijle s'avonds in de winter want he ziet dan geen steek.

Hier in de buurt is er nergens een hondeweide, hoewel er best plaats en hondenliefhebbers zijn.

Beste Vrank en vrij. Ik heb mijn hond uit het asiel en hem roepen als hij buiten is, is puur tijdverlies. Dus een afgesloten hondeweide zou perfect zijn

Hondenliefhebbers raad ik steevast af om in Mechelen te gaan wonen :

howel er een hondenwei is in het Vrijbroekpark blijkt deze namelijk in de herfst en winter niet begaanbaar (te nat) en in de zomer is er nauwelijks zon (want geen bomen) waardoor het zelfs op warme dagen redelijk gevaarlijk kan zijn voor de honden.

De hondenwei bij de Pennepoelstraat is al evenmin 'interessant' omdat daar tussen 18 en 19 uur steevast een paar agressieve honden vertoeven. Niet aan te raden tenzij je natuurlijk zelf een hond hebt die een hondengevecht kan overleven met een Staford of een Argentijnse dog.

Ware het nog maar dat ... op straat wandelen met de hond is evenmin prettig : mocht je denken dat je kan voorkomen in problemen te komen indien je je hond er van waarhoudt tegen de huizen te plassen dan heb je het goed mis, ook in de perkjes plassen wordt niet geapprecieerd. Een en ander heeft te maken met het Meter/Peterschap dat de stad Mechelen heeft ingeroepen over die perkjes. En die Meters/Peters nemen hun job soms nogal ernstig en als zij/hij een hond in de buurt van een perkje zien dan geeft dat al eens vonken. zo heb ik vandaag de wijkagent over de deur gehad omdat een Meter wat verder bij ons in de straat niet wil dat er honden plassen in haar perkje. Strafste van alles : de agent wist er niet beter op dan te vragen om onze honden terug te trekken wanneer we bij die perkjes komen !! Ach, en da's maar één verhaal.. ik en mijn vriedin hebben er legio. Blijf weg uit Mechelen indien je een hond hebt. Da's de enige echte goeie raad die ik kan geven.

Uitstekend, hoe minder honden in de stad hoe beter. De beestjes weten niet beter, maar ik vind een hond een pis en kakmachien. Als wij ons storen aan schijtende en vervuilende duiven dan hebben wij het recht ons ook te storen aan vervuilende honden. Pissen tegen gevels, palen en in perkjes vind ik moeilijk aanvaardbaar zowel vanwege mens als dier, al weet het beestje uiteraard niet beter. Die dame had dus groot gelijk, al geef ik graag toe dat in haar perkje ook wel eens een kat kan komen "strippen"  en kakken ( al maken die meestal hun putje dicht). Alleen  zijn katten meestal niet begeleid door een baasje en zijn dus oncontroleerbaar

Het spijt me, maar ik lees hier weer iets over baasjes die vinden dat wij maar moeten begrijpen dat honden nu éénmaal zo zijn. Wel ik niet dus.