Base-jumpen van de Sint-Romboutstoren

met categorie:  

Gisterenochtend rond 8u30 zouden er twee base-jumpers van de Sint-Romboutstoren gesprongen zijn. Zijn er toevallig getuigen ?

Ik denk dat we deze uitroepen tot winnaar van onze fotowedstrijd.
:-)


UPDATE: Je kan het filmpje bekijken op (vrtnieuws.net)
(thx, paul)

(foto VRT)

Ik sliep nog ...
Gisteren gezien op vrtnieuws
er landde er bijna eentje tegen de kardinaal zijn voordeur
Je kan ze herbekijken
http://www.vrtnieuws.net/ni...
Incivieken zijn het. Indien ze op film verongelukt waren, dan had dat pas bijgedragen tot de internationale uitstraling van onze schone stede. Ik stel voor dat ze het elke zondag opnieuw doen tot er bloed vloeit.
Ik meen mij te herinneren dat enkele jaren geleden andere basejumpers dit ook al eens gepresteerd hebben. Ze doen maar, zolang ze niet op mijn dak vallen en ze achteraf hun ziekenhuiskosten zélf betalen.
Maar ja, 't zal er wel op neerkomen dat wij allemaal via de sociale zekerheid mee betalen om de mislukkingen van dergelijke risicozoekers te bekostigen.
en waar was de politie ? ook aan slapen ? ik hoop dat ze aan de hand van de TV-beelden de daders kunnen traceren !
Ik weet dat de base jumpers in Parijs heel zwaar worden beboet ....
moeten we die echt zo hard gaan traceren en straffen ? ze doen toch niets of niemand kwaad ? integendeel, ze zorgen voor entertainment en ze riskeren enkel henzelf schade toe te brengen
Nathan in denk dat jij graag nultolerantie zou invoeren in Mechelen.
Omdat het zo'n risicovolle sport is, is zelfs in USA base-jumping verboden in volle natuur; zover wil ik niet gaan..;
Mij lijkt gewoon base-jumping in stad niet alleen een risico voor de 'base jumper' maar ook voor de toevallige voorbijganger op de begane grond....
blijkbaar ergert de Mechelaar méér aan lawaaimakende minderjarigen dan aan gekken die andermans levens in gevaar brengen (autobestuurders die de 30 km-zone niet respecteren aan schoolpoorten, base-jumpers in volle stad, racende quadrijders,...)...
Ik vraag me af hoe die deze keer op de toren geraakt zijn. Normaal kom je er alleen op met een gids of anders moet je die sleutel te pakken krijgen via bijvoorbeeld een beiaardier of weet ik wie er nog één kan hebben...
Ik was gisteren om 10 u op toerisme en daar heb ik niks gehoord over dit feit.
Ik was wat rap met reageren en heb pas nu die beelden gezien, die gasten zijn dus van buiten op de toren geklommen! Straf.
Maar eerlijk gezegd, die beelden van dat "zweven" en dalen door de straten vond ik wel fantastisch.
@Natan:

Durf jij eigenlijk nog wel ademen, of buiten komen.

Autobestuurders die een zone 30 aan de school negeren, zeer begrijpelijk. Het grootste gedeelte van de tijd zijn er geen kinderen en heeft het geen zin. Het draagvlak voor de zone 30 is weg door politiek geklungel, de vaste en variabele borden in Mechelen kunnen een prima voorbeeld hiervan zijn. Base-jumping lijkt inderdaad wel gevaarlijk. Het lijkt me echter dat die gasten dat ding wel degelijk kunnen besturen. Kwestie van de racende quadrijders, ok, pak ze op, maar de lijkt niet te lukken. Je zal dat niet oplossen door nog maar eens een snelheidsbeperking of een zone 30.

Het is een beetje de tijdsgeest, je mag zelfs jezelf niet meer in gevaar brengen, enkel nog zeer passieve en super veilige activiteiten kunnen nog, wandelen met de hond (met poepzakje), fietsen zal misschien veilig worden wanneer de algemene zone 5 wordt ingevoerd voor auto's in dit apeland.
't Is wel indrukwekkend. Toch blij dat mijn auto er niet geparkeerd stond en er geen ene is tegen gevlogen. Er zijn trouwens filmpjes te vinden op het internet van base jumpers waarbij het misloopt. Ik versta wel waarom het veboden is.
Ik vind filmpkes op het internet waarop te zien is hoe het misloopt met auto's, fietsers, vliegtuigen, helicopters, ... Allemaal heel gevaarlijke activiteiten, laat ons ze ineens maar allemaal verbieden !
Voor mijn part doen ze maar, zoalng ze niet op mijn hoofd terecht komen, de toren niet doen overhellen, zwart maken of brokken maken... maar die kans bestaat dus wel.
Aangezien we in een land wonen waar de eerste de beste snul zijn dingetje mag doen en de normale mensen de gebroken potten moeten betalen, vermoed ik dat ze niet vervolgd gaan worden voor hun "heldendaad". Volgens de wet is dit oa inklimming bij nacht, beschadiging van een monument, in gevaar brengen van derden....en dan waren ze nog zooo stom om in de verboden richting door de Minderbroedersgang te razen aan een snelheid die géén 30 maar eerder op 130 per uur leek!
Gelukkig is er het filmke en kwam de snul nog wat lullen op RTV zodat vervolging kinderspel is!
We zullen zien.....
Knappe stunt. Niet helemaal volgens de regels, maar dat is voor die mensen maar bijzaak. Een adrenalinerush en 15 seconds of fame zal wel het hoofddoel zijn. Dat men daarvoor een paar regeltjes overtreedt, dan is dat maar zo.

Sommigen zien hier het resultaat van kennis, planning, kunnen en durf.

Anderen zien een ellenlange opsomming van overtredingen.

Naar mijn gevoel worden wij overbeschermd door de maatschappij. Er komen alsmaar meer regeltjes, en die regels worden ook alleen maar strenger (recent voorbeeld; trager rijden, hogere boetes). Gelukkig zijn er nog mensen die het lef hebben deze eens flagrant te overtreden, en eens te laten zien dat we nog steeds menselijke wezens zijns. Zoeken naar spanning en avontuur, en risico's durven nemen. Eens iets anders dan dagdagelijks als een maatschappelijk geprogrammeerde robot ons te verplaatsen van slaapplaats naar werkplaats, waarbij we mooi tussen de lijntjes lopen.
Jawel, als dan had kunnen en companie.
Als ons moe wieltjes had was het een veloke en als ons kat een koe was konden we ze achter de stoof melken.
Feit is dat deze pipo's van de toren gesprongen zijn met een parachute, en dit nog wel nadat ze hem -zo blijkt nu- langs de buitenkant hadden beklommen.
Wel, ik ga ervan uit dat ze goed moeten geweten hebben wat ze deden ( ik kan mij moeilijk voorstellen dat ze hun parachute pas de dag ervoor gekocht hadden ) en ze hebben tijdens het uitoefenen van hun activiteit de toren niet doen omvallen, geen argeloos voorbijwandelende oude mensen van 't verschieten een attak doen krijgen, geen landing op daken van auto's gemaakt, niet bij Danneels binnengevlogen en op zijn ochtenderectie getrapt en noem maar op... kort samengevat: het is goed verlopen en goed afgelopen.
Het HAD slecht kunnen gaan, maar spijtig genoeg voor de ramptoeristen is dit niet gebeurd.
Meer nog: onze geliefde stad en de toren waar we zo trots op zijn, zijn wel op een zeer spectaculaire manier in het nieuws gekomen; driewerf hoera!

Dat ze zullen vervolgd worden door de arm der wet zal wel ongetwijfeld gebeuren, we leven nu eenmaal in een land waar ze liever daar hun tijd insteken dan in onverlaten die een Kalashnikov leegschieten op alles wat beweegt.

Yep, ik weet het, dit was een zeer populistisch-cliché afsluitertje, gewoon om even te onderstrepen dat wat mij betreft mensen die ergens afspringen met een parachute niet bepaald zwaar beboet dienen te worden, en als ze verongelukken en ze worden vervolgens op kosten van de sociale zekerheid waar we allen aan bijdragen terug opgelapt daar heb ik ook geen commentaar op want ik rook een pakje per dag, dank u.
Netels, zoals je zelf zegt: zeer populistische afsluiter! En 'n laag-bij-grondse 'grapje' over Danneels. Over je opmerking over ons justitieel apparaat wil ik niet eens iets zeggen.
Ik stel voor dat we het proberen deftig te houden op deze site. Wie graag goor en extreem uit de hoek komt, kan terecht op de talloze forums en chatboxen die het internet levert voor dergelijke praat. Mechelen-blogt heeft m.i. andere bedoelingen.
Nochtans heeft Netels een aantal punten, vooral die overbescherming die eigen is aan onze huidige maatschappij. Een fixatie op een aantal zeer zichtbare dingen die snel (electoraal) gewin betekenen. Hierbij worden belangrijker dingen uit het oog verloren.
Euh... even terzijde: mocht er iemand denken dat ik gehuld in een bruin hemd en een koppelriem, het hoofd dampend van woede en frustratie achter mijn pc zit, gelieve dit beeld even te corrigeren, 't is gewoon met de glimlach en een knipoog.
Wat de Danneels-grap betreft kan ik het volgende zeggen: ik teken al plusminus 20 jaar cartoons en uit ervaring weet ik dat niet iedereen met alles kan lachen, of erom lacht om een andere reden dan zijn of haar buur, als ik mezelf moet gaan censureren omdat er wel eens iemand niet om iets zou kunnen lachen vrees ik dat ik nooit geen pen meer mag aanraken of achter een klavier kruipen... en dat heb ik er niet voor over ;-)
Netels, even goeie vrienden, hoor. Ik heb een héél ruim gevoel voor humor en ik begrijp best dat jij misschien gewoon een grapje wil maken. Mij best, ik wil alleen vermijden dat ànderen deze site zouden gebruiken of misbruiken om hun minder fraaie ideeên te spuien.
@Koen: de discussie ging hier over het al dan niet overtreden van regeltjes bij deze basejump stunt, niet over het overtreden van de ongeschreven regels op deze site.
Misschien ben jij de webmaster van deze site, misschien ben je een moderator, weet ik veel. Als je de macht hebt, zet dan ergens op de hoofdpagina een linkje naar een overzicht der regeltjes ter gebruik van deze website. Wat mag gezegd worden, wat niet, wie mag posten, wie niet, wie artikels mag aanbrengen, wie niet, wat goor en extreem is, en wat niet.
Ik heb hier nog niet veel posts gelezen die 'over the top' waren...
Voorts sluit ik mezelf aan bij al wie van mening is dat we afstevenen op een overgereglementeerde maatschappij, uiteraard is basejumpen van katherdalen geen risico-arm tijdverdrijf, maar ik ben ervan overtuigd ( en ik val in herhaling ) dat de heren hun stunt goed voorbereid hebben met als resultaat dat het goed afgelopen is, bijgevolg heb ik er niks op tegen en mogen ze het gerust nog een keertje doen.
Ik zal nog een voorbeeld van cliché-populisme en 'over the top' er bovenop smijten, en dat is als laatste argument aanhalen "Dat Er Slachtoffers Hadden Kunnen Vallen", wel, dat is zeer makkelijk en zo heb je altijd gelijk natuurlijk, als je maar aanhaalt dat er iemand het hachje had bij kunnen inschieten.
Nope dus, mooi gesprongen, goed geland, en de beelden op het nieuws waren van een hoogstaand niveau, zo had ik Mechelen nog nooit bekeken :-))
Ik leun toch aan bij wat Sint Netels zegt hoor, het mag niet etc...maar ja er mag zo veel niet.
Die jongens zijn verantwoordelijk voor zichzelf en als het slecht afloopt, ja dan moeten de brokken gelijmd worden. Naruurlijk is dit niet zonder gevaar voor derden, maar zoals een geijkte uitdrukking zegt : als morgen de lucht invalt zij we allemaal dood.
Dus... knap stukje reclame zou ik zeggen en echt, eigenlijk vind ik dit een fantastische stunt, tot spijt van wie het benijdt en wie er niet mee kan lachen.

En nu een suggestie , zet eens één van je cartoons op de blog mijn jongen...
Wel, ik wil er wel eens een paar opsturen, ik neem aan dat er eerst iemand even een blik zal op willen werpen om na te gaan dat het geen al te subversief materiaal is zeker? (lacht).
De vraag is natuurljik naar wie en kan dat en zo ja hoe etc..

Voorts heb ik besloten om vanaf heden de tekens :-), ;-), :-)),... te vervangen door (lacht), (knipoogt), (buldert),.. een beetje zoals in Humo, gewoon uit esthetische overwegingen, ik lijk helemaal niet op dubbelpunt-min-sluit de haakjes. (lacht)
Wel Sint Netels, stuur maar iets op
demets.r@tijd.com
Ca va, Rudi, volgende week moet ik er toch een paar inscannen, dan stuur ik je er gelijk enkele door, de goorste en extreemste eerst.
Te weten dat ik op dat tijdstip in de buurt van de Romboutstoren liep, op weg naar de bakker.... niets gemerkt.... 'kliep wellicht aan de verkeerde kant van de toren.... dat overkomt mij nu altijd ;o)
ik vind het een hele stunt, en zeker als het waar is dat ze der langs buiten op geraakt zijn!Ik heb ooit op de olv toren in antwerpen geklommen(20 jaar geleden)leuk gevoel, en als je dan ook nog het lef hebt om er af te springen, chapeau.PS: kan iemand me uitleggen waarom mgr danneels geen ochtenderectie zou mogen hebben?haha