Ten huize van... op bezoek bij fascinerende vrouwen

met categorie:  
TEN HUIZE VAN - OP BEZOEK BIJ FASCINERENDE VROUWEN IN MECHELEN

Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober 2005
Van 13 tot 18u

Hoe ziet het droomhuis van een architecte eruit en op welke manier laat ze iedereen ervan meegenieten?
Vanwaar komt toch die fascinatie van sommige vrouwen voor groen(ten)? Hoeveel zijn jouw speelgoed, je juwelen, Afrikaanse rituele objecten of Art Nouveau siervoorwerpen waard? Laat ze schatten door drie gedreven kunstexpertes.
Welke zijn de drijfveren en de voordelen van het leven op een woonboot? Is kantklossen oubollig of juist erg hip?
Hoe spelen moeder en dochter het klaar om elk seizoen weer met een originele hoeden- en handtassenlijn voor de dag te komen?

Allemaal vragen waarop gastvrije Mechelse vrouwen in een hoogst persoonlijke stijl een antwoord bieden.

lees meer over Ten huize van...
Benieuwd naar de verhalen, de tradities en de recepten van de hapjes uit de Marokkaanse keuken? Kom luisteren en proeven.
Presenteert kunst mooier in een loft aan het water, in een artstudio, in de kelders van een statige bugerwoning, in de tuin van een prachtig gerestaureerd historisch pand of in die van een kledingswinkel?
Of bezoek je liever de privéwoning van een kunstenares?

Allemaal vragen waarop gastvrije Mechelse vrouwen in een hoogst persoonlijke stijl een antwoord bieden. Neem op 1 en 2 oktober deel aan het gratis fiets- en wandelparcours Ten huize van en je zal versteld staan hoeveel vrouwelijke gastvrijheid, creativiteit en originaliteit er in Mechelen te ontdekken valt.
Op dertien unieke en onverwachte locaties kom je te weten hoe deze fijne dames hun leven kleur en vorm geven. Een plannetje en een beschrijving vind je in het septembernummer van het Mechelse Bo Magazine. Dat ligt vanaf 24 september gratis ter beschikking bij In&Uit Mechelen (dienst Toerisme in de Hallestraat) of in de bookshop van de tentoonstelling Dames met klasse in Lamot. (En uiteraard ook in de gebruikelijke Bo-verkoopspunten). Aan de hand van de uitneembare middenpagina’s stippel je je eigen route uit. Kan je niet meer zolang wachten? Surf dan gewoon naar www.mechelen2005.be en onder het luikje Parcours - Ten huize van kan je downloaden wat je nodig hebt om op stap te gaan.

Opgelet, sommige gastvrouwen vragen dat je reserveert.
Alvast veel plezier gewenst!Ten huize van is een project in het kader van het culturele feestevenement Mechelen 2005, Stad in Vrouwenhanden.


Contact en informatie: Ann Venneman – 015 50 20 11 - ann.venneman@mechelen2005.be