Strubbe Schepen ?

met categorie:  
kristl strubbe

Kristl Strubbe, voormalig VTM-nieuwslezeres én ex van Hans Otten, ambieert een schepenzetel in het Mechels Stadhuis. Nu werkt ze nog op het kabinet van burgemeester Somers, maar nu ze de dossiers en mensen wat beter kent, groeit de goesting.

... als dat maar goed afloopt
Wat denken jullie ?
En dubbel gevoel:
enerzijds lijkt ze me geschikt om een goede bestuurder te zijn en dan stel ik me de volgende vraag: waarom opteert ze dan niet voor het burgemeesterschap ? dan hebben we misschiens terug een burgemeester die dagdagelijks (full-time) onze stad bestuurt ...
anderzijds ben ik niet overtuigd of 'woordvoer(d)(st)ers' wel geschikt zijn om een goede politicus te zijn. Ze steken méér hun tijd in het communiceren en spinnen dan in het verrichten van beleidsdaden...

Nu Mechelen in vrouwenhanden is, zeg ik: ...Christl... go for it... het is toch de kiezer die het laatste woord heeft...en wie weet wordt Mechelen samen bestuurd door drie intelligente vrouwen: Caroline Gennez, Christl Strubbe en Inge Vervotte
Bartje was ook eerst woordvoerder van de Guy.
en bartje bakt er ook niks van
Met alle respect voor Christl, maar ik denk niet dat het voor haar groot politiek inzicht of visie op de toekomst van Mechelen is dat ze zit waar ze nu zit.
Anderzijds, als je elke dag op het stadhuis zit, en je ziet al onze geachte schepenen bezig, kan ik me goed voorstellen dat ze denkt "dat kan ik ook, en beter"...
*en wie weet wordt Mechelen samen bestuurd door drie intelligente vrouwen: Caroline Gennez, Christl Strubbe en Inge Vervotte *

never change a winning team !
Christi bijstand voor Bartje, hopelijk geeft het ook professioneel resultaat :). Zo slecht doet Bartje het toch niet hoor, als Mechelen nu vergelijk met 10 jaar geleden. Beter kan altijd maar we zijn tenminste op goeie weg. Of ben ik weer te optimistisch?
Strubbe en Vervotte kunnen de steeds afwezige heer Timmermans en de nog meer afwezige mevrouw Van Loon vervangen. Het stadsbestuur wordt dan met twee sterke vrouwen versterkt. Er hoeft geen Caroline of Karel bij, dat zijn politieke nullen. Laat voor de rest dit stadsbestuur maar verder doen. Het is een zegen voor Mechelen.
Inderdaad Jan S! Stefaan L. heeft hier op korte tijd in 4 verschillende blogs inhoudsloze commentaar op Karel Van Butsel (en in mindere mate op Magda Van loon, Johan Timmermans en Caroline Gennez). Een beetje objectiviteit is af en toe toch wel aan de orde. En kritiek of commentaar mag, maar dan wel met redelijke en inhoudsvolle argumenten.
Wat Stefaan L. hier doet is eigenlijk gewoon heel flauw en laag... en gefundeerd op wat?
Ik ga dus akkoord met Jan en Mark indeze...
Enerzijds is Markec als bestuurslid van CD&V-N-VA zeker niet objectief. Anderzijds heb ik niets met Stefaan L. te maken. Ik weet alleen dat de huidige ploeg goed werk heeft vericht op bijna alle vlakken. Alleen Vervotte en Strubbe kunnen deze ploeg versterken door het zwakke duo Van Loon en Timmermans te vervangen.
Ingrid: waar heb jij me stelling zien nemen voor of tegen politicus x of y? Waar heb jij me mijn politieke overtuiging zien opdringen? Sinds wanneer staat mijn objectiviteit hier ter discussie?

Ik stel gewoon samen met ander bloggers vast dat er plots 'out of blue' gebruikers opduiken, binnen een wel heel korte tijdspanne (een scenario dat me aan het Celtic Pub verhaal doet denken) die het plots wel heel roerend eens zijn PRO de ene en CONTRA de andere politici. En wat mij (en ik denk niet mij alleen) stoort was een bepaalde TOON die door met name Stefaan L. hier wordt ten toongespreid.

Ik vind het dan ook op zijn zachts gezegd heel flauwtjes dat jij mijn politieke achtergrond hier nu gaat bij sleuren... wat je daar ook mee moge proberen te bewijzen. Daar waar ik nu net bewust geen partijpolitieke uitspraken doe en op dat gebied erg voorzichtig ben en ALS ik een politiek gerelateerde mening poneer dat zo genuanceerd mogelijk probeer te doen. Zelfs op de (interessante) post over het Cordon Sanitaire heb ik pas na geruime tijd een weloverdachte en genunaceerde post geplaatst.

Over de capaciteiten van La Strubbe ga ik me hier niet uitspreken, ik weet niet wat zij politiek waard is. Wat Vervotte betreft: zij kan al worden beoordeeld op geleverd werk. Maar het is straks uiteindelijk aan de kiezer om uit te maken wie in het schepenzitje zal zeggen.

Vriendelijke groeten, en altijd graag tot bereid tot een constructief, en aub inhoudelijk gesprek, maar alsook de bal en niet de man spelen.
Markec, die toon van Stefaan L. bevalt mij ook niet. Over de inhoud spreek ik mij niet meer uit.
Amai!

Het is te zeggen dat het hier de categorie politiek is.

Ik vind Strubbe een fijn mens en schoon mens, die te weinig met hare foto in de boekskes komt. Laat de kiezer maar uitmaken of ze in het stadhuis moet gaan zitten of niet. Bij mij thuis is ze welkom! (Stefaan L zolang hij zijn frustraties meeneemt ;-))
@ Ingrid; ik heb me ook gestoord aan uw 'ontmaskering' van Markec (hm). En ik wilde hier dadelijk op reageren, maar vond dat mijn taak niet - ik ben dus blij dat Markec dit met z'n goeie repliek heeft rechtgezet. Want, hoewel ik ook wel weet dat Markec politiek bedrijvig is, en hoewel ik ook weet voor welke partij, moet ik zeggen dat Markec dit nog NOOIT heeft misbruikt. En ik heb écht al wel alles gelezen wat hier geschreven staat. Ik vind hem steeds objectief en eerlijk. Zijn vlaamsgezindheid heeft hij inderdaad al wel uitgesproken. So what? Maar ik heb hem nog nooit een partijpolitiek standpunt weten innemen. Markec komt voor z'n mening uit, net zoals ik dat doe, en anderen dat doen...
Maar uw opmerking over z'n partijlidmaatschap vind ik absoluut misplaatst!
Ik begrijp dus volkomen uw verontwaardiging Markec!
Ik heb er niks op tegen dat politiekers mee-bloggen. Zolang ze maar de sfeer respecteren die hier heerst. En dat geldt voor de nieuwkomers ook, want ze zijn van harte welkom! Anders worden we maar een zielig klein clubje pseudo-filosofen en pseudo-wetenschappers ;0)
Voor mij mogen politiekers ook best mee-bloggen, net als leraars, verpleegkundigen, kolenboeren, huisvrouwen,garagisten, taxichauffeurs, anarchisten, quadrijders, frituuruitbaters, Sinte-Mettezangers, cultuurfanaten, pastoors, stadsgidsen, dromers, kwezels, filosofen, cultuurfanaten, azijnpissers, torenvrienden, fotografen, kankerende Mechelaars, studenten...
En als ze prietpraat of verkiezingsslogans bezigen is dat hun zaak - zijn we niet wijs genoeg om wat écht is te onderscheiden van vals?
Alléén, zoals ook Jeroen van FP stelt: graag met respect! Kritiek kan best - maar wel gefundeerd, niet laag-bij-de-grond en wild in het weg slaand...
Maar: hoe méér zielen hoe méér vreugd...
Dus: nieuwkomers: welkom!
@JanS: allereerst bedankt voor je steun: ten zeerste geapprecieerd!!!!

En inderdaad: IEDEREEN is welkom:

"politiekers, leraars, verpleegkundigen, kolenboeren, huisvrouwen,garagisten, taxichauffeurs, anarchisten, quadrijders, frituuruitbaters, Sinte-Mettezangers, cultuurfanaten, pastoors, stadsgidsen, dromers, kwezels, filosofen, cultuurfanaten, azijnpissers, torenvrienden, fotografen, kankerende Mechelaars, studenten... "

-> ik vind me alvast terug in een paar categorieën!(leraars, cultuurfanaten, dromers, ... enz... Jeroen FP: ik beschouw me niet als "politieker" eigenlijk, al ben ik idd. wel bestuurslid van een pol. partij, ik stel liever: "ik doe aan politiek".. ach what's in a name...)

En uiteraard kan ik alleen maar met jou en Jeroen FP akkoord gaan dat uiteindelijk elkeen die hier op respectvolle wijze tewerk gaat, ook ons respect en volle aandacht krijgen kan, dus ja iedereen welkom, maar hou het netjes ;-)
Bloggers,

Zoals al eerder gesteld: ik lees deze blog, omdat ik het interessant vind te weten wat er leeft. Met stijgende verbazing heb ik echter de hetze tegen mezelf, Magda Van Loon en nog sommige anderen gelezen. Mooi verspreid over de verschillende blogs(en dus georchestreerd).
OK, na 15 jaar vrijwilligerswerk in de politiek, waarvan 7 jaar als onbetaald voorzitter van een partij, is mijn vel voor zulke spellekes wel voldoende dik. Alleen vind ik het jammer dat deze blog daarvoor misbruikt wordt. En niet eens alleen de "politieke pagina". Zo'n "vervuiling" verdienen de trouwe gebruikers niet.

Als de Stefaan Ls en Ingrids (die binnenkort misschien onder een andere naam of gedaante terug zullen opduiken op deze site) menen mij of Magda Van Loon iets te vertellen te hebben, zijn ze welkom. Maar dan liefst over de inhoud. En zonder op tafels te springen.
Ik zal het bij deze reactie trachten te houden, en hoop voor ons allemaal dat de sereniteit van deze site wat terug keert en er terug over de inhoud kan geblogt worden.
Even terzijde; Karel heeft het hier al even mogen verduren, maar we hebben hier nu een mooie mug en het zou spijtig zijn moesten we er een misplaatste olifant van maken, en ik wil Karel's bak hier niet wat voller kappen, maar om hier te gaan waarschuwen voor zgn 'georchestreerde' scheld-acties en 'valse' bloggers die onder andere namen gaat terugkomen etc etc... boaf, kom kom, laat ons even serieus wezen, het begint wat op een derderangs samenzweringsverhaal te lijken uit een vijfderangs stationsromannetje eerlijk gezegd, het zou spijtig zijn moest er op deze manier achterdocht beginnen groeien tussen de aanwezigen hier en om deze redenen ben ik geneigd zulke 'verwittigingen' als een beetje misplaatst en overdreven te bestempelen, mensen bang maken voor mekaar.. 't is snel gebeurd als je niet uitkijkt; kijk maar naar de USA (lacht)
En wat de sereniteit betreft: dat zit hier wel snor heb ik zo de indruk, daar hoeven we ons ook geen zorgen om te maken en wat niet weggeweest is hoeft niet terug te keren.
No hard feelings, Karel, dat moest ik nou wel effe kwijt hoor.
Met alle begrip voor het standpunt van Karel - en ik vond de toon waarop kritiek werd geleverd door een paar mensen absoluut niet kunnen - ik ben écht niet bang voor vermeende infiltranten. Dat zullen we écht wel kunnen doorprikken. En zoals Sint Netels zegt: ook ik vind deze blog behoorlijk sereen. Mensen die dit medium wensen te misbruiken om welke reden ook, worden hier wel 'afgestraft' voor de overgrote meerderheid van bloggers.
Dus: angstig ben ik niet voor wat Karel vreest...
Maar inderdaad: die enkele reacties waartegen ik, nog anderen, en Karel Van Butsel himself, terecht reageren, zijn pure vervuiling!
... en als tegengif voor zwart/wit denken, blogvervuiling, ongefundeerde kritiek: herbron je op zo'n moment wat in andere blogs met méér dan positieve inslag (zoals het nu reeds in het archief van november 'verdwenen' item over het 'Suikerfeest' - maar daar niet alleen overigens...).
Deugddoend...
ik vind het vooral spijtig dat mensen zo'n kort geheugen hebben,als het over het beleid van de vld gaat.Veel bla bla ja.kankerplekken opruimen? eerst zien, de parking met zen aanhorigheden staat nog overeind aan de leermarkt, blauw op straat ? ja hoor, hopen politie... halfzachte nieuwe lichting, op stage vanuit brussel.vernieuwingen?
gemiste kansen ja, de cinema had bvb heel goed aan de veemarkt gepast, gebied varkensstraat, parking met hopen, en de sociale woningen aan de varkensstraat, die mislukte, slecht geventileerde kille betonnen krochten, had men beter zo gelaten, of elders gezet.
de putten op de grote markt en veemarkt, staaltjes van hoe leegte er uit ziet, zowel bovenop als onderin, het doet pijn aan je ogen.
verkeersbeleid?als ze de dagelijkse chaos in de binnenstad bedoelen? en hoe probeert men dat op te lossen?: gewoon overal paaltjes zetten in de binnenstad, en als het te onoverzichtelijk word, doen we die gewoon omhoog! weg verkeer! weg probleem! Sommigen hebben daar geen last van, die parkeren gewoon hun wagen op de korenmarkt, en geven de sleutels aan de kelner van het restaurant en dat die er zen plan mee trekt, of laten zich afzetten op de binnenkoer van het stadhuis, en klaar is kees. handig toch als je je "een beetje meer burger" mag noemen.en dan de evenementen! gelukkig komt er steevast een vuurwerk achter, zodat je weet dat het allemaal wat feestelijk bedoeld was, and so on, and so on...
o ja,het ging over strubbe,wel, dat alle schoenmakers bij hun leest blijven zou ik zeggen, dus strubbe: ga naar rtv of zo, of doe stemmetjes voor de reclame.
@ Kris: een uurtje vroeger onder de wol, gaat misschien deugd doen, en je reacties wat milderen.
In uw 'betoog' zijn een paar dingen die ik kan onderschrijven (vb.: ik vind het ook spijtig dat Mechelen geen bioscoop meer heeft in het centrum, en de sociale woningen aan de Varkensstraat zijn ook niet écht een voorbeeld), maar al uw frustraties op een hoop gooien zoals jij het doet, kan ik niet anders dan meewarig bekijken...
Ik had uw opmerking over de 'bomen van de Wollemarkt' nog maar amper verteerd -of daar kwam al de volgende reeks salvo's...
En nee: ik ben géén VLD'r (hélemaal niet zelfs), en néé: ik ben ook niet over alles tevreden, en néé, ik ben niet bevriend met La Strubbe...
Maar OK. Dit gekanker, en dat is hier al tot in den treure herhaald, brengt absoluut geen zoden aan de dijk.
Ik hoopte dat we deze 'oer-oude' Mechelse gewoonte aan het kwijt geraken waren - maar blijkbaar is deze karaktertrek wel héél hardnekkig.
Wat mij betreft mag Strubbe zeker opkomen: dat recht heeft toch iedereen? En waarom zou zij minder goed gekwalificeerd zijn dan een ander? Als journalist mag je aannemen dat ze toch wel een zekere inhoudelijke kwaliteit heeft en als medewerkster van Somers toont ze ook belangstelling voor het stadsbeleid. Of ze een goed politicus is, moet ze natuurlijk nog bewijzen tijdens de campagne, de (eventuele) debatten en - als het haar meezit - in de gemeenteraad of de OCMWraad of - als ze zo goed scoort of Somers haar zo soigneert - in het college. Maar geef haar toch de kans om dat te doen.

Voor het overige blijf ik het jammer vinden dat hier politici bekritiseerd worden zonder enige grond (en dus duidelijk een beetje "georkestreerd", daarin geef ik Van Butsel gelijk).
Wat Magda Van Loon betreft, bijvoorbeeld, kan ik uit persoonlijke ervaring spreken dat zij zich bijzonder ingezet heeft voor het onderwijs en voor de gehandicapten, twee van haar bevoegdheden. Los van haar politieke kleur kan je hier zeggen dat het om zeer sociaal geëngageerd iemand gaat, die bijzonder bereikbaar was.
En diegenen die lachen met Karel Van Butsel, tja, dat ze eens zeggen waarom? Iemand die zich blijkbaar zo lang onbezoldigd heeft, verdient wat mij betreft alvast het voordeel van de twijfel. Benieuwd welke thema's hij op de agenda zet.
en Strubbe zal er ook niets van bakken...

Wat er ook van zij, vandaag de dag heeft Strubbe er nog niet veel goeds van terecht gebracht.  De bagage voor haar mandaten uit te voeren had ze niet en de intelligentie om ze te verwerven blijkbaar evenmin.