Stadsblogs

met categorie:  
Na Gent Blogt, Turnhout Blogt, Mechelen Blogt, Oostende Blogt, blogt Brussel nu ook. Proficiat aan de makers! Nu Leuven, Hasselt, Brugge en de anderen nog.

Mag ik mijn medebloggers alhier er overigens op attent maken dat die andere blogs veel actiever gebezigd lijken te worden? We gaan toch de rol niet beginnen lossen zekers?
Gent.blogt rules!
... het zou spijtig zijn als we de 'rol zouden beginnen lossen'... Dit is immers een fantastisch initiatief, en ik las hier al meerdere keren verrassende dingen. Echt, er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik deze toffe stadsblog 'bezoek'. Alléén vraag ik me soms sterk af of véél Mechelaars deze blog kennen? of lezen? Da's moeilijk te peilen niet? Het zijn ook dikwijls dezelfde mensen die reageren - steeds opnieuw duiken dezelfde namen op... Of leest men wel, maar reageert men niet?
Ik, ik weet het niet...
Toch nog iets meer publiciteit gevan aan het feit dat 'Mechelenblogt' bestaat?
JanS, ik heb de indruk en ik niet alleen dat de bloggers een klein select groepje geworden zijn. Het is de laatste tijd trouwens rustiger geworden op de site. En let maar eens op, telkens dezelfde mensen, nauwelijks nieuwkomers. Tijd voor verdere bekendmaking.
Gisteren opperde nog iemand dat er vooral stadspersoneel meeblogt!
Misschien zijn er wel veel meer zoals ik: mensen die gretig lezen en leren over het Mechelse leven maar die nooit de behoefte hebben om zelf achter het klavier te kruipen?

Kan de webmaster niet zien hoeveel bezoekers er dagelijks zijn, hoeveel hiervan er voor de eerste keer komen kijken, hoeveel habitués er op bezoek komen?

Ikzelf kom, als het eningszins kan, dagelijks een kijkje nemen. Als relatief nieuwkomer in Mechelen vind ik dit blog zeer inspirerend!
Big up voor de grafisch / useability ontwerpers van deze site, veruit de beste (van de stadsblogs) van wat ik tot nog toe al gezien heb.
Alleen is de info misschien wat banaler...niet? We gaan toch niet zeggen dat er in mechelen niets gebeurd zeker, want dan zijn we terug naar af.
Ik heb juist gaan loeren naar de andere stadsblogs.. mechelen blogt vind ik het leukst en heb niet de indruk dat de andere stadslogs méér succes hebben...
a propos: ik sta niet op de loonlijst van ons stadsbestuur
Ja, Nele, het zal natuurlijk ook dat velen (?) liever lezen dan reageren. Daar is niks mis mee - alléén weten we nu niet HOEVEEL erlezen... Maar het zou tof zijn dat we het aantal 'bezoekers' ergens konden vernemen...
En het is leuk dat stadspersoneel meeblogt - fijn dus -maar waar zijn onze politiekers (buiten Leo Stevens), 'RIM-mers' (nochttans héélwat boeiends voor hen om op te reageren - ik stelde enkele dagen trouwens reeds een 'open' vraag betreffende Colomakerk en Pekton - maar geen reactie...), onze gidsen (buiten Rudi), onze cultuur-verantwoordelijken..., kortom: zovéél mensen die actief zijn in deze stad?
Is er écht geen enkel item dat de moeite waard is om af en toe op te reageren? Dat geloof ik toch niet hé...
Kom Mechelaars: laat je horen...
Maar ik zou nu toch maar echt WERK maken om Mechelenblogt te promoten via verschillende kanalen!
Laat de schwung er terug wat inkomen - de vakantie is achter de rug: laat ons nu niet inslapen!
En ik ben ook geen 'stadhuis-werker' - ik ben alleen een doodgewone Mechelaar met een grote liefde voor m'n stad. Als ik de lof zing over Mechelen, heb ik daar geen belangen bij te verdienen; en als ik zaken aankaart die ik minder kan waarderen kan ik dat ook vrij doen... (gelukkig maar)
Nathan : je hebt gelijk we doen het goed op de blog - een goeie en makkelijk leesbare layout ( die van Oostende is bijvoorbeeld slecht)

JanS : ja, ik geef je gelijk, maar ik moet wel toegeven dat je heel wat tijd steekt in de blog als je mee opgaat in de discussies en niet iedereen heeft zin of tijd.
STel je voor dat ons aller burgervader mij eens gevraagd heeft wanneer ik al die tijd had om te bloggen ( verder een bewijs dat onze discussies wel gevolgd worden!!!!!)
Ik vind het zelf een interessant medium, maar er kruipt tijd in en daar dat is een o.a. reden van minder reacties en te weinig verschillende mensen. Tenslotte is ook niet iedereen zo goed ter penne als sommigen onder ons ( zoals jij o.a.)
@ Rudi, da's waar wat je zegt - daar kruipt inderdaad wat tijd in. Ik heb nochttans ook wel een druk sociaal leven, maar het 'bezoeken' van deze blog is een soort 'hobby' geworden. Dus: wat je graag doet ervaar je niet als een karwei. Ik kan er heus wel inkomen dat velen geen tijd of zin hebben om hierin mee te gaan. Maar ik vind het wel tof te horen dat onze discussies wel degelijk gevolgd worden door een aantal 'burgers'.
Over de 'lay-out' gesproken: deze vind ik héél goed, en inderdaad: de 'mooiste' en duidelijkste van alle stadsblogs die ik al onder ogen kreeg. Da' mijn mening. Proficiat voor de maker('s)!
Ik sluit mij volledig aan bij wat Nele schreef: 'k ben een dagelijkse klant en steek veel op (nooit gedacht dat er nog zoveel positievelingen rondlopen in deze stad) maar kom zelden tot reageren; of het zou moeten zijn dat het mij hoog zit.
Laat je niet pramen Walter - go for it!!!
.. en Antwerpen is (naar eigen zeggen) de 'enige, échte stadsblog' aan het voorbereiden... Als wij, Mechelaars maar een klein béétje van dat chauvinisme van de Sinjoren mochten bezitten... Maar... hebben we die portie eigendunk wél nodig om te beseffen en anderen te laten weten dat we in een even fantastiche Stad wonen als de Antwerpenaars? Nee toch - laat Mechelen maar Mechelen blijven -
"Vrienden aan de Schelde, de Dijle-oevers-bewoners wensen jullie een goeie start met jullie 'enige, échte' stadsblog (hm...)"
Vraagje aan de webmaster(s): kan je het aantal hits en dergelijke niet eens publiek maken?
Ik denk dat er velen zullen schrikken van het aantal bezoekers deze website krijgt.
...dat zou ik ook graag eens vernemen... (Chris F., ik hoop dat je uitstekende website over Sint-Rombouts net zoveel bezoekers krijgt, als ik hoop dat Mechelenblogt heeft...)
Tja, om iets te kunnen posten zelf moet je eerst al als blogger aanvaard worden he.. .

Nog enkele vraagjes: zijn er niet meer dan één schepen op de blog lezende of beter nog postende???

Enzoverder..

Misschien een en ander eens bekijken?
Waarom niet meer mensen toelaten posts te plaatsen (op korte of langere termijn)

@ Ear: inderdaad, deze site is grafisch, look & feel en usability, vergeleken met andere blogs dik in orde. Laten we onze borst maar nat maken. Mechelen Blogt! Mechelen Blogt! Mechelen Blogt! ;-)
Ik ben de webmaster niet, maar heb wel toegang tot de statistieken, dus voila:

Total Hits: 107487
Total Visitors: 30099

Total Hits in the last Hour: 45
Total Visitors in the last Hour:23

Total Hits Today: 77
Total Visitors Today: 43

Total Hits in the last Week: 6278
Total Visitors in the last Week:1695

Total Hits this Month:7668
Total Visitors this Month: 2113

Zo slecht doen we het dan toch niet!
Trouwens: ofwel komt er morgen ofwel volgende week donderdag in de Metro een artikel te staan over "Mechelen blogt", misschien een leuke start van een nieuwe reclamecampagne rond dit medium?

Gent blogt geeft trouwens elke dag ook kort weer wat er die dag in het nieuws gestaan heeft aangaande regio Gent?
Op die manier vullen ze natuurlijk ook héél veel ruimte en kan er heet van de naald ook gereageerd worden door de mensen.. Misschien een ideetje? Ik wil me er wel mee bezig houden als er interesse voor is!
Te weinig politici op deze webstek?

Ik lees wel degelijk geregeld deze Mechelen blogt. Maar als politiekers allemaal deze site zouden beginnen te monopoliseren met hun wijsheden, is de charme er m.i. snel van af. Dan wordt het al snel een propagandamachine. Let daar trouwens maar goed voor op volgend jaar, dat het niet sneller zo gebeurt dan jullie lief is. Want als er een paar mee beginnen, kunnen de anderen natuurlijk niet anders dan volgen.

Daarom: laat me maar lezen wat jullie zelf vinden, luisteren is immers al een zo zeldzame gave bij vele politici. en als jullie omgekeerd zouden willen weten wat ik vind over een aantal zaken, kan je terecht op mijn eigen webstek, http://www.karelvanbutsel.be.

Nog iets. Als parallel aan een grotere bekendmaking van deze site (ik zal mijn bestje doen in mijn kennissenkring) KoenS (of anderen) bovendien de actualiteit zou opvolgen en neerpennen, op de site, dan denk ik dat je inderdaad het aantal hits zal zien stijgen. Stad in Vrouwenhanden is misschien een goeie gelegenheid om het eens te proberen?
Wat de schepen betreft : die was 3 weken op congé en is terug beginnen lezen zegt hij - binnenkort zal hij wel eens op iets reageren wed ik.
En Karel Van Butsel heeft natuurlijk gelijk, een politiek medium moet dit in de eerste plaats niet worden, al mag er wel een vleugje politiek bij, maar dan geen propaganda please!!
Ja die cijfers dat is inderdaad toch een heel goed resultaat, Proficiat!
Ik vind het wel een goed idee om dagelijks een iten te wijden aan nieuws ivm onze stad. Misschien zou het ook goed zijn,zoals Markec hierboven aanhaalde om geinteresseerde mensen toch af en toe ook de kans te geven om een topic te plaatsen wanneer ze dat willen. Want het is wel opmerkelijk dat van de 19 Bloggers slechts de helft regelmatig een topic plaatsen.
Dus je kan hiet zelf geen topic plaatsen? Dat verklaart veel natuurlijk, en den deze maar denken dat het aan zijn Mac lag...
Uiteraard is het een waarheid als een koe die als een paal boven water staat dat als je enkel kan reageren op wat anderen opperen en zelf geen onderwerp kan aansnijden de interesse vrij snel kan wegebben.
Maak je het plaatsen van een topic voor iedereen mogelijk krijg je uiteraard binnen de kortste keren 5.365.241 topics, maar dat weze dan maar zo dacht ik, alles heeft zijn voor- en nadelen, en mocht het aantal bloggers rechtevenredig stijgen met het aantal topics zou ik toch geneigd zijn dit te beschouwen als een goede zaak.
Ik ben een regelmatige lezer, maar reageer maar zelden. Wat mij soms stoort, is dat dit blog meer een forum is dan een weblog. Graag meer postjes, dus. Natuurlijk is het makkelijk om commentaar te geven. Misschien moet ik me maar opgeven om mee te bloggen...
Voilà, tweet, dat was eigenlijk ook mijn gedacht. Ik voel me - qua aantal posts - zo op eenzame hoogte dat ik er duizelig van word. Beste medebloggers: kunnen we niet elke dag 1 item posten? En het hoeft niet altijd over Letsen te gaan ;)
Volledig akkoord met Tweet...graag méér posts a.u.b en over méér diverse onderwerpen.....ik citeer de allereerste "post" op mechelen.blogt:

"Mechelen heeft een stadsblog!
Een paar Mechelaars met een zwak voor hun stad krijgen de eer om u te informeren over wat er leeft in de stad!
Besprekingen, recensies, kritieken, … over culturele evenementen; werken; winkelen; wonen; uitgaan;… in deze Dijlestad zullen gauw op deze website te vinden zijn!
Wij zullen er plezier aan beleven bij het schrijven van deze blogs, u hopelijk bij het lezen en het reageren hierop!
Bent u dus op zoek naar een goed restaurant; een leuke film; een mooie ontmoetingsplaats; een verborgen plekje in Mechelen? Kom eens langs en wij zullen u helpen bij uw keuze!"

En biedt de actieve bloggers de kans om te "solliciteren" om ook items te plaatsen....
Ik geef 'tweet' gelijk: dit is soms teveel een forum (best leuk trouwens), maar te weinig een weblog.
Kan iemand me vertellen hoe of waar je 'medeblogger' kan worden, want dat vind ik niet direct terug op deze site.
Stel nu bv dat ik eens een topic zou willen starten over -ik zeg zomaar wat- "Het feit dat de wijken die net buiten het mooie centrum liggen een nogal verloederde indruk geven".
Goed; dat topic starten op zich dat kan ik niet, of misschien bestaat het al maar hoe vind ik het dan? Of bestaat er een topic dat er dicht tegenaan leunt en zo ja hoe kom ik daar achter? Of begin ik er gewoon hier over en zie ik maar wie erop reageert of niet?..En wordt het hier dan geen kakafonie?
Enfin, zoals men kan vaststellen; problemen legio voor de vrij onervaren bezoeker van mechelen.blogt zoals ikzelf.

Voor de rest uiteraard niks dan lof over deze site, het ziet er vrij goed uit en de op het internet aangesloten mechelaar kan er tenminste zijn of haar ei kwijt... 't is alleen wat zoeken naar de juiste nest :-)
Kortom; het nieuwe is eraf en de mankementen beginnen boven te komen! hahaha. ( smaar om te lachen zenne )
Kandidaat bloggers? Als je een lief en vriendelijk mailtje stuurt naar agnetha.broos@khm.be . Kan je je opgeven. Vooral doen! Ik zal me binnenkort eens wagen aan mijn eerste topic. Als we in Mechelen spelen zal ik reklame maken vanop het podium!

@ Joeri doe dat gewoon ook maar.
Ik werk trouwens ook niet aan 't stad.

@Jan C: Kijk maar eens bij de topic rond de Coloma kerk. De Palm reageerde en de Pekton wordt volgend jaar terug opgebouwd in de Van Beethovenstraat nr1.
Kandidaat bloggers? Als je een lief en vriendelijk mailtje stuurt naar agnetha.broos@khm.be . Kan je je opgeven. Vooral doen!

... en twee maanden later ben je nog steeds niet als blogger aanvaardt.
Vooral doorgaan Markec, misschien moest de vakantie er over gaan.
Ook ik lees dit zo goed als alle dagen. alleen schrijf ik hier niet zo veel. Ik denk dat er wel velen zo zijn hoor.
@Karel: "Te weinig politici op deze webstek?
Ik lees wel degelijk geregeld deze Mechelen blogt. Maar als politiekers allemaal deze site zouden beginnen te monopoliseren met hun wijsheden, is de charme er m.i. snel van af."

Allez joeng, wat mij opvalt is dat er hier een categorie "Politiek" is, en wat staat daar te lezen? Nada, rien, niks, zero & nougabolle.
En dit terwijl het volgens mij ( en dan kijk ik al met 1 lodderoog naar de nakende verkiezingen ) zééér interessant zou zijn moesten er enkele Mechelse politici rondlopen die hun ideeën durven blootstellen aan het salomonsoordeel van ons, bloggers.
Immers, wie zomaar wat slogans en propaganda op de blog copy-pasted slaat gegarandeerd een modderfiguur en haalt zich alvast het hoongelag van 1% van de Mechelaars op de hals :-)
En het zal niet lang duren eer de persmuskieten hun neus in de politiblog steken, en dat weten politici maar al te goed.
Neen hoor, ik zou zeggen: ga er maar lekker tegenaan, het zal in ieder geval een portie leuk leesvoer opleveren, maar blijf binnen de categorie politiek, ze dient ervoor en ze staat te verkrotten.
.. wat mij meer stoort: in de categorie Politiek staan er links: TWEE

- Groen
- Pvda

Niet bepaald representatief he. Alsof enkel die twee strekkingen zouden bestaan in Mechelen.... Bij mijn weten zijn in Mechelen volgende partijen actief:
- CD &V, N-VA, VLD, Spirit, Groen (Coalitie) en SP-A, Vlaams Belang (oppositie)...
Maar die partijen, behalve Groen dan, zie ik NIET bij de links staan ?? Toch wel een beetje vreemd...

En ja.. De topic politiek mag zeker aangezwengeld/ opgestart worden!
Jep dat heb ik ook opgemerkt.
Misschien kan Jelle (webmaster) dit aanpassen?
Ofwel al de partijen er in zetten, ofwel naar een meer overkoepelende site linken?
Deze site is er voor iedereen en het zal niet de bedoeling zijn van bloggers / webmaster om partijen voor te trekken..

Misschien een ideetje voor de topic politiek:
- Schetsen van de komende burgemeesterkandidaten?
- Peilingen
- Politieke uitspraken m.b.t. Mechelen; door Mechelse politice; ...
- ...
jezus, neen, laat de politiekers erbuiten;
'k las gisteren in een gespecialiseerd (rondslingerend) blad : burgemeester komt persoonlijk tussen om bouwvergunning 'the block' te bespoedigen ' waar de gewone burger X maanden moet wachten .. bla bla, kwam B.S. persoonlijk tussen...bla bla.. melding over de rel die Jean-Luc in Vilvoorde veroorzaakte door iets gelijkaardig te doen.. wat TV al niet vermag, bla bla...bla....
als je aan politiekers de kans geeft om zich te verantwoorden, dan stopt het nergens,
oeverloos wordt hij die geen houvast vindt en zich toch op het droge wil praten... verdekke, nu zit ik hier al te citeren uit iets dat nog niet verschenen is..
laten we het liever nog eens hebben over serieuse zaken zoals : waar eet je authentiek zonder dat je beurs gesneden wordt ;-) ?
Wel Manou, loop dan eens door de OLV-straat. Voor real Belgian food kan ik eethuis Roger aanraden voor witloof- en steakspecialiteiten. Het ziet er misschien niet zo trendy uit, maar het is er wel lekker.
Het gebeurt slechts zelden; maar vandaag ga ik het doen: op mijn woorden terugkomen.
Even dacht ik dat politici vies waren van hoongelach ten aanzien van hun persoon, tot mij te binnen schoot dat men wekelijks kan aanschouwen in Man Bijt Hond hoe burgemeesters nota bene, gezeten op een Mechanische Stier (!) die in een Zwembad (!) gemonteerd staat terwijl ze tevergeefs hun evenwicht proberen te behouden, hun heimat aan de man proberen te brengen.... QUE??
Inderdaad, u leest het goed, het gebeurt wel degelijk echt en qua tijd- en plaatsbepaling: Belgie, W-Europa anno 2005 ( NA Chr.).
Om af te sluiten met een citaat van JPVR: "'t is godverdomme godgeklaagd"
stadsblog in Waregem heet "e-gazette wareber". Al 400 bijdragen sedert start 10 maanden geleden. Waregem komt blijkbaar niet in de lijst voor.