Nieuws 12/09/2005

met categorie:  
* Tienerboefjes

* Assisenproces tegen Mechelaar

* Geld vrijgemaakt voor Nekkerspoelstraat

* Skaters veroveren binnenstad
* De politie van Mechelen heeft dit weekend 3 tieners opgepakt die een 14-jarige jongen hadden beroofd. De jongens van 15, 16 en 18 jaar oud beroofden hun slachtoffer van zijn geld en zijn mp3-speler. Dat gebeurde op de Leermarkt. (Radio Via FM 106.6)

* In Antwerpen start vandaag het Assisenproces tegen een jongeman uit Mechelen die zijn ex-vriendin bijna had vermoord. De dader was een nieuwe relatie begonnen met een andere vrouw. Maar die had het uitgemaakt, na roddels van zijn vroegere vriendin. Onder invloed van drank en xtc stak hij zijn ex een 20-tal keren in de borst. Het slachtoffer overleefde de messteken. (Radio Via FM 106.6)

* De provincie Antwerpen heeft geld vrijgemaakt voor de heraanleg van de Nekkerspoelstraat. Die belangrijke invalsweg verkeert al jaren in slechte staat. Dat wordt binnenkort veranderd.
Er komen verkeersremmers met veel groen. Het zware verkeer zal ook zoveel mogelijk worden omgeleid via andere wegen. Ook komt er een nieuwe weg in de omgeving. (RTV)


* Skaters kwamen gisterennamiddag uit alle hoeken van het land naar Mechelen om het gebrek aan deftige skate-infrastructuur in de Dijlestad aan te klagen. Ze trokken in optocht van de Grote Markt naar het stedelijk zwembad in de Leliestraat.

,,Het ontbreekt Mechelen aan de meest essentiële sportvoorzieningen. We moeten het doen met één zwembad, een ontoereikende gymnastiekinfrastructuur en ook skaters klagen steen en been omdat zijn hun sport niet naar behoren kunnen beoefenen'', zegt Caroline Gennez. ,,Daarom stellen wij voor een skatepark te bouwen op het terrein naast de nieuwe zwemdok. De plannen hiervoor werden reeds goedgekeurd door het vorige college, maar de huidige coalitie besliste om er niet mee door te gaan.''

Volgens de actievoerders kunnen skaters vandaag enkel terecht in sportpark De Nekker, en dan nog tegen betaling.

,,Ze moeten er twee of drie euro neertellen voor toestellen waar de echte skater zijn neus voor ophaalt. Veel skaters trekken naar Edegem en Sint- Niklaas, waar ze bovenop hun verplaatsingskosten ook nog vijf euro inkomgeld moeten betalen'', zeggen Peter Brants en Serge Gooskens, uitbaters van scatewinkel Core Shop in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Volgens Caroline Gennez kan een professionele skatepiste in de Leliestraat de uitstraling van Mechelen bevorderen. ,,Mechelen zou internationale wedstrijden, demonstraties door Europese topskaters en sportkampen voor jonge skaters kunnen organiseren'', aldus de politica.

Dat de huidige coalitie de plannen voor een skatepark in de Leliestraat heeft opgeborgen, heeft echter alles te maken met buurtprotest tegen te verwachten lawaaioverlast. ,,Het skatepark moet gebouwd worden op niveau -1, om overlast te vermijden en de skeelervereniging die nu op het terrein actief is, niet te hinderen. De stad zal moeten investeren in dit project, maar kan ook haar licht opsteken bij het Impulsfonds om subsidies te krijgen'', besluit Caroline Gennez.
Met hun actie eist de skatende jeugd een overdekt skatepark.
( Stefaan CROONEN - Het Nieuwsblad)
Skaten in de Leliestraat? Aan de Nieuwe Zwemdok dan of wat? Als dat al ergens zou kunnen, qua open ruimte, lijkt me het Douaneplein veel en veel beter. Of waarom niet de Provincie aanzetten om het toch in de Nekker of in het Vrijbroekparkt te doen?
als je Mechelen wil promoten als een hippe woonstad, moet je het wonen aangenaam maken voor alle categoriëen van de bevolking....wat een beetje ontbreekt in (sommige) Mechelse wijken, is ruimte waar kinderen ongestoord kunnen spelen en sporten...
Wie denkt die Caroline Gennez wel dat ze is? Ze zou beter eerst nadenken over de nadelen i.p.v. allerlei dingen te eisen en alleen aan het burgemeesterschap te denken.
En wie denkt mechelaar wel dat hij is? Een eeuwige kankeraar, egoïst en alles voor mij, niks voor een ander heb ik zo de indruk. En dan liefst wat uithalen naar de politiek, want die zijn toch de schuld van alles. Een beetje last met een bepaalde partij misschien?

Ik denk, eens te meer, dat deze zaak op een volwassen manier moet opgelost worden, met respect voor iedereen. Die skaters vragen nu al jaren een oplossing - toch beter dan dan in de stad op het voetpad moeten skaten dacht ik. Maar dan moet er ook wat gegeven worden en niet steeds genomen en automatisch afgewezen - we zitten hier in hetzelfde straatje als met de fuifzaal. Tof idee, maar niet in mijn buurt..... Oh nee!
Nathan heeft hierin groot gelijk: Ik ben helemaal niet tegen een skatepark maar eer zijn grotere noden voor de mechelse jeugd. Elke wijk zou een speelplein moeten hebben of anders deze plaatsen openstellen voor de jongeren i.p.v. te pas en te onpas straten liggen af te sluiten wat ook voor overlast zorgt voor de plaatselijke bewoners. Het beste voorbeeld hiervan was deze zomer de Donkerlei. In deze straat is er een speelplein: spijtig genoeg is deze bijna altijd gesloten. De mechelse oplossing: We maken van bovenvermelde straat een speelstraat...
Wat ik mij dan weer afvraag is: "Is dat nu zo echt persé dringend nodig?"
Er is dus geen skatepark in Mechelen, dat is waar, en een vélodrome om zesdaagsen in te organiseren hebben we ook al niet, om te gaan ijsschaatsen moeten we naar Heist-Op-Den-Hoop of elders trekken, over een degelijk autorace-circuit praat niemand en dan zwijg ik nog over het schromelijk gebrek aan indoorskipistes...

En er is zoals gezegd dus geen skatepark in Mechelen en dus moeten die arme skaters hun hobby maar op de pechstrook van de E19 uitoefenen of naar andere oorden trekken waar ze die sukkeltjes uit Mechelen scheiden van hun zakgeld.

Mensen mensen, 't is bij mijn weten nog steeds STAD Mechelen he, NIET Olympisch Dorp Mechelen, en ik zal er wel de banvloeken van heel de skatewereld mee op mijn hals halen, maar hier is nu eenmaal geen skatepark en dus moet je om te skaten ergens anders zijn, net zoals er elke dag een hele hoop mensen die samen een hele hoop sporten beoefenen ergens anders moeten zijn omdat er in Mechelen nu eenmaal geen accomodatie is.
En dat is heel jammer en oneerlijk en geen skatepark maar wel miljoenen sjotpleinen en blablabla.. awel ja, heel jammer maar helaas, we kunnen niet alles hebben; dat is nu zo, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven, van Jakkemakke tot New York, nergens hebben ze alles en er zal altijd wel iemand ontgoocheld en benadeeld zijn.

En begrijp me niet verkeerd, ik wil niet grof klinken of onbeleefd wezen, maar kort samengevat: 't Is nu eenmaal zo, leer ermee leven, ge zult in uw leven nog wel eens iets tegenkomen dat tegen uw goesting is.
Voila, dat mag al tellen qua cliché :-), lees deze post nu nog eens met "that's life van F.Sinatra op de achtergrond en 't spel is compleet.
En waar moet ik lopen ?
En waar kan ik BMX-en ?
Dikwijls lees ik "Op vraag van de jeugd", "Op vraag van de buurtbewoners", "wegens buurtprotest".
Nooit geen namen of aantallen.
En een sportraad vertegenwoordigt alleen maar sportverenigingen (goed voor de politiekers).
En een een buurtvergadering is toch maar een rookkransje.
LOL, die Netels toch, slecht geslapen of ooit is van een skateboard gevallen en je pijn gedaan?
Damn.... ondertussen ben ik 28 en begon zo'n 17 jaar geleden ook te skaten. Het feit dat men nog steeds in grote getallen skate (iets dat in de states al aan de gang is van midden jaren '50) wijst erop dat dit geen rage van voorbij gaande aard is (Wat van het nichterige skeeleren wel kan gezegd worden).

Ik pleit daarom ook voor een skatepark voor jongeren. Vergeet niet dat dit een subcultuur is die bijdraagt tot de ontwikkeling van de jongeren. Vaak zijn deze enorm creatief bezig met muziek en vormen van straatkunst (neen niet alleen grafitti maar ECHTE kunst). Ik denk dat er in de mechelese binnenstad idd genoeg plaats is om zoiets op te zetten! Dit zorgt er ook voor dat het skaten wegblijft uit de winkelstraten wat een meer verzorgde indruk nalaat (geen 'rondhangende' jongeren, geen lawaai, ...)
Go ahead! Zou ik zeggen. Een puik plan om de jongeren zich in deze stad te laten thuisvoelen !
D'er is hun toch een beloofd in Heffen (=Mechelen) en dat is toch al een stukske dichter als St. Niklaas. En daarbij er zijn geen centen meer over want de Lamot kost ons weeral 120 000.000 Belgische frankskes meer kosten. Mechelaars hoe gaan we dat weeral oplossen?
Tijdens een regenachtig jaar is het triestig te zien hoe weinig er op de piste aan de Leliestraat gerolschaatst wordt. En intussen sta je daar als loper voor een gesloten poort.
Dat is trouwens ook een unicum in Vlaanderen : een piste omheind met een luxe hek.
Een schoolvoorbeeld van nutsminimalisatie.
De beste oplossing is voor mij : lopen, die sport met de plankske, BMX en ATU (All Terrain Unicycling).
En een camera erop natuurlijk.
En dat hek gebruiken voor een jongerengevangenis.
Die camera moet natuurlijk dienen om te controleren of mevrouw Caroline (toekomstig schepen van properteit) niet met haar schoenen op de zitbanken zit.
Sint Netels even terzijde : er is wel een schaatsbaan in Mechelen, namelijk in Leest, je moet dus niet naar Heist o/d Boebel.
In Zemst is er ook een rolschaatsbaan. Als beide clubs en gemeentes nu eens samenwerkten om een piste te maken onder iets overdekts. Maar dan zou het wellicht te koud zijn in de winter.
Over de angst voor onnoemelijke feiten : de hagen rooien is natuurlijk te simpel.
De Colomawijk heeft geen markt. Er is gewoon nood aan een multifunctionele open ruimte.
Maar ja, de ambtenaar heeft weer de gemakkelijkheidsoplossing gekozen. En niemand is geïnteresseerd in mijn buik of hart.
Met het gemeenteraadslid in die straat zijn wij ook al niets.
Het protest tegen het misbruik van die piste duurt al 30 ? jaar.
ik zou miss zoeke naar een prive investeerder dan zal het stadsbestuur er geen probleem van maken, denk ik
en als ge dan vraagt aan de stad om in de omgeving van de jozaf verbertstraat (op het plein) een ramp(piste voor te skaten)vraagt en tevergeefs mails stuurt dan antwoorden ze niet en dan zie je de kids weer de trappen nemen aan de blokken tussen de auto's, dit vind ik dan weer levensgevaarlijk want als ze van de trappen komen zitten ze direct op de rijbaan en zoals er veel weten zijn er van die mannen die hopen dat iedereen hun gezien heeft met hun blinkend bakske tegen 80km per uur door de straten racen waar je maar 50km per uur mag doen!! wat zouden ze daaraan moeten doen want ik zou geen doden op mijn stoep willen hoor
De Mechelse rechter heeft een man van 25 uit Sint-katelijne-waver opschorting van straf gegeven. De man werd beticht van kleine brandstichtingen in april, mei en augustus van 2003. Die vonden plaats in flatgebouwen in de Mahatma Gandistraat in Mechelen. De schade bij de branden bleef beperkt. De beklaagde had volgens zijn verdediger zelfmoordgedachten, en daar toonde de rechter begrip voor. wat vinden jullie daarvan?omdat meneer zelfmoordgedachten heeft gaat hij even de dingen in brand steken van een ander!!
In de krant Het Laatste Nieuws van 10 september stond een artikel over de beste skateparken in Vlaanderen. Stond in de lijst: De Nekker. Bovendien gaat het stadsbestuur blijkbaar ook investeren in skate-infrastructuur in Heffen. Het is dus niet zo dat er helemaal niets is. Voor een stad als Mechelen volstaat het huidige aanbod vermoed ik. Kleinschalige wijkgerichte initiatieven lijken me bovendien veel waardevoller dan een internationaal skatepark waar slechts een beperkte doelgroep baat bij heeft.
het beste skatepark ligt inderdaad in het sportpark de nekker, zo blijkt uit onderzoek. De stad onderzoekt nu ook de mogelijkheid om een skateramp te voorzien in Heffen. Maar we gaan eerst aan de omwonenden vragen of zij zoiets zien zitten want al te vaak zeggen de vragers/eisers: een schitterend idee maar niet in mijn tuin. Eerst de mensen naar hun oordeel vragen en dan beslissen. Dat is geen teken van besluiteloosheid, wel één van luisteren naar de mensen.
Hier staat zeer veel waarop we zouden kunnen reageren.

1. Speelstraten komen er op vraag van bewoners. Een straat moet bovendien aan vrij strikte voorwaarden voldoen, voor het een speelstraat kan worden.
2. De Nekker is op zich geen slechte loctie. Alleen laat de accomodatie te wensen over, hoor ik van vele skaters. Zij zijn dan ook niet gehoord.
3. Langs de ene kant hoeven we niet voor alle sporten een accomodatie te voorzien, toch moet ik vaststellen dat elk zichzelf respecterend dorp minstens een skateramp heeft. Men zegt dat Mechelen toch ongeveer een 1000 skaters telt. Is die groep dan zo klein?
4. Aan de politici zou ik aanraden wat minder snel te beloven en zich wat beter te informeren en beter met hun administratie te communiceren. Voor het loon dat ze hier in Mechelen trekken, bovenop al hun andere vetbetaalde jobkes zou dat wel mogen.Volgens mij is schepen in een stad als Mechelen een voltijdse job, die combineren met een andere kan alleen maar leiden tot je job slecht doen.
Eigenlijk is de stille gedachte dikwijls : "Bang Voor Jongeren"
THE CELTIC GROUP breidt uit ze gaan binnenkort een zaak openen in Walem het gaat THE CELTIC HOUSE noemen, hopenlijk hebben ze er ook zo'n lekkere schotels als in de CELTIC PUB op de steenweg 28!
We gaan er allen naartoe!!!!!!
******GO CELTICGROUP********
ja maar ik zou willen weten of ze dat skatepark nu gaan maken .enn zo is het dan al af want ik will gaan skate een ik verveel me hier gewoon wat op de binnen stad te liggen skaten oke zgee plzzzz
Wannes, je kan nu al skaten in het sportpark De Nekker en er zijn plannen voor een skateterrein in Heffen. Maar eerst gaan we de buurt aldaar bevragen. Is de reactie positief, zijn we vertrokken.
Ik zou graag een BMX piste hebben.
hey celtic rangers, jullie hebben je eigen naam al verbrand MechelenBlogt, zie derde populairste post op deze blog, dus schei uit met jullie reclame
is er all een nieuw skate park in mechellen komt er een skatepark kweet ni ik kan goe lezen maar ik begrijp er nieks van???:S
kan er iemand op antwoorde
ik ben verdomme 32 en skate sinds mijn 14.
De skate periodes in mijn leven zijn de mooiste dagen van mijn leven geweest. Het is zoveel meer dan sport. Ik heb er heel veel vrienden mee gekregen, meestal jonger dan ik.
Dat skatepark in putte is een schande... wanneer voorzien ze dat ne keer van deftig hout? In Vorselaar hebben ze jaren geleden onze toestellen afgebroken omdat ze onveilig waren. Die in Putte zijn nog véél erger.
En dat skatepark in de Nekker is zoals altijd aangekocht door mensen die niet weten wat skaters willen... Ik droom nog steeds om zelf een zaak te starten die toestellen bouwt die skaters willen...
ik vind dat er een skatepark moet komen in mechelen in het centrum ergens... iedereen kan er terecht!
er zouden veel meer jongeren zich kunnen amuseren!!!
er is plaats genoeg!!!!!!!!