Feedback op "Mechelen" en "Mechelen Blogt"

met categorie:  
We zijn reeds vier maanden aan het bloggen, dus is het misschien tijd voor een eerste terugblik op het project.

Wat vinden jullie van "Mechelen Blogt" in het algemeen? Moeten er zaken aan veranderd worden? Wat zijn de pluspunten? enz.

Een oudere vriend van me die reeds heel zijn leven in Mechelen woont heeft de moeite gedaan om zijn gedachten op te schrijven. Hij heeft de 'gouden periode' van Mechelen nog actief meegemaakt en heeft met zijn ervaring en kennis een 'eerlijke uiteenzetting' gemaakt over Mechelen en Mechelen Blogt.

Reageren mag altijd. Je eigen gedachten / gevoelens / wensen i.v.m. Mechelen en Mechelen Blogt opschrijven, is leuke leesvoer voor anderen en goede feedback voor onsHet Mechelen van vandaag bekeken door de bril van een zestiger.

Mechelen in vrouwenhanden… komt dat wel goed?
Er zijn sommige dingen die in vrouwenhanden op de juiste plaats zijn…,maar Mechelen?

Wat ik een beetje mis in Mechelen Blogt is de typisch Belgische haarklieverige kritiek .
Het komt zo over als een reclamefoldertje van de stad.
En niet dat de stad dat niet kan gebruiken hoor. Daar niet van. Het is kwart over twaalf en dus de hoogste tijd dat wij eens voor ons eigen opkomen.

Na een tijd waarin de Mechelaar zijn weg niet meer vond in de stad en waarin de bloembak vervangen werd door vluchtheuvel en dan een streepjescode om vervolgens te stoppen met een verboden richting, begin ik eindelijk een beetje te weten hoe ik op mijn eigen Grote Markt geraak.
Wie wat doet interesseert de modale Mechelaar immers niet als er maar iets gebeurt. En als dit maar met voldoende maturiteit en inzicht en kennis van zaken gebeurt.

Stilaan herrijst Mechelen. Maar samen met dit herrijzen zie je parallellen met andere grootsteden. Centra verschuiven voortdurend. Brussel werd in één adem genoemd met zijn winkelstraten. De Hoogstraat verschoof naar den “Avenue Louise”, en nieuwe galerijen rond de Grote Markt trokken op hun beurt het publiek weg. Je vraagt je in zulke steden af waar moet je vandaag naartoe. Het is zoiets als met de mode. Alles is mode als het maar nieuw, origineel en opvallend is. Niemand trekt zich nog iets aan van stabiliteit of een duurzaam project.
Voor mij is een hoogtepunt in dit Mechelen in vrouwenhanden het brouwsel van “Het Anker”, onze enige echte Mechelse Brouwerij. Het nieuwe bier de Margriet komt uit de kelders van deze ouderdomsdeken. En meteen een schot in de roos.
We zouden met zijn allen een pakt moeten sluiten met de eigenaar zodat hij zijn Brouwerij niet verpatst aan de meest biedende. En dat dit Mechels blijft.
Een kwestie van eer. Voor wie de betekenis van dit woord nog kent.

Maar goed we hebben nu onze Parkings, we krijgen een tweede centrum de Lamot Site aansluitend via de Ijzeren Leen op de Grote Markt ook met dito Parking. Enkele details terzijde gelaten, zoals als je eens vergeet dat je wagen nog in de Parking staat en je vergast wordt op een ticket vergelijkbaar met de entree van Torhout Werchter, vind ik die Parkings wel een negen op tien op de schaal van veilig- duidelijk- praktisch- proper-, verdienen.
De vismarkt heeft nog weinig met vis van doen. Maar des te meer met uitgaan en jong zijn. Niet echt mijn ding, maar de Sixtijnse kapel is ook uit het stof en de rommel ontstaan, …toch?
Toch is er iets dat de modale Mechelaar tegen houdt om naar zijn stad te gaan. Pak de fiets zegt men. Nee zeg ik, want ik val daar af. Dus de auto de Parking in en dan slenteren. Maar de onduidelijkheid en de onoverzichtelijke verkeersignalisatie daar erger ik mij dood aan. Dus ik ga niet zo snel naar de stad. Over een stuk van 1000m moet je dertig, dan vijftig, dan zeventig, en dan snel stoppen voor het rood. Kunnen ze daar nu echt eens geen rechte lijn in trekken. Veiligheid??? Doe me een lol jongen. Met de neus op je kilometerteller, want er is nultolerantie. Als ze die test in het rijexamen inlassen 30- 50 -70 en rood licht buist iedere kandidaat. Het is misschien een oplossing voor het teveel aan auto’s.
Heb nou eens de moed om te zeggen, intra muros is het dertig, daar rond is het vijftig. En iets anders is er niet.
Je telt op sommige plaatsen tien borden over één kilometer en dat is iets teveel.

Mechelen is dus op het goede pad, daar zijn we het over eens.
En Mechelen blogt is een aanrader.

Faso, broer van Burkina

Welwelwel...
deze reactie verdient in mijn boek een doekje. Meer van dat graag.
Aan het 'reclamefoldergehalte' van dit blog wordt gewerkt; de opmerking is terecht.
Ik ben op korte tijd een fan geworden van deze stadsblog - waar ik dagelijks een kijkje kom nemen. Ik vind de lay-out klaar en duidelijk, zonder franjes, maar geslaagd naar mijn smaak. Er komt ook wat meer vaart in, en da's goed - voorheen was het soms wat lang wachten op een nieuwe blog. De variatie in thema's is OK. (NB: is het niet mogelijk om het kolommetje met de laatste reacties wat langer te maken - soms zijn een aantal reacties nogal snel 'verdwenen', en da's vervelend omdat ze dan te 'zoeken' zijn op soms oudere blogs...). Ik kan me wel vinden in de reacties van Burkina's broer - alleen vind ik niet dat deze blog zo'n overdreven reclamefoldergehalte heeft... Inderdaad: hier zijn regelmatig positieve en zelfs enthousiaste reacties te lezen - maar ik zie ook dikwijls kritische opmerkingen... Dus? En als het 'goed' is mag het ook wel gezegd worden hé? Ik denk dat niemand (of toch weinigen) van de bezoekers aan deze site, er 'belangen' bij hebben om de zaken positiever voor te stellen dan nodig. Niemand wordt een premie uitbetaald om de enthousiasteling uit te hangen (denk ik toch?)...
Maar misschien zijn we het niet zo gewoon om deze wat typische Belgische of Mechelse mentaliteit van haarklieverij los te laten?
Als ik met een ei zit, of iets het bekritiseren waard vind, zal je me heus wel horen, hoor... Maar ik verkies toch een positief-opbouwende sfeer (natuurlijk gezond-kritisch) boven gezaag en gekanker...
En ja, om nog op een puntje van Faso in te gaan: ik denk ook dat het 'centrum' van de stad zich aan het verleggen is naar z'n oudste kern.
En... Het Anker brouwt schitterende bieren. Ik zweer bij de Gouden Carolus trippel, maar ik nipte ook onlangs van de 'Margriet' van m'n buurvrouw - en ik moet zeggen: inderdaad: een schot in de roos...
Evenals JanS bezoek ik dagelijks deze Blog en plaats ik regelmatig een reactie.Ik ben blij dat er nu wel meer beweging is op de site en gelukkig ook meer variatie in de thema's. Ik heb toch twee opmerkingen of beter gezegd vraagjes. Zoals JanS al voorstelt, zou het inderdaad veel gemakkelijker zijn moest het kolommetje met recente reacties wat langer kunnen gemaakt worden, want nu is het soms zoeken naar de juiste blog waar ze staan. De tweede vraag is of het niet mogelijk zou zijn om de laatste reactie telkens vooraan te plaatsen in plaats van onderaan, want nu moeten we steeds helemaal naar beneden scrollen, zeker indien het item druk wordt bezocht en beantwoord. Is dit mogelijk om aan te passen, a.u.b.?
Wat betreft brouwerij Het Anker, ben ik helemaal akkoord ze moet absoluut Mechels blijven !
Volledig akkoord met JanS. Maar Faso, het is nu éénmaal zo dat er misschien op deze wereld ook wel positieve mensen bestaan, die de zaken niet zwart-wit bekijken. Die niet direct de deur dichtgooien als iets niet in hun kraam past en het daarom dan maar bot veroordelen. Trouwens zo ben je zelf ook niet als ik je opmerkingen lees. Maar van die deurendichtgooiers, zo ken ik er helaas wel ook en er zijn er te veel naar mijn zin.
En dat is belangrijk - het halfvolle tegen het halflege glas. Maar er zit veel zinnigs in de opmerkingen van Faso.
Ik ben een regelmatige lezer van 'Mechelen Blogt' én met plezier. Vooral het positief-constructieve karakter van de bijdragen staan mij aan. Ik zou gerust willen mee-bloggen. Alleen wacht ik nog altijd op een antwoord op de vraag: hoe word je zélf 'blogger'? Ik heb nog steeds geen reactie ontvangen op mijn mail naar mevr. Broos die dat blijkbaar zou moeten coördineren. Niet dus!
Om mee te doen, stuur een mailtje naar http://mechelen.blogt.be/di...
Vreemd...

Net zoals Koen DV diende ik, als enthousiaste fiere Mechelaar, al tijden geleden (meteen toen het in "Onder Den Toren" en de krant stond) mijn kandidatuur in op aangeveven e-mail adres. Na eerst geen reactie, ook niet na een tweede mailtje, mailde ik een andere betrokkene die me vertelde dat ik op een reservelijst zou staan,... ondertussen stelde ik echter vast dat nieuwe mensen zich aandienden, en binnen de korste keren "blogger" waren. Je zou haast gaan denken "twee maten en twee gewichten".. Maa dat zal wel niet hoop ik!

Enfin nu is de procedure blijkbaar plots veranderd.? Bedankt om het ons te vertellen Peter... of we wisten dit wellicht nog niet!

OF ik nog opnieuw mijn kandidatuur Blogger sel, daar heb ik ondertussen wat twijfels bij;.. We zien nog wel..
Peter, via die link lukt het ook niet, vermits ik geen account heb en dus geen toegang. Hopelijk komt er ooit wel eens een reactie...
Het wordt steeds eigenaardiger....men plaatst wel een blog 'feedback' om eventuele opmerkingen te melden, waarvan ik vermoed dat die niet eens werden gelezen. Wat die kandidatuur Bloggers betreft, vind ik het wel heel vreemd, dat verschillende kandidaten al een hele tijd hun aanvraag indienden maar niet eens de kans krijgen, maar anderzijds verschijnen er nu om de haverklap wel nieuw bloggers op de site !!! Hoe is dat te verklaren ?
Ja, Garda, ik maakte me diezelfde bedenkingen... Hoe vaak las ik al dat Markec graag blogger zou worden bvb....
Om blogger te worden moet je inderdaad een mailtje sturen naar jelle.van.den.bergh@khm.be
Op die manier ben ik toch blogger geworden..
@Garda: tuurlijk lezen wij alle reacties, wat denk je nu. We schrijven iets en we kijken niet hoe de mensen er op reageren? Waar ben je dan mee bezig vraag ik me af? Ik heb deze topic geopend voor mensen die graag schrijven en hun mening over Mechelen en Mechelen Blogt graag wilden laten horen. (Zoals Fasso) De feedback zal later zeker gebruikt worden, maar je moet weten dat het ook allemaal vrijwilligers zijn die bloggen. (Ook Jelle trouwens). En dit in onze vrije tijd doen...
Binnenkort zal er wel een kleine bijeenkomst zijn, denk ik. Daar kunnen we dan onze ideeën, feedback, ... zeggen.
Ik heb trouwens van iemand gehoord dat het handig zou zijn bij de topics van 'nieuws' om op elk hoofdpunt apart te kunnen reageren. Nu staan de reacties van alle punten door elkaar. Aan een project zoals Mechelen Blogt kan je waarschijnlijk veel sleutelen. Feedback is dus nog steeds welkom en er zal ook naar geluisterd worden. Maar alles op tijd natuurlijk
Ik denk ook dat het interessanter zou zijn om onder elk hoofdpunt van het nieuws de kans te krijgen om apart te reageren. ik ben in ieder geval blij te vernemen dat er dan toch zal gereageerd worden op de feedback, we zullen het later dan hopelijk wel ondervinden, hé. ik heb daarnet juist een nieuwsje gelezen op Telenetportaal dat Antwerpen op 1 oktober ook start met 'Antwerpen Blogt'! Ik ben heel benieuwd wat zij er van zullen terecht brengen ;-)
...aan wie er wat kan aan doen: is het mogelijk om het kolommetje met reacties te verlengen aub? 5 reacties is erg kort - op sommige dagen gaat het bijzonder snel, en zijn de reacties al ergens 'verdwenen' - soms op oude blogs- voordat ze door anderen kunnen gelezen worden. Zo worden ze niet meer 'gevonden', of slechts per toeval ontdekt. En da's wel spijtig. Het is soms een héél zoekwerk om de laatste reacties op te sporen. Zeker nu meer en meer mensen beginnen te reageren.
Moet technisch toch mogelijk zijn, niet?
Ik denk niet dat ik alleen sta met deze opmerking. Ik gaf ze al eens een hele tijd geleden, evenals Garda..., maar tot hiertoe kwam hierop nog geen reactie...
Maar misschien moet ik nog even geduld hebben? Ik hoop in ieder geval dat er rekening mee gehouden zal worden. Het zal de 'leesbaarheid' en het 'gebruiksgemak' beslist vergroten.
Bedankt!
volledig akkoord met JanS - als we nu eens de reactie per dag proberen te groeperen en de reacties van de vorige dag ook, maar dan onder een hoofding : "reacties gisteren" of iets dergelijks?
ik ben ook helemaal akkoord Rudi, dat is inderdaad een heel goed voorstel. Dat moet toch mogelijk zijn, hé!
Ondanks het feit dat deze reactie ironisch genoeg het rijtje weeral een plaatsje doet opschuiven: eveneens akkoord met JanS, het aantal post-it'jes met daarop de te volgen items gekribbeld die her en der op mijn monitor geplakt zijn loopt stilaan de spuigaten uit.
Voilà, m'n beste meneer Sint-Netels: zo sta ik -voorlopig- weer bovenaan de reacties! Je ziet: het kan héél snel gaan. Dus, na deze opmerkingen over het té korte lijstje links, van Rudi, Garda, St.Netels , mezelf en wie nog (?) , heb ik toch sterk het gevoel dat er écht iets moet aan gebeuren. Niet? Ik moet zeggen dat het voorstel van Rudi me wel iets zegt...
En anders... zul je deze reactie misschien binnen een paar uur reeds moeten zoeken, of per toeval volgende maand ontdekken...
Ja, zo is dat, nu sta ik misschien weer eventjes bovenaan, hé.
Toch eigenaardig, nu verschijnen er plotseling wel nieuwe bloggers zoals Florisla, Koen en nu weer ene Bart...
maar Markec krijgt blijkbaar geen kans!
zo heb ik maandag gevraagd of er al iemand gaan kijken was naar de nieuw aangelegde tuin van het Hof van busleyden. Voorlopig zonder reactie. Het zal er wel aan gelegen hebben dat ik ook direct uit het lijstje was verdwenen.
Ja, vadderik zo komt dat, hé.
Ik ben er gisteren toevallig langs gereden, ze zijn daar inderdaad heel hard aan 't werken hetligt helemaal open, er wordt vooral nog gegraven. Johan Lamon stond er ook op te kijken. Het zal zeker nog een hele tijd duren eer de nieuwe tuin zal klaar zijn, hoor.
Da's waar Vadderik - deze vraag heb ik gemist - nu heb ik ze gezocht en gevonden... Maar nee, de tuin van het Hof Van Busleyden heb ik nog niet gezien - ik ben er de laatste keer gepasseerd zowat drie weken geleden, en toen was het nog een klein rampgebied... Maar ik zal beslist één van deze dagen eens gaan kijken. Het lijkt me dat je er niet heel tevreden mee bent? of vergis ik me?
Het doet heel vreemd aan. Meer dan vijftig jaar ken je dat als een gazonnetje en plots wordt dat een groot wit veld. Witte kleine steentjes (dolomiet?) bedekken de hel opp. Er zijn twee uitssneden omzoomd door grote witte boorden en daarin een paar m2 gras en twee kleine boompjes. Het lijkt dat het gebouw beter tot zijn recht komt maar het komt heel vreemd over.
Ik vermoed dat de kant vd St Janstraat hetzelfde uitzicht gaat krijgen. Aan de lange muur, vroeger bedekt door klimop, staat nu een soort (vergeef me de uitdrukking) aperek. 't zal ook wel een bedoeling hebben zeker. We wachten af en w zullen er wel aan wennen zeker!
... en ik blijf volharden in de boosheid natuurlijk... Ik wil de reacties, gegeven op de té korte kolom links, en de voorstellen hieromtrent, niet laten 'begraven', onvindbaar in een oudere blog... Daarom is het nodig dat ik blijf 'doorzeuren', en opnieuw probeer in de '5-reacties-kolom' 'aanwezig' te blijven... Sorry mensen...
Wie onderschrijft mee deze opbouwende kritiek?
Bij deze onderschrijf ik uw opbouwende kritiek en schaar mij achter uw snode plannen.
5 is te weinig!
Uiteraard blijf ik mee voor hetzelfde doorzeuren, de lijst met reacties moet absoluut veel langer worden!
Het voorstel van Rudi, toch een echte blogger, vind ik eigenlijk heel goed, dat moet toch wel uitvoerbaar zijn, hé. Allez mensen reageer hieronder eens massaal en onderschrijf zoals JanS het zo mooi vraagt deze opbouwende kritiek.
Ik weet het - het is irritant - maar als je onze opbouwende kritiek nog wil kunnen lezen, en/of terugvinden (...van Garda, Rudi, vadderik, Sint Netels en mezelf...), is het nodig dat we steeds opnieuw in het '5 reacties-kolommetje' staan..., tot er ook een antwoord komt van de 'organisatoren' van Mechelen blogt... Anders verdwijnen we van de zijlijn in de marge... en dan is onze opbouwende kritiek wéérom foetsie... Willen jullie het voorstel van Rudi overwegen? bedankt.
Dus: best eerbare snode plannen... ;)
Tja, irritant.. 't is niet de bedoeling maar hoe trek je anders de aandacht natuurlijk..
Eerst en vooral allemaal bedankt voor de steun bij mijn voorstel - vandaar mijn vraag aan de "blogmaster" kan dit niet georganiseerd worden en laat ons zo vlug mogelijk iets weten .

Wat Vadderiks opmerking over de tuin van Busleyden betreft :'t is niet omdat je 50 jaar op hetzelfde gekeken hebt dat het niet mag veranderen hé. Je vindt de muur nu al een apenrek, maar het hele gedoe is nog niet af. Laat ons eens afwachten tot het hele project klaar is, naar mijn weten is het ontworpen door een heel competent bedrijf. Geduld dus maar hé.
En als nu niet de 5 laatse reacties maar enkel de laatse reactie van de 5 laatst bewerkte onderwerpen ?
@ seppe; misschien geen slecht idee, maar ik vind persoonlijk het voorstel van Rudi beter. Wat denken anderen hierover?
Ik vind het voorstel van Rudi in ieder geval ook het beste en het lijkt mij ook heel logisch. Dus Blogmaster probeer dit zo vlug mogelijk op te lossen a.u.b.
Heeft er iemand gelezen dat ik het niet mooi vond? Ik heb juist gezegd dat het vreemd aanvoelde. Ik heb er ook bijverteld dat ik vond dat het gebouw beter tot zijn recht kwam. Het zal zijn functie wel krijgen in het geheel en achteraf zal blijken dat het al dan niet in het geheel past maar nu lijkt het meer op een aperek. De groendienst zal wel blij zijn want veel gras zal er niet af te rijden zijn. Ik ben ook te vinden voor het voorstel van rudi.
Misschien is dit wel een goed teken, er is in ieder geval toch al een kleine aanpassing gebeurd. Ik heb namelijk juist gemerkt dat de link politiek wel ineens is aangevuld! Nu is het nog heel spannend afwachten op de aanpassing van de reactielijst naar het goede voorstel van Rudi, hé.Ik ben benieuwd....
Vandaag voor het eerst kennis gemaakt met Mechelse Bloggers.Geweeeeldig !!
Ik ben medewerker van het radioprogramma "oep zn Mechels" wil er iemand van jullie niet eens naar de studio komen? Een beetje reclame kan nooit kwaad he.U bent welkom elke zondag tussen 10 en 12u Olliveevest (Olivetenhof)Radio Reflex zit op 104.8fm.
Groetjes jackie Maes
@Garda; klopt, goed nieuws! .. maar N-VA en Spirit, beiden deel uitmakende van de coalitie, mogen ook nog toegevoegd worden...

Van Spirit Mechelen ken ik de url niet, maar wat de N-VA betreft:

http://www.n-va-mechelen.be/
M.
hartelijk dank voor jullie interessante bemerkingen ivm de reactie-tabel !
we zijn aan het denken over een redesign van de weblog, rekening houdend met de ervaringen die we de laatste maanden hebben opgedaan
In ieder geval bedankt, Jelle, zo is de tabel toch al veel beter.
@ Jelle, hartelijk bedankt voor de aanpassingen! Het is al een hele verbetering. Het is tof dat jullie rekening houden met de suggesties.
é Vadderik : ik ben juist eens gepasseerd langs het Hof van Busleyden... De tuin aan de Sint-jansstraat is nog een hele werf, maar het 'tuintje' aan de Merodestraat vind ik niet zo slecht - en inderdaad, 't is wat wennen, maar met de 'lichte' dolomiet komt het gebouw beter tot z'n recht - dat klopt. Weinig groen, dat wel - maar het is best OK voor mij.
Voor de grotere tuin aan de St.Jansstraat is het nog wat afwachten - maar ik heb er wel vertrouwen in.
Knap werk, Jelle!! Fijn te zien dat de aanpssingen gebeurd zijn. echt een hele verbetering!

Als het goed is zeggen we het zeker ook he! ;-)
@JanS, zo zie je maar weer dat de aanhouder gelukkig altijd wint, hé ! Het is nu toch al wel een merkelijke verbetering. Ik ben ook heel blij dat je naar de tuin van Het Hof van Busleyden bent gaan kijken, maar dan inderdaad langs de Sint Jansstraat, daar is het toch nog een echte werf zoals ik het eerder hierboven schreef. Na het bericht van vadderik begon ik bijna aan mijn eigen te twijfelen, hoor.
Ik wist niet dat de tuin vanvoor al wel af was, dus daar moet ik dan eens dringend naar gaan kijken.
Misschien domme vraag, maar de "link politiek", waar vind ik die?

Ik zie bovenaan links enkel een menuutje met Home, Archief, Wie blogt, etc. en ik heb zo'n vermoeden dat het ook niet de categorie "politiek" is waarover jullie het hebben, want daar staat enkel een stukje over Christ'l Strubbe. Onder het kopje "links" heb ik er enkel eentje over "wonen".

Wie wijst de weg?
Hallo Nele,

Op de homepagina vind je de "categoriefilter" en daar kan je ondermeer "politiek" kiezen.

Veel blogplezier!
Bedankt Marc, maar dat bedoel ik net: als ik daar voor "politiek" kies, krijg ik enkel dat stukje te zien over Christ'l Strubbe... :-S
euhm, MarK dus :-)
Ah, Maar Nele, dat komt omdat er nog geen items gepost zijn over politiek verder...

Maar misschien pleeg ik binnenkort wel eens een politiek stukje vermits dit één van mijn interesses is, naast muziek & toneel en cultuur in de ruime zin...
Inderdaad, als het goed is mag het ook gezegd worden dus: een pluim voor Jelle en co!
Tom, ik zou zelfs méér zeggen, als het goed is MOET het gezegd worden ;-)
Hallo blogers,Rudi en andere bloggers zijn welkom op zondag 23/10 zorond 11u op Radio Reflex programma oep zn Mechels.Reflex Ollivetenvest(Ollivetenhof)Interview word opgenomen opMP3. Groetjes
Het kolommetje links, werd onlangs uitgebreid van 5 naar 1O reacties... en da's een poosje een hele verbetering geweest - maar ik stel vast dat er op héél korte tijd een enorme vaart zit in 'Mechelen blogt' - nieuwe bloggers, steeds méér reacties, nieuw opduikende namen, elke dag méér dan 1 item... We kunnen het alleen maar toejuichen...
Maar...
het gaat wéér heel snel met dat 'kolommetje'...
@Jelle, Mechelen Blogt loopt momenteel inderdaad als een trein! Daarom is het lijstje met reacties alweer véél te kort geworden, is het mogelijk om het opnieuw aan te passen a.u.b.?
Zoals Jans hierboven al schreef, niet alleen nieuwe bloggers, maar ook opvallend veel nieuwe reacties duiken op, en dat is natuurlijk héél positief.
Trouwens, vergeleken met Antwerpen Blogt is Mechelen Blogt absoluut de actiefste Blog met massaal véél reacties! Dat is toch wel een mooie pluim, hé.
Dus, daarom blijft het zo belangrijk dat de bezoekers van Mechelen Blogt de recente reacties kunnen lezen in het kolommetje....
... en ik sluit me weerom volledig aan bij Garda...
Enne nog iets: zou het niet leuk zijn om een 'mogelijkheid te scheppen' om af en toe eens foto's van Mechelen door te sturen? Die fotoblog over St.-Rombouts was trouwens toch erg succesvol.
Jelle, ik wil nog enkele 'torens' naar je doorsturen via je mail. Wil jij ze er nog eens op plaatsen aub... bedankt.
Jelle, of wie dan ook... aub, doe iets aan het kolommetje links - want het gaat tegenwoordig elke dag sneller en sneller... een kolom met 1O reacties is nu ook al te kort...
Da's goed natuurlijk zoveel respons - maar...
@Jelle, kan je een nieuwsfeed voorzien voor de Mechelen blogt ? Zou erg handig zijn, en het zit misschien standaard in nucleus.
het is wat laat maar toch 2 vragen:

1. gisteren heb ik vanwege een foutmelding een post 4 of 5 keer geplaatst. ik ben toen als een gek op zoek gegaan naar de coördinaten van de moderators, maar deze nergens gevonden. de posts waren 5 minuten later wel verwijderd, maar de mogelijkheid om een private message te sturen naar een moderator(team) is wel interessant.

2. is een blog nog wel het geschikte medium? waar een blog bedoeld is om dingen wereldkundig te maken waarop dan eventueel reacties kunnen komen, worden hier eerder topics gelanceerd waarop een discussie volgt. daarvoor lijkt me de structuur van een forum meer werkbaar dan een weblog.

voor de rest, alles oppie toppie!
kazamel, de admin leeft op mechelenblogt -op- gmail -dot- com. Je tweede punt daar ben ik het wel mee eens eigenlijk, deze blog wordt ook als forum gebruikt. Maar een 'opsplitsing' in blog + forum heeft dan weer andere nadelen dus ik ben niet echt voorstander van zo'n splitsing.
florisla, bedankt voor je info. het zou echter interessant zijn om niet-spambare contactinfo van de admin op een intro-pagina te zetten met wat uitleg over het waarom en wat gedragsregels voor mechelenblogt.
ivm het forum; ik zou de twee ook zeker niet splitsen! maar een forum heeft zoveel meer mogelijkheden dan een blog, dat ik denk dat een "verhuis" zeker te overwegen valt. eventueel zelfs met restricties voor wie een topic mag starten.