De grootste Belg

met categorie:  
Blijkbaar heeft de tv-wereld de stad Mechelen ondekt, alleen snap het niet goed waarom ze gewoon geen groots volksfeest organiseren en iedere Mechelaar uitnodigen op de grote markt om een pintje te komen drinken, ipv dit opgezet spel.

-----
De Grootste Belg
Naar aanleiding van 175 jaar België is het productiehuis deMENSEN, in opdracht van Canvas, bezig met de voorbereidingen voor het tv-luik van "De Grootste Belg". In het kader hiervan maakt het productiehuis de begingeneriek. Voor deze generiek hebben zij toestemming gekregen om opnames te maken op de Grote Markt. Zij willen er de sfeer creëren van een groots volksfeest dat doorgaat in de stad. In de eerste plaats willen zij de Grote Markt en de aangrenzende gebouwen gebruiken als decor. Voor de titel van "Grootste Belg" is er ondertussen een top-10 bekend. Hieruit wordt er één tot de grootste verkozen.

De bedoeling is dat aan de hand van 10 sequenties telkens zal gerefereerd worden naar 1 van de 10 kandidaten. De camera zal tussen het volk wandelen en telkens iets of iemand tegenkomen met een link naar iemand van deze top-10. Er wordt tijdelijk een tattoostandje, een toog en andere opstellingen geplaatst om bij te dragen tot de sfeer. Deze opnames gaan door op 20 en 21 september en nemen telkens de hele dag in beslag.
-----
Bron: Nieuwsbrief Stad Mechelen