Een nieuw schooljaar...

met categorie:  
Nog een paar nachtjes slapen en dan begint voor veel scholieren, al dan niet met de glimlach, weer een nieuw schooljaar. Spijtig genoeg is mijn studententijd al een paar jaar voorbij maar ook ik zal dit jaar weer achter een schoolbank te vinden zijn.

Het doel is om volgend jaar op reis een aardig woordje Spaans te spreken, dus via internet opzoek naar een avondcursus Spaans in het Mechelse. Groot was mijn verbazing over het aanbod van de diverse scholen.

Mijn oog is voorlopig gevallen op cursus bij TSM, maar alle raad en ervaringen zijn meer dan welkom. Trouwens wil je ook terug naar de schoolbanken de stad Mechelen heeft een heel handige brochure die online te raadplegen valt.

Trouwens voor al de scholieren en mensen met 2de zit succes komende week !


Deze TSM leerkracht (in dagschool en avondschool) heet je alvast welkom in onze school, Dries ;-)

Ook voor mij is het "terug naar school" ;-D
Ik begin pas 13 september, mijn laatste jaar in de richting "leraar lager onderwijs" in de KHM. (Vanaf volgend jaar dus ook telkens vanaf 1 september (eind augustus) beginnen...)
Dit jaar ga ik vier maand en half in Madrid studeren; op Erasmus-project. Ben dus ook druk bezig om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Ik ben momenteel begonnen met een Assimil-methode. Ik dit boekje samen met 4 cd's en handleiding voor 70 euro in de Standaard Boekhandel gekocht en ben er best wel tevreden over! Assimileermethode is het leren van een taal zoals je ook je moedertaal hebt aangeleerd. Dus door te luisteren, te herhalen, ...
Nadien ga ik tijdens het schooljaar ook een cursus Spaans volgen in de KHM. Deze cursus is wel voornamelijk gericht naar de dagdagelijkse dialoog. Bijvoorbeeld naar de bakker gaan, de weg vragen, ... Je kent het wel.
Misschien ook eens het overwegen waard?
Groetjes
Ik begin aan het 2e jaar Spaans in TSM
deze werkkracht in het hoger onderwijs is al weer begonnen ....
.. er zit toevallig toch geen Blogger elke maandagavond bij mij in de les Dreamweaver, he? (CVO, TSM). Zo ja, maak je gerust bekend ;-)