Digitale TV

met categorie:  
Ook de brochure in de bus gevonden ondertussen? Binnenkort start Telenet met digitale TV in Mechelen en omstreken. Eerste gevolg is alvast dat er een hoop zenders van plaats veranderen op de kabel. Dat wordt dus sowieso voor iedereen tv-herprogrammeren geblazen. Echt overstappen naar digitale tv hoeft niet, maar je bent per 3 september wel een aantal zenders kwijt tenzij je een aparte kabeltuner of een digibox koopt. Het lijstje: CNN, CNBC, BBC World, Arte, France 3, TCM, Tel-Sell en TVE. Vandaag maakte concurrent Belgacom overigens bekend dat ze al 4000 klanten hebben weten te strikken voor Belgacom TV. Eens benieuwd wat voor een vaart het zal lopen bij Telenet.
Inderdaad, overstappen naar digitale TV hoeft niet echt, maar wat ik wel verschrikkelijk jammer vind is dat Telenet zomaar beslist om acht zenders te schrappen en de klanten hebben daar helemaal niets in de pap te brokken gehad! Men spreekt van minder bekeken zenders zoals Arte, en France 3 ! wel ik kijk wel regelmatig naar deze zenders dus ben ik verplicht om toch een(gratis) kabeltuner aan te schaffen al kost die dan wel 50 euro.ja, en dat herprogrammeren vind ik ook maar niets en indien je daarbij telenet hulp wenst, moet je ook nog eens minstens 30 euro neerleggen.Een digibox ga ik me zeker niet dadelijk kopen eerst afwachten lijkt mij het beste.
Eigenlijk zou Telenet volgend jaar voor de kabeldistributie nog maar ¤ 113,59 mogen aanrekenen i.p.v. de huidige ¤ 148,68, om de verminderde dienstverlening voor analoge TV te compenseren. Tja, ik ben ook één van die bizarre mensen die wel naar France 3, CNN, BBC World en Arte kijken. Wie op zoek is naar een beetje kwaliteit en programmatie die afwijkt van de mainstream, lijkt meer en meer een "unserved audience" te worden. En daar word ik heel boos van.
Je krijgt meer voor hetzelfde abonnement, waarom zou je dan minder gaan betalen?

Inderdaad, ik kijk vooruit, niet achteruit.
@Ikke, Wie analoge TV wil blijven kijken krijgt zomaar 8 zenders minder, voor hetzelfde abonnement daarom zou het toch billijk zijn dat er een prijsvermindering komt voor deze kijkers, maar als je wel eerst de digibox koopt aan 199 euro ja dan krijg je idd meer !
Helemaal akkoord met Garda en Wannes.

Ik zie het al gebeuren: straks is het gedaan met te genieten van de fantastische Dogma films, films van Wim Wenders en andere prachtige dingen. De verkleutering kan dan ongerust verder oprukken met Big Brother 72999 , en ander Temptation Islands.
Ik kijk al een tijdje digitaal met een DVB antenne. Ik betaal niks. Voor goede kwaliteit 'een' en 'canvas'. Dik tevreden van.
Peter, ik ben natuurlijk wel gevonden voor het verschijnsel Digitale TV, maar wat me stoort is hetgene Garda en Wannes hier al aangaven dat een operator beslist dat een aantal kwaliteitszenders gewoon schrapt.

Er zijn een heel hoop zenders waar ik géén boodschap aan heb.. maar die zullen wel niet geschrapt worden wegens veel kijkers: kwaliteit nul, maar.. ach ja: brood & spelen he ;..

Enfin.. We zullen zien hoe een en ander gaat evolueren he.
Betaal 49¤ waarborg voor een cabeltuner en je hebt ze weer.
Ik maak er geen punt van.
.. je werkt dan ook bij Telenet ;-)
Wiens brood men eet...
Dat klopt. Is toch niks mis mee :-)
Inderdaad, na de overname van electrabel mochten we al direct een hoop meer ophoesten, toen likwideerden ze meteen eurosport (omdat zij daar zouden moeten voor betalen). Nu gooien ze meteen acht zenders van de kabel. Je mag ze wel terug hebben nadat je weer eens extra betaald. Dit zijn pure maffia praktijken. Ze spannen wel Testaankoop in om een onderzoek in te stellen naar Belgacom, maar ze deugen zelf niet.
Hoe was het gezegde ook al weer: 'je kan geen omelet maken zonder eieren te breken' of zoiets. De zenders moesten helaas verdwijnen om bandbreedte vrij te krijgen op de overvolle kabel.
Mij zal het worst wezen, ik kijk toch al niet veel televisie. Misschien hebben we binnen enkele jaren weer dezelfde discussie, wanneer de glasvezel tot in de huiskamer komt. Je zal dan weer een andere 'box' moeten kopen om met je klassieke toestel te krijgen, maar je krijgt dan wel ineens enkele tientallen kanalen bij.
Als er met die glasvezel sneller internet binnenkomt vindt ik het allemaal ok.
simpel , ik denk er nog niet aan bij te betalen voor een box of dat digitaal gebeuren. Pure geldklopperij.
Ik was onlangs op hotel in Noord-Holland - wat voor crap je daar op de TV krijgt is gewoon onvoorstelbaar en wij gaan dezelfde richting uit, maar zonder mijn centen. Je kon daar via de kabel zelfs niet één Belgische zender bekijken!! Wel onbekende reclamestations. Nou moe!

En als je zo'n schotel plaatst dan los je ook wel wat op!
Volledig akkoord rudi, maar ik vrees dat het volgende stappeke zal zijn dat ze binnen een paar jaartjes zullen zeggen, sorry mensen maar analoog kijken is niet langer mogelijk omdat we nu volledig digitaal uitzenden. U kan nog wel analoog blijven kijken maar dan moet je ... zoveel bijbetalen.
Welkom bij de maffia.
groetjes
Ja, Vadderik, daar zit wat van in - afwachten is de boodschap dus...
ik ga vooral CNN missen :o(
Onder TCM staat wss ook Cartoon Network... Jammer, deze zender bracht ons eens wat anders dan rommel als Pokémon en Bob de Bouwer.
Onze kids (en wijzelf) hebben nog Nickelodeon, maar dat is dan weer ver-hollandiseert.
Uiteraard ook jammer van die andere zenders, maar van Cartoon Network kan je toch niet zeggen dat er niemand keek? Ja, na 20u00, als er zwart wit filmkes je de nacht door loodsten...

Na de kabeldistributie en valse beloftes bij abbonemten op internet stelt Telenet ons weer teleur... 'k Vind dat Telenet en Vinci verdacht veel op elkander gaan gelijken!
waar blijft een reactie van de heren van telenet of voelen deze zich te superieur om ons van antwoord te dienen.Als we maar betalen.
Eerlijk gezegd had ik hier ook wel een reactie verwacht van Telenet, maar het verwondert me ook dat blijkbaar de meeste mensen zich helemaal niet druk maken over deze drastische wijziging. Wacht maar tot morgen want dan gaat iedereen proberen de zenders die we nog krijgen te verplaatsen! Ik ben benieuwd of het idd allemaal zo eenvoudig is!
Trouwens stond er in die brochure ook niet dat er nog extra informatie kwam voor 3 september?
Als je een beetje realistisch bent, waarom zou Telenet antwoorden? Wie zijn wij om hierop te reclameren?
Die extra informatie? Daar kan je morgen voor bellen op 0900/bla bla bla (¤ O,50 p.m.)
Ah ja, zat het zo?Tja, en als je dan belt geraak je niet eens binnen ...want dan zijn al hun medewerkers in gesprek.Dat liedje ken ik ook al hoor!
Er staat aan het Telenetgevouw ook een demotruck ga daar gewoon eens kijken.
Het is me dan toch gelukt om de gewijzigde zenders te herprogrammeren alleen zit ik nu wel in het sukkelstraatje met mijn videotoestel, dat was wat moeilijker maar dat is uiteraard niet zo dringend, dat hoop ik binnenkort wel op te lossen. Wat ik wel graag zou willen weten, kan iemand mij vertellen of Actua TV en Liberty TV nu ook zijn weggevallen? Ik vind Actua TV wel onder de mozaiek maar onder welke zender staat die dan? In ieder geval niet meer bij vijfTV want die zenden al uit vanaf 13 uur. Het zou wel jammer zijn, want Actua TV is toch niet onbelangrijk met intervieuws vanuit het Vlaams parlement!
Hopelijk staat die Demotruck morgen ook nog aan Telenet, dan ga ik misschien toch eens kijken, want die cabeltuner is in Mechelen bijna niet verkrijgbaar.
Hij staat er vandaag ook hoor als je wilt. Ik ben er net nog langsgewandeld.
Bedankt voor de tip Paul, maar ik ben er niet meer geraakt het zal dan toch voor morgen worden !
Wie zei er weer dat Cartoon Network ook zou wegvallen, Thomas geloof ik ?
In ieder geval vandaag was het de hele dag volop Cartoon Network!
Hopelijk zou op diezelfde zender na 21 uur National Geographic moeten komen.
Ik ben benieuwd, weet er nog niemand iets over Actua TV ?
Sorry, arriin moet zijn Garda !ik heb weer een regeltje verkeerd getypt....
Ik betaalde voor de kanalen die ik kreeg.
In ons appartementsgebouw zijn 16 gezinnen het slachtoffer van een onheuse beslissing EN EEN ONEERLIJE HANDELSPRAKTIJK! Hier moet iets aan
veranderen zulks kan zo maar niet!
Wij voelen ons op zijn minst door deze handelspraktijk bedrogen!
Ik ga dan ook akkoord met Garda prijsvermindering drigt zich op voor analoge kijkers of de opleg voor igitaal moet minder!
Dat is dan wel een heel eigenaardige regeling, hoor. Van de 34 kanalen zijn er 8 weggevallen, dus nu hebben de analoog kijkers normaal nog 26 zenders.
Hoe Tone, dan aan slechts 16 kanalen komt weet ik ook niet. Ondertussen heb ik zelf toch al ontdekt dat Actua TV jammer genoeg ook alleen nog maar digitaal te ontvangen is...en ja, de demotruck was maandagmorgen al ribbedebie bij telenet !
Niet vergeten mensen ... we betalen ook een minister van consumentenzaken.
Wanneer gaat Freya dat probleem aanpakken ???
Of wacht ze op het groen licht van Johan of Steve ???
Allée politiekers , doe eens wat voor de gewone consument ???
opgepast .. de klok van Mechelen blogt loopt één uur vóór
Gisteren Ivo Mechels op het VRT nieuw gezien. "Het is niet eerlijk" zegt ie. Maar wie doet er wat aan. Die mannen van Telenet zitten in een machtspositie en niemand (de politiek) dus die hen een strobreed in de weg legt. Ze lachen gewoon met ons. Bye bye National Graphic. Die mannen moesten VERPLICHT worden om de decorder GRATIS aan hun klanten te leveren. Ofwel betalen we volgend jaar een kwart minder. Maar daartegen is iedereen dat alweer vergeten en zwijgt weer iedereen.
Om de service van Telenet eens te beschrijven het volgende:

Oorspronkelijk stelde ik vast dat mijn handleiding van mijn al wat oudere TV (1999) zoek was.
Ik surf dus naar Telenet en zoek de handleidingen maar - geen NOKIA te zien op de lijst, dus mail ik met de vraag voor info over mijn model. We zijn ondertussen meer dan een week verder en buiten het bericht dat ze mijn mail gelezen hebben en daar op terug komen geen ballen nieuws meer.

Ondertussen heb ik die handleiding wel teruggevonden! De zaak is dus opgelost maar ja Great service....
@Vadderik, ja ik heb het ook gezien op RTV maar ik denk niet dat we nog een tegemoetkoming moeten verwachten, maar by the way, National Geographic kunnen we analoog nog wel ontvangen, hoor. vanaf 19 of 21 uur geloof ik, na Cartoon Network!Liberty TV heb ik wel niet teruggevonden, maar dat is natuurlijk niet zo belangrijk.
Ik verwonder me over de heisa i.v.m. die 'verdwenen' zenders. Als je de kijkcijfers van Arte, BBC World, TVE enz. bekijkt, blijkt dat een amper meetbare fractie van de Vlaamse kijkers op deze zenders afstemt. Maar nu ze wegvallen, staat tv-kijkend Vlaanderen plots op z'n kop. Lees er de kranten maar eens op na! Ik ben ervan overtuigd dat er nogal wat cultuur-snobisme heerst, een beetje zoals de 'gemiddelde Vlaming' ook steevast beweert dat hij bijna nooit naar VTM kijkt.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat er heel wat valt aan te merken op de handelwijze van Telenet die ons tv-aanbod hoedanook verschraalt. Maar eerlijk, ik zal alleen CNN af en toe missen.
Koen DV, tja zoveel heisa, ik verwonder me vooral dat de meeste mensen die wijziging zomaar klakkeloos aannemen, maar goed, ik keek nooit naar CNN maar ik keek wel regelmatig naar Actua TV, Arte en FR3 voor reportages en filmen, dus deze zenders zal ik absoluut missen.
Koen DV,

Sinds wanneer bepaal JIJ of TELENET waar WIJ naar mogen kijken? Sinds wanneer bepalen kijkcijfers dit? Alsjeblief bespaar ons?

Sinds wanneer mag er geen plaats meer zijn voor kwaliteit? Ja ik kijk naar Arte en ja BBC World, màg ik?
Ben ik nu een snob?
Wat wil je dat we met z'n allen naar Big Brother deel zoveel gaan kijken en andere onzin, en neen ik ben niet een van de Vlamingen die zegt niet naar VTM te kijken, het VTM nieuws vind ik bij momemnten (en de laatste tijd steeds meer!) zelfs beter dan dat op VRT. En ook VRT brengt overbodige programma(s van bedenkelijk niveau. Maar daar gaat het hier niet over.

Waar het echt over gaat is het monopoli misbruik van Telenet. Die om te behouden wat je AL HEBT extra centen aanrekent. of anders: pech gehad. Dààr gaat het over.

... steps of his soapbox... markec
Beste Koen DV, ik heb begrip én respect voor je reactie. Anderzijds voel ik mij als geregeld Arte- en BBC-World (nooit TVE ;-), wel af en toe CNN)-kijker toch wel een behoorlijk onbeschermde minderheid. Dit heeft m.i. niet zoveel met cultuursnobisme te maken. Enkele kwaliteitszenders (waaronder ook de weldra te betreuren NPS) slagen erin, met een fractie van de middelen waarmee de commerciële omroep haar gebruikelijke mainstream rommel aflevert, om aan het TV-aanbod een onmisbare, kleurrijke kwalitatieve bijdrage te leveren. Misschien is het wel een teken des tijds, dat de kijker die op zoek is naar nét die extra schakering, nét dat beetje meer, in de steek gelaten wordt, tenzij hij steeds maar meer geld daarvoor ophoest. En dat allemaal in tijden van "vrije meningsuiting", waarbij zowat alles "moet kunnen". En daardoor voel ik mij met de regelmaat van de klok ver-ont-waardigd.
Vandaag gelezen in de GVA een heel artikel over Telenet, ze noemen het 'een storm in een glas water'maar ze geven wel toe dat er idd géén voldoende kabeltuners te krijgen waren, nu zouden de Telenetverdelers wel terug bevoorraad worden.Er stond ook in hetzelfde artikel dat Minister van Consumentenzaken Freya Vandenbossche met de zaak bezig is, dus hopelijk komt er toch nog een gunstige oplossing uit de bus, wie weet ?
Markec en Wannes, voor àlle duidelijkheid: IK bepaal niet wie naar wat mag kijken. En ikzelf vind het ook niet leuk dat er zenders verdwijnen. Ik zeg alleen dat de kijkcijfers die ik écht wel ken - ik werk bij tv - niet evenredig zijn met de reacties die je nu overal te lezen en te horen krijgt omtrent het wegvallen van die zenders. Ik vermoed dat Telenet de zenders die moesten verdwijnen uitgekozen heeft, mede op basis van de lage kijkcijfers. Vandaar mijn opmerking.
Trouwens, groot gelijk wat betreft jullie mening over het soms bedenkelijke niveau van sommige tv-programma's. Maar dat is een andere discussie die we hier niet moeten voeren op Mechelen.Blogt. Dat zouden we beter posten op de fora van VTM, Eén of Canvas.
goed gesproken Markec, totaal mijn visie!
Ik vind het zelf totaal niet kunnen dat kwaliteitszenders zoals BBC world en CNN moeten plaatsruimen voor andere (nieuwe) zenders.
Dikke zever allemaal van veel of weinig bekeken. Het is het principe dat volledig fout is. Telenet neemt het zaakje over van electrabel en verhogen onmiddellijk het tarief. "Olala we verhogen onze abo's wel maar je krijgt er direct een paar nieuwe zenders bij."Nog geen twee jaar later nemen ze er zo maar eens ACHT weg. Een storm in een glas water noemen ze dat. Volgend jaar betaal ik 25% minder.
ok....ik heb niet alle comments gelezen maar,...

Indien een studie bewijst dat deze zenders (8) minder bekeken wdn vraag ik me ook idd af deze op de kabel houden rendabel is. (ikzelf ben er ook niet echt mee bediend daar ik enorme fan ben van BBC, Nat Geo + ARTE!!!!!).

Als Telenet dan 50 extra digitale kanalen kan aanbieden voor een eenmalige kost van +/- 50 euro, kan ik dit initiatief alleen maar steunen.

Ik denk dat de meeste mensen het nut/voordeel van deze digitale kanalen nog niet goed doorhebben. Zo werken naaste vrienden aan programma's voor digitale kanalen (oa. CLUB BRUGGE, STAD BRASSCHAAT,....).

Mensen dit is een nieuwe vorm van nieuwsgaring die ons televisiegedrag wel eens enorm kan inkleuren. Stel je voor een 3 extra tvkanalen die elke dag het wel en wee van onze stad en bijbehorende voetbalploegen in de kijker zet.
mooi toch,...daar al eens aan gedacht?
Natuurlijk allemaal mits een "kleine bijdrage", onthoud mijn woorden.
Bij zo'n firma is zelfs de lucht niet meer gratis.
Hou binnen een jaar of vijf ulle portomoneike al maar open.(al het zo lang zal duren)
groetjes
ik mis momenteel niks op mijn tv,ik ben dan ook één van die 'leeghoofden' die alleen een paar series van vt4 en kanaaltwee sporadisch bekijkt,maar ik vind dit toch wel een schandaal! Alle,om te beginnen met de voetbal (niet dat ik kijk,maar die twee uur da mijne vent kijkt zit ik toch gerust :p),waarom kan die niet gewoon uitgezonden worden op vtm of brt zoals vroeger? Ik denk er nog niet aan om zo'n bakske te gaan halen,binnen een paar jaar is da wel gratis denk ik,juist zoals de modems.
Nog een kleine opmerking: mijn moeder heeft ondertussen al drie van deze bakskes mogen gaan halen bij telenet,telkens stonden er 'fabrieksfouten' in,plezant is anders.
fijn dat wij ergens onze mening kunnen uiten, al stelt de vraag zich of de betrokken maatschappij dat leest, én er rekening mee houdt. Helemaal niet tevreden dat men acht zenders wist van de analoge drager. Waarom niet houden en er meer leveren digitaal zoals nu de realiteit is. Op gebied van radiozenders is het aanbod ook erg pover. En als er storingen zijn, ligt dat aan je toestel en nooit aan de kabel.
Klantvriendelijk?
@Luc VE:ooit al eens bij Telenet geweest? Een groot glazen paleis. En waar zit de klantendienst? Ergens weggestopt in een container... Klantvriendelijk?
je kan actua-tv ook bekijken via internet als je een telenetaansluiting hebt via pc-tv.
tv Vlaanderen is er nu voor digene die Telenet al beu zijn met hun rommel die alleen maar veel,poen kost kijk hier eens http://www.tv-vlaanderen.be/
@ JaTO

Ik zit zelf ook in een container bij Telenet,
zo erg is dat niet hoor.
@Marc VC:Ja,de ophokplicht he.;-)
ja moeder, ik ga ook voor tv-vlaanderen, veel goeikoper, alleen wat last bij winderig weer, dan is het moeilijk om die schotelantenne stabiel te houden en deze moet echt wel precies gericht zijn op de Astra en/of Hotbird satellieten