De eerste Mechelen.be Podcast

met categorie:  
Met veel plezier stel ik jullie een nieuw initiatief voor: de Mechelen.be Podcast.
Voor de mensen die niet vertrouwd zijn met dit fenomeen: Podcasting is eigenlijk een soort van internet radio.

De eerste podcast staat volledig in het teken van de 10e Maanrock editie. We trokken met opname apparatuur op stap en vroegen de Maanrockartiesten naar hun mening over onze stad en de sfeer op Maanrock. O.a. Koen Wauters, The Magical Flying Thunderbirds en Daan komen aan bod.

Bedoeling is om op een aangenamere en originele manier Mechelse nieuwtjes en informatie aan de man te brengen.

Doe mee!
Voor de Mechelse bloggers zit er iets extra in. Jullie kunnen namelijk op deze pagina's vragen of onderwerpen voor toekomstige podcasts insturen.
Mechelen.be Podcast

Volgende dinsdag interviewen we alvast Schepen van Openbare Werken Leo Stevens. Hij is trouwens ook een enthousiast Mechelen Blogt! fan dus vragen aan zijn adres zijn meer dan welkom!
Ook Maanrock organisator Jef van Dun hopen we binnenkort voor een interview te strikken.

Een selectie van jullie vragen zal dus aan deze personen voorgelegd worden.

Naast de Podcast, werkt de afdeling ICT van de Stad Mechelen op vrijwillige basis en in hun persoonlijke tijd ook aan videoblogs. Binnenkort dus niet alleen tekst en klank op Mechelen.be maar ook beelden. Ondermeer Maanrock en het Huis van de Mechelaar worden dan toegelicht. Zo proberen we plaatsen te tonen en info online te plaatsen waar niet iedereen direct toegang tot heeft.

Ik hoop alvast op jullie enthousiaste medewerking. Reacties en suggesties op deze Podcast en Videoblog experimenten zijn alvast van harte welkom op deze blog of op podcast@mechelen.be !

Podcast beluisteren?
Dat kan met het gratis downloadbare iTunes. Klik hier om de podcast te beluisteren.

Meer info op: http://www.mechelen.be/podcast
Fantastisch initiateif, (a)Tom !!!
Cool! Wat een origineel idee. Ik ben momenteel aan het luisteren, heel leuk gedaan! Tof om de artiesten die we met ze'n allen zagen optreden over Mechelen te horen praten.

En nu dus wat vragen verzinnen voor de volgende podcast?
Het 'zaakje' ook juist beluisterd. Succes gewenst met dit initiatief! Ik ben benieuwd naar meer...
Inderdaad zeer leuk om Axl & Co over Maanrock en Mechelen bezig te horen ;-)
Mooi initiatief!

Vraagje voor Leo Stevens: Wat nu met de plannen aan de hogeschool? Komt er een tunnel voor de auto's + plein voor de hogeschool... (Zie andere topic)

Toekomstige podcasts:
- Site van lamot
- Gemeenteraadsverkiezingen: de burgemeester-kandidaten
- Groepen volgende maanrock; dijlefeesten; ...
- verslaggeving "Mechelen in Vrouwenhanden"
-...
Het is jammer maar het lukt me niet om Podcast te beluisteren, ik heb al 3x geprobeerd, maar na het dowmoaden kom ik niet verder want de bewerking wordt steeds afgebroken.Kan het zijn omdat ik slechts beschik over windows 98 en géén windows 2000 !
Dag Garda, inderdaad. iTunes werkt alleen op Windows 2000, XP en Mac OS. Maar via een omwegje kan je het ook beluisteren als je de mp3 download op:
http://www.stadmechelen.be/...

Het is nog wat zoeken en experimenteren maar binnenkort wordt het allemaal wat gebruiksvriendelijker & gestroomlijnder, we werken eraan!

Allen alvast bedankt voor de feedback en laat de vragen maar komen voor de volgende Podcast(s).
Bedankt Tom, ik heb het opnieuw geprobeerd via het omwegje en ja hoor, nu is het gelukt. Ik vind het echt een heel geslaagd experiment, het is wel leuk om die intervieuws te horen die praktisch (gelukkig) ook allemaal héél positief klonken over Mechelen, tja, hoe kan het ook anders, hé! Misschien zet ik binnenkort wel een vraagje voor de volgende Podcast.
Prachtig aTom!
Goed initiatief. Go Go Mechelen!
Vandaag trouwens een artikeltje in De Morgen over de Podcast.
Mijn vraagje:
Welke van de huidge werken en van de nog te verwezenlijken zaken zijn voor de schepen en het stadsbestuur van grootste prioriteit?
Het interview met Schepen Stevens is achter de rug. En KoenS, de schepen bracht de plannen aan de Hogeschool zelf ter sprake, aan enthousiasme alvast geen gebrek. Binnenkort online.

Volgende interview is met de organisator van Maanrock dus vragen meer dan welkom!
...erg benieuwd of de plannen voor dat plein aan de Hogeschool op de Zandpoortvest ooit zullen gerealiseerd worden... Ik ben zéker gewonnen voor het idee! (en ik niet alleen, las ik hier al...).
Zal het intervieuw dus zeker met interesse beluisteren...
...onze 'internet-radio' is zo stil? Mogen wij binnenkort terug 'geluid' verwachten (zoals het intervieuw met Leo Stevens enz.)? Of dienen we nog even geduld te oefenen?
Hey Jan, inderdaad. We doen dit projectje in onze vrije tijd en het vraagt wel wat tijd. Maar de volgende podcast (nog een Maanrock laatkomer) is zo goed als klaar en daarna komt het interview met Leo Stevens én de 'videoblogs' over Maanrock, Stad in Vrouwenhanden en het Huis van de Mechelaar online.

Allemaal bedankt voor jullie feedback en interesse trouwens!
OK aTom, dan hebben we nog wat geduld - ik heb er begrip voor dat het wel wat tijd kost. Maar het is zéker een tof initiatief!