Breek de stilte

met categorie:  
Wonen in Mechelen, het zou iedereen moeten gegund zijn. Om nieuwe en oude Mechelaars met een baksteen in de maag te bevredigen, werd dan ook een tijd geleden beslist om, naast de vele aanmoedigingen voor renovatie en restauratie van bestaande gebouwen, toch ook plaats te maken voor nieuwbouw in de nieuw aan te boren woonuitbreidingsgebieden. In totaal gaat het om zo'n 1600 woningen, niet zo'n klein beetje dus. En de uitvoering zou starten vanaf begin 2006. De huizen komen in de Boerenkrijgstraat en Bonduelle, de Spreeuwenhoek, Stuivenberg en de Beaulieu-Bethaniënpolder.
Toegegeven: in elke betrokken wijk zijn er een aantal informatiesessies geweest, maar verder wordt er bijzonder weinig over deze projecten gecommuniceerd. Weinig of niets gelezen of gezien in de pers of op de site van de stad tenzij (leve Google): Ruimtelijk structuurplan stad Mechelen (2001) waarin een aantal mogelijke maatregelen beschreven staan. Maar verder: stil op alle fronten.

Ik vraag me dan ook af hoe het er nu mee staat. Iemand een idee?
Echt nieuws hierover heb ik niet, maar mijn vraag past misschien wel bij deze post. Ik ben al een tijdje op zoek naar een (online) kaart van de Mechelse wijken. Ik lees hier vanalles over bv. de Coloma-wijk (die weet ik ondertussen liggen), maar waar de Beaulieu-Bethaniënpolder ligt? Iemand een idee waar ik dergelijke kaart kan vinden/kopen?
@Niky: de echte officiële wijken van de stad vind je hier: http://www.mechelen.be/wijk...
Merci Joeri, dat is al een goede start. Vooral om op de hoogte te zijn over wat er binnen de wijk allemaal gebeurt.
Weet er iemand misschien ook nog een kaart met de kleinere wijkgedeeltes in (zoals Pennepoel in de wijk Noord)?
Ik heb alleen (een beetje) weet van de eigen wijk. Op de site caputsteen.be staat er het één en ander over o.a. "Meubelfabriek "Gulders - Van Vaek" in de Sint-Gommarusstraat ruimt plaats voor nieuwbouwproject" - "Oude meubelfabriek aan de Wittebroodstraat krijgt facelift"
Bedankt voor de link Ellys! Blijkt dus dat wij ook tot de Caputsteen behoren (allez, binnen een week of twee toch).
We zullen zeker aanwezig zijn op de volgende wijkvergadering :)
Ik heb trouwens een andere gerelateerde site gevonden: http://www.mechelen-noord.be
Weet er daar iemand iets over? Ziet er niet naar uit dat er veel beweging in zit...
Even een opsomming van wat er allemaal verdwijnt als ze de site beaullieu beginnen te ontwikkelen, om te beginnen: De geluidsbuffer die de bomen zijn voor een deel van de battelsesteenweg, en bethanienpolder.gedaan met de stilte daar. al wat tussen en in die bomen leeft: Eekhoorns, wezeltjes,(ratten!)en een soort spitsmuis dat ik niet ken(maar geen gewone, eentje met een bleke buik?)konijntjes en wie weet wat nog allemaal.
afdeling gevogelte: sperwer heeft er derde jaar op rij gebroed, bosuil, kerkuil, kraaien en eksters, vlaamse gaai, distelvink, sijs, barmsijs, nachtegaal, tjiftjaf,glanskop, staartmezen,pimpel en koolmees, kleine bonte specht, grote bonte specht, groene specht,enkele kleine bruine zangertjes waar ik helaas de naam niet van ken...allemaal in dat bos met mijn ogen gezien.en dat zompige terrein gaan ze dan volbouwen, zonde hoor.Gedaan voor de omwonenden die elke zomer in hun tuin leven, en genieten van zoveel natuur aan de rand van de stad.