Vet en fonky

met categorie:  
Mechelen Hip Hopt al langer dan vandaag. De allereerste Vlaamse crew die in het Nederlands begon te rappen komt - inderdaad - uit onze stad. Eerder dan 't Hof van Commerce (Izegem) of KIA (Aarschot). Straf hè. Jammer dat dat zo weinig geweten is en zo mogelijk nog minder geapprecieerd wordt. Maar ja, het is een nichemarkt hè. Toch:
Het is abnormaal,
verbaal geniaal,
we komen op je af in je eigen moedertaal

Wie er meer over wil weten:

- de Bio van ABN in het Belgisch Rock- en Poparchief
- ABN officiële site
- Quinte
- Pita (surf zeker effe naar "media" en download de leuke clip van Tgadualnieaan)
- De Witte van Mechelen
- Stijle Die Rijme en Pure Cult (ook hier leuke stukjes te beluisteren)
Rap en HipHop is nooit echt mijn ding geweest, maar heb wel overschot van respect voor de nederhoppers van ABN. Je moet het maar doen he, rappen in het Nederlands/Vlaams. Het lijkt niet evident. En inderdaad: alle media-aandacht gaat steevast naar 't Hof Van Commerce, terwijl ABN toch niet moet onderdoen dacht ik zo?
Heb eens de site bekeken van ABN.. op hun nieuwe plaat doet blijkbaar veel bekend volk mee, zoals ondermeer Mark Vosté van Belgian Asociality en Marcel Vanthilt...
in dezelfde subculturele lijn;

sta ik soms te kwijle
van de grafit
van't sas tot aan de dijle"

ps
wel weinig stickers in mechelen, op het eerste zicht...
Respect voor ABN, laat me niet lachen.
ABN bestaat niet meer, het is nu "Quinte & Friends".Het echte ABN, die nog op Rock Werchter hebben gestaan, zijn ter zielen gegaan na het vertrek van Pita en 2 zwaard.Quinte was destijds het laatst toegevoegd lid, hij was actief als grafitti-artiest.Om gezever te vermijden heeft hij de naam ABN mogen behouden en had zo toch al een grote voorsprong op die andere Mechelse groepen, zoals Stijle die Rijme, Pure Cult, De Witte, NEST,Pita & De Geesten, Demagogh, enz...
Ik nodig de lezers uit op de websites van de andere groepen/artiesten, luister is naar wat die jongens allemaal bekken, daar kan Quinte en zijn BV's niet aan tippen qua flow en teksten.