'Nieuwe religieuze gebouwen in Mechelen'

Ik woon sinds een paar jaar in regio 'Coloma', en wat er hier meteen opvalt is het feit dat onze kerk niet gebruikt wordt. Ik heb het nu niet over de leegloop die de meeste kerken in West-Europa treft, maar het niet-gebruiken van een Kerk omdat ze er bouwvallig bijligt. De mensen die naar de mis willen gaan, zijn tot nu toe steeds naar de geïmproviseerde-kerk-in-ontmoetingscentrum (t'Kranske) moeten gaan.
Vorig jaar hebben ze hier een ganse dag de tervuursesteenweg afgebroken omdat ze het kruis van de kerk moesten afhalen uit veiligheidsoverwegingen. (stel je voor...)
Nu heb ik zopas het volgende gelezen:


De St.-Jozef Colomakerk in Mechelen wordt nog dit jaar afgebroken.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de vervallen kerk aan de Tervuursesteenweg afgebroken en wordt er in het voorjaar van 2006 begonnen met de bouw van een nieuwe kerk. Het dossier sleept al 5 jaar aan maar nu zou er dan toch schot in de zaak komen.


Ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren. Ik kan niet meteen een voorbeeld bedenken van
de bouw van een nieuwe kerk in de voorbije 20 jaar? Of ben ik hierin fout? Welke stijl gaan ze gebruiken? Kan het een replica worden, wat ik toch raar zou vinden? Een moderne stijl? ...? In elk geval, het grootste gebouw van regio coloma gaat tegen de grond en ik ben benieuwd wat ze er in de plaats van gaan zetten. (Zo mooi is de huidige kerk nu niet - aan de buitenkant, want de binnenkant heb ik nooit gezien door veiligheidsproblemen - maar ze is een deel van 'coloma' zoals iedereen het kent)

Nu we toch over kerken - religieuze gebouwen - bezig zijn: Ik heb ook het volgende gelezen op RTV:

boedhistische tempel in Mechelen

In de Kouterdreef in Mechelen is gisteren een Thaïse boeddhistische tempel geopend. Het is de 1ste in de regio.

In de tempel gaan 2 monniken wonen. Ze moeten de Thaïse gemeenschap opvangen en begeleiden. In Mechelen wonen zowat 400 mensen van Thaïse afkomst.


Zo, kerken, synagogen, tempels, ... bouwen zit weer in de lift!
Bizar

In Muizen ( St Lambertus ) hebben we ook zo'n 'moderne' kerk. Al hebben ze daar wel de toren van de oude kerk gerestaureerd.
wow, zalig nieuwtje
nu hopen dat er een hypermodern, neo-postmodernistisch, architecturaal hoogstandje wordt neergeplant
Een bushokje met een kruis op, zou dat niet volstaan? Maar soit, ieder mens in België heeft recht op godsdienstvrijheid. 't Is hun gegund!
Al gelezen van het verhogen van de toren van de St. Romboutskathedraal? http://www.telegraaf.nl/woo...
Ik ben ervan overtuigd dat een bushokje ZONDER kruis ruim plaats biedt aan ALLE praktiserende roomsen + de Mechelse Boedhisten. Moskeeën daarentegen komen wij nog wat te kort! :-)
Hallo Koen en iedereen,

Ja, die zaak met de Colomakerk sleept al lang aan hoor. Dan weer gingen ze ze restaureren, dan weer afbreken en een nieuwe bouwen.. Dus. Koen. We zijn "buurgenoten" denk ik ...

De topic "Sint-Romboutstoren" en meerbepaald het plan van stadsbeiaardier Jo Haazen om die "af te bouwen", haalde eerder al het nieuws én deze blogsite ;-)

Bushokje lijkt me erg krap ;-)
Alhoewel.. Zoveel praktiserende Rooms Katholieken zijn er inderdaad niet... (meer)
Ik sprak gisteren toevallig met enkele mensen van de stad die het moeten weten, o.a. de bouwdienst.
Er zou een hypermodern gebouw komen, zonder toren, een glazen kerk en dat gebouw zou in een vijver liggen! Ik heb natuurlijk geen plannen gezien, maar volgens de verantwoordelijken een architecturaal hoogstandje. De plannen zouden door alle instanties zijn geodgekeurd. Ik heb al een idee met die vijver - goed voor massadopen zoals de eerste Christenen!
Met wat chance hebben we dus een echte bezienswaardigheid binnenkort in onze buurt, want ik woon ook in Coloma.
Vraag is op wie zijn kosten dit allemaal is, ik vind dat eender welke levensbeschouwing recht heeft op zijn respect en eredienst en gebouwen etc... maar wel op eigen kosten. Als je een levensbeschouwing verkondigt mag dat, maar de gemeenschap moet er niet voor opdraaien. Maar ik zal nu wel een papenvreter zijn zeker.
Anderzijds moet het me wel van het hart dat ons kunstpatrimonium grotendeels afkomstig is van onze toenmalige godsdienst en dat is over de hele weeld zo ( denk maar aan de Egyptische en Griekse tempels ). Alleen, nu lopen de kerken leeg en moet de overheid het maar oplossen. Dit is wel de moeite waard, wegens kunstwaarde etc... maar ben je al eens gaan kijken in het Vaticaan? Dan weet je wel waar het geld zit!
Allez elk ne goeien dag hé.
Rudi, inderdaad! Trouwens in het Aartsbischoppelijk Paleis van "onzen Godfried" kan je je ook al blindstaren aan de pracht en praal en dat is dan nog "maar" een Kardinaalke ...

Tja, het zal me erg benieuwen, de verdere ontwikkelingen ivm de Colomakerk!
De enige reden dat de kerk al zo lang leeg stond was gewoon de veiligheid. Het is ronduit schandalig dat ze dit oer-symbool van mijn colomawijk gaan afbreken. Vandaag stond in de krant dat ze een glazen gebedshuis gaan maken..zal weer wat zijn..zelfs voor de heiligenbeelden is geen plaats???? Ook weer toevallig dat het volgend jaar verkiezingen zijn...ze zullen het geweten hebben...alles wat in Belgie, maar vooral in Mechelen rond Immo draait is zo corrupt als de zee diep is...overal duiken lelijke megadure "luxeappartementen" op, het oude stadsbeeld en groene zones moet eraan geloven..smeerlappen, allemaal.
Een glazen kerk in een vijver? Ik ben benieuwd..
Rudi, komen de plannen in het magazine 'Onder den toren'; of misschien de streekkrant,... te staan? Dan kunnen we er tenminste een idee over vormen, want het lijkt me er allemaal surrealistisch aan toe te gaan! Nu ja, onze kerk was wel een beetje ouderwets qua bouwstijl, misschien hebben ze resoluut gekozen voor het tegenovergestelde..

Ik ga het ook grondig opvolgen!
Ik weet niet wat er komt, glazen huis of klassiek gebouw maar dat 'ze' het maar niet op de lange baan schuiven want de Tervuursesteenweg kan een face-lift best gebruiken. Er zijn al te veel handelszaken dicht gegaan vooraan op de T.steenweg. Een kerk trekt toch altijd nog volk al is het maar voor begrafenissen en huwelijken ;-). Een derde nachtwinkel heeft de wijk niet direct meer nodig.
toch wat overtrokken je reactie, Koenie. Je ziet overal corruptie - moet men misschien de gelovigen in een gevaarlijke kerk laten zitten? En wat die verkiezingen betreft: bij mijn weten is het o.a. schepen Stevens, een wijkgenoot die al jààààren met het dossier bezig is, dus al lang voor de verkiezingen er zit dus niks meer achter. Wees ook maar blij dat er nog een kerk komt, er was eerst sprake van geen kerk meer. Je hebt dus de keuze.
En verder, beste Koenie, in welk jaar leven wij ? 1805 of 2005? Er mag dus best wat hedendaagse architectuur gepromoot worden. Het spijt me maar van zulke kortzichtige emotionele reacties krijg ik het heen en weer. Nuanceren aub?

Groetjes vanuit Oudenaarde.
groot gelijk Rudy, 't is makkelijk om politiek van alles de schuld te geven zonder dat men zelf weet hoe de vork in elkaar zit. Stevens en ook de rest van het college is daar inderdaad al jaren mee bezig, al sinds de vorigie legislatuur. Reden waarom deze zaak zo lang heeft aangesleept is het feit dat, toen alles quasi rond was voor ivm de nieuwbouw, er plots iemand van monumentenzorg voor pleitte om het gebouw te laten klasseren. Gevolg : jaren vertraging en wachten op een uitspraak van de minister (Van Mechelen toevallig)Die is er nu blijkbaar en men vindt ook in Brussel de oude kerk niet waardevol genoeg om te klasseren. Ik ben er ook van overtuigd dat met de nieuwe kerk de ganse wijk een face lift krijgt, want geef toe, mooi is de oude kerk niet.
Ik vind de oude kerk niet perse lelijk, maar ben er zeker niet tegen dat er een nieuw modern gebouw komt. Sluit me verdrer bij Tuinman, Rudi en Veer aan...

Ben eigenlijk heel benieuwd naar die nieuwe kerk!

groetjes, van nog een bewoner van de Tervuursesteenweg ;-)
Beste Koen, niet alleen als schepen van openbare werken maar ook als bewoner van de colomawijk (reeds 55 jaar) toch een reactie. Ik heb heel veel moeite met de toon die je aanslaat in dit dossier: smeerlappen, corrupte mensen en nog van dat fraais.
Het dossier colomakerk sleept al jaren aan: om vieligheidsredenen werd de kerk gesloten in januarie 2000: al het hout was aangetast door een boktor. Om de veiligheid alleen al te garanderen was een investering nodig van 20 mio bef.Veel geld en daarom zeiden de technici: waarom de bouwvallige kerk niet afbreken en een eigentijdse nieuwbouw als ontmoetingsruimte realiseren. Een wedstrijd werd uitgeschreven en er werd aan de plannen hard gewerkt. Pas in oktober 2004, haast 5 jaar later, schieten de monumentenzorgers in actie en zij eisen een onderzoek naar een mogelijke klassering. Dit werd door de bevoegde minister grondig onderzocht maar er waren onvoldoende goede argumenten voorhanden om de bouwvallige kerk te klasseren(restauratie zou het dubbele kosten van nieuwbouw!!!). De minister gaf alzo groen licht voor nieuwbouw.Mag ik eraan toevoegen dat velen met mij blij zijn dat er eindelijk vaart komt in het dossier: vooral de levendige geloofsgemeenschap in Coloma. Coloma heeft een zeer rijk verenigingsleven en is een levendige buurt die een nieuwe kerkelijke ontmoetingsruimte niet kan worden ontzegd. Althans zo denk ik erover. Trouwens, het nieuwe ontwerp mag gezien zijn. Je zal dat binnenkort wel merken.
Koenie, ik vind toch dat deze legislatuur veel gedaan heeft om het uitzicht van de stad te verbeteren, en ze zijn daar wat mij betreft zeker in gelukt!
En die 'mega-luxe-appartementen' mogen er van mij gerust bijkomen als dat een alternatief betekent voor de verkrotting.. Neem nu de europarking: ik zal blij zijn dat daar luxe-appartementen komen, en ze zullen er hoogstwaarschijnlijk ook wel een groene zone aanleggen, dus ik vind het onterechte commentaar. Trouwens, Mechelen heeft drie grote parken (Tivoli, Kruidtuin en Vrijbroeckpark), qua groene zones kan dat toch wel tellen, vind ik
Van mij mogen die "smeerlappen" nog gerust verderdoen met wat ze bezig zijn...
Maar terug naar het onderwerp: Een open glazen gebouw zie ik nog wel zitten: moderne gebouwen kunnen misschien inderdaad de omgeving een nieuwe impuls geven, maar is dat met die vijver niet een beetje ver gezocht? Wat moet ik daar trouwens uit verstaan? Loopt de ingang over water, of staat het glazen gebouw gedeeltelijk/ helemaal in water? Een soort grachtje er omheen?
Beste KoenS - dat van die vijver heb ik maar van horen zeggen. Misschien valt dat anders uit, laat ons dus wachten op verder nieuws zoals Leo Stevens schreef.
Posjence ( Geduld )
voor bloggerJanS en alle andere lezers betreffende Job op de mesthoop

hieronder reactie van schepen Leo Stevens na een mail aan hem

Rudi, we zijn ermee bezig om Job terug daar te krijgen maar het ziekenhuis ligt nog wat dwars maar we gaan ze overtuigen. Leo
Beste bloggers, als recente inwijkeling van de Colomawijk, doet het plezier om te zien hoe de meeste buurtbewoners hier zich betrokken voelen bij "hun kerk". Dat er na al die jaren eindelijk schot in zit zal wel een hele opluchting zijn, maar het is wel een grote investering.
Schepen Leo Stevens schrijft "waarom de bouwvallige kerk niet afbreken en een eigentijdse nieuwbouw als ontmoetingsruimte realiseren?".
Als de nieuwe kerk een soort multifunctionele (feest)zaal wordt, dan heb ik toch mijn twijfels of dit door gemeenschapsgeld moet betaald worden. In de Streekkrant stond vermeld dat de stad Mechelen 1,5 mio euro zal bijdragen en het Vlaams gewest de resterende 750.000 euro. Zijn de inkomsten van zo een multifunctionele zaal dan ook voor Mechelen of gaan die naar de kerkfabriek? Verder wel heel benieuwd naar hoe het nieuwe gebouw eruit zal zien. Hopelijk met veel groen, maar zonder klokkengelui op zondagmorgen ;-)
Jamaar Evake, dat klokkengelui zul je er moeten bijnemen hoor, dat hoort nu éénmaal bij een kerk - zo van , als ik wakker ben jullie ook, gelovig of niet -Heb ik ooit meegemaakt in een idyllisch dorpje in Oostenrijk om zes uur 's morgens. Amaai mijne frak. Maar ja...

En in Islamlanden heb je de oproep voor het gebed vanop de minaret.

En als je uitwijkt naar het platteland, het gekraai van de haan!

En 's morgens als eens opgelet wat een lawaai onze gevederde vrienden soms maken ?

Enzovoort, enzovoort

Dit alles is niet te vermijden, je leeft nu éénmaal niet alleen op deze wereld.Trouwens alleen is maar alleen zeker?
wie heeft er nu iets tegen klokkegelui op zondagmorgen. Wij wonen op de tweede verdieping in het centrum van de stad met zicht op 6 parochiekerken die op zondag op verschillende tijdstippen hun gebeier ten gehore brengen. Dit is toch buitengewoon, dit hoort bij onze cultuur.
Of heb je liever een minaret met vier luidsprekers naast je deur?
Klokkengelui hoort er inderdaad bij. Maar waarom de kathedraal enkele weken geleden één uur aan een stuk lawaai maakte is mij een raadsel. Ik wou een stukske pizza eten aan de kathedraal en na een half uurke kwam het mij toch de keel uit.
je hebt klokkengelui en klokkengelui....
ik woon zelf ook vlak aan de Romboutstoren, en ik weet de beiaard absoluut te appreciëren, maar als je van dat zeer zware diepe klokkenspel hebt dat je zelfs je raam moet sluiten om de tv of telefoon te kunnen horen, da's weer totaal iets anders...
Laat ik het anders stellen : er zijn al jaren geen klokken meer in de colomakerk (zijn die er eigenlijk ooit geweest?) en mij hoor je daar niet over klagen. k Vind het persoonlijk veel aangenamer om in het weekend wakker te worden van het geluid van de vogeltjes dan van het zwaarmoedige gedreun dat bij een begrafenis hoort.
Klokken ! I love it.
De manier waarop de beiaardier soms zo virtuoos liedjes kan vertolken. Let el, het blijft zoals piano spelen met twee vingers en twee tenen he.

Neen veel respect voor de klokken in Mechelen, en ik woon op een 300 m van den toren he.
Evake, we denken aan een "sobere" kleine toren met één symbolisch klokje, dus niet teveel klokkegeluid zeker
Een beiaard in de Colomawijk!!!!
Van kerkafbraak gesproken: heb op het wijkfeest van Nekkerspoel vorige zondag horen vertellen dat ook de kerk van Libertus aan Pasbrug zou gesloopt worden.
@ Joeri ; daar is vroeger al eens sprake van geweest dacht ik. Maar juist weet ik het niet. De Libertuskerk is een tijdgenoot (zij het wat ouder) van de Colomakerk. Ook haar 'gezondheidstoestand' zou niet al te best zijn...
JanS, het is zoals met vele dossiers, eerst discuteren, maar éénmaal de knoop is doorgehakt, moeten we dat aanvaarden en er het beste van maken ( dat is democratie denk ik)

Kijk naar het geleuter over de binnenstad - nu alles ongeveer klaar is, moeten we verder en er het beste van maken.... ( niet dat het zo slecht is, integendeel)
.. ondertussen viel bij ondergetekende een pamfletje in de bus van RIM om de Colomakerk te behouden....
Jan, net zoals jij ken en respecteer ik RIM, en net zoals jij fronste ik mijn wenkbrauwen heel hoog, toen ik thuiskwam en dit pamfletje in de bus vond.. Ik die dacht dat de kogel door de kerk (hum verkeerde spreekwoordkeuze ) was in het Colomakerk dossier?

Ik dacht dat ondertussen duidelijk was gebleken dat het meest wijze was: afbreken en er een nieuw gebouw te zetten. Dat was nu toch eindelijk beslist.? Ik begin niet meer te kunnen volgen denk ik.. en mijn fietske heeft nochthans de nodige versnellingen ;-)
Oef, Markec, dan voel ik me toch al minder alleen in het fronsen van wenkbrauwen... Ik ben blij dat er nog mensen zijn die niet twijfelen dat afbraak eigenlijk de meest wijze oplossing is...
(jij bent toch ook een 'Coloma-bewoner' hé? of vergis ik me?)
Ik woon inderdaad ook in de Colomawijk ;-)

Meerbepaald op de Tervuursesteenweg... nog net in provincie Antwerpen ... en begin nu maar te gissen ;-D
Haha, daar dus. Dag bijna-buurman. Ik woonde m'n jeugdjaren in de Acaciastraat, maar ben nu inwoner van de Stenenmolenstraat... Leve den 'Hanswijkenhoek', waar het goed om wanen is... jaja.
Laat ik het zo stellen, als ik frietjes ga halen zijn die nooit koud als ik thuiskom, Jan.

Maar goed: het gaat hier eigenlijk over religieuze gebouwen, he, dus best back on topic!
frieten eten kan best een religieuze ervaring zijn hoor... zaligmakend dus. Zover zit je niet van de topic hoor...
En als ik de frituren van 'den hoek' ken, en uw situering op de provinciegrens, kom ik aardig in de 'buurt'. Smakelijk overigens met uw gloeiend pak frieten...
Het is inderdaad op nen hoek Jan, en aan den overkant is een nogal groot "pleintje" ;-)

En Bloemelia is ook ni ver weg ;-D
Wat RIM betreft : ook ik ben al jaren lid van deze vereniging die er in slaagt een aantal dossiers aan te kaarten, maar ik heb wat hen betreft één kritiek. Ik heb van hen praktisch nooit een alternatief gezien - zij zeggen wel : breek dit niet af wegens dit en dat, maar wat moet er dan wel mee gebeuren? Ik vrees soms dat als je RIM laat doen alles bij het oude blijft en dan laat je soms wat rommel staan. ( ik dacht dat zij het oude Lamot gebouw wilden laten staan - onmogelijk volgens mij)
Het foldertje van hen ( dat ik niet gezien heb, ik woon nochtans in de Lindestraat) is vermoedelijk weer een voorbeeld van isplaatst "fundamentalisme" en komt uiteraard te laat. Maar voor de rest niks dan respect.
Klopt Rudi. Ik heb ook een dubbele houding tegenover RIM. Een organisatie zoals RIM is belangrijk, maar ze zouden moeten begrijpen dat alleen met hun toch wel voornamelijk negatieve houding, ze heel wat mensen gewoon afstoten.

Heb eigenlijk weinig constructiefs gehoord van RIM, ze zijn toch eerder vooral TEGEN, maar dat zal wel de Mechelse Volksaard zijn zeker ?
JanS, Hoe denkt RIM over Lamot - niks van gehoord? Natuurlijk niet, want dan moet je een alternatief bespreken en dat is nooit gefundeerd gebeurd.....
- Ik vermoed dat RIM het niet echt slecht vindt, anders hadden we hen misschien meer gehoord.

- Ik hoorde Marc Rubben zeggen dat de Pekton, niet meer hoefde, omdat hij ergens had opgevangen dat er zelfs een deel van de breedte van de gevel moest worden afgezaagd.

- Verder hebben ze spijt van het verlies van het straatje (Stoofstraatje denk ik). Verder heb ik RIMMERS toch al positieve dingen horen zeggen.

- Verder meen ik ook te weten dat er gewerkt wordt om de paleizen in Mechelen tot werelderfgoed te laten uitroepen...
Laat die paleizen dan maar werelderfgoed worden, een zinvol initiatief.

Wat de Pekton betreft : het is waar dat die gevel al zo dikwijls verplaatst en aangepast is dat we hier nog nauwelijks van een "originele" kunnen spreken. Neem niet weg dat dit voorbeeld van houten gevel niet zou misstaan naast de huidige architectuur, een dergelijke confrontatie is dikwijls waardevol.
Noteer ondertussen even dat Mechelen met zijn 7 houten gevel een absoluut Belgisch record binnen zijn muren heeft.

Even opnoemen
Het "Duivelshuis" op de Haverwerf
De twee houten gevels "De Steur" en "de Waag" op de Zoutwerf
De "Volmolen" aan den Botaniek
Huis "Prins van Parma" in de St.Katelijnestraat
Huis "De Vijgenboom" in dezelfde straat
De "Pekton"

Alleen die zevende is dus wat twijfelachtig.
Wie heeft er genoeg haar op zijn tanden en connecties om naar de Palm (eigenaar van de Pekton-gevel)eens een mailtje te sturen om te vernemen of dat ze al iets meer weten over de plaats van de Pekton op de Lamot-site? Als ik een mailadres vind zou ik wel durven. Wie nog? Hoe meer druk, hoe meer vreugde (of is het spreekwoord anders?)!
Goed idee - ik zal eens kijken ende zien op het internet.
Misschien kan dit helpen, ik heb hier toevallig een bierflesje Palm bij de hand, op de site http://www.palm.be heb ik volgend emailadres gevonden: info@palmbreweries.com
veel succes !
hieronder de mail die ik net verstuurde naar Palm
En nu maar afwachten
Beste lezer,

in Mechelen gaan er al enkele maanden ongeruste geruchten over de toekomst van het tijdens de restauratie van de site Lamot afgebroken historische gebouw met houten gevel "de Pekton"

Algemeen wordt er verondersteld dat dit gebouw terug zal worden opgebouwd schuin tegenover de ingang van het Novotel. Er is echter nog geen spoor van een start van de werken.

Er wordt gefluisterd dat de initiatiefnemer van de wederopbouw, brouwerij Palm, momenteel de zaak even afwacht wegens o.a. financiële problemen. De verkoop van Palm zou niet zo best vlotten er is een algemene achteruitgang van de omzet van o.a. amberbieren.

Vele Mechelaars zijn dus ongerust, er werd tijdens de afbraak van Lamot geijverd door verschillende instanties om deze oude herberg te bewaren en dat werd ook door de stad zo bevestigd.

Wat is er aan van deze geruchten?

Een verduidelijking zou welkom zijn.

Hopende op een hopelijk gunstige reactie

Met vriendelijke groeten

Rudi De Mets
stadsgids en sprekende in de naam van vele overtuigde Mechelaars.
Bedankt Rudi voor deze mail. Ik ben benieuwd hoe men zal reageren...
Prima, Rudi!!
En nu hopen dat er snel een verhelderend antwoord komt...
Kei goe,Rudi!
Ik ga zeker nog een poging wagen!
Ik zit met een stoemmen balk op mijn scherm waardoor ik niet verder geraak dan het galloperend Brabants trekpaardje van Palm.
Palm Breweries
Steenhuffeldorp 3
B-1840 Steenhuffel

Tel +32(0)52/31.74.11
Fax +32(0)52/30.41.67
info@palmbreweries.com
info over verkoop
sales@palmbreweries.com

info over Marketing
marketing@palmbreweries.com

info over Public Relations
pr@palmbreweries.com

info over Productie
productie@palmbreweries.com

info over Human Resources

personeelsdienst@palmbreweries.com
wie heimwee heeft naar de wondermooie "pekton"gevel, surf naar http://www.rim.be/lamot.html
Joepie, 'k heb er ook eentje geschreven!

Geachte,

Sinds enkele maanden bezit Mechelen een site (http://www.mechelen.blogt.be), waar Mechelaars elkaar vinden om te chatten over Mechelen en zijn cultuur, historie, gastronomie, infrastructuur en dergelijke.
Een van de topics van het moment zijn de historische gebouwen in de binnenstad en de Lamot-site aan de Dijle.
De Mechelaars hebben over dit laatste een zeer verspreide mening. Maar wat opvalt is dat in deze meningen vaak enkele vragen steeds terugkomen. Vooral bij de volgende vraag zou U een tip van de sluier kunnen oplichten: Wat zal er gebeuren met de houten gevel van de Pekton? Via verschillende bronnen vernamen wij dat U eigenaar bent van deze historische houten gevel en dat U in de eerste instantie deze zou heropbouwen op de Lamot-site en er een nieuwe horeca-zaak van zou maken.
Wij zijn allen zeer blij dit te horen, maar momenteel speculeren we met z'n allen er op los over de toekomstige plaats van dit nieuwe etablissement. Zou U hier verheldering in kunnen brengen?
En zou het enigzins mogelijk zijn om ons te vertellen in welk tijdsbestek dit zou gebeuren?
Kortom we zijn zeer nieuwsgierig naar Uw plannen en het zou voor ons ( de Mechelse bloggers) een ware eer zijn als U de mist wat zou kunnen laten optrekken rond onze kweeste naar de historische houten gevel van de Pekton.

Met vriendelijke groeten

Jeroen Verwaetermeulen, zeer nieuwsgierige Mechelse blogger

ps: Het zou kunnen dat U nog mailtjes ontvangt in deze orde. Moest dit zo zijn zou het ons plezieren Uw antwoord te mogen lezen op http://www.mechelen.blogt.be

Zien of het wat uithaalt!
Voilà, hier de reactie van de Palm!

Geachte Heer,

In antwoord op uw mail, willen we u melden dat wij inderdaad eigenaar zijn van de houten gevel van de Pekton.
Deze zal inderdaad wederopgebouwd worden als een nieuwe horecazaak in de Van Beethovenstraat 1.

De start van de bouw is gepland voor januari 2006.

Met vriendelijke groeten,
Kind regards,
Sincères salutations,
Ann PUTTEMANS
Management Assistant
Diepensteyn NV
Brouwerijstraat 1
1840 STEENHUFFEL
tel +32(0)52/317.417
fax +32(0)52/305.440
e mail info@diepensteyn.be
Plezant om te weten, wie gaat er eens mee eten?
...da's dan een mooi Nieuwjaarsgeschenk voor onze stad... We kijken er naar uit...
Als dat géén goed nieuws is!!! Joepie ;-)

Bedankt, Jeroen!!!!
Men zegge het voort. Uitstekend nieuws
als het dan maar géén draak word zoals de nieuwe kerk van St kat waver, want wie daar de schepen van ruimtelijke ordening is!!! wat een lelijk ding! en op die plek.zoiets hadden ze beter ff buiten het centrum gezet.