De pollepel van Mahatma

met categorie:  
De Pollepel van Mahatma

Zonet een enorm leuk boekje ontdekt: "De Pollepel van Mahatma: Een kleurrijk multicultureel kookboek uit de wijk Tervuursesteenweg in Mechelen".
Er staan een vijftigtal recepten die de bewoners uit deze wijk uit de doeken doen: Poulet à la Moambe (kip in pikante pindasaus, mijn favoriet !!), Maneblussersgebak, Polo Gheyme (rijst met schapenvlees), Wortelsoep op de wijze van Chiro Coloma, ...
Ziet er allemaal vreselijk lekker uit, en ik zie dat onze blogster Sandra het grafisch design van dit boekje heeft verzorgd. Sandra, kan je ons niet wekelijks verwennen met een receptje hieruit ? Als je ze nog digitaal hebt staan tenminse.
Het boekje is zéér de moeite waard!
Wonende op de Tervuursesteenweg, de auteur en grafisch ontwerpster kennende, heb ik het boekje onlangs aangeschaft ;-)

Een aanrader..
Waar kan je het boekje kopen? Ergens op de tervuursesteenweg / Mahatma Gandistraat? Op 'Global Fiesta', het festival op 3 juli aan Mahatma Gandi?..
.. wel onderandere bij mijnen bloemenwinkel "Bloemelia" op de Tervuursesteenweg. Ken de huisnummer niet van buiten, maar het is vlak naast "de Okay". Dus eigen officieel al op grondgebied Hofstade, toch aan die kant van de straat ;-)
Bij de Wereldwinkel hebben ze het ook.
Getest en goed bevonden!
nu is er in de wijk M.gandhistraat een klein succesvol festival geweest en de foto's en de sfeer kan je opsnuiven bij 1 van onze wijkbewoners http://users.pandora.be/flash2
thx aan als de vrijwilligers voor er weer een geslaagd feest van te maken en op naar de volgende.........!!!!!!!
heeft er al iemand de gerechten geprobeerd?
Proficiat met Global Fiesta! Wat vrijwilligers kunnen bereiken is fantastisch. Een prachtig grensoverstijgend feest was het - reeds voor de derde maal. Nieuwe en oude Mechelaars verenigd in een ontspannen en ongedwongen kader. Om fier op te zijn.
Zelf ben ik uit de Stenenmolenstraat, dus hélemaal in het begin van de Colomawijk - en ik kom normaal niet in de Mahatma Gandhistraat en buurstraten; maar ik vind zo'n feest als Global Fiesta echt drempelverlagend. Een wijk die soms kampt met een negatief imago, wordt zo toch in een positief daglicht gesteld. Voortdoen mensen: tot volgend jaar.
En jullie 'pollepel' is een tof initiatief. Aanschaffen dus - en smakelijk.
het is echt bij ons in de wijk niet meer zo slecht! er waren tijden dat het anders geweest is maar dat is hopenlijk verleden tijd!!!
De vrijwilligers die eraan werken verdienen een pluim!!proficiat!!
Niet alleen in de binnenstad komt Mechelen in 'volle vaart' - ook in een aantal wijken begint iets te 'borrelen'... Voel ik het verkeerd - of is het inderdaad zo dat Mechelen aan het 'veranderen' is, een positiever imago krijgt ? en dat ook Mechelaars zélf actief beginnen werken aan dit 'beeld'? Ben ik naïf - of is het écht zo dat met de handen uit de mouwen te steken en opbouwend en creatief te werken iets begint te leven in wijken en buurten ... Is de tijd van cocoonen en 'ieder voor zich' aan het veranderen?
utopie?
de maanden dat nu al geweest zijn vind ik al wreed tof, als je ziet wat er in de stad al geweest is waardoor mensen terug op straat komen! vtm zomertour, qmusic tour, dit weekend maanrock en donderdag is het parkpopdag, de mensen maken plezier en leren elkaar tenminste kennen! doe zo voort!!
Ik sluit me aan bij de trotse bewoner - dit is de eerste keer dat ik zo'n vakantiegevoel had in eigen stad en dat ondanks het kwakkelweer - op naar de ommekeer in deze stad
ja dat is gewoon zo, ik kon dit jaar niet op vakantie gaan wegens omstandigheden maar ik heb geen enkel gevoel gehad van verveling!!