Shopsinjoorke

met categorie:  
Na die post over de voetbal wordt het dringend tijd voor een vrouwenoffensief. En waar kan dat beter over gaan dan over shoppen? Voetballers hebben waarschijnlijk twee paar schoenen, vrouwen daarintegen... goed voor een heel elftal.

Ik wil het niet altijd terug hebben over Brussel (alhoewel, ik ben nog niet helemaal over het trauma van de verhuis heen), maar de variëteit van jonge ontwerpers en creatieve uitspattingen heb ik hier in Mechelen nog niet terug gevonden. Bij mijn online zoektocht vond ik de site Mechelen keitof winkelen. Zeg nu zelf, echt hip klinkt dat niet. www.mechelenkeitofwinkelen.be

Er zijn echter een paar zeer charmante zoethouders.


Zo is er op de Veemarkt een fijne schoenenwinkel. Voor wie niet altijd naar Berlijn wil gaan, ze hebben daar de enige echte Trippen www.trippen-shoes.com/. Ook bij Harlekijn (?) in de Onze-Lieve-Vrouwstraat hebben ze Trippen en El naturalista, een ecologisch alternatief voor mensen die er niet willen uitzien zoals 95% van de bevolking. www.elnaturalista.com/

Voor schmink en body toestanden ga ik naar mijn geweldige kapper Stijn. Deze heeft een nieuwe optrek op de Lamot site (een echte aanrader) met Aveda producten. Duur, maar elke cent waard. Lippenstift met de geur van basilicum en munt, body moisturizer met munt en rozemarijn, als je jezelf eens wil verwennen is dit de plek.

De meest hippe winkel vind ik nog steeds Drogisterij het verguld schaap op de Ijzerenleen. Je vindt er echt wel alles en de bediening kan in het Mechels. Zo kocht ik er gisteren douchegel van Kneipp (retro is in) voor de helft van de prijs.

Wie nog fijne shopping-tips heeft, ga gerust uw gang. Dames, ik heb het hier niet over de H&M, maar juist over die speciale plek die nog niemand heeft ontdekt of waar er echt suppersolden te vinden zijn (minstens 60%). Zet eens een nieuwe trend.
Ja, Sandra, mijn verkassing van BXL naar Mechelen heeft ook bij voor de nodige heimwee (zacht uitgedrukt) gezorgd. Geen nood, na een jaartje is het chauvinisme al stevig aangewakkerd :-)
Wat betreft the places 2B voor het betere shoppingwerk, spoor gewoon terug naar BXL ;-) Mechelen City lijkt me nu net iets te klein om op iets te stoten dat én nog niet is ontdekt én grave soldes aanbiedt...maar ik ben dan ook nog een newbie.
Ik ben vooral uit op de soldes bij de 'grotere' maar per definitie niet gezellige winkels: genre trekkingschoenen van 200 euro aan meer dan de helft van de prijs bij AS Adventure, Gola trainers aan -60% bij Berca (let op de bonnen van -25% op elke aankoop die ze soms ronddelen samen met de Streekkrant), de betere promoties bij Liddl, tijdens de koopjes neuzen op de lingerie-afdeling van Inno (grote merken, kleine prijzen), de rommelmarkt aan de Rombouts (voor de gezelligheid) .... Mea culpa plaatselijke commercanten maar hieronder maak ik het echter weer goed.
Voor de rest vind je me wel eens bij Paté du Chef aan de Vismarkt, bij de Stripkever (NIET alleen voor de liefhebbers van Jommeke of Kiekeboe), in de wijnwinkel achter de Botermarkt (ze hebben oa een excellent biowijntje voor een faire prijs), en tot slot het brocantewinkeltje in de Katelijnestraat (niet per definitie goedkoop maar er valt te onderhandelen, heb er eens een prachtige Afrikaanse halsketting op de kop getikt voor 15 euro).
Paté du Chef moet blijkbaar echt wel goed zijn, ben er nog niet geweest echter ...

Vorige zaterdag botste ik bij toeval op een onbeduidend winkeltje in het begin van de OLV-straat (van de vijfhoek te beginnen), dat bij het binnenkomen erg Indisch aandeed... was wel leuk om eens een bezoekje te brengen, maar die verkoopster is echt helemaal 'into India' precies ... wierook en dergelijke inclusief...
Wel Hanna, ze zijn daar heel erg vriendelijk bij Paté en ze pakken je cadeaus op zeer kunstige wijze in. Ik hou wel van de betere hebbedingetjeswinkel en daar kom ik uitgebreid aan m'n trekken.
Dat Indisch winkeltje had ik inderdaad ook al gezien maar nog niet bezocht.
Nog even signaleren dat er - ook al in de schaduw van de Toren - een winkeltje is met Russische producten. Niet alles lijkt mij even smakelijk maar de pikante auberginesmurrie is wel best te pruimen. Ze hebben er ook de obligate zoete typisch Russische snoepjes.
ik heb weinig ervaring met winkelen in Mechelen, maar ik weet alvast één winkel waar ik nooit nog een voet binnenzet: muziekwinkel De Monte: enorm onvriendelijk en peperduur
Ik vind Betty Wood wel gezellig winkelen, ook een zeer vriendelijke dame!
Laatst kwam ik eens binnenneuzen bij Freedom Tatto in de OLV straat, lijkt in het begin een rare shop, maar was zeker een unieke ervaring.
Het jammere aan Mechelen is dat alles bijna een keten is. Weinig origineel.
Let vooral ook eens op de mooie etalage's van On Line, in begin van de Bruul, prachtig staaltje kunst!
Ja dat van die ketens vind ik ook wel storend, alhoewel het soms handig is ook. Daarom wandel ik zo graag door de OLV-Straat daar zie je nog andere dingen.

Ik rook nu niet meer maar tabakszaak Windels op de Ijzeren Leen vind ik nog altijd een echte authentieke Mechelse winkel. Ze maken er zelfs hun eigen sigaren, het atelier kan je na afspraak zelfs bezoeken als ik me niet vergis.
Inderdaad, Windels is een gevestigde eigenzinnige waarde. Ik ben geen roker, maar af toe kan ik genieten van een sigaartje. En heb dat blijkbaar eens aan mijn leerlingen laten ontvallen. Dus op de proclamatie kreeg ik sigaren van hen... van... Windels...

Da's voor een van de komende avonden, op HUN gezondheid....
Ik woon in de buurt van Hoogstraat daar zijn ook wel enkele leuke winkels.
Het pareltje (juweeltjes om zelf te maken of laten maken) De verweenerij met vele lekerre dingen en geschenkmandjes. En op de Korenmarkt hebt je zeer goede restaurants van alle prijsklasse.La Logia, 't Korenveld, De Martniek enz.
Shoppen in eigen stad is leuk, maar omdat je hier woont ook heel gewoontjes. Je komt er immers vaak (ik althans toch). Je kent de winkels. Het voordeel van in Mechelen te wonen is dat de grote shoppingsteden niet ver zijn en je gemakkelijk met een vriendin - mijn man ziet dat niet zo zitten - naar Antwerpen, Brussel, Leuven, Lier, Gent, ... kan trekken om echt te shoppen. Onlangs ben ik nog een dagje geld gaan uitgeven in Maastricht (Nl), leuk! Mooie stad met historische wijk met de duurdere en exclusieve shops en nieuwere wijk met het commerciële gedeelte. Je vindt er net iets anders dan bij ons en er is ook De Winkel van Nijntje (met dochtertje van 9 maand weet je gewoon niet wat kiezen in deze winkel). Maarre, Mechelen moet zeker niet onder doen voor andere steden om te shoppen: hier hoef ik niet nodeloos rond te dolen op zoek naar een bepaalde winkel, hier weet ik alles zijn! Fijn!
Shoppen elders kan inderdaad leuk zijn en (voorlopig nog) werkende in Brussel, vind ik hier alles wat mijn hartje verlangt. Ik werk nl. vlakbij de Grote Markt en zodoende spreid althans één shoppingmekka zich uit van de Nieuw- tot de Zuidstraat.
Anderzijds is voor mij soms niet zo vervelends als l'embarras du choix'. Ik shop immers graag lokaal, van bij de groentenboer om de hoek tot de fijne klerenboutique 'downtown' Mechelen. Waar is inderdaad de tijd dat winkelstraten winkels hadden en geen aaneenrijging van ketens? Maar ik gaf reeds hierboven toe dat ze ook een bepaald soort gemakzuchtig comfort bieden in combinatie met (meestal) concurrerende prijzen. Je hebt overal je Hema en De Slegte bv. maar ook een wereldwinkel... Ik ben eigenlijk vré content met het (beperkte) aanbod in Mechelen: 2 biowinkels, inderdaad een fijne kralenwinkel waar ik reeds een ketting liet herstellen Guido, paar goeie boekhandels, winkel met Afrikaanse producten en bakbananen... Ik draai dus met plezier om mijn eigen (kerk)toren :-)
ik ben zeer content van Mechelen...

@ Vera; de winkel van nijntje in Maastricht, leuk he? Ik was er vorige zomer nog!
ik wou gewoon effe weten waar die geweldige kapper stijn te vinden is ,ik ben nl op zoek naar een nieuwe kapper.
grioetjes Greet
Shoppen in Mechelen is inderdaad een aanpassing als je uit het Brusselse komt… wat ik sinds mijn verhuis naar Mechelen mis ligt hem vooral op culinair vlak…een traiteur waar je lekkere kant en klaar opwarm maaltijden kan vinden, de enige zaak die in tot nog toe gevonden heb is ‘emiel’ de viswinkel op de vismarkt of een Italiaanse zaak waar je huisgemaakte verse pasta (en bereidingen) kan kopen, of een Aziatisch winkeltje met lekker verse kruiden en specialiteiten… Mechelen is zo een mengelmoes van verschillende culturen en toch is het zoeken naar eens iets anders dan stoofvlees of vol-au-vent als je geen zin of tijd hebt om te koken….bijgevolg ben ik dan genoodzaakt naar de grootwaren huizen te trekken om daar diepvries toestanden te kopen…dus als jullie tips hebben let me know!
We hebben gezien dat er op de veemarkt gewerkt wordt aan een Aziatische traiteur of winkel? Weet er misschien iemand meer over?
Een Italiaans winkeltje hebben we ook nog niet ontdekt :( En daar hebben wij toch wel nood aan :)
Inderdaad, de opening van die Aziatische zaak werd aangekondigd in een stalletje op het Ottertrotterfestival.
Het zou wel eens best kunnen dat zij ook een soort van traiteurservice zullen aanbieden want denk dat ze nu al zoiets doen, cfr. catering op festivalweides ed.
Van een winkel met specifieke Italiaanse producten heb ik geen weet, er is wel een klein winkeltje met allerlei 'zuiderse' producten in één van de verbindingsstraten tussen de Bruul en de Ijzeren Leen.
hihi... Ondanks mijn kennis van de leukste buurten in antwerpen en Brussel vind dat we een paar echte juweeltjes in mechelen niet mogen vergeten , zoals reeds eerder vermeld, ons aller Paté du Shef (vismarkt), of het peereltje in de hoogstraat, charmante plekjes als de graspoort in de begijnestraat of de nostradam tussen de bruul en de Ijzeren Leen. En de schaduw van "onzen toren" maakt alles toch net iets unieker...niet????
Weet er trouwens iemand wat er gebeurd is met de numero zeven in de adegemstraat, stoppen ze er daar mee... :-(. En aan goeie kappers ook geen gebrek... inderdaad, de Stijn zijn Mona is super of Nahid haar Hairlounge in de O-L-Vrouwenstraat...

In ieder geval, een jaar geleden besloot ik met mijn zusje op zoek te gaan naar een pand in Mechelen om mee te gaan werken aan de possitieve bubbeles die in onze stad beginnen te sprankelen.... Bijna beland in de guldenstraat... maar uiteindelijk mislukt... maar nu... groot nieuws... het is de katelijnestraat geworden, we hebben het "carnavalwinkeltje" onder den toren gekocht, Huis Beckers. En vanaf één september waait er een nieuwe wind door het pandje... Misschien wel de moment om een primeur de wereld in te sturen... We gaan "marchanderen" onder de naam KOSTUUM & karamel... een winkeltje vol wonderen en verleidingen... In november gaat dit alles gevierd worden met een heus gekostumeerd bal... Uiteraard is iedereen welkom!!!!!!!!!!!! Veel groetjes en tot binnekort... Jeroen
Ik ben graag in Mechelen... Ben oorspronkelijk van Mechelen, helaas laat het verre reizen niet steeds toe hier vaak te zijn (Ik woon links achter de maan). Toch heb ik het als mijn missie gezien zwaar te gaan supporteren voor dit bovenstebeste stadje. Een tipje van de sluier wordt nu reeds opgelicht bij Paté du shef en binnekort op de Lamotsite. Jullie horen zeker nog van mij... Met veel oprechte lieve groeten,
___________lady estelle
Ellys en Nicky en Pamela,

laattijdige reactie : het winkeltje met zuiderse producten is een Spaans winkeltje in de Borzestraat
( Beuzestrèt). Maresol heet het peins ik en het is er al jaren.

Spijtig genoeg is er inderdaad geen specifiek italiaans huis. Een idee?

Anderzijds vind je overal goeie Italiaanse producten tot in de warenhuizen toe. Een winkeltje met die typische Italiaanse charcuterie en droge worst zou natuurlijk wel een extra zijn.

Smakelijk
De zaak op de veemarkt zal Yam Mie Yam noemen en het wordt een combinatie van vietnamese en franse keuken. Ook simpele zaken zoals "ne stoemp" zal er ook wel te verkrijgen zijn.We vernamen dit uit welingelichte bron en de opening zou voor binnenkort zijn.
Ook niet te missen: een nieuwe online shop in Mechelen. Dit is pas een recent gestart initiatief, alle handelaars uit Mechelen zijn uiteraard welkom. Neem eens een kijkje op http://www.shopt.be en http://blog.shopt.be

Tot mails!
Er zijn bij mij maar 2 winkels die eruit springen : Paté du Chef en Nahid's Hairlounge! De rest vind je overal... Volgens mij is het gewoon ook niet vanzelfsprekend om in Mechelen een klein, origineel winkeltje met specifieke producten staande te houden..
Yam-mie-yam (op de Veemarkt) is nog steeeeeeeds niet open.... ik hoor altijd maar dat het snel open zal gaan, maar nog steeds niets te zien :o(
Weet iemand er meer over?
Hanna, goed nieuws Yam Mie Yam is geopend voor het grote en kleine publiek. Meer info op http://www.yammieyam.be.
Ik zou zeggen laat het u smaken.
Weer een nieuwe winkel in Mechelen: De Nieuwe Mens op Hoogstraat 13 (naast Comic Strips). Allemaal producten voor ontspanning, ontzuring, ontstressing, milieuvriendelijk wassen (o.a. Waswonder magneetballen) en ook mogelijkheid tot massage, holistic coaching, tarot kaartleggen (op afspraak). Meer informatie op de website http://www.denieuwemens.be

Ik ben geen keukenpiet, eerder een gewaarde sous-chef (je kent dat wel: aardappelen schillen, groenten raspen, met de superhandige maar gevaarlijke borner (v-slicer) werken, ...), maar ik kom graag in de winlel Denies op de Ijzerenleen. Het is een winkel waar je keukenmateriaal kan aanschaffen. En ze zijn er heel vriendelijk!

Wat ik wel jammer vind is de hoeveelheid parkeerplaats! Maar dat is overal een probleem (om goedkoop te parkeren).

Patrick

ps Alhoewel het volgende op een keten slaat, kom ik graag in Dille en Kamille. En het is heel jammer dat er geen in de buurt is. of heb ik het mis?

pps Ik ben kom oorspronkelijk uit Lebbeke, en woon nu in Nieuwenrode. maar Mechelen is niet ver weg: Windels en Denies zijn moeilijk te negeren (tijdens de markt). En mosselen halen we sinds kort bij Mosselhandel Nees (In de strat met de naam "Dijle").

Hela hola, een hele pagina over shoppen in Mechelen, en geen enkele keer wordt de Blender vermeld? Een groot gemis! Een heerlijk gezellig winkeltje naast de Stripkever, met heel regelmatig 'nieuwe' vintagespullen.

Na een geslaagde shopping is het ook leuk een boek op de kop te tikken in de Zondvloed in de OLV-straat, en je heerlijk met een koffie en een madeleineke in een hoekje te nestelen… Er zijn heel wat fijne plekjes in Mechelen te vinden!

Bedankt voor de tip, Jis !

Enne... welkom op de blog! ;-))

mijn lievelingswinkel is The Lane aan de Ijzerenleen te Mechelen. Wellicht de meest vriendelijke winkeldame van Mechelen. Prachtige juweeltjes en schitterende vrouwelijke kleedjes en jurkjes en handtassen.... Kortom een klein hemeltje.

we hebben geen dille en Camille. Spijtig

 

Ook geen Australian Ice cream meer. Nog spijtiger.

Er is minstens een evengoed alternatief voor die Australian Ice cream en dat is enkele  huizen verder. Van oudsher een echte Mechelse zaak...

ja ik ken dat ijssalon maar vond Australian toch pakke beter.

ok ik vond toch nog wel een goed alternatief. Over HEMA. Goei ijs ook.