Daar wij heel graag gaan eten, zou ik voorstellen, om een top 3 van de Mechelse restaurantjes te maken.
Er zijn er heel veel in Mechelen, dus aarzel niet en stuur je top 3 door.
Wij brengen regelmatig een bezoekje aan Pitawan in de OLVr-straat. Als je er op zondagavond binnenkomt, na 19u, moet je zoeken om een plaatske te vinden.
Ze serveren wel heel snel, zodat je, na een beetje geduld (je kan wachten aan de toog) toch een plaatske kan bemachtigen.
De prijs valt ook heel goed mee. Ik zou zeggen: voor die prijs kan je het zelf niet maken.
Je krijgt ook een mandje met de nodige sausen, zodat je lekker kan afwisselen.
En het smaakt iedere keer opnieuw.
Pitawan, OLVrstraat, echt heel lekkere pita, de zondagavond is het zoeken naar een plaatske...verklaart heel veel.
op nr 2 zet ik Merad (Turks) in de H Consciencestraat en op nr 3 de Pizzahut op de Grote Markt ook erg lekker.
1. La Na Thai
2. Atlas Wereldkeuken
3. Graspoort
4. La Loggia (voor pizza's en vegetarisch)
5. La Boya
Kies je voor lekker eten zou ik kiezen voor follies, Callas of d'Hoogh tijdens het wildseizoen.
Voor een snelle hap, richting pittawan.
De betere brassserie: DE CIRQUE, probeer er zeker eens de MOJITO's, de schotels zijn ZEER ruim geserveerd, vers en de muziek is er steeds verzorgd (electrofused, breaks and vintage Jazz...). Volgende week woensdag trouwens een optreden op de Vismét in het kader van "MAKE A FISH". Deze keer is De Cirque de gastheer, een zouk groepje met funk invloeden, de Circusschool circolito komt langs en Vintage Jazz Tunes alom..... mij zal je er allesinds treffen....behind the decks!
Graspoort ok voor het terras, maar laat kwa eten vaak de wensen over, heb je pech met de kok in de keuken, dan krijg je vaak een bordje troep.
Atlas ... loop ik steeds voorbij, ik denk lekker maar absoluut niet gezellig,...bewijs me het tegendeel, ik wil het best proberen
Loggia....vaste waarde, alhoewel ik geen italo freak ben.
La Boya...blijkt bij veel mechelaars aan te slaan alhoewel hun couscous me niet kan overtuigen, heb al beter marokkans gegeten (@ beurs in bxl)
...smakelijk
Tx voor de Antwerpse tips, al kom ik daar weinig. Ben nog steeds meer Brussel-fan, zo ook op culinair vlak. Inderdaad de couscous van La Boya is niet meteen je van het, daarvoor zak ik liever af naar Monya in BXL (in straatje naast UGC Brouckère). Maar ze hebben bij La Boya wel een soort van humus maar dan met erwtjes gemaakt. Maakte een leuke 'tapa'.
Vind Atlas juist wel sferig eigenlijk. De pittige zalm met Amarula-saus (Afrikaanse versie van het Baileys drankje) vergezeld van banaan en mango smaakt me keer op keer.
Wat betreft de Pizzahut-vermeldingen, no offense meant but, hebben jullie al een échte pizza geproefd?
Serieus eten: Callas (Brusselsesteenweg) of De Pastel (Antwerpsesteenweg aan Mechelen-Noord, eigenlijk grondgebied Sint-Katelijne-Waver)
Ander lekkers:
- Thais bij Thai House (Leermarkt)
- Pasta bij Camogli (Leopoldstraat)
- Meeneempizza bij Pizza Roma (Katelijnestraat)
- Meeneemchinees bij China Keuken (Consciencestraat)
- ...
Die Broederkes aan het CC-Mechelen - fonduehouse - voor de sfeer en zeker lekker eten (ge moet het immers zelf klaarmaken)
Veeakker aan de Liersesteenweg - voor de smaak van echt vlees en toffe koks in open keuken
Den Akker op de Vismarkt - verrassende menu's
Merad in de Consciencestraat - om het opkomend hongergevoel weg te werken tijdens of na een avondje uit
Net nog met de collega's gaan eten bij CAMOGLI het is daar altijd fantastisch lekker!!
Verder..
- het restaurant van Brouwerij het Anker
- de Kraanbrug
- Vero-Peso (wollemarkt)
- De Griek (onder den toren)
- Al Parma
- Montreal
Maar je kan ook lekker eten in Taverne Lord Nelson, De Graspoort, .. en wie kent er niet de MERAD (lekker Turks eten en je kan er tot een "kot" in de nacht terecht!)
Ook bij de "Gerard" in Den Stillen Genieter (Nauwstraat 9) kan je heel de nacht nog eten. Zijn "Stille Genietende Huisspaghetti" is legendarisch en absolute aanrader ;-)
zeker een aanrader......
tavernevivaldi.be
De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -
- Graspoort
- De cirque
- Merad
En toch even aan alle liefhebbers van de pizzahut: culinaire barbaren ! We hebben in Mechelen wel betere pizzeria's dan die diepvriespizza's uit de pizzahut !
wel, het zit zo: alle groenten zijn vers, maar de deegbodems en het vlees (hespjes, salamis,...) komen wel degelijk uit den diepvries !
't Nieuw Werk
Merad
Cirque
Fanterlok
Soep To Go (lunch)
Concurrentie op dit gebied dus voor Den Stillen Genieter en D'Afspraak ;-)
You got it. Dat is inderdaad naast die Groentenwinkel. Of die raar is dat weet ik niet... erh. hebben ze er kleding ook?
D'Afspraak is in een oud Herenhuis gevestigd, dat voordien ook nog diende als (goed!) restaurant. Genaamd... (je gaat het nooit geloven!)... HET HERENHUIS. (hoe kwamen ze erop he!)
Ik zou zeggen ga vanavond eens kijken (*wink*) maar, maandag is, tenzij ik me vergis, hun sluitingsdag.
In die rare winkel, ja ze verkopen er vanalles, groenten, fruit, rare kleren, dvd's, je kunt het zo gek niet bedenken!
door de sterke groei van allerlei groentewinkeljes (ik tel in de wijk Nekkerspoel-Liersesteenweg een zevental winkeljes) , denk ik dat deze groentewinkeljes moeite hebben om hun hoofd boven water te houden...vandaar dat al die winkeljes ook andere producten aanbieden...
ik ga er graag naar toe...de uitbaters zijn zeer vriendelijk, de groentewinkeljes brengen sfeer in de wijk.....
Café "D'afspraak" is inderdaad een héél leuk praatcafé ....ze hebben een ruime bierkaart...
Het boek MOET je zeker lezen: "Mechelen aan de Tigris", geschreven door August Thiry, docent aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Het geeft je heel wat inzicht in deze boeiende minderheidsgroep die in Mechelen woont, en zo opvallend is, en toch nog zo onbekend... Het is het verhaal van het dorp Hassana in Oos-Turkije, een dorp van boeren en wevers - het is het verhaal van vele eeuwen Oosters christendom; het verhaal van de verwoesting van hun dorp in 1993. Ze zochten asiel in Europa en kwamen terecht in onze stad, waar een Nieuw Hassana groeit - een Mechelen aan de Tigris. Het is ook het verhaal van Melkan, een jonge vluchteling die gids is geweest voor August Thiry binnen de Assyrische gemeenschap. Een zoektocht naar de wortels van een oude cultuur, naar het wel en wee van de mensen van Hassana in Mechelen...
Ik kan het boek ten zeerste aanraden.
(een fan van La Boya, de vegetarische spagetti in de Cirque, de gezellige sfeer van Het Anker (De twee palen), en als het wat fijner mag zijn : niet vergeten : de Spiga d'Oro in Hever !
DE KEUZE AAN WHISKY4S IS OOK INDRUKWEKKEND
DUS ALLEN DAARHEEN
[ mee opletten hoor, in de Internet Community wordt dat eigenlijk beschouwd als "onbeleefd" of zelfs onvriendelijk - ik zeg't u maar he ;-) ]
En, ja, De Fanterlok is zéér de moeite!
Ik vind het trouwens heel tof deze blog, ik kom hier echt wel veel te weten als nieuwkomer in Mechelen :)
inderdaad de Spiga is bij mijn weten de beste Italiaan in het ronde.
Al blijf ik het moeilijk hebben met Italiaanse resaturants in België, die zijn mijns inziens iets te veel aangepast aan onze typische sauzenkeuken.
Als je zoals ik, al 40 jaar naar Italië op verlof gaat en je gaat bij de echte Italianen eten dan weet je wel dat het ginder wat anders is.
In België wil men deegwaren met een massa saus, ginder kennen ze dat nauwelijks, want deegwaren zijn daar een voorgerecht en dus lichter.
Maar de Spiga doet dat niet slecht, ik at daar een voortreffelijke Osso Buco Piemontese ( met truffelsaus en niet met tomatensaus dus) en zijn voorgerecht vitello tonnato mag er ook zijn. Iets minder gekend bij ons, maar erg fris ( sneetjes varkengebraad met daarover een tonijnsaus ( room met tonijn en dan gepureerd ) Ok dit is al een zwaardere Italiaanse saus, maar moeten de bloggers een proberen.
En voor de rest niet echt goedkoop, maar niet overdreven duur.
Trouwens de Nino's op de Gentsesteenweg (naar Heffen) vlak na de lichten na de brug is ook niet te versmaden, wel wat meer in de Belgische richting, maar OK. Ik denk trouwens dat dit een broer is van de Spiga.
Buon appetito
Een mooie herinnering - over Sinte Mette spreken we in oktober/november
Wij zijn ook fijnproevers met lekkere herinneringen aan de Umbrische keuken
(regio Foligno)
(pasta met verse zwarte truffels mmm)
Grazie !
Wij zijn ook fijnproevers met lekkere herinneringen aan de Umbrische keuken
(regio Foligno)
(pasta met verse zwarte truffels mmm)
Grazie !
Weet je wat ik echt het lekkerst vind in Italië? De antipasti, die je dikwijls op een buffet vindt in sommige restaurants.
Onlangs in Palermo was ik in nog zo'n echt lokaal restaurantje waar men o.a aubergines, gevuld met ragù, koud en dan opgelegd in olijfolie, ansjovisjes, opgelegde olijven e tutti quanti kon van het buffet scheppen. Waanzinnig lekker en dat kent men hier niet, ik heb dat bij mijn weten nog nooit in België gezien.
En dan zwijg ik nog maar van antipasto misto mare ( inktvisjes, mosseltjes, vongoles, garnaaltjes gemarineerd in olijfolie en citroen ) of een fritto misto mare ( eventjes in bloem of een zeer licht bierdeeg gedrenkte stukjes garnaal, vis en intvis en dan in hete olie even aangebakken, daarover sprenkel je citroen en dat met een vino bianco!!!) Ik eet nooit meer gefriteerde inktvisringetjes in België Bwèk, veel deeg weinig inktvis.
Ik ga stoppen, ik ga morgen uit frustratie eten in de Spiga ( geen grapje)
van Italië. Zo sliepen we op doorreis eens in een abdij in de buurt van Milaan en toevallig stapten we daar een werkelijk ongelooflijk restaurant binnen
zoals je het hier niet meer vind. In de koelfrigo met vitrine lagen zowat hele lappen vlees, een koe of ander dier zowat anatomisch uitgestald, waaruit je kon kiezen, de sfeer was heel volks, gezellig en stijlvol tegelijk, enorm vriendelijke bediening (zoals je het hier ook amper vindt ...), de prijzen in vergelijking met hier (helaas) ook weer buiten proportie laag en de regionale Milanese-keuken werkelijk van antipasti tot ... een streling voor de tong en quasi à volonté, gewoon nog maar een eenvoudig voorgerecht als in de oven gebakken rijst zou hier een ereplaats verdienen.
Dit restaurant op zich, de omgeving, de ervaring vooral was al de reis waard !
Een tip de Spiga heft onlngs een mailing gedaan en daarin kondigen zij aan dat zij je lievelingsgerecht op bestelling ( 3 dagen op voorhand mee te delen) kunnen maken! Dat zit su in die richting.
Tenslotte nog een tip: voortreffelijke deegwaren, met een grote keus tussen een vaste klassieke kaart en een seizoenskaart bij Da Lidia. Daarvoor moet je naar Mechelen ( weliswaar aan de Maas - dus Maasmechelen ). Waanzinnig lekker!! Open van woensdag tot zondagavond. Je hebt een culinair restaurant, maar ook het "grand café een gezellige brasserie, waar je lekker, zonder capsones kan tafelen. Iets duurder, maar grote porties. Een omweg waard.
Dit zou in september worden geopend. Weet er iemand hier iets meer over, en wanneer die opening zal zijn? Lijkt me leuk om daar eens te gaan eten, uiteraard in aangenaam gezelschap ;o)
Gaan eten? Iets nieuw en trendy? Hm;... deze blogger ziet dat wel zitten ..
Wie geeft zijn oordeel ?
Toen zouden daar rijkswachters in het zwart bijgeklust hebben.
Maar los daarvan had het restaurant een uitstekende naam. Ik denk echter dat er ondertussen een andere eigenaar is en sindsdien is het stilletjes rond de Barcarolle. Maar zoals gezegd - verder weet ik niks - wie weet meer?
(achter de post)
Prijs - kwaliteit ongeveer het beste van Mechelen
Service schitterend en vriendelijk.
Gezellig als er volk binnen zit.
Luciano is Keerbergen
't Pleintje in Reet
verder is er aan't station nog nen hele goeie italiaan,maar ik kan weer nie op de naam komen,'t is in ieder geval nie ver van de que pasa. (ik vergeet nu al zoveel,wat word da als ik oud ben)
Lan Na Thai
Spiga d'Oro (kei-goed!)
Die Italiaan niet ver van de Que Passa is vermoedelijk Al Parma, dat was vroeger de bekendste en één van de beste van Mechelen. Maar nu wat weggedeemsterd onder ander Italiaans geweld denk ik. Vroeger kon je daar heel lekkere châteaubriand eten, niet echt Italiaans maar lekker.
In de Consciencestraat is er ook een goeie naar het schijnt, ook al jààààren maar mijn oude hersenen weigeren weer dienst, naam even kwijt - het is een nogal onopvallend eethuis, maar ik hoor daar veel positief over. Ondertussen weet ik de naam terug : La Vigna! Ik was er één keer lang geleden - prijziger dan de Parma toen en vandaag vermoedelijk ook.
Smakelijk
Rodolfo
ik eet er dikwijls de coquilles st-jaqcues,niet echt italiaans,maar wel verukkelijk
:-)
mvg
Voor 47¤ wijn inbegrepen krijg je een driegangenmenu ( gefriteerde tongrolletjes, wilde eend en een peertje met kaneelijs als dessert), daarbij komt nog enkele "amuse-gueule" hapjes. Aperitief en zeer uitgebreide koffie echter niet inbegrepen.
Gewoon subliem voor een haalbare prijs voor deze kwaliteit. Het eten en de presentatie zijn stukken beter dan in een niet sterrenrestaurant en voor die kwaliteit betaal je eigenlijk niet veel meer dan voor een "gewone" menu. Drempelvrees voor die "ster" moet je ook al niet hebben want de baas , den Danny, is een gewone Mechelaar die graag lach en overtuigd Maneblusser.
Akkoord het is geen "beet rechtdoor" met supergrote porties met kroketten of friet, maar verfijnd eten voor al met al een redelijke prijs. Als je weet dat je in de nieuwe Lamot al minstens zo'n 18 à 20 ¤ betaalt voor een hoofdgerecht dan is je rekening rap gemaakt. Niet voor elke week, maar af en toe is dit niet te versmaden.
Dit lunch/dinner is beschikbaar op weekdagen behalve de vrijdag ( dan zijn het de grotere menu's à 70-80¤ met wijn naargelang de formule of à la carte
( maar dat is natuurlijk wel prijziger)
Sorry dit lijkt reclame, maar dit is het nu echt niet, gewoon culinaire interesse en een pleidooi voor de beter keuken.
Maar, wat betreft de prijs hopelijk is die toch wel schikkelijker dan de menu van 47 euro waarover Rudi het heeft bij Folliez? Eerlijk gezegd voor mij persoonlijk vind ik dat bedrag toch al redelijk duur, hoor!
En Garda, ieder zijn portemonne natuurlijk, maar als je echt fijn wil eten en iets dat niet zo alledaags is dat je het overal vindt aan prijzen die ietsje lager liggen dan kies je beter eens één of twee keer per jaar voor een dergelijk restaurant - dit is de prijsklasse van d'Hoogh en Callas al deze prijzen liggen echt in de lijn van de andere sterrenrestaurants en zelfs lager! En ik blijf er bij tel voorgerecht - hoofdschotel en dessert op in een doorsnee "burgerrestaurant" en je zit heel dicht bij die initiële 36¤ voor het menu ( met hapjes vooraf er nog bij) Enne, hoeveel betaal je een degelijk fles wijn ( al moet je daar in de Folliez wel mee opletten - duur, maar de wijnen bij de vaste menu's in formule zijn dan weer uitstekend en in verhouding niet duur.
Op vrijdagavond kan het er wel eens tof zijn wanneer er een goed live optreden is. Die gitarist uit Gent is goed. Geen super-gitarist maar hij houdt er de sfeer in, echt iemand om zo'n avondje aangenaam te maken. Natuurlijk één heel belangrijk minpunt voor die kerel "Vliegerke" van Walter De Buck niet van buiten kennen als een Gentenaar verdient de strop !
Verder had de champagne die we als aperitief namen een kurksmaak - iets wat ik nog nooit heb meegemaakt met deze drank en onvergeeflijk voor een sterrenrestaurant.
Globaal genomen is dit restaurant veel te duur en zijn ster onwaardig. Ik raad de mensen aan om naar d'hoogh te gaan, wat tenminste een restaurant is met klasse en goede smaak.
We gaan er allen naartoe!!!!!!
******GO CELTICGROUP********
Dat champagne naar kurk smaakt, dat kan, maar dan hoop ik dat je dat tenminste gezegd hebt en hem niet opgedronken. Dit moet echter geen reden zijn om een restaurant te veroordelen, want dan kan met de beste flessen voorkomen en overal.
Wat me echter het meest verwonderd is dat je spreekt over slaatjes. Bij mijn weten heb ik nog nooit een slaatje gezien op de kaart van Folliez, dat zijn altijd uitgebalanceerde menu's en zeker geen slaatjes. Ben je wel zeker dat je in hetzelfde restaurant geweest bent?
Carpaccio van zalm en een mooie kabeljauwmoot met champagnesaus voor 19.50¤. Een glas witte wijn aan 3¤.
Zeer correct voor deze prijs, een aanrader.
Dus mensen...
Voor de kleinere beurs vind ik Den Akker en de Graspoort heel ok.
Een restaurant dat hier nog niet vermeld is, is de griek 'Mykonos' op de Veemarkt. Dat is bij ons al twee keer goed meegevallen, ook qua prijs. En ook hier is de uitbater een zeer grappige figuur!
Maar da's nu wel een hele poos geleden...
Ook Karimata is zeker niet slecht - veel variatie - maar prijsklasse is iets hoger. Doch aanrader.
En natuurlijk is er ook altijd 'ambiance' bij Zorba, op 't Nieuwwerk.
De Griekse keuken is zéker geen grote keuken, maar wel een prima, (h)eerlijke vakantie-keuken.
De boot moet weg (geregeld in samenspraak met de eigenaar) omdat we daar op die plaats een voetgangersbruggetje gaan leggen dat de verbinding moet maken tussen de site lamot en de vismarkt. Op termijn volgens mij "the place to be" in Mechelen.
Hoe gaan ze dan die boot weghalen???? dat gaat wel een spectakel zijn denk ik! dat zou ik wel willen zien!
( licht schuin) aan te passen zou hij kunnen blijven liggen. Daarmee bewaren tegelijkertijd een "monument" van de vismarkt.
En terloops : hoe gaan we die brug nu noemen? Toch niet de Vivaldibrug zoals hier al geooperd werd hoop ik, nee de Beethovenbrug ( Van waar komt immers dat rare idee die brug uitgerekend Vivaldibrig te noemen?)
- Verder hoop ik op Beethovenbrug of waarom niet 'Nelbruggetje' naar Wouters.
Rudy, de diensten van de zeeschelde willen die boot daar weg en de eigenaar is er mee akkoord. Maar misschien pikt hij de feestdagen nog even mee vooraleer weg te varen.
De naam van Vivaldi werd gesuggereerd door de ontwerpers van het lamotplein, de Italianen Secchi en Vigano. Maar ik denk dat de Beethovenbrug het zal halen. Voor ons geen probleem overigens.
Maar aub: géén Vivaldibrug! Laat dat voor Venetië! Hier graag 'Beethoven'...
(En Peter, 'Nel' is misschien zo slecht nog niet - maar hier vind ik toch 'Beethoven' beter...)
Beste langs waar gaat hij varen, kan de kraanbrug dan opengemaakt worden? want langs de hoogbrug kan hij toch niet?? (denk ik))
Gisteren was ik daar een van de klanten had een hondje bij en die bleek niet 100% waterdicht te zijn. De klant vroeg wat keukenrol en kreeg die het euvel was verholpen tot een al te ijverige garçon met de schoteldoek er nog eens overging, vervolgens werd me diezelfde schoteldoek den toog proper geveegd en de vod is daar blijven liggen waarschijnlijk voor de volgende tafel.
Mij zien ze daar NOOIT meer.
D Afspraak. Lekkere hesperolletjes met witloof. Ook vriendelijke bediening van Herman en Vanessa. Altijd met de glimlach.
La Boya. Marokkaans. Heel exotische inrichting. Perfecte bediening. Heel lekkere meze. Vooral de vleesballetjes. En zalige tadjin met geitevlees.
Grappig dat je Lesbos vermeldt, daar ben ik afgelopen zomer geweest. Ik vond het geweldig! Wat betreft de Karimata: ik besefte helemaal niet dat 'diene boot' een (Grieks) restaurant was :-)
( maar ook wat prijziger) eten
De leukste 'Grieken' (en ik hoop dat ik hiermee geen onrecht doe aan de toch wel goeie Griekse restaurants in Mechelen) kan je vinden in Brussel aan het Zuid-station, waar je kan eten voor een appel en een ei, op geblokte tafelkleedjes, met zwart-wit foto's van Griekenland aan de muur, met échte Hellenen spelend met de komboloi, en waar je wat je eten wil kan kiezen in de keuken uit grote dampende ketels en schotels... Héél complexloos -maar zo charmant...
@ florisla: Lesbos is inderdaad geweldig. Ik zat graag in het haventje van Molivos te genieten van het uitzicht op de kastro, het haventje, de zee... met een glaasje retsina in de hand, en de eeuwige Griekse sla... of het schilderachtige plaatsje Skala Sikaminias: een plekje om in te lijsten! (de familie die 'de Griek' op de Steenweg uitbaat, komt uit Kalloni, in het midden van Lesbos -en hun voorouders zelfs uit de Griekse gemeenschap van Smyrna/Izmir in Turkije, verjaagd in de jaren '2O met de 'Grote Katastrofe' toen met de opkomst van Ataturk alle Grieken uit het land werden verdreven...)
Maar nog typischer en met nog méér karakter, is het weinig toeristische Chios, met z'n mastiekdorpen, z'n verlaten baaien, woeste bergen...
Dit eiland heeft m'n hart veroverd... en staat met stip op nummer 1.
Ach, ik laat me weer gaan -
het gaat immers over Mechelen en niet over Griekenland. ('t is nu eenmaal een passie van mij...).
Dus: over naar de Karimata, de Zorba, de Griek, de Mykonos...
(NB. tot voor enkele jaren bestond er een Mechels-Griekse vereniging, 'Itakha', die helaas nu ontbonden is, maar in Mechelen méér dan toffe activiteiten organiseerde, zoals wijnproefavonden, optredens, Grieks Paasfeest...)
Daarom: bedankt voor je suggestie!
1) Camogli: beste pasta in 't stad
2) Folliez, als 't wa geld mag kosten (voor ons maar één keer per jaar dus) - maar moet toegeven dat ik noch Callas noch D'Hoogh al geprobeerd heb
3) Toko Karachillio, voor de gewone kost
4) Karimata
5) Soup-to-go op de Bruul
@hierboven: in de Al Dente zijn we gewoon eens een croque monsieurke gaan eten en daar was niets op aan te merken, maar vooral: ze waren super vriendelijk voor de kleinsten onder ons. Kindvriendelijk etablissement en van gebrek aan hygiëne heb ik niks gemerkt.
Ik kom er ook graag!
Ik vind het alleszins een erg leuk aspect, en eindelijk ook eens iets trendy (in grootsteden vind je nl al overal van die soup-bars). Ik zal er zeer binnenkort eens een kijkje gaan nemen dan ;o)
- Mykonos op de Veemarkt
- den Akker op de Vismarkt
- Camogli in de Leopoldstraat, in de zomer kan je buitenzitten.
- Spiga d'oro, hoewel het al een tijdje geleden is dat ik er nog geweest ben.
- La Boya, heel lekker, niet duur en gezellig om te zitten
Een tip voor mensen van buiten Mechelen of die is buiten Mechelen willen gaan eten. In eet-praatcafé Blikveld in Bonheiden op de Waversesteenweg (achter de kerk in Bonheiden centrum) kan je ook lekker eten en voor een degelijke prijs. De uitbater had vroeger het restaurant Herenhuis in de Keizerstraat.
Bij 't voorbijrijden zag ik de vele kleurrijke Oosterse lampen al schitteren...
Ik probeer het zéker binnenkort wel eens uit. Maar misschien zijn sommigen me wel voor: geef dan maar door hoe je 't vond...
Ten eersten: mijn verre vriend kent de oude spotnaam van onze stad, namelijk : de str*ntmijn.
Ten tweede : ik zelf ben een mestkever!
Stoor u echter niet aan deze onbenulligheden en lees (in de hiernavolgende posting) wat een Aalstenaar in onze stad op culinair gebied ervaarde ...
Indien er, eigenlijk tegen mijn verwachting in, toch nog correcte Mechelaars zijn die met onszelven eens smakelijk kunnen lachen, zal ik, onverwijld, en op aanvraag, het ganse verslag van deze Mechelreiziger, zoals hij onze stad ervaarde, op deze blog loslaten ... Lees en geniet en ga later zelf eens in het betrokken etablissement eten. Smakelijk!
PS, indien er vragen zouden zijn wat betreft de oude spotnaam van onze fiere stede, zal ongetwijfeld de heer Rudy, supergids dit mysterie uit de doeken doen …
Gebiologeerd staarde ZSS®H naar het ‘aanbod’ en zijn geest tolde wanhopig om zich ongehavend uit dit lastige parket te proberen redden, maar het bleek te laat. Het teringwijf dat als zaalmeester fungeerde, had zijn weerzin onderkend, en probeerde hem op hoogst onvriendelijke manier te pushen en te jennen: “Hewel, sjieken tiep! Is ’t nie nor aa goeste? ’t Is allemaol verse str*nt zelle! Goe gerief oit de str*ntmijn(sic?!?!) Stoot het aa nie oan? Bollet toens moar op, zenne! Paljaske, zievereer, martikoo, zjaarig menneke, voddevent……..” en meer van dat fraais. Toen de buikige, besnorde waard dan ook nog ten tonele verscheen, even luid grommend als de twee Mechelse schepers die hem flankeerden, besefte ZSS®H dat zijn tijd van gaan gekomen was. Hij vroeg om enkel eventjes gebruik te mogen maken van het sanitair, en vreemd genoeg bedaarde dit de gemoederen. De waard gaf hem een soepbord mee met de woorden:”Doot ee oe komisse mor in. Dan emme me vandoag tenminste nen desseer om bij de pla du zjoer te serveren” Hoofdschuddend en om verdere stennis te vermijden, voldeed ZSS®H aan dit vreemde verzoek, en draaide dan maar een fraaie hoop in het bord. Toen hij de dampende bolussen aan de dankbaar knikkende waard overhandigde, pleurde deze onmiddellijk met de wijsvinger in de weke bruine massa om ze ter plekke te dégusteren! ZSS®’s maag draaide bijna binnenste buiten, hij moest zich forceren om niet over zijn nek te gaan en hij haastte zich naar buiten, zelfs zonder de royale vergoeding mee te graaien, die de waard wilde toeschuiven, uit dankbaarheid voor de ‘levering’, die hem hogelijk scheen te bevallen
En het verhaal... nou ja...
Uw verklarende reactie doen mij nu wél het humoristisch gehalte in het verhaal van het muzikale genie inzien.
Ik ben blij dat deze beierende man nog andere fijne interesses heeft en zich niet enkel overgeeft aan het overigens hooggewaardeerde 'klokkenspel'.
Misschien heeft hij ook nog wel een andere ludieke vertelling voor ons over dit laatste 'instrument'...(ligt wat in dezelfde lijn)
Die man van Aalst - het is me er blijkbaar wel 'eentje' - compleet vergroeid met het carnavaleske imago van zijn stad... (ik zou niet durven beweren dat hij nog duchtig in de anale fase zit...)
;)
Nu moet het hier toch van mijn hart, dat wanneer ik bij het vernemen van zo'n onsmakelijk ding als de nick van het oude Mechelen, eerst nieuwsgierig zou trachten te weten te komen wat hier achter stak ... Van intellectuelen kan ik dat natuurlijk NIET verwachten: zij oordelen immers van uit de verhevenheid, hun intellect waardig! Maar goed, ik heb weer eens nederig een les geleerd: 'k zal het niet meer doen zenne!
PS: voor een 'eenvoudig man' als jij, ben je toch erg goed 'ter pen'. Je mag hier terecht fier op zijn. (als dit past bij je 'nederigheid' natuurlijk).
Ik zal U met plezier vergeven (oeps, sorry voor het "misschien verkeerd" begrepen woord) Het zal U ook plezieren dat ik, alhoewel soms cryptisch, nooit geheime boodschappen, zedenlessen en dergelijke in mijn postings plaats. Soms tracht ik al eens humoristisch te zijn (oeps, sorry voor deze stelling op dit serieuze forum) maar ik zal voortaan, Uw wijze raad in acht genomen niet meer grappig proberen uit de hoek te komen. Zelfs Peter Meuris gunt mij zijn gratis psychologische analyse niet meer! Verder is mijn nederigheid bijna legendarisch ... Ik schreeuw "ze" immers van muren en daken ...
PS: Kan U a.u.b Uw oubollige "ter pen" in 't vervolg veranderen in 'ter klavier"?
Met dank bij voorbaat
En ik maar op zoek gaan naar wat er 'achter uw verhaaltje' stak... Het spijt me zeer - ik wist niet dat U gewoon maar humoristich was. Zo had ik het eerst ook wel begrepen, maar ik ging 'op zoek' naar méér, omdat Uzelf ons de suggestie aan de hand deed door te beweren dat intellectuelen vanuit hun verhevenheid nooit op zoek gingen naar wat 'achter het verhaaltje' schuilt...
Ik zal het nooit meer doen. Beloofd.
U mag best blijven grappig uit de hoek komen op dit 'serieuze' forum.
We gaan U niet meer tegenhouden, nu U goed op dreef lijkt te komen.
En voortaan zal ik ook uw klavier niet meer beledigen door het 'pen' te noemen.
Aanvaard mijn welgemeende excuses.
Maar ik denk nu wel dat ik deze schrijfsels (oeps..., fout dus), ga stoppen. Het wordt best vermoeiend...
(@Floris en Kris - sorry voor dat verbale 'gedoe' van gisteren. Ik liet me wat meeslepen... Geef ik dan graag ook ootmoedig toe...)
Met andere woorden: ook ik vind dat een heel goed idee ;-D
Riad, nog nooit geweest, nog nooit van gehoord.... Lijkt me wel tof om daar eens een hapje te gaan eten voor - en ik citeer- 'de grote blogmeeting' ;o)
Heb een kritisch oogje op de kaart geworpen en er staan vele aanlokelijke Tahines op alsook menig ander lekkernij.. zelf nam ik een Tahine van rundsvlees en gekarameliseerde tomaten en aardappeltjes in een verrukkelijk sausje... en natuurlijk heerlijke Marrokaanse muntthee na..
Je krijgt er een flinke portie, prijs/kwaliteit verhouding meer dan dik in orde!!!
En de bediening is ook helemaal in orde: met de glimlach!
Een echte aanrader!!!
Om even de oude GB-slogan te mis/gebruiken: "Ik keer tevreden terug" ;-)
Een tijdelijk 'restaurant' is te vinden tussen de Post en Sint-Rombouts.
Een kommetje heerlijke hartverwarmende kippensoep ten voordele van de HOOP-actie. Met de opbrengst van deze actie worden wintertenten gekocht voor Pakistan. Hoe zo'n wintertent er uit ziet kan je ter plaatse ook gaan bekijken. Vanavond zijn daar trouwens 2 stubru presentatoren (Thomas De Soete en ?) en 2 stubru-luisteraars die de nacht in de tent doorbrengen.
Allen daarheen !
Echt heel lief, hopelijk komen er nog meer mensen eens eten? Dank U
Zelf kom ik ook maar al te graag terug!
Jaja, RIAD: goed bezig! Voortdoen zo!!
Zeg en nog een gelukkig nieuwjaar hé!!!
En dat geld voor jullie allemaal!
hopelijk hebben jullie het goed gevierd? Daag :-)
Meer van dat!!
Ik wil namelijk ook een bezoekje brengen aan riad.
wo-do-zon van 18-22 uur
vr-zat van 18-23 uur
tel: 015 345 477
Email: riad@fez.be
http://mechelen.blogt.be/me...
Een aanrader!
vb.: visgerechten rond 15 euro, volledige menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) 25 euro.
Wie weet maakt het voor sommige mensen nu nog moeilijker om te kiezen waar ze gaan eten voor het grote blogtreffen, Riad of Mykonos. :-p
ik heb wel horen vertellen dat er vroeger schepen met 'beir' toekwamen aan de Zennebrug in Hombeek en dat er dan boeren kwamen die eerst proefden van de aal vooraleer tot een koop over te gaan.
Maar beste vrienden laat al die zever de pret niet bederven en ga eens lekker eten in een van de reeds genoemde zaken!
Die was : de strontmeijn" of "strontjen meijn"
Ik herinner me ergens gelezen hebben dat er ergens in een of andere praalstoet in Antwerpen de Mechelaars over de hekel werden gehaald met een wagen met een beerton waarop dan stond:
"Mechelen, strontjen meyn" .
Waar die spotnaam nu exact vandaar komt, weet ik niet, maar het verhaal van die strontboot in Hombeek wijst wel in de richting.
Misschien ter informatie: de naijver tussen Mechelen en Antwerpen stamt al uit het begin van de 14de E. Toen werden de stapelrechten voor haver, zout en wol van Antwerpen afgenomen en door de hertog van Brabant aan Mechelen gegeven. En de Sinjoren waren uiteraard niet blij met het verlies van deze lucratieve inkomsten.
Ik ben maandag even rond 18u bij de yammieyam geweest, het was toen nog volledig leeg, en ik vroeg of ze een take-away kaart hadden, maar die hadden ze niet, en de dame in kwestie legde me heel leuk uit welke gerechten take-away waren, hoe lang het duurt etc.... Het zag er echt goed uit!
Maar na de overdadigde feestdagen moet ik eerst wat feest-kilo's afwerken, en dan zullen we wel weer eens zien ;o)
Maar een bloggerskroeg kan het alsnog worden he, als we dat den 22ste den Herman eens vriendelijk vragen.. Misschien?
Als ge me ni gelooft gaat dan maar eens kijken aan de vitrine van den immo naast "den boer" in de keizerstraat. Daarstraks toevallig gezien.
Buurt aantrekkelijk of niet, Kris... D'Hanekeef, -vlakbij-, De Dijle én D'Afspraak draaien toch goe zenne.. heb het daar nog nooit leeg gezien (tenzij op sluitingsdagen he)...
Fijn gedaan!!!
In YamMieYam geweest: bijzonder lekker en verzorgd.
Redelijke prijs en fijne kaart
Zie ook hun website www. ....be
La boya, not bad maar heb het al wel eens beter gegeten.
Pitawan, hun falafel is smakeloos en droog.
Wél ok however is de Mille (goddelijke tonijnsteak!!)
1. Baron Van Zon in Hombeek, voor het fan-tas-ti-sche kader (herenhuis is zelfs te zwak uitgedrukt) en lekker eten. Met al bij al eigenlijk zeer schappelijke prijzen).
2. La Na Thai in de Merodestraat. Het interieur is misschien lachwekkend lelijk, maar het eten is ronduit subliem lekker! Het gaat er ook heel gemoedelijk aan toe.
3. De Cirque op de Vismarkt. Perfecte prijs/kwaliteit verhouding in een rustgevend en modern kader.
4. De Graspoort vind ik nog altijd een vaste waarde wat het eten betreft, maar gezellig zitten noem ik het niet echt (tenzij op het terras).
5. De Nostradame in Geite- of Borzestraatje (dju, welk van de twee is het nu weer...) voor een croque (eender welke je kiest). Wie dit niet de beste croque van Mechelen vindt, is ziende blind ;-). Vooral de huisgemaakte dressing met angstvallig geheim gehouden recept doet het 'em, al is ook de stevige portie groenten een dik pluspunt.
Een paar 'tegenvallers' van het afgelopen jaar:
1. Merad in de Consciencestraat: inderdaad goedkoop en inderdaad gratis drankje van het huis, maar het is en blijft fastfood. Veel te vet. Van vriendelijke bediening heb ik trouwens niet veel gemerkt (of is het normaal dat het personeel plots collectief zelf gaat eten aan een tafeltje en iedereen ff aan zijn lot overlaat?)
2. De Mille aan de Vismarkt. Lekker eten, daar niet van, maar eigenlijk wat te duur voor wat het is én 's avonds is de keuze veel te beperkt. Lunchen loont er meer de moeite, vind ik.
3. La Fleche, aan het station. Ik zeg niet dat het slecht is, maar ik heb de indruk dat het allemaal een vrij hoog microgolfgehalte heeft. In vergelijking met de Cirque, bijvoorbeeld, moet La Fleche het stevig afleggen (vergelijking van dezelfde gerechten, zoals bijvoorbeeld koninginnehapje of pasta).
En wat ik dit jaar zeker nog wil 'ontdekken': De kok en de proever, Riad, Atlas Wereldkeuken,... Ik ben nekeer curieus :-)
ergens waar je betaald om lekker te eten, en niet om het sjieke of hippe interieur.
Nu, de aankomst was wel een beetje een afknapper, toen ik zei dat ik een tafel voor 3 personen gereserveerd had op naam van Netels hoorde de dienster van dienst het blijkbaar in Keulen donderen en werden we boven 'in wacht' gezet, na ons kwamen er nog wat mensen die gereserveerd hadden ons gezelschap houden, dus blijkbaar was er 1 & ander misgelopen in de organisatie.
Maar soit, het eten ( zowel voorgerecht als schotel ) viel zeer goed in de smaak en daarvoor kom je per slot van rekening in een restaurant.
Conclusie:
Eten: Goed, zonder al te veel tralala.
Bediening: idem dito
Prijs: 100 Euro voor apero, voorgerecht, schotel & thee voor 3 personen.. u hoort mij zeker niet klagen.
Reservatie: ronduit slecht georganiseerd, maar ik ga ervan uit dat het een ongelukje was.
7/10
en niet te vergeten de spaghetti van the friends ook aan het station.
een vraag: de folliez of d'hoogh? weet niet wat te kiezen voor een echt gastronomisch etentje
en wat met osteria la vigna?
in de cirque gaan wij niet meer door gebrekkige service, ongezellig en soms te koud, dus kan ik niet vergelijken met la flèche
de kok en de proever en tokokarachillio blijven bij mijn favorieten
Die bediening bleef rustig aan de toog hangen, toen ik ben gaan informeren, vertelde men dit doodnuchter.
Ondanks een wat beperkte keuze viel het hier reuze mee. Dit is wel niet het restaurant waar je naartoe trekt om een hele avond uitgebreid te tafelen, hier passeer je eerder om nog eens lekker wat te eten alvorens je de nacht intrekt om het feestgedruis op te zoeken.
Voor 4 personen voorgerecht + schotel + borreltje waren we hier 80euro kwijt, wat men bezwaarlijk veel kan noemen.
De bediening was vriendelijk en vlot, het eten was gewoon lekker zonder franjes, de suggesties op het bord aan de muur verdienen zeker even de aandacht.
Mijn quotering:
9/10 ( binnen zijn genre; dat van het etentje voor het uitgaan, anders 8/10 )
Belgische uitbater met zijn vietnamese echtgenote. Inderdaad reeds een paar keer genoten van verschillende eerlijk lekkers gerechten. Zelfs de pepersteak is er lekkerder dan in bepaalde restaurants.
Was wel lekker ...
ik heb tijdens dat wachtuurtje ondertussen genoten van hun lekkere coctail
Op de schaal prijs-kwaliteit verdient Yam Mie Yam een 9,5/10...
Slechts 1 woord: SLA
En hoe!
Voor de eerste keer in 36 jaar heb ik een sla'tje besteld voor avondeten.. en zonder honger het pand verlaten.
De bediening was snel & correct, de sla fantastisch lekker ( daar zien ze me terug ), de prijzen leken mij zeer schappelijk; alles op de kaart zat ergens tussen de 7 en 15euro, de meerderheid rond de 10euro.
Mijn quotering:
9/10 (binnen het genre 'sla')
In het straatje aan de achterkant van de Free Record Shop, waar de ingang van de parking boven de Match is.
Merci dat ge ons daar eens binnengesleurd hebt, Chris, anders had ik het nog niet gekend!
Commentaar omtrent dit restaurant schreef ik hierboven reeds op 5/1 - en ook Filip gaf al wat reacties op dit Griekse restaurant...
een hoofdgerecht nemen is blijkbaar voor hen niet voldoende: ze vragen je met een "nep"smile of je aperitief en voorgerecht wenst???
Groot was mijn verbazing als ik een stuk plastic in mijn slaatje vond, om dan nog maar te zwijgen over de reactie van het personeel..."dat kan gebeuren"
en de prijs zal er niet om liegen: wat betaal je hier eigenlijk? kwaliteit en klantvriendelijkheid is er alleszins niet, maar ja...'t is op de Grote Markt...en ze behandelen je als een voorbijganger, alsof iedereen een toerist is en als een éénmalige klant moet bezien worden???
Ook bij de "Mechelse Mangerie" kennen ze er iets van: een slaatje zalm besteld als hoofdgerecht welteverstaan, en er wordt mij een heel groot bord geserveerd met amper een blaadje sla, klein stukje tomaat en komkommer: ronduit schandalig, dit was nog te weinig om voor een voorgerecht te kunnen doorgaan.
Mijn opmerking tov de uitbater (kok?)was bij hem blijkbaar in 't verkeerde keelgat geschoten, "de zalm is duur, vandaar de kleine hoeveelheid" wat een excuus??? om nog maar te zwijgen over zijn onbeschoft gedrag...
Zo zie je maar dat deze 2 restaurants op de "Grote Markt" het niet nodig vinden om kwaliteit en klantvriendelijkheid aan de mensen aan te bieden, spijtig voor hen...
P.S. Op maandag 6 maart opent Brasserie "De Margriet" in de Bruul 52, rechtover de Inno op het Bruulpleintje!!!
Het werd een geslaagde culinaire ontdekking.
De bediening was uiterst vriendelijk en correct.
De porties waren ruim én lekker.
Dit sympathieke Belgisch/Viëtnamese echtpaar, verdient dat Mechelen hun restaurantje leert kennen en waarderen!
Een aanrader!
Mijn bevindingen van een aantal andere zaken:
Bij "De Kok en de Proever" hebben we ook zeer lekker gegeten, al is het prijskaartje in dat restaurant aan de hoge kant voor mijn portefeuille. Het zusterrestaurant van "De Kok en de Proever", de "Toko Karichillio" vind ik heel wat minder en is wat mij betreft eerder een afrader.
Ons laatste bezoek aan die "Toko Karichillio" is afgelopen met een uitleg (door de ober) over "iets" teveel toegevoegde smaakstoffen aan de champignonroomsaus (die met de beste wil van de wereld niet te vreten was en een voor mij niet-identificeerbare smaak bevatte). In plaats van naar de Toko te trekken, geef je beter wat meer geld uit op de vismarkt om 10x meer waar voor je geld te krijgen.
Waar ik ook nog lekker gegeten heb is op dat straatje (sla mij dood, ik kom niet op de naam) dat de Ijzeren Leen en de Vismarkt verbindt, in de "Atlas Wereldkeuken". Was best gezellig, betaalbaar en lekker. Bij de originele menukaart komt een heel goede bediening. Daar gaan ze ons zeker nog terug zien.
De "Camogli" vind ik ook niet slecht; vooral als je zin hebt in een lichte, lekkere Italiaanse maaltijd. Qua prijs zeer betaalbaar maar aan de dure kant voor een Italiaan.
erg goed meegevallen, lekker eten, een vriendelijke bediening en een aangename prijs.
Binnenkort nog eens terug maar dan met het vrouwtje.
De Cirque is daarentegen precies pluimen aan het verliezen. De vegetarische pasta was compleet inspiratieloos (heb ik hierboven ook ergens gelezen)...
En dan nog es naar de La Na Thai geweest. De nieuwe uitbater moet blijkbaar nog effe zijnen draai vinden (hij is best wel vriendelijk maar klungelt toch net iets teveel om uitbater te zijn; tis precies zijn eerste job..). De keuken en het eten blijven gelukkig krek hetzelfde: ge-wel-dig. Dikke aanrader!
Zondag wip ik nekeer binnen in de Ryad. Ben es benieuwd...
En ik las hierboven positieve commentaren over de Nostradame. Ewel, ik schreef het eerder al: de beste croques van Mechelen!
De bediening is er anders dan in de gevestigde restautants en brasserieën, Ze kijken nog echt constant naar jou om te zien of je aan niks ontbreekt terwijl bij de anderen de garon/serveerster eerder 'toevallig' de andere kant op kijkt net wanneer je nog iets wil vragen.
Bovendien is de vreemde lijkgeur gelukkig verdwenen uit de inkom zodat iets gebruiken op zondagochtend er nu echt een lust is.
Niet zeveren hé, dat heb je toch zelf wel in de hand zeker. Parkeer dan niet halsstarrig op een plaats waar je niet mag hé, want anders zie ik niet in hoe je zo'n bedrag aan parkeerboetes kunt verzamelen. Dit vind ik nu een sdikke zever sè.
alvast bedankt voor de tips
Riad, Yam mie Yam en La Boya
Als in dit bedrag de wijnen niet inbegrepen zijn, raad ik Kok en de proever of Karimata aan.
(iets duurdere prijsklasse)
Mits reservatie op voorhand, kunnen deze 5 restaurants gemakkelijk een tafel klaarzetten voor 10 personen
Uiteindelijk moest ik zeer lang wachten op mijn eten na mijn bestelling. Het eten was goed, maar mistte inspiratie, ik ben anders van hen gewoon.
PUB Walem: ben er nog altijd niet geraakt, maar het staat wel op mijn "lijst" ;-)
U beloofde wel mij dat terug te bezorgen.
Verblijf in afwachting.
Ik heb er al heel smakelijk gegeten! Het zit er trouwens 's middags altijd stampvol met klanten die komen eten. Een lekkere Margriet van 't vat, wat wil je nog meer.
Het is inderdaad te hopen dat de toekomstige overnemer van d'Afspraak alles zal behouden zoals het nu is.
Mijn top:
1. Martinique
2. Den Beer
3. Camogli
4. Spiga
5. Ridder van Musena (in Muizen)
Misschien een off-day voor hen én voor ons ? Nu mag er tussen twee gangen best wel wat tijd zijn, maar trop is gewoon te veel. Ook de rekening liet best lang op zich wachten. Het eten op zich niet slecht, maar prijs-kwaliteit vonden wij toch wel wat uit evenwicht.
In ieder geval, wij zijn een ervaring rijker. De Pastel, bof, niet slecht, maar toch van onze lijst geschrapt.
In ieder geval een aanrader ...
Men kan er lekker Turks eten - grote aardappelen gevuld met een variatie aan vlees, kip, vegetarisch... Aangevuld met rauwkost, tzatziki, tarama...
Voorgerechten Turks/Grieks, zoals dolmades enz...
Desserten: baklava, ijs...
Turkse en Griekse wijnen (zoals ook retsina).
Democratische prijzen!
Eigenaars waren bijzonder vriendelijk en voorkomend (héél sympathiek tegenover onze andersvalide bewoners!).
Ik maak dus graag wat publiciteit voor deze zaak. Ze verdienen het.
Ik kom zéker terug!
Via google ga ik naar hun website, en wat krijg ik?
http://bwc.telenet.be/
nou ja......
Vreemd, maar niet direct reklame
Misschien gehackt ?
En verder.... een groot vraagteken... misschien idd gehackt.....
Of The Pub in Walem, daar is't heel t weekend Sint-Patrick's Day...
Voor zij die wat verder willen gaan is ook Paddy's Irish Pub in de Stationsstraat in AALST een optie.. ook daar drie dagen feest..
Alleen jammer dat in google blijkbaar dus nog de oude site wordt weergegeven.
Nu ja, voor de ierse gerechten moet ik niet gaan, want het is nog even vlaams als vroeger (ik bedoel: witloof met hesp en kaassaus kan ik overal krijgen), en jammer dat ze niet zeggen wat ze morgen (st-patrick's day) gaan doen qua 'irish' aspect.... nu ja, we zien wel he...
Als iemand hier morgen denkt te gaan, graag verslag
Verslag volgt............
Was er nog iemand dat ergens gaan vieren was???
Enfin: goed dat het zo goed meeviel he, Ilse, want de berichten omtrent de Celtic Pub zijn niet altijd zo hoopgevend.. misschien is er dan toch beterschap...
Ambiance!!!!
Er was wel wat volk in de zaak en wij zaten er al een tijdje te wachten vooraleer er iemand onze bestelling kwam opnemen. Het personeel stond rustig aan de toog te babbelen en er kon met moeite een flauwe glimlach af.
Heel onvriendelijk en voor de rest was het ook niet aangenaam. Jammer voor de celtic pub maar ze zullen ofwel hun personeel een cursus vriendelijkheid kado moeten doen ofwel iets anders beginnen.
Yep, Ilse.. De Kram.. het kan laat/vroeg worden, en dat gebeurt me dan meestal ook ;-)
http://www.thegreenmachine.nl