Restaurants in Mechelen

met categorie:  
Daar wij heel graag gaan eten, zou ik voorstellen, om een top 3 van de Mechelse restaurantjes te maken.
Er zijn er heel veel in Mechelen, dus aarzel niet en stuur je top 3 door.
Wij brengen regelmatig een bezoekje aan Pitawan in de OLVr-straat. Als je er op zondagavond binnenkomt, na 19u, moet je zoeken om een plaatske te vinden.
Ze serveren wel heel snel, zodat je, na een beetje geduld (je kan wachten aan de toog) toch een plaatske kan bemachtigen.
De prijs valt ook heel goed mee. Ik zou zeggen: voor die prijs kan je het zelf niet maken.
Je krijgt ook een mandje met de nodige sausen, zodat je lekker kan afwisselen.
En het smaakt iedere keer opnieuw.
Onze nummer 1 van de Mechelse restaurantjes:
Pitawan, OLVrstraat, echt heel lekkere pita, de zondagavond is het zoeken naar een plaatske...verklaart heel veel.
ik vind de Pizzahut altijd zeer verleidelijk (misschien omdat ik verzot ben van pizza?), en verder, op de Ijzerenleen zijn wat leuke en trendy eetgelegenheden. En ook de Nostradamus in de Borze-of Geitestraat (kan ze nooit uit elkaar houden), tegenover de vroegere Match... zeer sfeervol!
Ik geniet wel eens graag in Het Keizershof op de Grote Markt,
op nr 2 zet ik Merad (Turks) in de H Consciencestraat en op nr 3 de Pizzahut op de Grote Markt ook erg lekker.
Is een top 5 ook goed?

1. La Na Thai
2. Atlas Wereldkeuken
3. Graspoort
4. La Loggia (voor pizza's en vegetarisch)
5. La Boya
ff duidelijkheid, er is een verschil tss iets gaan eten en op restaurant te gaan.

Kies je voor lekker eten zou ik kiezen voor follies, Callas of d'Hoogh tijdens het wildseizoen.

Voor een snelle hap, richting pittawan.

De betere brassserie: DE CIRQUE, probeer er zeker eens de MOJITO's, de schotels zijn ZEER ruim geserveerd, vers en de muziek is er steeds verzorgd (electrofused, breaks and vintage Jazz...). Volgende week woensdag trouwens een optreden op de Vismét in het kader van "MAKE A FISH". Deze keer is De Cirque de gastheer, een zouk groepje met funk invloeden, de Circusschool circolito komt langs en Vintage Jazz Tunes alom..... mij zal je er allesinds treffen....behind the decks!
@ ellys, not bad....zeker de thai! Kom je al eens in A'pen? Daar weet ik een Thai die nog stukken beter/echter is, vooral de Pa Rhad Prik - staat niet op de kaart - kan ik je bij Thai Seree a het astridplein aanbevelen. Bij de thai in de O.V.Kesbeeck straat soms echte thaise feesten met dans en optredens, ook grrot thais cliënteel!

Graspoort ok voor het terras, maar laat kwa eten vaak de wensen over, heb je pech met de kok in de keuken, dan krijg je vaak een bordje troep.

Atlas ... loop ik steeds voorbij, ik denk lekker maar absoluut niet gezellig,...bewijs me het tegendeel, ik wil het best proberen

Loggia....vaste waarde, alhoewel ik geen italo freak ben.

La Boya...blijkt bij veel mechelaars aan te slaan alhoewel hun couscous me niet kan overtuigen, heb al beter marokkans gegeten (@ beurs in bxl)

...smakelijk
Inderdaad, deze categorie kan je nog eens onderverdelen in restaurants, snackbars, tavernes...waar men tegenwoordig ook overal wel iets kan eten. Het komt er op aan, dat het lekker en gezellig is.
Pizzahut is inderdaad ook heel lekker, vooral het pizzabuffet vind ik overheerlijk, maar... mijn ventje mag geen pizza's...dus kom ik daar helemaal niet meer.
2 ear
Tx voor de Antwerpse tips, al kom ik daar weinig. Ben nog steeds meer Brussel-fan, zo ook op culinair vlak. Inderdaad de couscous van La Boya is niet meteen je van het, daarvoor zak ik liever af naar Monya in BXL (in straatje naast UGC Brouckère). Maar ze hebben bij La Boya wel een soort van humus maar dan met erwtjes gemaakt. Maakte een leuke 'tapa'.
Vind Atlas juist wel sferig eigenlijk. De pittige zalm met Amarula-saus (Afrikaanse versie van het Baileys drankje) vergezeld van banaan en mango smaakt me keer op keer.

Wat betreft de Pizzahut-vermeldingen, no offense meant but, hebben jullie al een échte pizza geproefd?
Hmm. Eten!

Serieus eten: Callas (Brusselsesteenweg) of De Pastel (Antwerpsesteenweg aan Mechelen-Noord, eigenlijk grondgebied Sint-Katelijne-Waver)

Ander lekkers:

- Thais bij Thai House (Leermarkt)
- Pasta bij Camogli (Leopoldstraat)
- Meeneempizza bij Pizza Roma (Katelijnestraat)
- Meeneemchinees bij China Keuken (Consciencestraat)
- ...
Om eens uit te gaan eten, zonder echt chique te tafelen :

Die Broederkes aan het CC-Mechelen - fonduehouse - voor de sfeer en zeker lekker eten (ge moet het immers zelf klaarmaken)
Veeakker aan de Liersesteenweg - voor de smaak van echt vlees en toffe koks in open keuken
Den Akker op de Vismarkt - verrassende menu's
Merad in de Consciencestraat - om het opkomend hongergevoel weg te werken tijdens of na een avondje uit
Hallo Allemaal,

Net nog met de collega's gaan eten bij CAMOGLI het is daar altijd fantastisch lekker!!

Verder..
- het restaurant van Brouwerij het Anker
- de Kraanbrug
- Vero-Peso (wollemarkt)
- De Griek (onder den toren)
- Al Parma
- Montreal

Maar je kan ook lekker eten in Taverne Lord Nelson, De Graspoort, .. en wie kent er niet de MERAD (lekker Turks eten en je kan er tot een "kot" in de nacht terecht!)
Oh.. En vergeten we ook niet "Roger" in de Onze-Lieve-Vrouwe-Straat !!!!
Addendum:

Ook bij de "Gerard" in Den Stillen Genieter (Nauwstraat 9) kan je heel de nacht nog eten. Zijn "Stille Genietende Huisspaghetti" is legendarisch en absolute aanrader ;-)
Mogen we ook niet vergeten is TAVERNE VIVALDI in de O.L.Vrouw straat, waar het eten zeer lekker is zoals nu de mosselen die er verukkelijk zijn!en waar men dit allemaal met een glimlach wordt aangeboden!!!

zeker een aanrader......
Yep, Peter, in Vivaldi ook al lekker gegeten ;-)
Komen we hier zeker nog bekend volk tegen

tavernevivaldi.be
Er zijn ongelooflijk veel goede eetgelegenheden in Mechelen. Ik noem er toch een paar op die me te binnen schieten: Den Beer, de Graspoort, de Mille, Camogli, Het Olifjfboompje (nieuw schuin over de Merad), Baron Van Zon, de Merad, d' afspraak ...
Mark, De Afspraak: ja daar is het goed vertoeven én lekker; het is ook een van de drie café's in Mechelen waar ze LA CHOUFFE van het vat hebben. De andere twee zijn De Fanterlok en sinds al zovele jaren: De Stille Genieter!
Met Den Beer heb ik toch al een paar keer een minder goeie herinnering ... 't is er zeker charmant binnen en gezellig, en als we er gingen eten werden we zeer vriendelijk onthaald, niets mankeerde aan de service etc. maar als je er gewoon maar iets savonds komt drinken word je onvermijdelijk naar het terras vanvoor verbannen, hoe slecht weer of hoe koud het buiten ook is... En kaarsjes en warme stralingsapparaten doen dan echt niets om de winterse kou (!) te verdrijven...
La Boya weet me echt te bekoren - lekker Marrokaans in een stemmig kader. Camogli is steeds bijzonder goed. De Cirque is ook een aanrader; evenals de Mille (m'n laatste ontdekking), en de Nostradam... Misschien is m'n top-5 binnenkort totaal anders... maar nu bekoren deze adressen me 't meest...
FF promooten LOL

De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -- De cirque - De cirque -
en de Cirque?
hahahah ;)
Mijn lijstje:

- Graspoort
- De cirque
- Merad

En toch even aan alle liefhebbers van de pizzahut: culinaire barbaren ! We hebben in Mechelen wel betere pizzeria's dan die diepvriespizza's uit de pizzahut !
Ierder zijn meug vind ik.
Ik wil de pizzahut niet verdedigen maar ik weet wel dat het zeker geen diepvriespizza's zijn. Het kan maar smaken zeker.
Dat klopt, bij pizzahut zijn het zeker geen diepvriespizza's. Zeker weten....
ik heb nog een vakantiejob gedaan in de PizzaHut, dus ik zal het wel weten ! :-)
wel, het zit zo: alle groenten zijn vers, maar de deegbodems en het vlees (hespjes, salamis,...) komen wel degelijk uit den diepvries !
Onze favorieten:

't Nieuw Werk
Merad
Cirque
Fanterlok
Soep To Go (lunch)
Die Fanterlok ziet er idd veelbelovend uit. Met de finale van de Maanrockrally heb ik er op het terras gezeten en de kaart zag er alleszins smakelijk uit.
... en ze hebben La Chouffe van 't vat ;-))

Concurrentie op dit gebied dus voor Den Stillen Genieter en D'Afspraak ;-)
ik hoor hier zoveel over D'Afspraak... waar waar ligt dat ding nu???? heb al zo lopen zoeken ...
d Afspraak ligt in de keizerstraat niet ver van het nekkerspoelkruispunt
Peter, bedankt! Dan moet ik er elke dag voorbij lopen aangezien ik via de Keizerstraat naar het station ga.... Is is dat dat café vlak naast die rare winkel (kleding, groenten, rare dingen) op de hoek aan het kruispunt van Nekkerspoel dan? *scratches head* Want verder weet ik enkel de Hanekeef zijn in de keizerstraat dat café-achtig is.
Hallo Hanna,

You got it. Dat is inderdaad naast die Groentenwinkel. Of die raar is dat weet ik niet... erh. hebben ze er kleding ook?

D'Afspraak is in een oud Herenhuis gevestigd, dat voordien ook nog diende als (goed!) restaurant. Genaamd... (je gaat het nooit geloven!)... HET HERENHUIS. (hoe kwamen ze erop he!)

Ik zou zeggen ga vanavond eens kijken (*wink*) maar, maandag is, tenzij ik me vergis, hun sluitingsdag.
awel, ik zal het eens beschouwen en als het sluitingsdag is, dan weet ik je het te zeggen.... anders, als het open is, weet ik wel waar ik vanavond wil vertoeven ;o). Maar ik denk dat de buurt van de Grote Markt deze dagen heel gezellig is (als het mooi/warm weer is, en niet dreigt te onweren zoals momenteel hier in Brussel)

In die rare winkel, ja ze verkopen er vanalles, groenten, fruit, rare kleren, dvd's, je kunt het zo gek niet bedenken!
Dat groentewinkelje is in handen van 'asyrische turken'...de uitbaters hebben reeds veel pech gehad...hun vorig winkelje is namelijk uitgebrand en was gelegen in de buurt van speelgoedmuseum...
door de sterke groei van allerlei groentewinkeljes (ik tel in de wijk Nekkerspoel-Liersesteenweg een zevental winkeljes) , denk ik dat deze groentewinkeljes moeite hebben om hun hoofd boven water te houden...vandaar dat al die winkeljes ook andere producten aanbieden...
ik ga er graag naar toe...de uitbaters zijn zeer vriendelijk, de groentewinkeljes brengen sfeer in de wijk.....

Café "D'afspraak" is inderdaad een héél leuk praatcafé ....ze hebben een ruime bierkaart...
Da's een boeiend 'gegeven': de Assyrische 'Turken' in onze stad. Zelf horen ze dat helemaal niet graag: ze woonden enkel in de 'staat' Turkije - maar willen niet 'Turk' genoemd worden. Ik las het bijzonder (!) boeiende boek over hun geschiedenis, hun dorp Hassana (waar de Assyrische christenen uit Mechelen) vandaan komen, hun vlucht naar Belgïe... Ze wonen vooral geconcentreerd rond Nekkerspoel, Leuvensesteenweg en Battelsesteenweg. Ze zijn kleurrijk in het straatbeeld aanwezig: de mannen met grote petten en snorren, de vrouwen met bloemrijke rokken... Ze houden misvieringen, 1 x per maand in de St.Pieterskerk... In december was er een boeiende foto-tentoonstelling over hun geschiedenis te zien in de Lindepoort.
Het boek MOET je zeker lezen: "Mechelen aan de Tigris", geschreven door August Thiry, docent aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Het geeft je heel wat inzicht in deze boeiende minderheidsgroep die in Mechelen woont, en zo opvallend is, en toch nog zo onbekend... Het is het verhaal van het dorp Hassana in Oos-Turkije, een dorp van boeren en wevers - het is het verhaal van vele eeuwen Oosters christendom; het verhaal van de verwoesting van hun dorp in 1993. Ze zochten asiel in Europa en kwamen terecht in onze stad, waar een Nieuw Hassana groeit - een Mechelen aan de Tigris. Het is ook het verhaal van Melkan, een jonge vluchteling die gids is geweest voor August Thiry binnen de Assyrische gemeenschap. Een zoektocht naar de wortels van een oude cultuur, naar het wel en wee van de mensen van Hassana in Mechelen...
Ik kan het boek ten zeerste aanraden.
...nog even over het boek 'Mechelen aan de Tigris': is uitgegeven door uitgeverij EPO. Dit als aanvulling bij de vorige gegevens. Veel leesgenot.
ben een groentje op deze Mechelse site, heel boeiend ! bedankt !
(een fan van La Boya, de vegetarische spagetti in de Cirque, de gezellige sfeer van Het Anker (De twee palen), en als het wat fijner mag zijn : niet vergeten : de Spiga d'Oro in Hever !
FANTERLOK VIND IKZELF EEN VAN DE BETERE EETCAFEE MOMENTEEL IN HET MECHELSE
DE KEUZE AAN WHISKY4S IS OOK INDRUKWEKKEND
DUS ALLEN DAARHEEN
Ikke: volgens mij hebt ge uwe caps lock laten opstaan ;-))

[ mee opletten hoor, in de Internet Community wordt dat eigenlijk beschouwd als "onbeleefd" of zelfs onvriendelijk - ik zeg't u maar he ;-) ]

En, ja, De Fanterlok is zéér de moeite!
JanS., bedankt voor de referentie van het boek. Interesseert me wel, ga het zeker eens lezen.
Ik vind het trouwens heel tof deze blog, ik kom hier echt wel veel te weten als nieuwkomer in Mechelen :)
Carlo,
inderdaad de Spiga is bij mijn weten de beste Italiaan in het ronde.
Al blijf ik het moeilijk hebben met Italiaanse resaturants in België, die zijn mijns inziens iets te veel aangepast aan onze typische sauzenkeuken.
Als je zoals ik, al 40 jaar naar Italië op verlof gaat en je gaat bij de echte Italianen eten dan weet je wel dat het ginder wat anders is.
In België wil men deegwaren met een massa saus, ginder kennen ze dat nauwelijks, want deegwaren zijn daar een voorgerecht en dus lichter.

Maar de Spiga doet dat niet slecht, ik at daar een voortreffelijke Osso Buco Piemontese ( met truffelsaus en niet met tomatensaus dus) en zijn voorgerecht vitello tonnato mag er ook zijn. Iets minder gekend bij ons, maar erg fris ( sneetjes varkengebraad met daarover een tonijnsaus ( room met tonijn en dan gepureerd ) Ok dit is al een zwaardere Italiaanse saus, maar moeten de bloggers een proberen.

En voor de rest niet echt goedkoop, maar niet overdreven duur.

Trouwens de Nino's op de Gentsesteenweg (naar Heffen) vlak na de lichten na de brug is ook niet te versmaden, wel wat meer in de Belgische richting, maar OK. Ik denk trouwens dat dit een broer is van de Spiga.

Buon appetito
Deze week, op een zeldzame wat warmer aanvoelende zomeravond , op het terrasje gezeten van het Spaanse restaurant tussen Nieuwwerk en Schoolstraat - ben de naam nu toch wel kwijt zeker... (Casa ?). Vroeger waren dit andere eigenaars; sinds kort is het overgenomen. Het is ons erg bevallen - lekere tapas, hoofdschotel en ijscoupe(lavendelijs, ijs met speculoos... lekker). Vriendelijke bediening. Goed dus... een aanrader.
Goed omlezen Jan S - dat tapas gebeuren spreekt me wel aan
@JanS Fijn om dat te horen, Het is nu Casa Tano, als ik me niet vergis. Wij zijn daar eens enkele keren gaan eten bij de vorige uitbaters toen nog Las Tapas.De eerste keer voelden we ons absoluut bedrogen en de tweede keer was het zeker niet beter ook de bediening was ondermaats. Daarom is het goed dat er nu bij de nieuwe eigenaars wel duidelijk een andere wind waait, mogelijk ga ik het wel eens uit proberen binnenkort ! Bedankt voor de tip.
Vroeger was er daar life muziek, of vergis ik me ?
Nee Peter, je vergist je niet er was regelmatig Spaanse muziek in Las Tapas. Dat doet me aan iets anders denken.Jaren geleden, na Sinte Mette (11 november Sint Maarten - een begrip in Mechelen) zat ik daar te eten en toen kwamen daar drie kindertjes Sinte Metteliedjes zingen. Zij kwamen van een zangwedstrijd van het Sinte Mette Genootschap en deden dat nog eens lichtjes over in enkele cafés en restaurants. Engelenstemmetjes en omdat ikzelf voorzitter ben van dat Genootschap en dus van wanten wist liepen de koude rillingen over mijn lijf. En dan waren die kindjes niet de eersten de besten, zij hadden de wedstrijd gewonnen en hadden prima roots, kleinkinderen van Mandus De Vos ( de appel valt...)

Een mooie herinnering - over Sinte Mette spreken we in oktober/november
Rudi, hartelijk dank voor je aanvulling over de Spiga !
Wij zijn ook fijnproevers met lekkere herinneringen aan de Umbrische keuken
(regio Foligno)
(pasta met verse zwarte truffels mmm)
Grazie !
Rudi, hartelijk dank voor je aanvulling over de Spiga !
Wij zijn ook fijnproevers met lekkere herinneringen aan de Umbrische keuken
(regio Foligno)
(pasta met verse zwarte truffels mmm)
Grazie !
di nulla, Carlo, het doet me plezier te lezen dat je die eenvoudige, maar lekkere en eerlijke Italiaanse keuken zo naar waarde weet te schatten...

Weet je wat ik echt het lekkerst vind in Italië? De antipasti, die je dikwijls op een buffet vindt in sommige restaurants.

Onlangs in Palermo was ik in nog zo'n echt lokaal restaurantje waar men o.a aubergines, gevuld met ragù, koud en dan opgelegd in olijfolie, ansjovisjes, opgelegde olijven e tutti quanti kon van het buffet scheppen. Waanzinnig lekker en dat kent men hier niet, ik heb dat bij mijn weten nog nooit in België gezien.

En dan zwijg ik nog maar van antipasto misto mare ( inktvisjes, mosseltjes, vongoles, garnaaltjes gemarineerd in olijfolie en citroen ) of een fritto misto mare ( eventjes in bloem of een zeer licht bierdeeg gedrenkte stukjes garnaal, vis en intvis en dan in hete olie even aangebakken, daarover sprenkel je citroen en dat met een vino bianco!!!) Ik eet nooit meer gefriteerde inktvisringetjes in België Bwèk, veel deeg weinig inktvis.

Ik ga stoppen, ik ga morgen uit frustratie eten in de Spiga ( geen grapje)
Rudi, wat je al deels aangeeft in je reactie, en wat deels miskend blijft is de diversiteit/regionale streekkeuken
van Italië. Zo sliepen we op doorreis eens in een abdij in de buurt van Milaan en toevallig stapten we daar een werkelijk ongelooflijk restaurant binnen
zoals je het hier niet meer vind. In de koelfrigo met vitrine lagen zowat hele lappen vlees, een koe of ander dier zowat anatomisch uitgestald, waaruit je kon kiezen, de sfeer was heel volks, gezellig en stijlvol tegelijk, enorm vriendelijke bediening (zoals je het hier ook amper vindt ...), de prijzen in vergelijking met hier (helaas) ook weer buiten proportie laag en de regionale Milanese-keuken werkelijk van antipasti tot ... een streling voor de tong en quasi à volonté, gewoon nog maar een eenvoudig voorgerecht als in de oven gebakken rijst zou hier een ereplaats verdienen.
Dit restaurant op zich, de omgeving, de ervaring vooral was al de reis waard !
Carlo, ik lees dat hier en mijn vrouw kijkt over de rug mee en zegt, ja dat is het helemaal. Nog zoiets plezants in een echt Italiaans restaurant : Italianen vragen nooit naar een menu, zij vragen gewoon naar wat de pot vandaag schaft of zij vragen gewoon of men bijvoorbeeld dit en dat kan maken en dan antwoordt men, ja of jawel, maar dan zonder dit of dat en hop daar gaan we dan.

Een tip de Spiga heft onlngs een mailing gedaan en daarin kondigen zij aan dat zij je lievelingsgerecht op bestelling ( 3 dagen op voorhand mee te delen) kunnen maken! Dat zit su in die richting.

Tenslotte nog een tip: voortreffelijke deegwaren, met een grote keus tussen een vaste klassieke kaart en een seizoenskaart bij Da Lidia. Daarvoor moet je naar Mechelen ( weliswaar aan de Maas - dus Maasmechelen ). Waanzinnig lekker!! Open van woensdag tot zondagavond. Je hebt een culinair restaurant, maar ook het "grand café een gezellige brasserie, waar je lekker, zonder capsones kan tafelen. Iets duurder, maar grote porties. Een omweg waard.
Ik las vorige week in het Centrumblad dat er aan de Lamot een nieuw trendy restaurant zal komen, uitgebaat of bedacht door de eigenaars van enkele trendy en hippe Antwerpse eetgelegenheden.
Dit zou in september worden geopend. Weet er iemand hier iets meer over, en wanneer die opening zal zijn? Lijkt me leuk om daar eens te gaan eten, uiteraard in aangenaam gezelschap ;o)
de eigenaars zouden in Antwerpen uitbaters zijn van het zuiderterras en de uitbater zou de zweedse tv kok k. Elfring (schrijfwijze van de naam is wellicht niet juist)worden, maar hij was ook de uitbater van het restaurant "Absoluut zweeds" in Antwerpen (failliet). Voor een paar weken stond er een reportage in "Gazet van Antwerpen" editie mechelen.
Klopt als een bus Vadderik. Ik wacht in spanning af!
Hanna, welkom terug van weggeweest (hint naar bepaalde Nederlandse bard) ;-)

Gaan eten? Iets nieuw en trendy? Hm;... deze blogger ziet dat wel zitten ..
fredzijn ernog nieuwe zaken in mechelen of omstreken rest cafe enz
ik ben vorige week gaan eten in de Camogli! mijn complimenten aan de uitbaters het was reuze!!!
En wie kent restaurant De Barcarolle ?
Wie geeft zijn oordeel ?
Ik ken dat van naam, maar ook van een schandaal bij de bouw of inrichting ervan ettelijke jaren geleden.
Toen zouden daar rijkswachters in het zwart bijgeklust hebben.

Maar los daarvan had het restaurant een uitstekende naam. Ik denk echter dat er ondertussen een andere eigenaar is en sindsdien is het stilletjes rond de Barcarolle. Maar zoals gezegd - verder weet ik niks - wie weet meer?
De Kravat
(achter de post)
Prijs - kwaliteit ongeveer het beste van Mechelen
Service schitterend en vriendelijk.
Gezellig als er volk binnen zit.

Luciano is Keerbergen
't Pleintje in Reet
de kravat is idd heel gezellig,de uitbater daar heeft vroeger nog 'de 5 vaten' opengehouden als ik mij niet vergis (een heel verschil met nu *rolleyes*
verder is er aan't station nog nen hele goeie italiaan,maar ik kan weer nie op de naam komen,'t is in ieder geval nie ver van de que pasa. (ik vergeet nu al zoveel,wat word da als ik oud ben)
Heb net deze site ontdekt & alles "met smaak" gelezen. Kennen jullie nog ergens een goed Portugees restaurant? Ook goede Spaanse restaurants zijn welkom. Ik las iets over Casa Tano en ik denk dat we het dit weekend eens zullen proberen - ik hou jullie zeker op de hoogte! Voorts zijn mijn favorieten tot nu toe:
Lan Na Thai
Spiga d'Oro (kei-goed!)
Lan Na Thai zou zijn overgenomen????
Lan Na Thai is idd overgenomen, ben er zelf sindsdien niet meer geweest, dus of het er nu beter op geworden is of niet, ik zou het niet kunnen zeggen.
En waar is La Na Thai?

Die Italiaan niet ver van de Que Passa is vermoedelijk Al Parma, dat was vroeger de bekendste en één van de beste van Mechelen. Maar nu wat weggedeemsterd onder ander Italiaans geweld denk ik. Vroeger kon je daar heel lekkere châteaubriand eten, niet echt Italiaans maar lekker.
In de Consciencestraat is er ook een goeie naar het schijnt, ook al jààààren maar mijn oude hersenen weigeren weer dienst, naam even kwijt - het is een nogal onopvallend eethuis, maar ik hoor daar veel positief over. Ondertussen weet ik de naam terug : La Vigna! Ik was er één keer lang geleden - prijziger dan de Parma toen en vandaag vermoedelijk ook.

Smakelijk
Rodolfo
al parma,dat was het ;)
ik eet er dikwijls de coquilles st-jaqcues,niet echt italiaans,maar wel verukkelijk
@rudi; La Na Thai dat is dus in de Merodestraat, op de hoek met het tjing-tjang kerkhof als ik mij niet vergis.
Weet er iemand hoelang de La Na thai al is overgenomen? Het is al een tijdje geleden dat we er nog geweest zijn en ik wilde er binnenkort nog eens gaan eten.
!! BELANGRIJK BERICHT !! : Geen reclame voor La Na Thaï a.u.b. We kunnen er nu al bijna niet meer reserveren!
:-)

mvg
Ik ben gisterenavond gaan eten in de Folliez en ik opteerde voor zijn lunch/dinner formule.
Voor 47¤ wijn inbegrepen krijg je een driegangenmenu ( gefriteerde tongrolletjes, wilde eend en een peertje met kaneelijs als dessert), daarbij komt nog enkele "amuse-gueule" hapjes. Aperitief en zeer uitgebreide koffie echter niet inbegrepen.

Gewoon subliem voor een haalbare prijs voor deze kwaliteit. Het eten en de presentatie zijn stukken beter dan in een niet sterrenrestaurant en voor die kwaliteit betaal je eigenlijk niet veel meer dan voor een "gewone" menu. Drempelvrees voor die "ster" moet je ook al niet hebben want de baas , den Danny, is een gewone Mechelaar die graag lach en overtuigd Maneblusser.
Akkoord het is geen "beet rechtdoor" met supergrote porties met kroketten of friet, maar verfijnd eten voor al met al een redelijke prijs. Als je weet dat je in de nieuwe Lamot al minstens zo'n 18 à 20 ¤ betaalt voor een hoofdgerecht dan is je rekening rap gemaakt. Niet voor elke week, maar af en toe is dit niet te versmaden.
Dit lunch/dinner is beschikbaar op weekdagen behalve de vrijdag ( dan zijn het de grotere menu's à 70-80¤ met wijn naargelang de formule of à la carte
( maar dat is natuurlijk wel prijziger)
Sorry dit lijkt reclame, maar dit is het nu echt niet, gewoon culinaire interesse en een pleidooi voor de beter keuken.
@ Rudi; een culinaire verrassing vond ik laatst restaurant 'De Pastel', op de Antwerpsesteenweg, net op de grens met ST.-Kat.-Waver. De buitenkant van het vroegere volkscafé oogt niet zo bijzonder, maar de keuken is het wel. De kok is een jonge twintiger, Bart Mertens, die z'n opleiding o.a. kreeg in restaurant d'Hoogh op de Grote Markt in Mechelen. Samen met z'n vriendin Els runt hij de zaak. Talent zat! en momenteel nog een goeie prijs/kwaliteitverhouding... Zéker het proberen waard! Deze jonge, creatieve mensen zullen je verbazen...
@JanS; Tiens, Dat is een interessante tip, ga het zeker eens proberen. Dat is zeker niet min als hij zijn opleiding heeft gekregen bij restaurant D'Hoogh !
Maar, wat betreft de prijs hopelijk is die toch wel schikkelijker dan de menu van 47 euro waarover Rudi het heeft bij Folliez? Eerlijk gezegd voor mij persoonlijk vind ik dat bedrag toch al redelijk duur, hoor!
@ Garda, de prijzen liggen lager hoor. Echt goedkoop is het niet, maar de prijs-kwaliteit-verhouding is héél erg OK. (geef als zoekterm 'restaurant de Pastel' in, en je zal een aantal besprekingen vinden over het restaurant, ondermeer vanuit Knack enzo...)
@JanS, bedankt ik heb het gevonden. Wel spijtig dat ze zondag niet open zijn, maar gelukkig wel zaterdagavond!Reserveren is waarschijnlijk sowieso wel noodzakelijk, hé. Het is in ieder geval een goede tip en het proberen waard!
Ik ken dat koppel - zij werkte een tijdje in het Anker en als hij bij d'Hoogh werkte dan is dat zeker een extra. Ik ben er nog niet gaan eten, maar ik hoor inderdaad veel positiefs.

En Garda, ieder zijn portemonne natuurlijk, maar als je echt fijn wil eten en iets dat niet zo alledaags is dat je het overal vindt aan prijzen die ietsje lager liggen dan kies je beter eens één of twee keer per jaar voor een dergelijk restaurant - dit is de prijsklasse van d'Hoogh en Callas al deze prijzen liggen echt in de lijn van de andere sterrenrestaurants en zelfs lager! En ik blijf er bij tel voorgerecht - hoofdschotel en dessert op in een doorsnee "burgerrestaurant" en je zit heel dicht bij die initiële 36¤ voor het menu ( met hapjes vooraf er nog bij) Enne, hoeveel betaal je een degelijk fles wijn ( al moet je daar in de Folliez wel mee opletten - duur, maar de wijnen bij de vaste menu's in formule zijn dan weer uitstekend en in verhouding niet duur.
@rudi, je zal hier wel gelijk hebben, hé. Het gebeurt inderdaad wel meer dat wanneer men gaat eten en alles afzonderlijk besteld, je achteraf soms wel een rekening wordt voorgeschoteld waarop men niet echt had gerekend. Ik zal het zeker onthouden, en bij de eerste speciale gelegenheid die zich voordoet, kunnen we Pastel of Folliez eens proberen.
ik ben onlangs in mechelen komen wonen en was zaterdag eens naar de markt geweest!Op het terras van Celtic Pub ben ik pladijs gaan eten 'dagmenu' en ervoor was er vissoep, heel lekker trouwens! maar ik heb die dingen gelezen dat hier ook op staat over de Celtic en ik schrok eigenlijk want het was heel lekker en een toffe bediening dus... hebben ze zichzelf dan herpakt?
Ik ben er nog een aantal keren geweest. Ze doen hun best, ik kan nog wel wat opmerkingen maken maar het is zeker verbetert.
Op vrijdagavond kan het er wel eens tof zijn wanneer er een goed live optreden is. Die gitarist uit Gent is goed. Geen super-gitarist maar hij houdt er de sfeer in, echt iemand om zo'n avondje aangenaam te maken. Natuurlijk één heel belangrijk minpunt voor die kerel "Vliegerke" van Walter De Buck niet van buiten kennen als een Gentenaar verdient de strop !
ik moet dan zeker nog eens gaan kijken op een vrijdag, mensen allen daar heen
De Folliez vind ik allesbehalve een aanrader: hoewel de gebruikte ingrediënten wel passen bij een sterrenrestaurant, laat de verwerking zeer te wensen over. Slaatjes van het een of het ander noem ik niet koken. Van het menu dat ik daar gegeten heb (ondertussen wel al een tijdje geleden), had ik bij geen van de gangen echt het gevoel dat men ervoor moet kunnen koken om ze te bereiden.
Verder had de champagne die we als aperitief namen een kurksmaak - iets wat ik nog nooit heb meegemaakt met deze drank en onvergeeflijk voor een sterrenrestaurant.
Globaal genomen is dit restaurant veel te duur en zijn ster onwaardig. Ik raad de mensen aan om naar d'hoogh te gaan, wat tenminste een restaurant is met klasse en goede smaak.
THE CELTIC GROUP breidt uit ze gaan binnenkort een zaak openen in Walem het gaat THE CELTIC HOUSE noemen, hopenlijk hebben ze er ook zo'n lekkere schotels als in de CELTIC PUB op de steenweg 28!
We gaan er allen naartoe!!!!!!
******GO CELTICGROUP********
Hendrik, ik weet niet wanneer je laatst bent gaan eten in de Folliez, maar je moet weten dat ze van kok veranderd zijn rond maart 2005. Ik weet van de eigenaar dat er veel onvrede was over de vorige chef die er op een bepaald moment met pet begon naar te gooien volgens de eigenaar.
Dat champagne naar kurk smaakt, dat kan, maar dan hoop ik dat je dat tenminste gezegd hebt en hem niet opgedronken. Dit moet echter geen reden zijn om een restaurant te veroordelen, want dan kan met de beste flessen voorkomen en overal.
Wat me echter het meest verwonderd is dat je spreekt over slaatjes. Bij mijn weten heb ik nog nooit een slaatje gezien op de kaart van Folliez, dat zijn altijd uitgebalanceerde menu's en zeker geen slaatjes. Ben je wel zeker dat je in hetzelfde restaurant geweest bent?
Ik ben verleden vrijdag gewoon een dagschotel gaan eten in Pastel:
Carpaccio van zalm en een mooie kabeljauwmoot met champagnesaus voor 19.50¤. Een glas witte wijn aan 3¤.
Zeer correct voor deze prijs, een aanrader.
@ Rudi, blij dat je ook zo'n goeie ervaring hebt gehad in Pastel. Ik heb er ook goeie herinneringen aan. Creatieve en enthousiaste jonge mensen verdienen wat publiciteit...
Dus mensen...
Ik ben het eens met de lof hierboven over Spgiga d'Oro. Als de obers hun dagje hebben lach je je tevens een kriek. Maar het is echt wel een hogere prijsklasse.
Voor de kleinere beurs vind ik Den Akker en de Graspoort heel ok.

Een restaurant dat hier nog niet vermeld is, is de griek 'Mykonos' op de Veemarkt. Dat is bij ons al twee keer goed meegevallen, ook qua prijs. En ook hier is de uitbater een zeer grappige figuur!
@ Florisla; goed om horen van Mykonos - het is een schande, maar als méér dan grote Griekenland-fan ben ik er nog nooit langsgeweest (wél toen ze nog de zaak uitbaatten in de Consciencestraat). Vroeger ben ik érg veel bij 'De Griek' gaan eten op de Steenweg, bij Kostas. (afkomstig van het op één na mooiste Griekse eiland, na Chios: Lesbos!). Zéker niet slecht; Een aantal jaren geleden steeds 'vollen bak'.
Maar da's nu wel een hele poos geleden...
Ook Karimata is zeker niet slecht - veel variatie - maar prijsklasse is iets hoger. Doch aanrader.
En natuurlijk is er ook altijd 'ambiance' bij Zorba, op 't Nieuwwerk.
De Griekse keuken is zéker geen grote keuken, maar wel een prima, (h)eerlijke vakantie-keuken.
De Karimata is heel lekker, het eten welteverstaan. Weten jullie al dat de Karimata binnenkort(rond nieuwjaar) verhuisd naar het Keerdok? Iets verderop de Dijle en hopelijk brengt hij met zijn Grieks eten wat meer leven, ginds aan het keerdok.
De boot moet weg (geregeld in samenspraak met de eigenaar) omdat we daar op die plaats een voetgangersbruggetje gaan leggen dat de verbinding moet maken tussen de site lamot en de vismarkt. Op termijn volgens mij "the place to be" in Mechelen.
@ leo stevens:
Hoe gaan ze dan die boot weghalen???? dat gaat wel een spectakel zijn denk ik! dat zou ik wel willen zien!
ik zou eerlijk gezegd er meer voor voelen moets die boot gewoon iets verder zou komen te liggen,dus met de achtersteven net voor het bruggetje. Moet toch mogelijk zijn, er is nu nog steeds een afstand tussen de boeg en het volgende gebouw en mits de ingang of eventueel de loop van de brug
( licht schuin) aan te passen zou hij kunnen blijven liggen. Daarmee bewaren tegelijkertijd een "monument" van de vismarkt.
En terloops : hoe gaan we die brug nu noemen? Toch niet de Vivaldibrug zoals hier al geooperd werd hoop ik, nee de Beethovenbrug ( Van waar komt immers dat rare idee die brug uitgerekend Vivaldibrig te noemen?)
- Ik ben voorstander van een Karimata in het keerdok. Ik zal er evenveel komen, of hij nu ligt op het keerdok of op de vismarkt.
- Verder hoop ik op Beethovenbrug of waarom niet 'Nelbruggetje' naar Wouters.
Trotse bewoner, de boot kan op eigen kracht wegvaren. Wel heeft de eigenaar de stad beloofd die verschrikkelijk witte bovenbouw te vervangen door iets mooi.
Rudy, de diensten van de zeeschelde willen die boot daar weg en de eigenaar is er mee akkoord. Maar misschien pikt hij de feestdagen nog even mee vooraleer weg te varen.
De naam van Vivaldi werd gesuggereerd door de ontwerpers van het lamotplein, de Italianen Secchi en Vigano. Maar ik denk dat de Beethovenbrug het zal halen. Voor ons geen probleem overigens.
Leo, en als jullie nu eens tegenwringen tegen de dienst Zeeschelde - wat is in Godsnaam het probleem, buiten de plaats van aanleg van de brug. Die kan toch aangepast worden? Schuin lopen bijvoorbeeld?
Rudy, ik steek mijn licht eens op bij de Zeeschelde.
Ik zou het spijtig vinden mocht de Karimata verdwijnen van z'n huidige aanlegplaats (al vind ik ook wel dat de bovenbouw wat storend is - alhoewel, nu dat de eigenaar deze zou aanpassen...). Maar het idee van Rudi lijkt me zo slecht nog niet. Een originele horecazaak zoals dit drijvend Grieks restaurant geeft de Vismarkt toch een meerwaarde. Leo, toch nog eens over nadenken als het kan...
Maar aub: géén Vivaldibrug! Laat dat voor Venetië! Hier graag 'Beethoven'...
(En Peter, 'Nel' is misschien zo slecht nog niet - maar hier vind ik toch 'Beethoven' beter...)
@leo stevens
Beste langs waar gaat hij varen, kan de kraanbrug dan opengemaakt worden? want langs de hoogbrug kan hij toch niet?? (denk ik))
Een afknapper "Al Dente" op de ijzerleen.
Gisteren was ik daar een van de klanten had een hondje bij en die bleek niet 100% waterdicht te zijn. De klant vroeg wat keukenrol en kreeg die het euvel was verholpen tot een al te ijverige garçon met de schoteldoek er nog eens overging, vervolgens werd me diezelfde schoteldoek den toog proper geveegd en de vod is daar blijven liggen waarschijnlijk voor de volgende tafel.
Mij zien ze daar NOOIT meer.
Merad. Heel goed restaurant. Goedkoop, vriendelijke bediening en altijd na de maaltijd een drankje van het huis, een typisch Turkse gewoonte.
D Afspraak. Lekkere hesperolletjes met witloof. Ook vriendelijke bediening van Herman en Vanessa. Altijd met de glimlach.
La Boya. Marokkaans. Heel exotische inrichting. Perfecte bediening. Heel lekkere meze. Vooral de vleesballetjes. En zalige tadjin met geitevlees.
@jans
Grappig dat je Lesbos vermeldt, daar ben ik afgelopen zomer geweest. Ik vond het geweldig! Wat betreft de Karimata: ik besefte helemaal niet dat 'diene boot' een (Grieks) restaurant was :-)
Ik noem de Karimata wel en "veredelde" Griek, JanS, maar je kunt er lekker
( maar ook wat prijziger) eten
@ Rudi, dat geef ik grif toe: Karimata is een wat 'afgeborstelde' Griek - best lekker, maar niet erg typisch - da's waar.
De leukste 'Grieken' (en ik hoop dat ik hiermee geen onrecht doe aan de toch wel goeie Griekse restaurants in Mechelen) kan je vinden in Brussel aan het Zuid-station, waar je kan eten voor een appel en een ei, op geblokte tafelkleedjes, met zwart-wit foto's van Griekenland aan de muur, met échte Hellenen spelend met de komboloi, en waar je wat je eten wil kan kiezen in de keuken uit grote dampende ketels en schotels... Héél complexloos -maar zo charmant...
@ florisla: Lesbos is inderdaad geweldig. Ik zat graag in het haventje van Molivos te genieten van het uitzicht op de kastro, het haventje, de zee... met een glaasje retsina in de hand, en de eeuwige Griekse sla... of het schilderachtige plaatsje Skala Sikaminias: een plekje om in te lijsten! (de familie die 'de Griek' op de Steenweg uitbaat, komt uit Kalloni, in het midden van Lesbos -en hun voorouders zelfs uit de Griekse gemeenschap van Smyrna/Izmir in Turkije, verjaagd in de jaren '2O met de 'Grote Katastrofe' toen met de opkomst van Ataturk alle Grieken uit het land werden verdreven...)
Maar nog typischer en met nog méér karakter, is het weinig toeristische Chios, met z'n mastiekdorpen, z'n verlaten baaien, woeste bergen...
Dit eiland heeft m'n hart veroverd... en staat met stip op nummer 1.
Ach, ik laat me weer gaan -
het gaat immers over Mechelen en niet over Griekenland. ('t is nu eenmaal een passie van mij...).
Dus: over naar de Karimata, de Zorba, de Griek, de Mykonos...
(NB. tot voor enkele jaren bestond er een Mechels-Griekse vereniging, 'Itakha', die helaas nu ontbonden is, maar in Mechelen méér dan toffe activiteiten organiseerde, zoals wijnproefavonden, optredens, Grieks Paasfeest...)
Akkoord, 't is niet helemaal 'putteke' Mechelen, maar ik vind 't Archief in Hombeek toch zeker de moeite waard! Lekkere, eerlijke keuken voor een degelijke prijs.
@ Debby. Hombeek is ook Mechelen. Moet niet altijd Mechelen-centrum te zijn.
Daarom: bedankt voor je suggestie!
't Archief, Debby? Lekkere, Eerlijke & Degelijke keuken, dat klinkt als een succesformule! Bedankt voor de tip!
mijn lijstje:

1) Camogli: beste pasta in 't stad
2) Folliez, als 't wa geld mag kosten (voor ons maar één keer per jaar dus) - maar moet toegeven dat ik noch Callas noch D'Hoogh al geprobeerd heb
3) Toko Karachillio, voor de gewone kost
4) Karimata
5) Soup-to-go op de Bruul

@hierboven: in de Al Dente zijn we gewoon eens een croque monsieurke gaan eten en daar was niets op aan te merken, maar vooral: ze waren super vriendelijk voor de kleinsten onder ons. Kindvriendelijk etablissement en van gebrek aan hygiëne heb ik niks gemerkt.
heb je de griek op de veemarkt al eens uitgetest? ook ni slecht hoor!en voor spaghetti moet je echt eens langs de planeet gaan de saus is er echt lekker!en ze hebben daar ook goeie mousakka!
Wel, Yolande: over de Griek op de veemarkt heb ik al wel een en ander gehoord (voornamelijk goeds), ik moet dat zeker eens uitproberen...
Die griek op de veemarkt heet, zoals hierboven vermeld 'Mykonos'. Zeker proberen!
Yolande (als je dit nog leest), 'De planeet' waar is dat precies?
Absolute aanrader is het restaurant "de kok en de proever" in de Adeghemstraat...
@ Natan: volledig mee eens - héél lekker, en ook een héél sfeervol kader. En dit in een knap historisch pand.
Ik kom er ook graag!
Trotse bewoner, we hebben de kraanbrug zopas hersteld en gesmeerd: de brug kan terug open. Bootje kan dus weg, normaal voorzien na de feestdagen.
Florisla, is de planeet niet ergens aan de Zandpoortvest?
Ik heb in de Planeet mijn echtgenote nog leren kennen als ik daar zat tijdens mijn studententijd. Inderdaad op de Zandpoortvest, naast de nachtwinkel over de Jeugdherberg.
Bestaat die 'soup to go' op de Bruul nog? Ik dacht dat die al lang gesloten was... of was dat maar tijdelijk?
Ik vind het alleszins een erg leuk aspect, en eindelijk ook eens iets trendy (in grootsteden vind je nl al overal van die soup-bars). Ik zal er zeer binnenkort eens een kijkje gaan nemen dan ;o)
Ik dacht dat die soep -zaak sinds kort gesloten is, zo merkte ik toch verleden week. Scheen nochtans goed te draaien!
Leo Stevens, ik dacht dat je eens ging informeren bij de Zeeschelde of er niks kon gedaan worden aan de ligplaats van de Karimata iets verleggen weet je nog wel? Alleen die dienst zou dwarsliggen ivm met de komst van de brug. Beethovenbrug wel te verstaan!!!!!!!!
Rudi, de vraag om wat op te schuiven, is gesteld maar er is nog geen antwoord binnen.
Ik zal hier mijn top 5 is binnensmijten se:
- Mykonos op de Veemarkt
- den Akker op de Vismarkt
- Camogli in de Leopoldstraat, in de zomer kan je buitenzitten.
- Spiga d'oro, hoewel het al een tijdje geleden is dat ik er nog geweest ben.
- La Boya, heel lekker, niet duur en gezellig om te zitten

Een tip voor mensen van buiten Mechelen of die is buiten Mechelen willen gaan eten. In eet-praatcafé Blikveld in Bonheiden op de Waversesteenweg (achter de kerk in Bonheiden centrum) kan je ook lekker eten en voor een degelijke prijs. De uitbater had vroeger het restaurant Herenhuis in de Keizerstraat.
Heeft er iemand dan een alternatief waar je in Mechelen-centrum lekker een kommetje soep kunt eten? Ik weet wel dat je rond de Grote Markt wellicht overal soep hebt (de witten vos en dat soort gelegenheden), maar is er eentje waarvan je zegt: 'daar MOET je echt eens gaan'? Ik heb dit weekend nl bezoek uit Nederland en ga hen Mechelen laten zien... dus een uitstekende gelegenheid om tussendoor ons ergens op te warmen met soep.
En voor de liefhebbers van de Marrokaanse keuken: het uitstekende restaurant 'La Boya' zou wel eens concurrentie kunnen krijgen door de opening van 'Riad', morgen 2 december op de Zandpoortvest...
Bij 't voorbijrijden zag ik de vele kleurrijke Oosterse lampen al schitteren...
Ik probeer het zéker binnenkort wel eens uit. Maar misschien zijn sommigen me wel voor: geef dan maar door hoe je 't vond...
Onlangs kreeg ik, van een verre vriend van mij, zijn geschreven belevenissen in het land van Mechelen. Ik wil U geachte stadsgenoot deze ervaringen niet onthouden. Maar ik moet U voor twee dingen waarschuwen:
Ten eersten: mijn verre vriend kent de oude spotnaam van onze stad, namelijk : de str*ntmijn.
Ten tweede : ik zelf ben een mestkever!
Stoor u echter niet aan deze onbenulligheden en lees (in de hiernavolgende posting) wat een Aalstenaar in onze stad op culinair gebied ervaarde ...
Indien er, eigenlijk tegen mijn verwachting in, toch nog correcte Mechelaars zijn die met onszelven eens smakelijk kunnen lachen, zal ik, onverwijld, en op aanvraag, het ganse verslag van deze Mechelreiziger, zoals hij onze stad ervaarde, op deze blog loslaten ... Lees en geniet en ga later zelf eens in het betrokken etablissement eten. Smakelijk!
PS, indien er vragen zouden zijn wat betreft de oude spotnaam van onze fiere stede, zal ongetwijfeld de heer Rudy, supergids dit mysterie uit de doeken doen …
Wat figureerde er op deze Mechelse spijskaart als ‘lekkernij’? Geen toast champignon, geen lauwe kreeftestaartjes in geklaarde boter, geen gebakken zeetongetje met handgesneden frietjes. Evenmin een ossenhaasje met romig-luchtig geklopte béarnaise, geen drooggemarineerde zalmfilet met ingekookte balsemiek-garnituur. Niks van al dat lekkers, maar enkel STR*NT! “Brin”, zoals het uithangbord het vermeldde op de wijze van onze Waalse broeders: mest. Niks Boraing: enkel kak, poep, faeces, in elke denkbare bereiding. Brin à l’aigre-doux (str*nt in zoetzure saus, hoe bestaat het), brin meunière, brin du chef, brin au vinaigrette, tot zelfs str*nt in eigen nat!
Gebiologeerd staarde ZSS®H naar het ‘aanbod’ en zijn geest tolde wanhopig om zich ongehavend uit dit lastige parket te proberen redden, maar het bleek te laat. Het teringwijf dat als zaalmeester fungeerde, had zijn weerzin onderkend, en probeerde hem op hoogst onvriendelijke manier te pushen en te jennen: “Hewel, sjieken tiep! Is ’t nie nor aa goeste? ’t Is allemaol verse str*nt zelle! Goe gerief oit de str*ntmijn(sic?!?!) Stoot het aa nie oan? Bollet toens moar op, zenne! Paljaske, zievereer, martikoo, zjaarig menneke, voddevent……..” en meer van dat fraais. Toen de buikige, besnorde waard dan ook nog ten tonele verscheen, even luid grommend als de twee Mechelse schepers die hem flankeerden, besefte ZSS®H dat zijn tijd van gaan gekomen was. Hij vroeg om enkel eventjes gebruik te mogen maken van het sanitair, en vreemd genoeg bedaarde dit de gemoederen. De waard gaf hem een soepbord mee met de woorden:”Doot ee oe komisse mor in. Dan emme me vandoag tenminste nen desseer om bij de pla du zjoer te serveren” Hoofdschuddend en om verdere stennis te vermijden, voldeed ZSS®H aan dit vreemde verzoek, en draaide dan maar een fraaie hoop in het bord. Toen hij de dampende bolussen aan de dankbaar knikkende waard overhandigde, pleurde deze onmiddellijk met de wijsvinger in de weke bruine massa om ze ter plekke te dégusteren! ZSS®’s maag draaide bijna binnenste buiten, hij moest zich forceren om niet over zijn nek te gaan en hij haastte zich naar buiten, zelfs zonder de royale vergoeding mee te graaien, die de waard wilde toeschuiven, uit dankbaarheid voor de ‘levering’, die hem hogelijk scheen te bevallen
@eddy: Ik vind je bericht op deze topic niet echt gepast. Eerder onsmakelijk.
@eddy: Een moeilijke jeugd gehad ?
Eerlijk gezegd vind ik de oude spotnaam voor onze stad ook eerder onsmakelijk ...
Zeg eens, vergeet a.u.b niet dat ik verondersteld wordt hier de verzuurde te zijn nietwaar!
sorry eddy, ik ben trots op mijn stad, zoals iedereen die hier is... anders waren we hier niet...., dat bericht hierboven kan ik ook niet waarderen....
Van die bewuste spotnaam heb ik nog nooit gehoord...
En het verhaal... nou ja...
Tiens, ik zit er blijkbaar niet ver naast met mijn veronderstelling zoals geopperd hier een beetje boven. Spijtig dat jullie géén satire herkennen, nog spijtiger dat jullie blijkbaar de minder frisse kantjes van onze geliefde stad (in casu de str*ntmijn; let op de fijne nuancering in mijn tekstje) niet kennen ergo niet herkennen ... Goed hoor, ik plooi mij naar jullie wensen en zal jullie de ludieke, parodie op Mechelen, gezien uit de bril van een humorist (die hier ooit zijn beiaarddiploma behaalde, maar dit terzijde) besparen.
@eddy welkom back eddy: Is dat erg moeilijk, beiaard ?
sorry - ik 'begreep' het satirisch gehalte van uw mooie verhaal niet. Ik ben dan ook een geweldige droogstoppel.
Uw verklarende reactie doen mij nu wél het humoristisch gehalte in het verhaal van het muzikale genie inzien.
Ik ben blij dat deze beierende man nog andere fijne interesses heeft en zich niet enkel overgeeft aan het overigens hooggewaardeerde 'klokkenspel'.
Misschien heeft hij ook nog wel een andere ludieke vertelling voor ons over dit laatste 'instrument'...(ligt wat in dezelfde lijn)
Die man van Aalst - het is me er blijkbaar wel 'eentje' - compleet vergroeid met het carnavaleske imago van zijn stad... (ik zou niet durven beweren dat hij nog duchtig in de anale fase zit...)

;)
@ 'k Zou het niet weten Peter, vraag het eens (tijdens de beiaardconcerten) aan de een of de andere die nog op de oude luisterplaats (het straatje naast Uw woning) van deze concerten komt genieten.
@ Jans Vergeef mij, als eenvoudige arbeider, niet het hoge intellectuele peil van de gemiddelde Mechel-blogger te halen. Vergeef mij vooral om op zo'n ondoordachte wijze de oude spotnaam van onze fiere stede herhaald te hebben. Het etentjes verhaal (hier speciaal uitgepikt omdat het toch een eet rubriek is, nietwaar?) is slechts een deel van zijn "reisverslag", waar hij, op ludieke wijze "mijn" Mechelen viseerde als "wraak" op mijn eigen visie op "zijn" Aalst inclusief "zijn" vuil janetten.
Nu moet het hier toch van mijn hart, dat wanneer ik bij het vernemen van zo'n onsmakelijk ding als de nick van het oude Mechelen, eerst nieuwsgierig zou trachten te weten te komen wat hier achter stak ... Van intellectuelen kan ik dat natuurlijk NIET verwachten: zij oordelen immers van uit de verhevenheid, hun intellect waardig! Maar goed, ik heb weer eens nederig een les geleerd: 'k zal het niet meer doen zenne!
@eddy: Moeilijke jeugd gehad ?
@ Neen Peter en gij?
Ik niet, maar ik vermoed, jij wel. Ik volg geen politieke topics, maar ik merk enkel vreemde frustatiekronkels in jou niet-politieke posts. Vreemd ...
Ik ken géén prijzen van psychoanalysten Peter. U bent daar blijkbaar beter van op de hoogte? Is dat als specialist of als patiënt? Ik dank U natuurlijk om mij op mijn "frustratiekronkels" te wijzen. U zal mij ongetwijfeld wel een remedie opsolferen, maar denk er aan; voor die dienst ben ik niet van plan U financieel te vergoeden ...
:-) Dan niet.
Mijn 'beste eenvoudige arbeider' Eddy (ik dacht wel ergens gelezen te hebben dat je ambtenaar was...? - maar goed...), ik vraag U eerbiedig vergiffenis omdat ik vanuit m'n intellectuele verhevenheid niet gepoogd heb te achterhalen wat 'hier nu weer achter stak'. Het spijt me, maar buiten het feit dat ik méér dan gemiddeld verstandig ben, zoek ik niet steeds naar geheime boodschappen, zedenlessen, en verdekte politieke verwijzingen in al wat ik hoor en lees... Buiten slim ben ik ook merkwaardig naïef...
PS: voor een 'eenvoudig man' als jij, ben je toch erg goed 'ter pen'. Je mag hier terecht fier op zijn. (als dit past bij je 'nederigheid' natuurlijk).
Wat een gat (oeps, sorry voor het "vuile" woord hé!) in Uw cultuur heer Jans; Ambtenaren zijn immers ook verdeeld in arbeiders en bedienden!Het correcte (oeps, sorry voor het "politiek geladen" woord hé) woord voor een arbeidersambtenaar is dan een beambte! Graag gedaan, géén dank!
Ik zal U met plezier vergeven (oeps, sorry voor het "misschien verkeerd" begrepen woord) Het zal U ook plezieren dat ik, alhoewel soms cryptisch, nooit geheime boodschappen, zedenlessen en dergelijke in mijn postings plaats. Soms tracht ik al eens humoristisch te zijn (oeps, sorry voor deze stelling op dit serieuze forum) maar ik zal voortaan, Uw wijze raad in acht genomen niet meer grappig proberen uit de hoek te komen. Zelfs Peter Meuris gunt mij zijn gratis psychologische analyse niet meer! Verder is mijn nederigheid bijna legendarisch ... Ik schreeuw "ze" immers van muren en daken ...
PS: Kan U a.u.b Uw oubollige "ter pen" in 't vervolg veranderen in 'ter klavier"?
Met dank bij voorbaat
Vergeef me m'n vreselijke domme blunder. Het schaamrood kleurt m'n wangen. Het woord 'ambtenaar' heb ik verkeerdelijk geïnterpreteerd. Maar U heeft volkomen gelijk.
En ik maar op zoek gaan naar wat er 'achter uw verhaaltje' stak... Het spijt me zeer - ik wist niet dat U gewoon maar humoristich was. Zo had ik het eerst ook wel begrepen, maar ik ging 'op zoek' naar méér, omdat Uzelf ons de suggestie aan de hand deed door te beweren dat intellectuelen vanuit hun verhevenheid nooit op zoek gingen naar wat 'achter het verhaaltje' schuilt...
Ik zal het nooit meer doen. Beloofd.
U mag best blijven grappig uit de hoek komen op dit 'serieuze' forum.
We gaan U niet meer tegenhouden, nu U goed op dreef lijkt te komen.
En voortaan zal ik ook uw klavier niet meer beledigen door het 'pen' te noemen.
Aanvaard mijn welgemeende excuses.
Maar ik denk nu wel dat ik deze schrijfsels (oeps..., fout dus), ga stoppen. Het wordt best vermoeiend...
MANNEKES!! gaat eens een tourke doen met de fiets aub, of zuipt u eens goed zat. wat ook wel eens helpt tegen gezever.amai zeneeeeee
Het moet ondertussen ongeveer 12-10 zijn in dit 'gevecht der titanen'. Alleen weet niemand nog wie er nu de 12 had. Gelukkig heeft scheidsrechter kris zopas de match afgefloten :-)
... en dan kom ik graag terug op een wat oudere post - Heeft iemand het pas geopende restaurant 'Riad' op de Zandpoortvest reeds 'ontdekt'? Of is het nog wat 'vroeg' om culinaire reacties hierop te geven? Ben wél benieuwd...

(@Floris en Kris - sorry voor dat verbale 'gedoe' van gisteren. Ik liet me wat meeslepen... Geef ik dan graag ook ootmoedig toe...)
jans, ik vind dat best wel grappig eigenlijk. Zolang het maar niet elke dag 'van dat' is. Riad heb ik nog niet geprobeerd.
Ik heb het ook niet geprobeerd, maar het zouden dezelfde eigenaars zijn als die van restaurant Fes in Antwerpen. En dat heeft een zeer goede naam!
... we kunnen natuuurlijk altijd eens een blogger op pad sturen naar RIAD en hem of haar laten verslag uitbrengen ;-)
We kunnen natuurlijk voor de grote blogmeeting met de bloggers die willen daar gaan eten en nadien naar d'afspraak gaan. :-)
Filip, je neemt me de woorden uit de mond ;-)
Met andere woorden: ook ik vind dat een heel goed idee ;-D
Ja Markec, ik heb het hier al is gezegd. Het leven is aan de rappen. :-)
Ik las in de Feeling (nummer December), een zeer lovend stuk over de Lamot (het restaurantgedeelte)... wou dat gewoon efkes meedelen.
Riad, nog nooit geweest, nog nooit van gehoord.... Lijkt me wel tof om daar eens een hapje te gaan eten voor - en ik citeer- 'de grote blogmeeting' ;o)
Net terug van RIAD, waar ik overheerlijk gegeten heb!!
Heb een kritisch oogje op de kaart geworpen en er staan vele aanlokelijke Tahines op alsook menig ander lekkernij.. zelf nam ik een Tahine van rundsvlees en gekarameliseerde tomaten en aardappeltjes in een verrukkelijk sausje... en natuurlijk heerlijke Marrokaanse muntthee na..

Je krijgt er een flinke portie, prijs/kwaliteit verhouding meer dan dik in orde!!!

En de bediening is ook helemaal in orde: met de glimlach!

Een echte aanrader!!!
Om even de oude GB-slogan te mis/gebruiken: "Ik keer tevreden terug" ;-)
Riad is al van het beste dat we hier in Mechelen zijn tegengekomen. Echt uitchecken!
Ik heb vorig week gaan eten in Riad...het is echt een aanrader voor alwie van Couscous en tajine houdt...Riad is een bij-huis van een gekend Marokkaans restaurant in Antwerpen...
Het water komt me in de mond bij jullie lovende commentaren.... Probeer ik zéker uit!
Maar waar is nu die Riad eigenlijk of heb ik dat ergens gemist?
@ Rudi, pas sinds vorige week geopend op de Zandpoortvest... Je komt toch ook!
Lijkt me een goed idee JanS. Maar dan moet ik verder nog kijken met mijn agenda van dan - enfin ik onthou het en we "spreken" er zeker nog over
Kippensoep !
Een tijdelijk 'restaurant' is te vinden tussen de Post en Sint-Rombouts.
Een kommetje heerlijke hartverwarmende kippensoep ten voordele van de HOOP-actie. Met de opbrengst van deze actie worden wintertenten gekocht voor Pakistan. Hoe zo'n wintertent er uit ziet kan je ter plaatse ook gaan bekijken. Vanavond zijn daar trouwens 2 stubru presentatoren (Thomas De Soete en ?) en 2 stubru-luisteraars die de nacht in de tent doorbrengen.
Allen daarheen !
Goed om weten Seppe, ik ga er morgen zeker langs. Ik steun de kippensoepactie alvast ook via de school van onze kinderen.
Ik werk in de RIAD, en ik wou jullie allemaal eens bedanken voor de lovende commentaar over ons restaurantje;-)
Echt heel lief, hopelijk komen er nog meer mensen eens eten? Dank U
Saartje, jullie willen meer volk? Awel, als mijn mond-aan-mond reclame al wat oplevert, zou dat alvast extra klanten op moeten leveren ;-)

Zelf kom ik ook maar al te graag terug!
Jaja, RIAD: goed bezig! Voortdoen zo!!
Dank U dat is echt zeer vriendelijk van u echt waar. :-)
Zeg en nog een gelukkig nieuwjaar hé!!!
En dat geld voor jullie allemaal!
hopelijk hebben jullie het goed gevierd? Daag :-)
Ik kom zeker ook eens proeven van uw tajine, normaal ga ik naar "Fez" in Antwerpen.Dus dat bespaart me al een mooie rit, dus meer tijd voor munt thee!
Meer van dat!!
ik vind de openingsuren van riad niet op het net? Kan iemand die doorsturen??
Ik wil namelijk ook een bezoekje brengen aan riad.
@Marleen: Ik heb gelukkig een kaartje meegenomen, dus hier komen dan de openingsuren van Riad!
wo-do-zon van 18-22 uur
vr-zat van 18-23 uur
tel: 015 345 477
Email: riad@fez.be
Kijk maar op onze wiki
http://mechelen.blogt.be/me...
Inderdaad Peter, ik heb de Riad vandaag (toen nog "on-ingelogd" ) "op de kaart gezet".. Letterlijk.. LOL
Daarjuist lekker gegeten in restaurant Mykonos op de Veemarkt. Dit was de eerste keer (stél je voor: dit als Griekenlandfanaat...). Aangenaam om zitten - zeer vriendelijke en correcte bediening - én uitgebreide kaart.
Een aanrader!
Jan en wat aangaande de verhouding prijs-kwaliteit? Voor grote of kleine portemonnee? ;-)
@Jan, goed om te weten, we hebben al vaak geplan om er langs te gaan, maar het is er nog niet van gekomen.
Goeie prijs-kwaliteit verhouding. Gemiddelde prijzen. Goedkoper dan Karimata (om maar iets te zeggen).
vb.: visgerechten rond 15 euro, volledige menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) 25 euro.
Dat valt dus wel mee zo te lezen, Jan... goed om weten.. ik zet dit alvast op het verlanglijstje van te bezoeken restaurantjes ;-)
@markec: als je hier meer naar boven gaat zal je al wat over Mykonos tegenkomen. IK ben er al een paar keer gaan eten en iedere keer zeer lekker.
Wie weet maakt het voor sommige mensen nu nog moeilijker om te kiezen waar ze gaan eten voor het grote blogtreffen, Riad of Mykonos. :-p
Rudy; hoe zit dat met die oude spotnaam?
ik heb wel horen vertellen dat er vroeger schepen met 'beir' toekwamen aan de Zennebrug in Hombeek en dat er dan boeren kwamen die eerst proefden van de aal vooraleer tot een koop over te gaan.
Maar beste vrienden laat al die zever de pret niet bederven en ga eens lekker eten in een van de reeds genoemde zaken!
bedankt garda!! Nu kunnen we ook eens lekker gaan smullen!!
@dFons : inderdaad de Mechelaars hadden voor 1687 - de maneblusserij - een andere bijnaam:
Die was : de strontmeijn" of "strontjen meijn"

Ik herinner me ergens gelezen hebben dat er ergens in een of andere praalstoet in Antwerpen de Mechelaars over de hekel werden gehaald met een wagen met een beerton waarop dan stond:
"Mechelen, strontjen meyn" .

Waar die spotnaam nu exact vandaar komt, weet ik niet, maar het verhaal van die strontboot in Hombeek wijst wel in de richting.
Misschien ter informatie: de naijver tussen Mechelen en Antwerpen stamt al uit het begin van de 14de E. Toen werden de stapelrechten voor haver, zout en wol van Antwerpen afgenomen en door de hertog van Brabant aan Mechelen gegeven. En de Sinjoren waren uiteraard niet blij met het verlies van deze lucratieve inkomsten.
Wie brengt als eerste verslag over Yam Mie Yam, een nieuw Belgo-Aziatisch restaurant op de Veemarkt ? De opening was voorzien voor dit weekend... nog een teken dat het centrum van Mechelen heropleeft...vergeleken met gelijkaardige centrumsteden ( Hasselt, Leuven, Kortrijk,Brugge,..), moet het aantal eetgelegenheden in Mechelen nog sterk omhoog !!!
Ik ben er ook benieuwd naar. Passeerde er gisteren rond 18u en toen zat het er al goed vol. Ik ga er later deze maand eens eten ;o)
Ik ben er ook reeds langs geweest, resultaat geen plaats. Eigenaars hebben het beperkt gehouden, slechts 36 plaatsen. Reserveren is de boodschap. Je kan een blik op de kaart werpen op http://www.yammieyam.be.
polle, merci voor de link. Geweldig dat ze ook take-away doen ;o)
Soep to go is ondertussen herdoopt in Soepsjop en terug open op den Bruul blijkbaar.
Geweldig, dank voor het bericht, Dirk.
Ik ben maandag even rond 18u bij de yammieyam geweest, het was toen nog volledig leeg, en ik vroeg of ze een take-away kaart hadden, maar die hadden ze niet, en de dame in kwestie legde me heel leuk uit welke gerechten take-away waren, hoe lang het duurt etc.... Het zag er echt goed uit!
Maar na de overdadigde feestdagen moet ik eerst wat feest-kilo's afwerken, en dan zullen we wel weer eens zien ;o)
Volgende maand gaat de Sotscop in de OLVrouwestraat terug open. Benieuwd hoe het er zal uitzien en wat voor sfeer de nieuwe eigenaar wil.
Inderdaad Filip, ook daar moeten we dan dringend eens naartoe ... we gaan echt niet geweten wat éérst te doen..
en voor de liefhebbers: er staat een café over te nemen in de keizerstraat, genaamd d'afspraak. Willen we ne pot leggen en er een exclusieve bloggerskroeg van maken ?!
Amai, Kris.. dat gaat den Herman nie graag horen zenne ;-)

Maar een bloggerskroeg kan het alsnog worden he, als we dat den 22ste den Herman eens vriendelijk vragen.. Misschien?
@markec-
Als ge me ni gelooft gaat dan maar eens kijken aan de vitrine van den immo naast "den boer" in de keizerstraat. Daarstraks toevallig gezien.
Oei????
Die advertentie voor d'afspraak hangt daar al bijna een jaar in de vitrine.
Ja, tis nu ook geen ideale plek om stamminee te houden vind ik, het café zelf valt wel mee, maar wie gaat er nu graag in de zomer naast de ring op een terras zitten , terwijl er zoveel alternatieven zijn in Mechelen.En dan in zo'n uitgestorven rij huizen met da uitgeleefd winkeltje op den hoek.. ni bepaald aantrekkelijke buurt.
Kris, Mark, we zullen het op 22 februari (of vroeger) anders aan Herman zelf vragen he.. want gaan speculeren gaat ons niet verder helpen.. al vind ik het natuurlijk wel vreemd: zeker als ik Mark lees: dat het er al een jaar hangen zou...

Buurt aantrekkelijk of niet, Kris... D'Hanekeef, -vlakbij-, De Dijle én D'Afspraak draaien toch goe zenne.. heb het daar nog nooit leeg gezien (tenzij op sluitingsdagen he)...
en op de veemarkt staat café t'pleintje ook over te nemen, groot café met een zaaltje aan! Als ik de poen had nam ik het over en maakte er een danskroeg( weliswaar een goed geisoleerde voor't lawaai)van.wie weet kwam er dan op de veemarkt ook wat ambiance s'avonds
Weet er iemand wat er met restaurant Callas aan de hand is. Ik probeer ze al meer dan twee weken te bereiken, maar zonder succes. Ben er al eens langsgereden; alles is er potdicht en er hangt niks aan van vakantie ofzo...
Callas is failliet... jammer maar niet geheel onverwacht.
Callas is failliet... jammer maar niet geheel onverwacht.
Wie is al eens geweest in het splinternieuwe Yam Mie Yam, een nieuw Belgo-Aziatisch restaurant op de Veemarkt en brengt verslag uit op deze blog ?
Ik ben er nog steeds niet gaan eten, maar wel eens binnengesprongen (zie mijn berichtje hoger van 11/01)... ik hoop volgende maand daar eens te gaan eten....
Nieuw op de site.
Fijn gedaan!!!
In YamMieYam geweest: bijzonder lekker en verzorgd.
Redelijke prijs en fijne kaart
Zie ook hun website www. ....be
Ik ben onlangs in de Vivaldi gaan eten en was echt niet lekker. Hun spahghetti smaakte naar niets.
La boya, not bad maar heb het al wel eens beter gegeten.
Pitawan, hun falafel is smakeloos en droog.

Wél ok however is de Mille (goddelijke tonijnsteak!!)
@Guido Rouge: wat is er zo 'niet geheel onverwacht' aan faillisement Callas ? Ben er 1x geweest: niet super, zeker ook niet slecht wel zeer afstandelijke bediening en behoorlijk prijzig.
Waar ik geregeld ga 'italianen' is Ristorante La Vigna, in de Consciencestraat. Het lijkt soms wat 'leeg', omdat de meeste mensen achteraan in het restaurant eten (wat je niet kan zien vanop het voetpad omdat de ruimte binnen een boog maakt). Lekker eten en eerlijke prijzen. Maar als je mijn persoonlijke all-round top 5 in Mechelen wil:

1. Baron Van Zon in Hombeek, voor het fan-tas-ti-sche kader (herenhuis is zelfs te zwak uitgedrukt) en lekker eten. Met al bij al eigenlijk zeer schappelijke prijzen).

2. La Na Thai in de Merodestraat. Het interieur is misschien lachwekkend lelijk, maar het eten is ronduit subliem lekker! Het gaat er ook heel gemoedelijk aan toe.

3. De Cirque op de Vismarkt. Perfecte prijs/kwaliteit verhouding in een rustgevend en modern kader.

4. De Graspoort vind ik nog altijd een vaste waarde wat het eten betreft, maar gezellig zitten noem ik het niet echt (tenzij op het terras).

5. De Nostradame in Geite- of Borzestraatje (dju, welk van de twee is het nu weer...) voor een croque (eender welke je kiest). Wie dit niet de beste croque van Mechelen vindt, is ziende blind ;-). Vooral de huisgemaakte dressing met angstvallig geheim gehouden recept doet het 'em, al is ook de stevige portie groenten een dik pluspunt.

Een paar 'tegenvallers' van het afgelopen jaar:

1. Merad in de Consciencestraat: inderdaad goedkoop en inderdaad gratis drankje van het huis, maar het is en blijft fastfood. Veel te vet. Van vriendelijke bediening heb ik trouwens niet veel gemerkt (of is het normaal dat het personeel plots collectief zelf gaat eten aan een tafeltje en iedereen ff aan zijn lot overlaat?)

2. De Mille aan de Vismarkt. Lekker eten, daar niet van, maar eigenlijk wat te duur voor wat het is én 's avonds is de keuze veel te beperkt. Lunchen loont er meer de moeite, vind ik.

3. La Fleche, aan het station. Ik zeg niet dat het slecht is, maar ik heb de indruk dat het allemaal een vrij hoog microgolfgehalte heeft. In vergelijking met de Cirque, bijvoorbeeld, moet La Fleche het stevig afleggen (vergelijking van dezelfde gerechten, zoals bijvoorbeeld koninginnehapje of pasta).

En wat ik dit jaar zeker nog wil 'ontdekken': De kok en de proever, Riad, Atlas Wereldkeuken,... Ik ben nekeer curieus :-)
Weet ge waar ik graag op restaurant ga?
ergens waar je betaald om lekker te eten, en niet om het sjieke of hippe interieur.
Wie het ni te hoog in zijne bol heeft, ma gewoon een vol bord wil krijgen met Vlaamse gerechten: kip in donkere Leffe gereed gemaakt of tongrolletjes, .... dan vind ik het gezellig in taverne Concorde op de Grote Markt (hoek Merodestraat)
Axel, in de Concorde smaakt het inderdaad ook! Heb er ook al eens (lekker!) gegeten!
Wij komen elke zondag om 12u15 samen in de Concorde.Goede sfeer goed bier goed eten vriendelijk bediening.Mens wat wil je nogmeer?
vorig vrijdag wok in yam mie yam op veemarkt gaan eten om de verjaardag van mijn vrouw te vieren...we hebben heerlijk gegeten en héél gezond...alles was heerlijk krokantig vers..een aanrader voor valentijntjesdag !
Vrijdag heb ik de Riad eens uitgetest.
Nu, de aankomst was wel een beetje een afknapper, toen ik zei dat ik een tafel voor 3 personen gereserveerd had op naam van Netels hoorde de dienster van dienst het blijkbaar in Keulen donderen en werden we boven 'in wacht' gezet, na ons kwamen er nog wat mensen die gereserveerd hadden ons gezelschap houden, dus blijkbaar was er 1 & ander misgelopen in de organisatie.

Maar soit, het eten ( zowel voorgerecht als schotel ) viel zeer goed in de smaak en daarvoor kom je per slot van rekening in een restaurant.

Conclusie:
Eten: Goed, zonder al te veel tralala.
Bediening: idem dito
Prijs: 100 Euro voor apero, voorgerecht, schotel & thee voor 3 personen.. u hoort mij zeker niet klagen.
Reservatie: ronduit slecht georganiseerd, maar ik ga ervan uit dat het een ongelukje was.
7/10
en wat vinden jullie van la flèche aan het station? lekkere, originele, prijs-kwaliteit-keuken alleen worden de porties wel wat kleiner.
en niet te vergeten de spaghetti van the friends ook aan het station.
een vraag: de folliez of d'hoogh? weet niet wat te kiezen voor een echt gastronomisch etentje
en wat met osteria la vigna?
correctie
in de cirque gaan wij niet meer door gebrekkige service, ongezellig en soms te koud, dus kan ik niet vergelijken met la flèche
de kok en de proever en tokokarachillio blijven bij mijn favorieten
eethuis Roger in de O L V straat, om gewoon lekker te eten, bvb witloof in den oven! en niet duur.
Kris, bij de ROGER is het inderdaad zeer goed... lekker eten en voor bijna geen geld!!!!
M&M, folliez en d'hoogh zijn beide klasserestaurants die werken met de allerbeste producten. Hou je van modern, dan moet je naar Folliez. Prefereer je klassiekere gerechten, dan moet je bij d'hoogh zijn. Een ding is zeker, wat je ook kiest, je zal heerlijk gegeten hebben. Dus, probeer ze alletwee maar eens.
In de Fleche zijn ze mij niet meer. Zeer gebrekkige service. Vorig jaar ben ik daar ergens begin oktober op het terras gaan zitten. Maar ze wilden er niet meer bedienen op het terras, want het was al oktober. Nochtans was het aangenaam warm en zaten er op terrassen in de buurt meerdere mensen.
Die bediening bleef rustig aan de toog hangen, toen ik ben gaan informeren, vertelde men dit doodnuchter.
Sorry, bij d'Hoogh is het inderdaad heel klassiek en stijlvol (best komt men er in kostuum om ni uit den toon te vallen), ma bon marktmenu met aangepaste wijnen, men geniet echt van de avond daar en komt glimlachend buiten. Bij Folliez 1x geweest en kom er ni meer terug, zeer minimalistisch. Bij hoofdgerecht ziet men amper 3 keuteltjes op zijn bord liggen, en als we re buiten kwamen hadden we goesting om ne pitta te gaan eten om het honger gevoel weg te krijgen en dan vind ik het zonde van die 100 euro.
Ja,soms niets op het bord maar alles op de rekening...
en nog niemand vermeldt de "Mechelse mangerie" bij Bart, tja in den uithoek van de Grote Markt, achter den Opsignoor! Beperkte keuze (op bord met krijt genoteerd), ma soms wel verrassend: jonge duifjes, fazant, ...
... nog nie geprobeerd, Axel. Bedankt voor de tip!
Gelijk heb je Axel,ik ben er ook al enkele keren geweest en nooit ontevreden buiten gekomen.
Uitgetest afgelopen week: Yam Mie Yam

Ondanks een wat beperkte keuze viel het hier reuze mee. Dit is wel niet het restaurant waar je naartoe trekt om een hele avond uitgebreid te tafelen, hier passeer je eerder om nog eens lekker wat te eten alvorens je de nacht intrekt om het feestgedruis op te zoeken.

Voor 4 personen voorgerecht + schotel + borreltje waren we hier 80euro kwijt, wat men bezwaarlijk veel kan noemen.
De bediening was vriendelijk en vlot, het eten was gewoon lekker zonder franjes, de suggesties op het bord aan de muur verdienen zeker even de aandacht.

Mijn quotering:
9/10 ( binnen zijn genre; dat van het etentje voor het uitgaan, anders 8/10 )
is dat die Japanner op de veemarkt? Daar wilde ik al lang eens naar toe gaan, duurde wel lang eer die wer geopend.
Sorry Yam Mie Yam is gene Japanner.
Belgische uitbater met zijn vietnamese echtgenote. Inderdaad reeds een paar keer genoten van verschillende eerlijk lekkers gerechten. Zelfs de pepersteak is er lekkerder dan in bepaalde restaurants.
Ben er ook een keer geweest bij de Yam Mie Yam. Vriendelijke bediening, maar een dik uur wachten vooraleer je eten wordt geleverd is er voor mij toch iets over.

Was wel lekker ...
@ Peter Dik uur wachten is een kwaal bij alle startende restaurants die succes kennen..men wacht paar maanden vooraleer men aanwervingen doen...
ik heb tijdens dat wachtuurtje ondertussen genoten van hun lekkere coctail
Op de schaal prijs-kwaliteit verdient Yam Mie Yam een 9,5/10...
Gisteren uitgetest: Nostradamus

Slechts 1 woord: SLA
En hoe!
Voor de eerste keer in 36 jaar heb ik een sla'tje besteld voor avondeten.. en zonder honger het pand verlaten.
De bediening was snel & correct, de sla fantastisch lekker ( daar zien ze me terug ), de prijzen leken mij zeer schappelijk; alles op de kaart zat ergens tussen de 7 en 15euro, de meerderheid rond de 10euro.

Mijn quotering:
9/10 (binnen het genre 'sla')
gisteren weer eens lekker gegeten in 't nieuw werk ... 9.99/10 ...
@ sla-kenner St Netels waar bevindt zich het wahlala van de sla-keuken, zijnde Nostradamus ?
Verleden week Yam Mie Yam eens uitgeprobeerd, naar aanleiding van de commentaren hier. Een aanrader. Bediening was zeer vriendelijk. 9/10
@ Natan :
In het straatje aan de achterkant van de Free Record Shop, waar de ingang van de parking boven de Match is.
Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden (lacht)!
Merci dat ge ons daar eens binnengesleurd hebt, Chris, anders had ik het nog niet gekend!
ik denk dat ik in mijn tienjarig aanwezigheid op mechels bodem de meeste Mechelse restaurants heb uitgetest...alleen Mykonos op veemarkt ontbreekt nog op mijn lijstje...wie heeft al ervaring met Mykonos ?
er is nog een leuke nieuwkomer: Dorp 5 in Leest. Jonge chef, strak interieur, en gewoon heel lekkere gerechten. Wij gaan er in alle geval terug naartoe.
@Natan: Mykonos is een aanrader.
Commentaar omtrent dit restaurant schreef ik hierboven reeds op 5/1 - en ook Filip gaf al wat reacties op dit Griekse restaurant...
In mijn lijstje van favorieten zou ik graag de Cirque schrappen. De laatste twee keer dat we er geweest viel het erg tegen. Mijn vegetarische pasta kwam uit de microwave en in de saus zaten stukskes vlees. Bovendien was de bediening ook niet om over naar huis te schrijven. Foei foei. Binnenkort naar Ryad, ik ben eens benieuwd :-) en La Na Thai is ook een aanrader!
Aan "den Beer" heb ik slechts 1 herinnering: een zéér slechte...over klantenservice hebben ze daar nog nooit iets gehoord
een hoofdgerecht nemen is blijkbaar voor hen niet voldoende: ze vragen je met een "nep"smile of je aperitief en voorgerecht wenst???
Groot was mijn verbazing als ik een stuk plastic in mijn slaatje vond, om dan nog maar te zwijgen over de reactie van het personeel..."dat kan gebeuren"
en de prijs zal er niet om liegen: wat betaal je hier eigenlijk? kwaliteit en klantvriendelijkheid is er alleszins niet, maar ja...'t is op de Grote Markt...en ze behandelen je als een voorbijganger, alsof iedereen een toerist is en als een éénmalige klant moet bezien worden???

Ook bij de "Mechelse Mangerie" kennen ze er iets van: een slaatje zalm besteld als hoofdgerecht welteverstaan, en er wordt mij een heel groot bord geserveerd met amper een blaadje sla, klein stukje tomaat en komkommer: ronduit schandalig, dit was nog te weinig om voor een voorgerecht te kunnen doorgaan.
Mijn opmerking tov de uitbater (kok?)was bij hem blijkbaar in 't verkeerde keelgat geschoten, "de zalm is duur, vandaar de kleine hoeveelheid" wat een excuus??? om nog maar te zwijgen over zijn onbeschoft gedrag...

Zo zie je maar dat deze 2 restaurants op de "Grote Markt" het niet nodig vinden om kwaliteit en klantvriendelijkheid aan de mensen aan te bieden, spijtig voor hen...

P.S. Op maandag 6 maart opent Brasserie "De Margriet" in de Bruul 52, rechtover de Inno op het Bruulpleintje!!!
@ Greet: Den Beer is voor mij ook passé, zie mijn berichtje van 04/07.
Net terug van het nog niet zo lang geleden geopende restaurant 'Yam Mie Yam' op de Veemarkt.
Het werd een geslaagde culinaire ontdekking.
De bediening was uiterst vriendelijk en correct.
De porties waren ruim én lekker.
Dit sympathieke Belgisch/Viëtnamese echtpaar, verdient dat Mechelen hun restaurantje leert kennen en waarderen!
Een aanrader!
Op aanraden van een aantal personen in deze thread zijn wij al 2x "de Fanterlok" gaan testen en dat is bijzonder goed meegevallen, al was de wokschotel die ik daar geprobeerd heb stukken beter dan de steak. Bij deze kan ik eigenlijk alleen beamen dat "de Fanterlok" een aanrader is :)

Mijn bevindingen van een aantal andere zaken:

Bij "De Kok en de Proever" hebben we ook zeer lekker gegeten, al is het prijskaartje in dat restaurant aan de hoge kant voor mijn portefeuille. Het zusterrestaurant van "De Kok en de Proever", de "Toko Karichillio" vind ik heel wat minder en is wat mij betreft eerder een afrader.

Ons laatste bezoek aan die "Toko Karichillio" is afgelopen met een uitleg (door de ober) over "iets" teveel toegevoegde smaakstoffen aan de champignonroomsaus (die met de beste wil van de wereld niet te vreten was en een voor mij niet-identificeerbare smaak bevatte). In plaats van naar de Toko te trekken, geef je beter wat meer geld uit op de vismarkt om 10x meer waar voor je geld te krijgen.

Waar ik ook nog lekker gegeten heb is op dat straatje (sla mij dood, ik kom niet op de naam) dat de Ijzeren Leen en de Vismarkt verbindt, in de "Atlas Wereldkeuken". Was best gezellig, betaalbaar en lekker. Bij de originele menukaart komt een heel goede bediening. Daar gaan ze ons zeker nog terug zien.

De "Camogli" vind ik ook niet slecht; vooral als je zin hebt in een lichte, lekkere Italiaanse maaltijd. Qua prijs zeer betaalbaar maar aan de dure kant voor een Italiaan.
Vanavond ben ik met collega's gaan eten in de Lan Na Thai in de F De Merdodestraat,
erg goed meegevallen, lekker eten, een vriendelijke bediening en een aangename prijs.
Binnenkort nog eens terug maar dan met het vrouwtje.
Djim, dat straatje is de Nauwstraat. :-)
Goed, nog es nen korten update van mijn laatste resto-bezoekjes: ondertussen eindelijk gaan eten in de Kok en de Proever. Zéér lekker, maar eigenlijk toch wel te duur voor wat het is. Het is duidelijk dat je het kader hier meebetaalt (wat ik wel kan begrijpen).
De Cirque is daarentegen precies pluimen aan het verliezen. De vegetarische pasta was compleet inspiratieloos (heb ik hierboven ook ergens gelezen)...
En dan nog es naar de La Na Thai geweest. De nieuwe uitbater moet blijkbaar nog effe zijnen draai vinden (hij is best wel vriendelijk maar klungelt toch net iets teveel om uitbater te zijn; tis precies zijn eerste job..). De keuken en het eten blijven gelukkig krek hetzelfde: ge-wel-dig. Dikke aanrader!
Zondag wip ik nekeer binnen in de Ryad. Ben es benieuwd...
En ik las hierboven positieve commentaren over de Nostradame. Ewel, ik schreef het eerder al: de beste croques van Mechelen!
@ Djim: als je graag Italiaant, moet je zeker eens naar 'La Vigna' gaan in de Consciencestraat. Ben benieuwd hoe je die vindt in vergelijking met de Camogli, trouwens.
Voor mij is DE CIRQUE super, wie iets internationaals wil is is het Thaise restaurant in de Merodestraat perfect Nah Ta of zoiets, wie me ook erg bekoord is DEN BEER alleen denkt het personeel daar dat ze directeur zijn wat spijtig te noemen is, verder vind ik de GRIEK op de Steenweg ook erg geslaagd. En voor beters, moet je naar Antwerpen...
Zeer recent lekker gegeten in La boya. Voorafgaandelijk gebeld om te reserveren. Men zei me dat, dit tijdens de week niet hoefde. 'k Was blij dat er nog net een plaatsje voor twee personen vrij was. Als er mensen weggingen kwamen er meteen al andere toe. 't Was lekker.
Iemand al eens het Grand Café geprobeerd op de LAMOT? Het uitgebreide zondagochtendontbijt is er een echte aanrader. Moet je toch eens met je madam, meneer, vriend of lief proberen.

De bediening is er anders dan in de gevestigde restautants en brasserieën, Ze kijken nog echt constant naar jou om te zien of je aan niks ontbreekt terwijl bij de anderen de garon/serveerster eerder 'toevallig' de andere kant op kijkt net wanneer je nog iets wil vragen.
Bovendien is de vreemde lijkgeur gelukkig verdwenen uit de inkom zodat iets gebruiken op zondagochtend er nu echt een lust is.
Oh ja, pas er wel op voor voor je mes, e kan je er echt mee vergissen. Meer zeg ik niet, je moet het zelf maar ondervinden. (zeer geheimzinnig)
@Lieven. Niet vergeten om de lift naar het 6e te nemen in de Lamot, en van het uitzicht te genieten over de stad !! Schitterend gewoon !
Net terug van een etentje bij de Ryad. Heel vriendelijke bediening, supervoorgerecht aan een heel aantrekkelijk prijsje (ik falafel en vriendin brik met geitenkaas), maar het hoofdgerecht mocht een ietsje meer zijn (ik tajine met kefta en vriendin tajine met kip en olijven). Ik zou zeggen: zéér lekker en ook héél vriendeijke bediening, maar het hoofdgerecht mag een tikje ruimer zijn... Voorgerechten zijn daarentegen zeker voldoende aan een sympathieke prijs!
De vroegere uitbaters van Lah Nah Thai (voor niet ingewijden het thais restaurant in de merodestraat) hebben nu een nieuw Thais eethuis geopend in de wijk Elzestraat (St Kat Wav.), meerbepaald in de Clemenceaustraat schuin over de kerk van de Elzestraat, in het vroegere ijssalon "de ijsbeer" of nog vroegere "lepeltje". Het is nu genoemd naar de overheerlijke soep "Tom Yam"
@ polle: en is het keukenpersoneel van vroeger dan ook meegegaan naar Katelijne? Want ik heb de indruk dat de gerechten in de Lah Na Thai nog steeds krek dezelfde zijn...
Het is idd dezelfde dame die vroeger in de Lah Na Thai in de keuken stond die dit nu ook doet in Katelijne. Zij is trouwens met haar vlaamse echtgenoot de uitbaatster. Zij zullen uitgaan van dezelfde recepten met hier en daar een eigen toets zeker. Ze zagen het hier in Mechelen niet meer zitten daar ze hun opbrengst bijna volledig moesten spenderen aan het betalen van verkeersboetes.
wie is er al eens met een groepje van zo'n tien man gaan tafelen en heeft daar een goede ervaring aan overgehouden... en waar natuurlijk!
@ Dfons in welke prijsklasse wens je met 10 te gaan eten ?
Goede ervaring in het Nieuwwerk met tien man.
@Dfons... in de Riad he, met 10 man.... nog maar 2 weken geleden :o)
Moet ik nu echt kompassie hebben met die mensen van Lah Na Thai die zoveel parkeerboetes moeten betalen?
Niet zeveren hé, dat heb je toch zelf wel in de hand zeker. Parkeer dan niet halsstarrig op een plaats waar je niet mag hé, want anders zie ik niet in hoe je zo'n bedrag aan parkeerboetes kunt verzamelen. Dit vind ik nu een sdikke zever sè.
aangezien het mijn zak moet komen wens ik zo'n 20 à 25 Euro te spenderen... ik ben vroeger al eens in de graspoort geweest met die bende maar dat was toen een afknapper, niettegenstaande ik een week eerder (toen ik alleen was) wel zeer tevreden was!
alvast bedankt voor de tips
Als in dit bedrag ook de wijnen zijn inbegrepen, dan zijn volgende restaurants ideaal voor 10 personen voor een bedrag van 20 a 25 euro (voorgerecht, hoofdgerecht, wijn en kodffie):
Riad, Yam mie Yam en La Boya

Als in dit bedrag de wijnen niet inbegrepen zijn, raad ik Kok en de proever of Karimata aan.
(iets duurdere prijsklasse)

Mits reservatie op voorhand, kunnen deze 5 restaurants gemakkelijk een tafel klaarzetten voor 10 personen
vorge week gaan eten in De PUB in Walem, tof interieur maar het eten was niks echt nog koud vanbinnen en de bediening is nogal amateuristisch, een slome achter de toog en de toiletten zijn helemaal achteraan, het is koud en je vriest bijna van de wc af.geen aanrader dus....
Vandaag gaan eten in de graspoort. Ze beginnen daar ook pluimen te verliezen. Hopeloos onderbemand(vrouwd). Het meiske deed moeite, maar eigenlijk trok het op niks. Je ziet ze constant in het rond vliegen maar ze krijgt niks gedaan.
Uiteindelijk moest ik zeer lang wachten op mijn eten na mijn bestelling. Het eten was goed, maar mistte inspiratie, ik ben anders van hen gewoon.
Zijn maandag toevallig iets gaan drinken in "de margriet". Mooi, autentiek kader met veel ruimte, je plakt er niet tegen elkaar zoals in verschillende eethuizen op de vismarkt. Vriendelijke vlotte bediening. Uitgebreide kaart. Gaan er vrijdag eten
nog iemand al in de PUB in walem geweest??
Ik heb gehoord dat de A'Afspraak overgenomen is
dat van de D'Afspraak had ik ook gehoord maar als zou het zelfde blijven als vroeger.( eten en drinken )
Ah.. heeft den Herman dan eindelijk nen overnemer gevonden? En alles zou blijven zoals het was? Gelukkig! Want .. zo'n mooi en uniek kader...

PUB Walem: ben er nog altijd niet geraakt, maar het staat wel op mijn "lijst" ;-)
Ben de laatste tijd niet meer in de D'Afspraak geweest,is er iemand er nog wel geweest en hoe was het daar met het eten,drinken en waren er veel klanten
Ben in het Thai Hous(Leermarkt)met 12 man gaan eten(voor men verjaardag)het was geweeeeldig.Wel een week op voorhand aangevraagd.Persoonlijk kreeg ik zelfs nog een toemaatje als verjaardag geschenk.Smakelijk.
John en andere bloggers:Wie van de Freinetschool(Villa Zonnebloem)is nog in het bezit van men DVD over Mechelen-Pest?
U beloofde wel mij dat terug te bezorgen.
Verblijf in afwachting.
Ehwel echte mechelaar, proiciat met je [VUL JE LEEFTIJD ZELF IN]-ste verjaardag
@John:Toevallig ben ik verleden maand een paar keer in d'Afspraak geweest, natuurlijk ook met ons blogtreffen, hé.
Ik heb er al heel smakelijk gegeten! Het zit er trouwens 's middags altijd stampvol met klanten die komen eten. Een lekkere Margriet van 't vat, wat wil je nog meer.

Het is inderdaad te hopen dat de toekomstige overnemer van d'Afspraak alles zal behouden zoals het nu is.
Vreemd, ik heb hier nog niks over Martinique gelezen. Heel lekker eten.

Mijn top:
1. Martinique
2. Den Beer
3. Camogli
4. Spiga
5. Ridder van Musena (in Muizen)
Zin om eens een ander restaurantje te proberen dan onze gebruikelijke stekjes - dus op naar de Pastel - want toch wel een paar positieve commentaren.
Misschien een off-day voor hen én voor ons ? Nu mag er tussen twee gangen best wel wat tijd zijn, maar trop is gewoon te veel. Ook de rekening liet best lang op zich wachten. Het eten op zich niet slecht, maar prijs-kwaliteit vonden wij toch wel wat uit evenwicht.
In ieder geval, wij zijn een ervaring rijker. De Pastel, bof, niet slecht, maar toch van onze lijst geschrapt.
Heb daarnet zeer lekker gegeten bij de 'Mykonos' op de Veemarkt. Ik weet het, ik val hier misschien in herhaling, maar het was zeer lekker en verzorgd, en goede prijs/kwaliteit.

In ieder geval een aanrader ...
Daarstraks met een paar bewoners van Borgerstein (waar ik werk), een hapje gaan eten in de 'Hete Patat', het nog maar een paar weken oude restaurantje aan het Nieuwwerk (voorheen 'de Kravat').
Men kan er lekker Turks eten - grote aardappelen gevuld met een variatie aan vlees, kip, vegetarisch... Aangevuld met rauwkost, tzatziki, tarama...
Voorgerechten Turks/Grieks, zoals dolmades enz...
Desserten: baklava, ijs...
Turkse en Griekse wijnen (zoals ook retsina).
Democratische prijzen!
Eigenaars waren bijzonder vriendelijk en voorkomend (héél sympathiek tegenover onze andersvalide bewoners!).
Ik maak dus graag wat publiciteit voor deze zaak. Ze verdienen het.
Ik kom zéker terug!
nog eens over de Celtic Pub.... morgen is het St-Patrick Day en ik dacht, als anglofiel, ik ga eens even kijken of Celtic Pub er iets aan gaat doen....
Via google ga ik naar hun website, en wat krijg ik?
http://bwc.telenet.be/

nou ja......
allez hanna ... toch daar niet ... ik denk dat ik morgen naar de O'Reilly's in Brussel ga ...
@Hanna:Via uw link ben ik ook eens gaan kijken. Ja,wat kan je hiervan zeggen.Een bevestiging van wat we reeds wisten?
Klopt. Ik zie het ook.
Vreemd, maar niet direct reklame
Misschien gehackt ?
@ citybird: de O'Reilly's in Brussel is zeker een aanrader, ik kom er erg graag (vooral voor de Full Irish breakfast en de traditionele Sunday roast), maar ik vrees dat het er morgen te druk zal zijn..... Vandaar dacht ik om eens in Mechelen te gaan kijken, lekker rustig, en ook weer snel thuis erna....

En verder.... een groot vraagteken... misschien idd gehackt.....
Er is natuurlijk ook D'Hanekeef.. Daat kunnen ze tenminste ne GUINESS te goei tappen.. De Koen zorgt ervoor...

Of The Pub in Walem, daar is't heel t weekend Sint-Patrick's Day...

Voor zij die wat verder willen gaan is ook Paddy's Irish Pub in de Stationsstraat in AALST een optie.. ook daar drie dagen feest..
Wat die webstek van Celtic Pub betreft.. het ziet er inderdaad naar uit dat een of andere onverlaat de webstek gehackt heeft..
@ Ilse: bedankt voor deze link. Helpt echt veel.
Alleen jammer dat in google blijkbaar dus nog de oude site wordt weergegeven.
Nu ja, voor de ierse gerechten moet ik niet gaan, want het is nog even vlaams als vroeger (ik bedoel: witloof met hesp en kaassaus kan ik overal krijgen), en jammer dat ze niet zeggen wat ze morgen (st-patrick's day) gaan doen qua 'irish' aspect.... nu ja, we zien wel he...
Als iemand hier morgen denkt te gaan, graag verslag
@Hanna: ik zal alleszins niet naar de Celtic Pub afzakken.. tien kansen tegen één zit ik morgennacht in de Hanekeef, pretentieloos, gemoedelijk en super gezellig.... ;-)
er is een menu in de celtic pub alles aan ¤35p/p, ik ben er met valentijn ook gaan eten en het was erg lekker hoor ik heb me direct ingeschreven voor vandaag ook!er is ook vuurspectakel en live muziek!!
Verslag volgt............
het was echt heerlijk het eten, de wijn paste er goed bij, ik heb me er goed geamuseerd!!!
Was er nog iemand dat ergens gaan vieren was???
Ilse, ik was eerst op een lezing omtrent "400 jaar Rembrandt" die ik zelf mee-organiseerde, daarna ben ik niet meer in Ierse sferen verzeild geraakt, dus geen celtic pub, hanekeef, the pub... of dergelijk (wat wel tot de 'mogelijkheden' behoorde), maar ik belandde wel in "De Kram(amboeli)" tot in de vroege uurtjes... voor zij die beweren dat Mechelen niet leeft: nog zo'n kroeg die héél laat openis .. maar da's voor een andere topic ;-D

Enfin: goed dat het zo goed meeviel he, Ilse, want de berichten omtrent de Celtic Pub zijn niet altijd zo hoopgevend.. misschien is er dan toch beterschap...
@markec: ja het viel heel goed mee, en de bediening was ook heel goed!ik hoop dat het fijn was in de kram want als je daar binnenkomt weet je dat je pas in de late uurtjes buiten komt!
Ambiance!!!!
Ik ben er paar weken geleden nog is geweest in de Celtic pub maar ze zien er mij niet meer terug.
Er was wel wat volk in de zaak en wij zaten er al een tijdje te wachten vooraleer er iemand onze bestelling kwam opnemen. Het personeel stond rustig aan de toog te babbelen en er kon met moeite een flauwe glimlach af.
Heel onvriendelijk en voor de rest was het ook niet aangenaam. Jammer voor de celtic pub maar ze zullen ofwel hun personeel een cursus vriendelijkheid kado moeten doen ofwel iets anders beginnen.
@Ilse en @Filip... mmm.. tegenstrijdige reacties dus... Filip die mijn en vele anderen's negatieve ervaringen bevestigt, en Ilse die haast lyrisch is... Misschien heb je echt chance gehad, Ilse, of misschien Filip brutte pech? Wie zal het zeggen...

Yep, Ilse.. De Kram.. het kan laat/vroeg worden, en dat gebeurt me dan meestal ook ;-)
tja het kan natuurlijk allemaal!
Tis wel een stink boeltje achter zo'n restaurant, misschien helpt een afvalvernietiger.
http://www.thegreenmachine.nl
je kan misschien eens rondgaan op de grote markt hé met je demonstratiemachine!wie weet verkoop je wel wat!!
Metteko: ik ga die 'La Vigna' zeker eens inspecteren. Ik hou u op de hoogte :-)
@Axel : ik hoop dat je gestikt ben in je pita ... kritiek op Folliez is echt 100% ongegrond, het geeft gewoon aan dat je culinair gezien beter in een frituur was gaan eten. Folliez is zijn ster meer dan waard. Excellente kok, zeer goed kennis van hedendaagse en aangepaste wijnen, kortom bij Folliez langsgaan is altijd een beetje feesten. Voor mij zijn de menu's op vrijdag (met aagepaste wijnen) gewoon van sublieme kwaliteit en een echte aanrader.
wie heeft er tips voor kind-vriendelijke restaurants in MEchelen?