Mechelen in de ban van muziek tijdens de zomermaanden

met categorie:  
festival
Tijdens de zomermaanden vliegen de festiviteiten je weer om de oren in de Mechelse binnenstad. Sporten Onder den Toren, Vlaanderen feest, de nationale feestdag, kortom voor elk wat wils. De jongere generatie danst zich de benen van het lijf tijdens Maanrock, jonge gezinnen zijn misschien eerder te vinden voor een avondje 'Parkpoppen', de 'Q-Music Greatest Hits on Tour' of de 'VTM Zomertoer 2005'. Waarvan gaat jouw hart sneller slaan?

Meer lezen? Dat kan, in de Onder den Toren nr. 37 die u vanaf 27 juni in de brievenbus mag verwachten.
Is er trouwens iemand naar Ottertrotter geweest gisteren?
Hallo Vera & co,

Mij zal je alleszins, naar jaarlijkse traditie op Parkpop mogen verwachen... 21 juli sla ik al even traditiegetrouw dan weer over.. maar met Maanrock zal je me ook wel zien, vooral voor de optredens op de zijpodia dan... en .. niet te vergeten DE DIJLEFEESTEN. Niemand minder dan de Nederlandse Grapjurken van GRUPPO SPORTIVO treden daar aan..

Wie herrinert zich niet "Disco Really Made It" en meer van hun fraaie fratsen?
Ik woon ongeveer 3 km van het centrum. Tijdens de markt, park, vismarkt en andere concerten (ook die op de Nekker, ook die aan de Leuvense vaart) hoor ik de monotone bassen steeds weer tot stukken in de nacht. Ik gun ieder zijn pleziertje en het "lawaai" stoort mij persoonlijk niet echt ... Ik vraag me wel twee zaken af: mensen met kinderen die dichterbij wonen, hoe denken die daarover en twee: jullie muziek liefhebbers, zijn die vele decibels niet schadelijk voor uw flappen?
Vera & Bram,

misschien mag ik hier ook eens iets kwijt over de nieuwe 'Genieten in Mechelen' - de 3e editie van de horecagids met de beste restaurantjes en cafes van Mechelen - o.a. te verkrijgen op de toeristische dienst -> om Mechelen langs zijn culinaire kant te ontdekken (en ... geillustreerd met 'mooie' fotookes)
... en die fotookes zijn van de hand van mees... zegt mijn groot vermoeden ;-)

Interessante tip!!
Had overigens nog een vraagje aan Vera...
Ik heb er misschien over gelezen, maar hoe komt het dat in Onder Den Toren er niets gezegd wordt over De Dijlefeesten (waar het toch allemaal mee begon voor er van maanrock sprake was). Ook op dit gebeuren, op 19-20-21 augustus krijgt het programma langzaam maar zeker vorm!

Met o.m. De Maskes Machine/ Durango/ Mom/ De Laatste Showband & Guests/ GRUPPO SPORTIVO!
Misschien kunnen we met een aantal hier wel eens afspreken op Parkpop, Dijlefeesten, Maanrock, ...

Why not?
Kvind het erg da der altijd zo stoer wordt gedaan van da maanrock een festival voor iedereen is en er wel altijd 1 grote stijl vergeten wordt, namelijk Metal, er zijn genoeg mensen da graag is wa Metal horen en van alle leeftijden
Ottertrotter was picco bello ...ik heb genoten van de muziek...en kijk al uit naar parkpop en maanrock
Kvltist, Metal of gene Metal. Feit is dat de affiche van Maanrock al wel beter is geweest. Het is spijtig dat de we geen buitenlandse acts meer krijgen en veel inlandse acts keer op keer opnieuw krijgen.. Ik denk met weemoed terug aan de optredens van TOM ROBINSON, FISHER Z en vooral.. THE STRANGLERS... niet zo lang geleden op Maanrock.. O .. en dat doet me meteen denken aan De Dijlefeesten waar ook THE GODFATHERS nog trimofeerden..

Maar ook goede "inlandse", zelfs Mechelse muziek kreeg plaats op DE DIJLEFEESTEN! Wie was erbij toen met THE LONESOME CROCODILES en THE EXCESSIVES en als buitenlandse act, ook op de Dijlefeesten, ELIOTT MURPHY!!!

Maar soit. Kvltist, misschien .. om op jouw vraag te antwoorden, is jouw voorstel eerder iets voor Dijlefeesten, of de ondertussen al beruchte/beroemde concerten in de Panique D'O....
Hallo Nathan,

Ja op Parkpop... ben ik ook van de partij, wat Maanrock betreft.. het zullen dan eerder de zijpodia en De Dijlefeesten worden...
vorig jaar was ik te vinden op de dijlefeesten op de vismarkt...niet te verwonderen daar mijn favorite café den anker is
Je bedoelt: Het Ankertje of Den Akker ?? ;-)
Ja Over Maanrock edde elemaal gelijk, maar Panique D'O, das tegewoordig den enen dag rnb-kot den anderen dag johnny-kot dus daar spreken we ni meer over, ben vroeger genoeg daar geweest :-)
Oei, Panique d'O een R'n B kot?? D
Das al hel wat minder!!
Wie graag uitgaat mag zeker de Beach Party 13 augustus niet missen die doorgaat in Recreatiedomein de Nekker. Met toch wel enkele mooie namen op de affiche en voor maar 5 euro.
Niemand hier naar "Q Music Greatest Hits On Tour" geweest, afgelopen zondag op de Mechelse Grote Markt?
Ikke wel. Veel ambiance, en die stem van Tony Hadley (ex-spandau ballet).. Tjonge! Kippenvel!!! Wat eens stem!!!

En met J.T. Taylor (ex-Kool & The Gang) stond de hele Grote Markt te disco dansen..

Great fun ;-)

Allez, en nu op naar méér Parkpop, de Dijlefeesten & Maanrock!
Markec, ik ben er ook geweest - lekker zot gedaan ( op mijn leeftijd) maar ja ik heb niet veel nodig.

Tof initiatief

In stel vast dat ik verleden week, de laatste vakantieweek, ondanks het rotte weer, een schitterende tijd in Mechelen heb gehad. Opening van music bar Equator op de Melaanop maandag, cinema ( War of the worlds ) dan naar de Vismarkt en pas rond eenen thuis op woensdag. Enfin, vakantie in eigen stad.
Rudi, als het op zot doen aankomt, kunnen we met mekaar wedijveren denk ik ;-))

Inderdaad: leuk eigenlijk he: ik ben ook deze zomer niet veel "ver weg" geweest en heb me ook vooral veel geamuseerd in mijn eigen Dijlestad ;-)

Johan Verminnen zong ooit al "Ik neem vakantie in mijn straat"... maak van "straat" "stad" en het plaatje klopt..