Maanrockrally dag1: Tony Caldato wint !

met categorie:  
Een zwoele zomeravond, verschrikkelijk cliché. Behalve wanneer je aan het Mechels station 10 talentvolle bands aan het werk kunt zien in het kader van de jaarlijkse Maanrockrally. Zonet heb ik één derde van de geselecteerde groepen aan
het werk gezien. Tony Caldato is alvast zeker van een plaatsje in de finale, nu vrijdag op de Vismarkt.
5dayboon 5DayBoon

Tony Caldato, is een solo-artiest. Geen Tom Helsen, geen Urbanus, geen André Rieu, maar een propere twintiger die in z'n eentje vette electro-punk maakt.

Veel meer dan een synthesizer, wat sampletoestanden en een scheurgitaar had hij niet nodig om de professionele jury te overtuigen van zijn talent, en zo de andere bands ruim achter zich te laten.

Er zat nog echter één vreemde eend in de bijt: 5DayBoon (zie foto boven). Ze hebben heel knappe songs, breekbare sferen, sterke muzikanten, maar moeten dringend andere oorden gaan opzoeken i.p.v. de maanrockrally. Zij moeten concurreren met de Absynthe Mindeds, SIoens en Ballroomquartetten van deze wereld, en de kindjes van de Maanrockrally gerust laten !

Een eervolle vermelding gaat ook nog uit naar "Animal Lovers Only" (zie foto onder).
Een mafkees van een zanger/drummer (mét badmuts), die enkele schoolkameraden mee het podium heeft opgeduwd om samen fun te maken. Niemand kon degelijk zijn instrument bespelen, maar de act was hilarisch en de melodieên en teksten (i like girls who look like my daughter !) mochten er zeker zijn.
De link met Pavement's Stephen Malkmus leg ik maar al te graag, en daarom zie ik nog wel een passende toekomst voor hen.

Animal Lovers Only Animal Lovers Only


De tweede en derde preselectie zal ik helaas niet kunnen bijwonen, maar andere bloggers zullen zeker nog verslag uitbrengen.

Meer foto's op Kiwiweb.be
(thx to Kiwi !)
ahaa! nu snap ik het!

toen ze de naam van de winnaar afriepen dacht ik tiens, die stond toch ni op de programmatie. Nu zie ik op http://mechelen.blogt.be/di... dat die voor woensdag bedoeld was. Er zal een verschuiving geweest zijn. Meteen de reden van mij head-scratching. Opgelost!

Toen ik den Tony bezig zag dacht ik, amai das durven. Het was wel goed uitgewerkt ja, maar ik raad hem wel aan om volgende keer iets meer interactie met het publiek uit te werken. Soms leek het (misschien leek het niet alleen) alsof hij een beetje bang had om naar ons te kijken :)
Ik ben iets te laat gearriveerd om een goede beoordeling te maken over de winnaar Tony, maar voor zoveel ik ervan gezien heb leken de andere groepen me een pak beter. Nuja, wie weet wat heeft die allemaal geforceerd voor ik er was!
Knapp Foto's, Kiwi! ;-)

Zag er erg leuk uit... hoop een dezer avonden ook nog een beetje Maanrockrally bij te wonen..
wie heeft er gisteren (dinsdag) gewonnen ??
ik ken iemand die ALLES gezien heeft maar geen enkele groepsnaam kon onthouden (proficiat plazz !! :-))
Zo'n mannen moesten ze verbieden naar concerten te gaan :) J/K eh plazz!

Enne, Markec... thx. Ik herken u trouwens van ergens. Vanwaar weet ik niet, maar op uw site heb ik al gemerkt dat we een heleboel gemeen hebben qua gedane studies enz.
Hallo Kiwi

Misschien vindt ge op http://www.markec.be de nodige hints naar vanwaar ge me zou kunnen kennen?
School? Professioneel? Socio Cultureel Leven? Politiek? Café? ... ;-)

Jelle, iemand die ALLES gezien heeft en geen enkele groepsnaam kan onthouden? Da's straf zenne.

Ik kon nie want mocht mijn leerlingen gaan proclameren.
Geef jij nog steeds/terug les Marec?

a macfan ex student...
Ja zenne, ... erh.. John?

Ik geef les in Technische Scholen Mechelen (TSM), in de opleiding Multimediatechnieken in het vijfde en zesde en ook in Grafische Technieken in het 7de jaar..
idd.
@ marec
Les gegeven aan Rock 'n Roll Thomas?
Haha, die John ;-)
Heb ook je site in wording bekeken.. en tja.. dat is wel je stijl.. dus de gok was een berekende gok ;-)

Ja, en ik heb Thomaske gisteren mogen Proclameren.... toffe gast. Maar mijn klas waren eigenlijk alllemaal toffe jongens en meiskes. Heb echt een fantastisch schooljaar achter de rug. Mijn eerste keer als titularis, en super goe meegevallen ;-)
@ marec....fun fun fun
ja 3de portfolio site in aanmaak (al héél lang)!
... fun fun fun... rock 'n roll highschool? ;-)
Ah Markec, nu weet ik het terug. Ik heb een paar weken terug op den opendeur van TSM nog nen helen uitleg me u gedaan. Over het feit dat er een eventuele kans was dat ik mee in de Multimedia jury zou zitten. De wereld is klein :) dat ik u hier tegenkom!
Wie heeft woensdag gewonnen?
ik weet het niet, het regende nogal
haha Kiwi... jaja de wereld is echt klein, om toch maar dat cliché te gebruiken ;-)