File

met categorie:  
Vroeger kon ik me nooit voorstellen waarom in hemelsnaam de meeste bakkers op zondag quasi uitverkocht waren tegen 11 uur. Sinds ik kinderen heb die het onderscheid tussen week en -end nog niet maken, weet ik beter. Op zondagochtend staat er namelijk al van voor 8 uur een file bij de bakker in de buurt om "u" tegen te zeggen. Ik telde gisteren zowaar 15 wachtenden voor mij: jonge vaders en/of moeders, al dan niet met jengelend kroost enerzijds, en gepensioneerde medeburgers anderzijds. Een bonte collectie harige benen in shorts en dito tenen in sloffen, slippers of andere sandalen. Ondanks het strakke tempo dat de vier winkeldochtersjuffrouwen van bakkerij Opsinjoor (aan de Grote Nieuwedijkstraat) eropnahouden, groeit de rij die zich nu, als een slang die zichzelf opeet, door de winkel kronkelt, gestaag aan tot buiten op de stoep. Geen wonder als mensen (en ik overdrijf niet) 50 sandwichen, 24 pistolets (6 keizers, 6 tijgers, 6 boters en geef ook nog 6 met van die zaadjes, nee die andere), een rond half-en-half gesneden, 12 koeken en een groot rozijnenbrood bestellen. Een halfuurtje na het aanvangen van het aanschuiven keer ik echter tevreden terug van de warme bakker met mijn buit en kan ook ik aan de zondagsdis aanschuiven.

En bij welke bakker staat u in de rij?

Ik ben nu niet speciaal iemand die elke zondag naar de bakker gaat, maar als we logees hebben gebeurt dat wel eens. Dan sta ik steevast mee in de rij bij Bakkerij Buelens op de Liersesteenweg. Ook altijd veel volk, de andere bakker enkele huizen verder is steeds pijnlijk kalm in vergelijking. Buelens heeft wel lekker pateekes.
Eenvoudig samengevat: Buelens op de liersesteenweg voor goeie pistolees/brood/koeken. Teleurstellend en bij momenten wonderbaarlijk hoe bakkerij francois al die jaren gespaard bleef van een nakend faillisement. Bakker Claus heeft goed brood maar belachelijk kleine koffiekoeken. De Ruyter op de liersesteenweg heeft voortreffelijke pistolees (de traditionele/steentjes zijn een aanrader), goede taarten, en schappelijk brood. Opsinjoor is idd a-okay en een goede allrounder wat betreft diversiteit koeken/brood/pistolees, onderscheidt zich door de grootte van hun taarten, maar is een hel op zondagmorgen.
Ikzelf woon in Battel en daar is het een regelrechte ramp. Bakkerij Hendrickx kan doorgaan voor het battelse equivalent van bakkerij francois.
Er rest er alleen nog bakkerij Van Eeckhout op de battelsesteenweg die met volle teugen van z n battelse monopolie-positie geniet, wat te merken valt in de service/middelmatige kwaliteit.

Samengevat voor de meer eclectische zielen onder ons : Een lang wit gesneden van bij claus, 6 pistoles en 6 steentjes van bij De Ruyter, 5 koeken en rozijnenbrood van bij Buelens en afsluiten met bananentaart van bij Opsinjoor.
Bij bakkerij Verstraelen op de Veemarkt (allee, Befferstraat denk ik). Het ideale uur is als alle mensjes in de mis zitten, dan kun je lekker wat rondneuzen en ter plekke bedenken wat je voor koeken wil...
En ze zijn ook zeer vriendelijk, op elk uur van de dag!
Bij bakker kristof tis wel op de Leuvensesteenweg hebben ze lekker pateekes en helemaal niet duur een echte aanrader......en keiproper dat het in hun bakkerijke is.....dat vind ge niet overal zenne....
efkes een afstandje afleggen het loont de moeite....
nog efkes vergeten te vermelden hun koffiekoeken zijn ook fantastisch.....bij Kristof
For what it's worth: ze hebben de "gelukkigste werkneemster" in dienst.

VANDERBEEK !
(schuin tegenover Margareta)

Hoef je ook niet persé -all the way- in de rij te gaan staan: je neemt een ticketje en ondertussen kan je een luchtje gaan scheppen.

Opsinjoor no more: onder het motto 'wie het kleine niet begeert', ze houden daar net iets te spontaan je 5 eurocent wisselgeld achter. En die ergelijke verkleinwoordjes, aaarrrrggghhhh ;-)
de best steentjes van Mechelen vind je in bakkerij De Watertoren. Maar ik ben nu toch weer de straatnaam kwijt zeker - is die bakker die langs die straat ligt die langs de nieuwe watertoren loopt. Enfin hoe heet die ook weer - Alzheimer jongens en dat al op...
ha ik heb het op de Kruisbaan.
Saluukes
Om niet de rij te moeten zijn kan je bijvoorbeeld op voorhand een bestelling doorgeven. Je moet niet meer kiezen tussen een boterkoek of ne pistolé. Gewoon aanpakken en betalen met proton.
Even uitproberen!
Om niet te verwarren met Julien ga ik mij Julien Vb noemen. Maar blijkbaar hebben de Julien's hetzelfde gedacht ik doe dit al jaren. Als de bakkers dan nog eens een rij instellen of een belletje plaatsen voor afhaling van bestellingen zal het nog vlotter gaan en als iedereen ziet dat wordt voorgestoken door bestellers zullen ze hun kar vlug omkeren of ook bestellen.
Bij bakkerij Beulens kom je niet bedrogen uit, altijd kwaliteit voor je geld. Het is niet voor niets dat je er moet aanschuiven.
IK BEN AL JAREN KLANT BIJ BAKKERIJ FRANCOIS,WAT ZE OOK ZEGGEN SPEELT GEEN ROL MAAR HUN PATEEKES ZIJN ENORM!EN DAN ZWIJG IK NOG VAN HUN GATEAUS!JE LIKT GEWOON UW VINGERS AF!HUN LINEA BROOD IS HET BESTE UIT DE OMTREK!SAMEN MET HUN PRAIRIE,POESTA,STEPPE EN WALKORN BROOD!HUN KOEKEN ZIJN VERGELEKEN MET ANDERE BAKKERS IN MECHELEN LEKKER EN VELE GROTER!WAT VOLGENS MIJ EEN ROL SPEELT.
VOORAL SINDS DE BAKKER LUC W. HET UITBAAT IK BEN EEN ZEER TROUWE KLANT OMDAT ZE ALTIJD VRIENDELIJK ZIJN!WAT JE NIET VAN ELKE WINKELDAME IN DE BUURT KUNT ZEGGEN.
EN IK DENK NIET DAT ZE OOIT OP EEN RANDJE VAN EEN FAILLISEMENT GESTAAN HEBBEN!DAT WEET IK TOEVALLIG VAN EEN MAN DIE ER WERKT EN ALS JE HOORT AAN WIE EN WAAR ZE LEVEREN!!!!DAAROM ZOVEEL BESTELWAGENS!OF DENK JE DAT DIE DAAR STAAN VOOR DE FUN!!!
DOOR EEN TROUWE KLANT AL 7JAAR.
@yolande: druk eens op "caps lock" (of "shift lock") en ziedaar... kleine letters!

@iedereen: Vanderbeek is wat mij betreft de beste bakker van 't stad, zowel voor brood, pistolets als patisserie (en bovendien ook zeer vriendelijk en efficiënt).
Vaak echter hou ik het liever wat dichter bij huis en dan kies ik Walraevens op de Brusselse voor zijn goeie koffiekoeken en uitstekende sandwichen. Afknapper is wel de uitbaatster die een echte zuurpruim is en geregeld ook haar eigen personeel afsnauwt, wat een vreselijk slechte indruk geeft. Bovendien is hun brood niet zo fantastisch en durven de prijzen daar nogal eens schommelen (hoewel ik bijna altijd hetzelfde neem, lijk ik wel iedere week een ander bedrag te betalen).
Voor lekker brood, goeie "steentjes" en heerlijke piccolo's moet je bij Bakker De Watertoren op de Kruisbaan zijn. Een heel goeie bakker - alleen jammer dat zijn patisserie en koffiekoeken iets minder zijn. Zeer vriendelijke en correcte bediening ook.
Tot slot, heel af en toe ga ik eens naar bakker Mens in de Hoogstraat. Zeker niet slecht, voorwat ik er al van geproefd heb.
nu,ik heb de moeite genomen om mijn beurt af te wachten bij bakkerij beulens op een zondagmorgen lang wachten,hopend dat mijn kinderen niet verhongerd zouden zijn tegen dat ik thuis kwam!....wel mischien ben ik z'n belg dat met zijn ogen eet!maar het is zeker niet de moeite om zolang te wachten want dan heb ik elders wel beter zien staan!en zeker niet zo geprijst! neen dank u de moeite niet waard om te wachten hoor!
"die van ons" bakt zelf, nee niet in zone fritpot die een uur staat te schudden, en waar ge uw brood dan uithaalt met een gat vanonder in! Maar op de plaat in onze oven, en op zondag verse pistoleetjes, warm! en da brood....zalig.
ik koop bij bakkerij spinoy in beigem grimbergen de beste van de streek

da is wel niet echt mechelen maar wel eens de moeite om op een zondagmorgen aan te schuiven
voor de heerlijke pistoles koeken en brood
allen vers van de pers
Ja gunnie, maar op een zondagochtend naar Grimbergen rijden voor pistolekes...en dan naar Gaasbeek-dorp bij den boer voor een paar soorten hesp (gekookt,gerookt,gepercilieerd en gewoon gezouten)...vervolgens naar Postel voor een bol oude abdijkaas met kruiden...
Als goede Vlaming zou ne mens nog liever sterven van den honger met een Frans-brood onder de arm...
En nog iets:niet alle Mechelaars zullen hun brood willen halen bij "Spinoy"...Maar dat is geschiedenis...
En tot slot..."vers van de pers"...dan wel mét bronvermelding he gunnie!
tja don gustavo zo zie je maar iedereen zijn bezigheid.
er zijn zo van die mensen die vragen om reactie;; dat zijn de ergste
n beetje plaatselijke gal spuien en die ziet er bij gust kom nr hus want de koeien stoen op sringen niet zo lekker uit nee!
heb je nog wat?
Ik ben trouwe klant bij Opsinjoorke: altijd vriendelijk, ruime keuze, supervers,...ook in de late namiddag kan je er nog altijd brood vinden, wat je niet kan zeggen van de verschillende bakkers in de Liersesteenweg
Iedereen heeft al wel eens in een ziekenhuis gelegen ...
Dan krijg je zo van dat (lekker)brood voorgeschoteld! mmm
En ieder van ons kent wel de verhalen van opa/oma die ook zo'n lekker karton brood krijgen gepresenteerd op een schoteltje...

Als we dan nu de (missing) link van YOLANDA haar lievelings bakker leggen.
Je weet wel die bakker met zijn veel bestelwagens!

Dan komen we bij de optelsom;
Bakkerij Francois
liersesteenweg 276
2800 Mechelen
Telefoon +32 (0) 15/216098 Fax +32 (0) 15/212220
francois@skynet.be

Dus voor al je patienten die al hun (herstel)kracht uit een smaakvolbroodje willen halen...

vriendelijke groetjes
bezorgde consument
ballen
Persoonlijke fan van patisserie Vanderbeeck. Zàlige taarten, de King Albert kent geen navolging. En ze zijn altijd zo vriendelijk.
Wat brood betreft, bak ik gewoon zelf. En inderdaad, Kris, ik doe dat ook zelf en niet met zo'n machine waar je dan een uur later een naar brood ruikende baksteen uithaalt. Plus dat zo'n brood staan kneden ook heerlijke stress-relief is...

Is er een bakker Claus in Mechelen?En wat is hun specialiteit?

Ondertussen is de uitbaatster in Battel veranderd en de kwaliteit is er enorm op vooruit gegaan.  Ook oogt de winkel properder.

Doe zo verder Michelle zo moeten we niet meer tot in Mechelen rijden voor een goeie bakker !

Voor bijvoorbeeld lekker dubbelgebakken brood (ik ben dol op "zwarte" korst, wit of grof)), en diverse soorten volkoren en meergranen, en diverse soorten pistoleekes... als ik van halfweg 't Zennegat kom hoef ik niet meer verder dan de aanloop van Battelbrug. En als de nood het hoogst is (onverwacht bezoek, of geen tijd gehad voor de grote boodschappen) ook nog een aanbod van "noodrantsoenen" broodbeleg.

Maar als mijn stiefdochter thuis is en zin heeft in maisbrood, dan rijd ik door naar Van Eeckhout.

 Mijn voorkeur gaat naar Bakkerij François! laat ze maar aanschuiven bij beulens haha , meer waar voor minder geld bij françois en minstens even lekker!

De andere bakker enkele huizen verder is Francois, en levert patteserie aan meer dan de helft van alle Mechelse bakkers die hun op koeken en pistoles concentreren.Ook zowat alle rusthuizen uit de provincie bestellen brood bij die bakker, al eens gezien hoeveel camionetten er staan

 

Probeer patisserie lints is een keer ..op de leuvensesteenweg in Mechelen,40 tal soorten brood,evenveel soorten koeken,mijn favoriet,platte kaas met rode bessen op zondag!,hun rogge verdommekes en taarten zijn gewoon de beste ..:)

kunnen jullie me zeggen wat de glucose load is van Lineabrood. veel dank marcel is het beter dan volkorenbrood?

BEULENS = DIEPVRIES

dat weten jullie toch ?

De taart King Albert is origineel een maaksel van patisserie Van Uytven uit Mechelen!

Als jonge gast heb ik nog meegeholpen deze taart te maken en heb nog steeds het originele recept bij me.

De uitbater, die reeds overleden is Robert De Bakker, nam de zaak over van van uytven in de jaren 60 en het verbaasde me dat u deze taart kan kopen in een andere zaak!

da zeggen ze daar

Voor de ALLER- maar dan ook ALLERbeste appelflappen moet je bij Lints zijn, op de Leuvensesteenweg. Hun kriekenflappen waren ook hemels, maar daar zijn ze helaas mee gestopt. Ook hun Fjord- brood is een topper van formaat! Net zoals hun appel- breugheltaart. Zorg er wel voor dat je op zaterdag gaat, want dan is alles KRAKEND vers!

Wat betreft hun pistoleetjes: afblijven die handel. Enkel hun muëslibroodjes zijn ontzettend lekker. Voor de pistoleetjes en andere broodjes zoek je best een andere bakker (die ik nog niet gevonden heb).