Cultuurcentrum

met categorie:  
Onlangs heb ik het programma van het volgende seizoen van het cultuurcentrum van Mechelen in mijn bus gekregen. Het ziet er weer veelbelovend uit!
Humor met o.a. ‘Kommil Foo’, ‘de nieuwe snaar’ en ‘Wouter Deprez’,…
Podiumkunsten met o.a. ‘Pascale Platel & Steven De Bruyn’, ‘de koe met who’s afraid of virginia woolf?’,…
Muziek met o.a. ‘Gabriël Rios’, ‘Kleinkunsteiland’, ‘Flip Kowlier’, ‘Stef Bos’, ‘Raymond van het Groenewoud’, ‘Monza’, …
Het volledige programma: ccmechelen

Het gaat dus weer een mooi jaar worden op vlak van cultuur in Mechelen,
Dit jaar ben ik gaan zien naar Zita Swoon, The Levellers, DAAU, DJ’s Grazhoppa’s bigband en Sioen en één voor één waren dit klasse-optredens met een leuke sfeer in een mooie omgeving! (Het Auditorium, de Stadsschouwburg en de minderbroederskerk)

Het cultuurcentrum gaat trouwens dit najaar met verbouwingen beginnen...

Omdat ze het vlietje aan de melaan weer gaan openleggen, verdwijnt er een ingang en heeft het stadsbestuur daarom beslist om de ingang langs de minderbroederskerk te vernieuwen.
Het zal een heel open constructie worden van glas en hout, met een foyer en kantoren voor de administratie. De ticketbalie, die zich nu in de Garage bevindt, krijgt er ook een plaatsje. Bovendien komen er sanitaire voorzieningen zodat we niet steeds die mobiele wc’s moeten gebruiken als we naar een kamikazeconcert gaan zien.
De verbindingsgang tussen de Academie voor Beeldende Kunsten en het Minderbroederscomplex wordt afgebroken zodat het plein aan de mindersbroedersgang aansluit bij het binnenplein van het Cultuurcentrum. Op die manier vergroot met het binnenplein en kunnen er ook evenementen zoals Maanrockrally georganiseerd worden.
Na volgend seizoen, wordt het Auditorium omgebouwd tot een volwaardige theaterzaal voor 150 cultuurliefhebbers!

Mooie plannen, mooi programma, binnenkort start het project ‘Mechelen in Vrouwenhanden’, laat maar komen!
Ook ARNO, in zaal Theatrium (ook organisatie van CC Mechelen) was overigens zéér de moeite!

Ja, het programma van het CC ziet er héél goed uit!!

Noteer ook NewWave Icoon annex Popdicteres ANNE CLARK die komt, ZORNIK, het ensemble van ZEFIRA TORNA (combinatie middeleeuwse liederen, klassiek, folk, wereldmuziek: uniek, apart en adembenemend)...

En MECHELEN IN VROUWENHANDEN belooft inderdaad ook meer dan interessant te worden...
In dat kader trouwens werd Anne Clark naar Mechelen gehaald, alsook Yasmine en nog meer vrouwvolk ;-)
Als nu ook de Mechelaar vaker opdaagt, dan zitten we goed. Dat er bvb. op het optreden van Tom Helsen maar goed 50 man aanwezig was, was best zielig. Te meer omdat Tom heel mooie muziek maakt. En zo zijn er nog voorbeelden. Dus.. uit die schelpen, stadsgenoten!
Ja Christophe!

Zo is dat... wel.. vandaag stond alvast het blijde nieuws over deze blog in de Gazet Van Antwerpen, alszo al enkelen naar hier gelokt werden die uw oproep lazen, zijn we alvast op goede weg ;-)

M
Wat ons betreft geen probleem hoor.
Onze ticketten zijn alvast besteld.

- De frivole Framboos
- De Nieuwe snaar
- CommilFoo
- Wouter Deprez
...

Schitterende cultuur in Mechelen
Graag een abonnement !
Jaja, Mechelen, niet zo saai als u wel denkt (!)

Gelezen over de nog in te richten tuin van het Hof van Busleyden? De plannen ogen OK (filmscherm incluis!), nu nog hopen dat de uitvoering de verwachtingen inlost. Alleszins, ik teken alvast voor een heus MUSEUMCAFE. Anyone? Klik hier om in te schrijven op de petitie...

Ondertussen kun je in het Hof gaan kijken naar een sferige TENTOONSTELLING over het FIGURENTHEATER van De Maan. (nee, definitely geen ordinaire 'poppenkas'). Persoonlijk verkies ik de poppen/figuren in een levenderige versie (noteer alvast een opvoering van SNEEUWWITJE dit najaar in het kader van Stad in Vrouwenhanden voor een uitstap met of zonder kroost), maar dat neemt niet weg dat ik genoten heb van dit mooi staaltje uit de Mechelse poppenspeltraditie.
De mannen van het Firmament zijn er in geslaagd binnen een beperkt circuit een aantal confrontaties in het Figurentheater (tevens de titel van de expo) naar voren te brengen, dit alles overgoten met een fris ogende scenografie.
De tentoonstelling loopt nog tot september (zie ook de Stedelijke Musea voor meer info) en wordt daarna afgelost door een expo gewijd aan ALFRED OST (start begin oktober, ook al in het kader van Stad in Vrouwenhanden). Ik beken alvast: ik ben een grote fan. Ost's tekenstijl doen me nog het meest denken aan stripauteur Jacques Tardi (bekend van onder meer "C'était la guerre des tranchées" en de reeks "Isabelle Avondrood" -> zie de Stripkever) , om even de brug te slaan naar hedendaags tekenwerk.

Hopelijk kunnen we na een bezoek aan dit parcours, de brok cultuur doorspoelen met een drankje op het terras van....het museumcafé.
Ik greep helaas nààst een kaartje voor De Frivole Framboos, al uitverkocht!

Maar ik kijk uit naar volgende evenementen waarvoor ik gelukkig wel een ticket heb:
k kijk al enorm uit naar volgende evenementen:
- Anne Clark (15.11), de popdichteres/ newwaveicoon die de meesten kennen van "Sleeper In Metropolis" en "Our Darkness"
-Yasmine 'Het Morgen Van Gisteren': Leonard Cohen songs!!! (15.12)
- Zornik (14.01.06)
- Romeo & Julia door Fast Forward (02.02.06)
- Who's Afraid of Virginia Woolf? door Cie De Koe (18.02.06)
- Raymond van het Groenewoud (21.03.06)
- Monza (06.04.06)
- De Nieuwe Snaar (02.06.06)

Veel te beleven in Mechelen, en dan heb ik hier nog maar enkele evenementen opgesomd.. ook van de "Mechelen In Vrouwenhanden activiteiten" ga ik vele zaken meepikken zoals, Zefiro Torna, De Nacht Van Margaretha bij 't Arsenaal, ... enzomeer...
VTB-VAB Mechelen is ook mee op de Mechelen in Vrouwenhanden gesprongen en op 16 oktober organiseren we hier zelfs (samen met VTB-VAB Nationaal) onze cultuurledendag ;-)

Jaja, veel te beleven in Mechelen, wie beweerde ooit anders (ik ken helaas genoeg mensen die zulks beweren!)
En welke bloggers, mogen we nog in het CC verwachten, binnenkort?
pffff, ik heb naast twee kaartjes voor Wouter Deprez gegrepen! Jammer...
Aie.. Jammer, Thomas!

Maar er is ongetwijfeld nog wel een toneelvoorstelling, concert, ... uit het aanbod dat je kan interesseren?
Is de voorstelling van Wouter Deprez reeds uitverkocht???
Hah, zaken te doen !!

Wij hebben 2 kaarten voor Wouter Deprez ... en 2 kaarten voor de Frivole Framboos, en we gaan lekker zelf !

Groetjes,

Peter
Mmmm... precies wel, en die van Kommil Foo en de Frivole Framboos ook reeds.. Ik had niet gedacht dat het zo een vaart zou lopen. Dan zal ik best eens overlopen wat ik toch graag had gezien de komende maanden en meteen al mijn tickets bestellen.. (jammer toch voor sommige zaken)
Dank je Peter
Zeer vriendelijk toch die medemechelaars
;-)
Ah, ja ik heb ook twee ticketjes van KOMMIL FOO ..
:-)) hmm. Nu niet overdrijven he. Neen, ik moest alleen even denken aan De Warande in Turnhout, of het CC in Aarschot, waar iedereen meteen reserveert wanneer het boekje uitkomt. Misschien gaat het in Mechelen ook die rihting uit ?
it sucks