All that Jazz!

met categorie:  
Misschien nog een van de best bewaarde geheimen is dat Mechelen in wezen een jazzstad is. Bekendere telgen als Frank Vaganée, Chris Joris en Stefan Bracaval zijn allemaal Mechelaars.

En er is niet alleen een echt Jazzfestival in de binnenstad (Jazz at Home), er is ook nog een echte (privé-)jazzclub: de netjes gerestaureerde Jazzzolder in de voormalige Refugie van Grimbergen. Daar kan je elke tweede en vierde vrijdag van de maand terecht voor een drankje en straffe (live-)muziek. Je raakt er binnen langs het "groene poortje" in de Gebroeders Verhaegenstraat (langs de kerk van Onze-Lieve-Vrouw o/d Dijle). Beslist een aanrader.
In de Mille (op de Vismarkt, de barkermat van de Mechelse jazzroots) treedt Frank Vaganee nu regelmatig op, telkens op een woensdag
Na een succesvolle 8 jaar op de unieke locatie van de refugie van Grimbergen moet de jazzzolder verhuizen. Vanaf 24 november zullen de optredens plaatsvinden in de kapel op de Wollemarkt, nl waar vroeger theater de Komeet gevestigd was. Dank zij de mensen van Contour, kunnen we terecht in deze ook heel speciale plaats. Er is eveneens een aparte bar, zodat de dorstigen rustig kunnen praten, terwijl het live-optreden niet gestoord wordt. Er zijn alvast ook projecten samen mùet Contour in het vooruitzicht gesteld.
Wie vindt dat jazz in Mechelen zijn plaats moet hebben, kan gerust een kijkje komen nemen; je steunt er de jazzzolder vzw mee, en zo ook de vele jonge gedreven muzikanten. Ga gerust eens kijken op de site.
En er wordt ook flink gejazzd in het Ankertje aan de Dijle.
Op maandag 6 november is er een volgend optreden. Inkom is slechts 5 ¤